Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nasz Didzejek poszedl na spacer w innym towarzystwie - niestety jest w tej chwili w Geriatrii ale z drugiej strony moze bedzie mial wiecej spacerow i lepsza opieke lekarska:roll:

• 2 weeks later...
Posted

Tak bylam na spacerku z moim slodziakiem mimo opadu atmosferycznego, opad akurat byl taki, ze dalismy rade poniewaz nie byla to regularna u;ewa tylko taki jakis "kapusniak"
Nie obylo sie bez lekkiej awanturki z dyzurujacym opiekunem, ktory zarzucal nam zadeptanie podlogi w korytarzu pawilonu.:diabloti:

Posted

iwna5702 napisał(a):
Tak bylam na spacerku z moim slodziakiem mimo opadu atmosferycznego, opad akurat byl taki, ze dalismy rade poniewaz nie byla to regularna u;ewa tylko taki jakis "kapusniak"
Nie obylo sie bez lekkiej awanturki z dyzurujacym opiekunem, ktory zarzucal nam zadeptanie podlogi w korytarzu pawilonu.:diabloti:

Gdyby bardziej lało, to byłoby przy okazji mycie psiaka :evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Didzejek mial spacer w sobotę, w niedzielę zalalo geriatrium i przy zostały poprzenoszone. Didzej mieszka w geriatrium na korytarzu, bez dostepu do światła dziennego, kołderka zawsze jest mokra ( tj od dwóch tygodni ma kołderkę, bo mu ją przyniosłam ,przedtem nie miał ani posłanka ani miski) a on ma chore stawy. Ponoć po remoncie ma wrócić do boksu na zewnątrz.

Posted

Bylam w niedziele - zeby mu przy okazji wymienic mokre poslanie - ale tak zalalo cale geriatrum, ze psikai zostaly ewakuowane. Moze mi sie uda dojechac jutro - a na pewno bede w sobote.
Zajmiemy sie Di dżejkiem

• 3 weeks later...
Posted

Bylam wczoraj ale juz nie zdazylam go zabrac na spacer - moze sie zalapie w sobote z nasza ekipa .
Beatko, pomyslalam, ze jesli podjedziemy we czwartek, bedzie malo ludzi to podepniemy Didzejkapo spacerze do ogrodzenia, zeby sobie posiedzial zamiast w boksie to na trawce.

Posted

jambi napisał(a):
Tak, to jest Laki!

jest mały błąd w ulicy ale to niewazne - z ul. Kolberga

Jambi,skoro znasz psiaka od małego to może zacznij go ogłaszać?
Każda pomoc się liczy...

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Każda pomoc się liczy...

Sambo, Laki trafil pod opieke do bardzo dobrych wolontariuszek, myusle, że szybko znajdzie wspanialy dom, ale ogloszenia nie zaszkodza :)
Czy czesto wychodzisz na spacery z Sally ( boks po Twoim Reksie) ? Czy ja oglaszasz? Jest na stronie schroniska, mialam o nia 2 telefony, czekamy na dobry dom.

Posted
Posted

Super, dziekujemy za ogloszenia. Niestety, Sally ma wpisane w schronisku 6 lat, a mysle, że jest młodsza, trzeba będzie to wyjasniac przy adopcji, Sambo, nie pisz o schronisku:(bo beda klopoty

Posted

Beat2010 napisał(a):
Super, dziekujemy za ogloszenia. Niestety, Sally ma wpisane w schronisku 6 lat, a mysle, że jest młodsza, trzeba będzie to wyjasniac przy adopcji, Sambo, nie pisz o schronisku:(bo beda klopoty

Ja myślę że jednak ma te 6 lat.
tzn czego nie pisać o schronisku? bo nie za bardzo wiem o co konkretnie chodzi ;-) ?

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Ja myślę że jednak ma te 6 lat.
tzn czego nie pisać o schronisku? bo nie za bardzo wiem o co konkretnie chodzi ;-) ?

W umowie ze schroniskiem wolontariusze maja wpisany zakaz oglaszania psow bez zgody dyrekcji

Posted

jestem w schronisku od 2008 i od tamtej pory ogłaszam psy
nie miałam z tego powodu nigdy żadnych nieprzyjemności i tez nie lecę z każdym psem do ogłoszenia po zgodę do dyr
skoro jest napisane że pies jest do adopcji to uważam że trzeba go promować i wolontariusz w pewnym sensie
przyczynia się do tego.Nie robię nic złego ani nic na niekorzyść placówki więc jesli umowa zostanie rozwiązana to stracą na tym tylko psy.

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Każda pomoc się liczy...

w kwestii ogłoszeń - szczerze? w życiu nie stworzyłam ani jednego ogłoszenia dla psiaka, z dwóch powodów - nie umiem, nie bardzo mam na to czas; na temat Lakiego toczyłam rozmowy z dziewczynami, które się nim opiekują, przekazałam im wszystko co wiem na temat tego psa, w moim mniemaniu to tez była pomoc. Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie nawet do schroniska podjechać

Posted

sambo_os1 napisał(a):
jestem w schronisku od 2008 i od tamtej pory ogłaszam psy
nie miałam z tego powodu nigdy żadnych nieprzyjemności i tez nie lecę z każdym psem do ogłoszenia po zgodę do dyr
skoro jest napisane że pies jest do adopcji to uważam że trzeba go promować i wolontariusz w pewnym sensie
przyczynia się do tego.Nie robię nic złego ani nic na niekorzyść placówki więc jesli umowa zostanie rozwiązana to stracą na tym tylko psy.

My wiemy o tym, ale , gdy wpisujemy swoje dane, omijamy słówko"schronisko", bo nie chcemy mieć kłopotów, to tez dla dobra psów, żebyśmy nie wyleciały z wolontariatu, to , po prostu, prosimy o osunięcie naszych danych lub tego magicznego słowka z ogłoszen :)

Posted

jambi napisał(a):
w kwestii ogłoszeń - szczerze? w życiu nie stworzyłam ani jednego ogłoszenia dla psiaka, z dwóch powodów - nie umiem, nie bardzo mam na to czas; na temat Lakiego toczyłam rozmowy z dziewczynami, które się nim opiekują, przekazałam im wszystko co wiem na temat tego psa, w moim mniemaniu to tez była pomoc. Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie nawet do schroniska podjechać

Jambi, jak dziewczyny wszystko wiedzą, to pewnie juz niedługo Laki znajdzie dom, to super prężne wolontariuszki :)

Posted

Beat2010 napisał(a):
Jambi, jak dziewczyny wszystko wiedzą, to pewnie juz niedługo Laki znajdzie dom, to super prężne wolontariuszki :)

wiem i mam taką nadzieję :)

Posted

[quote name='Beat2010']My wiemy o tym, ale , gdy wpisujemy swoje dane, omijamy słówko"schronisko", bo nie chcemy mieć kłopotów, to tez dla dobra psów, żebyśmy nie wyleciały z wolontariatu, to , po prostu, prosimy o osunięcie naszych danych lub tego magicznego słowka z ogłoszen :)

Rozumiem
na temat ogłoszeń nie wiem czy wiecie rozmawiałam z Iwną,tekst ściągnęłam ze strony oficjalnej
http://www.paluch.org.pl/index.php?do=animals&what=4&selected=1&kacik=1&page=6
zaakceptowała go w postaci http://tablica.pl/oferta/onka-sally-czeka-w-schronisku-na-swoja-szanse-IDhBA1.html
włącznie z tytułem.....oczywiście ogłoszenia które dadzą się edytowac poprawię.

Posted

Niestety mam zle wiesci.
Didzejek zostal ranny - chociaz walczylam o oddzielny boks dla niego, teraz widze, ze zle zrobilam - w domku chociaz mial ciasno to przynajmniej nic mu nie zagrazlo,
Od czasu przeniesienia go na wybiegi ogolne ciagle byl przerzucany to boks, to podloga w geriatrii, znowu udalo mu sie odzyskac pojedynczy boks - ale nie na dlugo, zostal poraniony przez sasiadujace psy, ogrodzenie mialo za duze szpary - pies stracil ogon - a dzis planowalam z nim spcer - w ostatnie cieple dni .
Lezal biedniutki na zasiusianym poslanku i nie mogl w ogole sie podniesc. opiekunka pocieszala nas, ze to ze wzgledu na bolace swieze szwy,
Postaram sie go odwiedzic w tygodniu, moze juz bedzie mogl wyjsc chociaz na kocyk i polezec na powietrzu.