Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie no, absolutnie nie postrzegajmy Arika w kategoriach skreśleń ;). Ma charakterek (coś w sobie z pinczerka (?)) i dobrze. Dobrze wiedzieć jak najwięcej.
Jak będzie nowy tekst, zamówię Arikowi pakiet od nowa. A jak by się dało zrobić mu foty (bo ostatnie to te z kołnierzem) - byłoby świetnie.

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ariś z Kasjuszkiem (tym z mojego banerka) :loveu: :
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/808/kasjusziarik.jpg/"][IMG]http://img808.imageshack.us/img808/1621/kasjusziarik.jpg[/IMG][/URL]
Mimo pozorów, to nie zabawa, to 'walka' o piłkę, na warczeniu na szczęście się skończyło :D

Na razie jedno, ale będzie więcej ;)

Posted

[quote name='elaja']Zdjęcie rewelacyjne ! Teraz czekam na takie do ogłoszeń i na obiecany tekst;)[/QUOTE]

przepraszam za kilka dni opóźnienia.

Oto nowa Treść do ogłoszeń :
[COLOR=navy]
[B]Kim jest Arik?[/B]
Arik - takie oto psie maleństwo.... Sięga zaledwie pod kolana
Fajny, miły i bardzo przyjazny do ludzi psiak, którego życie potraktowało bardzo niesprawiedliwie....

[B]Akt I: Przeszłość Arika...
[/B] Od małego, Arik nie miał wiele szczęścia. Jego poprzedni właściciele nie potrafili docenić jego zalet, Arik był nawet bity... Niepotrzebny, pewnego dnia Arik trafił do schroniska - a to nie jest miejsce dla psiaka który całe swoje życie mieszkał z człowiekiem, był jego cieniem i cierpliwie czekał na każdy przyjazny gest z jego strony. Takich to gestów niestety było bardzo mało...

[B]Akt II: Arik dziś... Zycie w schronisku...[/B]
Arik nie nadaje się tam, gdzie trzeba codziennie bić się o dostęp do miski, lepsze miejsce do spania i uwagę odwiedzających - dotąd wszystkim ustępował a teraz musi 'walczyć' o swoje. W schronisku czeka go tylko wegetacja aż do śmierci. Straszna to perspektywa dla małego psiaka, który może nie jest już młodzieniaszkiem, ale nie jest też staruszkiem - wszak 7 lat to dopiero połowa psiego życia.
[B]
Akt III: Przyszłość Arika - ona zależy także od Ciebie... [/B]
Arik to prawie idealny piesek. Nadaje się zarówno do rodziny (choć najlepiej bez całkiem małych dzieci) jak i dla starszej, spokojnej osoby.
To ułożony piesek. Ładnie chodzi na smyczy, w mieszkaniu zachowuje czystość, nie protestuje gdy musi zostać sam, toleruje wszystkie zwierzęta. Bardzo fajnie reaguje na swoje piękne imię. Jest przyjazny i lubi się bawić, choć dopiero teraz zaczyna rozumieć, że aby mu znowu rzucić zabawkę, trzeba ja najpierw oddać... Nikt się niestety z Arkiem do tej pory nie bawił... :-(

Musimy mu dać szansę i pozwolić aby mógł zaprezentować swoje zalety !!!
Jeśli jesteś osobą, która chce dać Arikowi szanse życia, prawdziwy dom i trochę miłości, prosimy zaadoptuj Arika.

Kontakt w sprawie adopcji:[/COLOR]

kontakt nadal chyba do iwoniam?

Posted

Ariś zaczął oddawać zabawki za smakołyk, czasem też odda bez. :) warczy już tylko wtedy, gdy zbliża się inny pies, ale i tak rzadziej niż na początku. ;)

Posted

[quote name='natalek']Ariś zaczął oddawać zabawki za smakołyk, czasem też odda bez. :) warczy już tylko wtedy, gdy zbliża się inny pies, ale i tak rzadziej niż na początku. ;)[/QUOTE]
Cieszę się ,że jest już coraz lepiej i nieśmiało przypominam o obiecanych zdjęciach do ogłoszeń Arika;)

Posted

cały czas czekam, aż wyśle mi je Anashar...
dostałam zdjęcia Kasjusza, a na Arika i reszty boksu H5 wciąż czekam, wczoraj wysłałam mu przypomnienie o tym..

Posted

[quote name='natalek']Ariś zaczął oddawać zabawki za smakołyk, czasem też odda bez. :) warczy już tylko wtedy, gdy zbliża się inny pies, ale i tak rzadziej niż na początku. ;)[/QUOTE]

no to super ze dziala. tak trzymac :-)

Posted

[quote name='inga.mm']dlaczego dopiero trafiłam tu????
dt dla małych psiunów mam i te sierotki nie musiałyby być u tej [B]skretyniałej kobiety[/B].[/QUOTE]Przepraszam o kim piszesz?

Posted

[quote name='inga.mm']dlaczego dopiero trafiłam tu????
dt dla małych psiunów mam i te sierotki nie musiałyby być u tej skretyniałej kobiety.[/QUOTE]

Arik jest teraz w schronisku i nadal bardzo potrzebuje dt. Możemy prosić jaśniej, ingo? :). Czy Twój wpis jest propozycją pomocy dla Arika?

Posted

Czy są już jakieś ustalenia odnośnie Arika ? Aktualnie nie ma już nawet ogłoszeń i nie można zrobić nowych jeśli jego sytacja się nie wyjaśni.....chcielibyśmy mu pomóc ale potrzebne są konkretne informacje .

Posted

[quote name='elaja']Czy są już jakieś ustalenia odnośnie Arika ? Aktualnie nie ma już nawet ogłoszeń i nie można zrobić nowych jeśli jego sytacja się nie wyjaśni.....chcielibyśmy mu pomóc ale potrzebne są konkretne informacje .[/QUOTE]

Ale o jakie informacje chodzi? My wszyscy chyba nie rozumiemy ostatnich kilku postow...

Posted

Też czegoś nie rozumiem , pojawiła się osoba oferująca chyba dt (?) , natalek obiecała zdjęcia.......... i cisza. Jest fajny nowy tekst i nie możemy ruszyć do przodu. Jak mu można pomóc ?

Posted

Za 20 minut jadę do schroniska i zrobię Arisiowi zdjęcia - dziś po południu zamieszczę je tu, na wątku. Ja nie dostałam żadnych informacji na temat nowego domku, ktoś napisał tylko, że ma domy tymczasowe dla małych psów i nic więcej - cisza.. Arik szuka domku, my wszyscy szukamy mu domku :-(
jeśli cokolwiek się zmieni to od razu na wątku napiszę ja lub Natalek - ona będzie mieć informacje z pierwszej ręki :-)

Posted

Właśnie o to dt między innymi chodzi - myślałam ,że to jakaś poważna propozycja a nie......... . Ariś to teraz chyba już zupełnie inny psiak , na zdjęciach z piłeczką taki wesoły i ładny , nie to co w tamtym niby domu . Jak będą takie ładne fotki to prędzej się ktoś Arikiem zachwyci i zaoferuje mu miejsce w swoim domu .

Posted

[quote name='elaja']Też czegoś nie rozumiem , pojawiła się osoba oferująca chyba dt (?) , natalek obiecała zdjęcia.......... i cisza. Jest fajny nowy tekst i nie możemy ruszyć do przodu. Jak mu można pomóc ?[/QUOTE]
przepraszam bardzo, ale to nie moja wina. napiszcie do Anashar w takim razie, bo to on robił te zdjęcia i on je ma. wysłał mi jedynie zdjęcia Kasjusza, ciągle czekam na Arika i reszty boksu, a nie mogę się z nim skontaktować, a wysłałam mu już kilkakrotnie przypomnienie o tym. może gdzieś wyjechał, NIE WIEM. myślicie, że mi nie zależy na tym, żeby Arik poszedł do domu?! jest w moim boksie, wychodzę z nim na spacery i również, tak jak Wy czekam na zdjęcia, żeby go ogłaszać... Kasjusz ma dzięki zdjęciom od Anashar ogłoszenie w gazecie dzisiaj i Arik też mógłby mieć w najbliższym, gdyby nie właśnie brak zdjęć. a szkoda, żeby pies tak czekał w schronisku, mogłoby coś ruszyć. przepraszam, ale ja niestety nie umiem robić dobrych zdjęć i nie mam sprzętu, dlatego poprosiłam Anashar...