iwoniam Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 wiem, tak niestety bywa... ale może się uda wkrótce - musimy w to wierzyć. Quote
krakowianka.fr Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 ale przygoda z noga.......... sciskam Ariczka! Quote
iwoniam Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Wrzucam Cię i wrzucam gdzie mogę, ale nikomu się chyba maluszku nie podobasz :-(, a Ty taki słodki jesteś... Quote
Noelle Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 wczoraj wynagrodziłam psiakom z H7 sobotni spacer- wyszły na godzinę i biegały jak szalone. :D a Ariczkowi chyba nigdy nie kończy się energia do biegania za piłką... raz nawet tak się rozkręcił, że aż mnie w kurtkę ugryzł (a to już nie było podgryzanie), więc musiał dostać burę (tylko w postaci podniesionego głosu oczywiście), ale za chwilę bawiliśmy się dalej. :) pojawiły się teraz drobne spięcia w boksie, bo nowy w tym boksie psiak (ale w schronisku od 2008r.), Krokus-Lucky chce zdominować młodziutkiego Maxa, a Max to ma charakterek. Ariś jest raczej poza tymi "kłótniami", choć czasem też się z Maxem zaczepiają. swoją drogą, Krokus-Lucky to bardzo dziwny pies, cieszy się, a za chwile próbuje ugryźć, także pomimo tego, iż jest mały, jestem co do niego ostrożna. ;) Max, czarny kolega z boksu Arisia, znalazł w krzakach wieeeeeeeelkiego, martwego szczura (albo innego gryzonia- mysz na pewno nie, bo to było jak z 4 razy mysz... ;o) nad którym latały muchy i zaczął go nosić dumnie w pysku po wybiegu, a pozostałe psiaki go otoczyły. miałam problem, by im go odebrać (bo gołymi rękami nie tknę), ale wreszcie udało się jakoś dać go na łopatkę i przetransportować do kosza na śmieci. zawsze mówiłam, że H7 jest wyjątkowe, żaden inny boks nie przynosi mi martwych szczurów. :evil_lol: Quote
Ank@ Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 A śmiałyście się że to H1 jest nienormalne :) ( nie wiesz czy moje chłopaki na H1 czy H5?) Ostatnio taka starsza pani interesowała się Arikiem. Niestety musiałam jej odmówić bo pani była niestety za stara na Arika. Mogłaby wziąć psa w wieku [U]co najmniej[/U] 10 lat. Tylko że najczęściej starsi ludzie chcą psy młode a nie starsze. Quote
paoiii Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Ank@'] ( nie wiesz czy moje chłopaki na H1 czy H5?) [/QUOTE] Raczej na pewno są na H5, na H1 są inne psiaki w tym jeden spaniel (wszystkie przemiłe) :) Quote
Avaloth Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Ank@']A śmiałyście się że to H1 jest nienormalne :) ( nie wiesz czy moje chłopaki na H1 czy H5?) Ostatnio taka starsza pani interesowała się Arikiem. Niestety musiałam jej odmówić bo pani była niestety za stara na Arika. Mogłaby wziąć psa w wieku [U]co najmniej[/U] 10 lat. Tylko że najczęściej starsi ludzie chcą psy młode a nie starsze.[/QUOTE] Bo jest ale H7 niewiele lepsze :D tylko ja mam normalne boksy ^^ Uwielbiam takich ludzi.. egoiści po prostu, i tyle.. Quote
iwoniam Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 tylko wiecie... Arik ma 7 lat, nie 5 jak ma wpisane w papierach schroniskowych.. Jeśli pani to osoba mocno starsza i nie ma rodziny, która deklaruje opiekę nad pieskiem po ewentualnej śmierci to raczej nie można ryzykować, ale Ariś nie jest już młodzieniaszkiem i też prawdopodobnie ciężko mu będzie znaleźć dom, który spodoba się każdemu z nas. Najważniejsze, aby to jemu było tam dobrze i aby był tam bezpieczny. a szczurki - hm... o tej porze roku już raczej tylko one próbują coś znaleźć przed zimą. Myszki już raczej w norkach pochowane. Łowienie gryzoni, płazów jest naturalnym instynktem niektórych zwierząt (amstaffów na przykład) i wytępić się tego nie da. Szkoda czasu, u nich i tak się instynkcik odezwie ;-) z drugiej strony niezbyt miły widok oglądanie martwego szczurka - następnym razem dzwoń do mnie - mnie żadne zwierzę nie brzydzi ;-) Będę u Arisia, mam nadzieję, że pospacerujemy :-) Quote
krakowianka.fr Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Ank@']A śmiałyście się że to H1 jest nienormalne :) ( nie wiesz czy moje chłopaki na H1 czy H5?) Ostatnio taka starsza pani interesowała się Arikiem. Niestety musiałam jej odmówić bo pani była niestety za stara na Arika. Mogłaby wziąć psa w wieku [U]co najmniej[/U] 10 lat. Tylko że najczęściej starsi ludzie chcą psy młode a nie starsze. [/QUOTE] [quote name='iwoniam']tylko wiecie... Arik ma 7 lat, nie 5 jak ma wpisane w papierach schroniskowych.. Jeśli pani to osoba mocno starsza i nie ma rodziny, która deklaruje opiekę nad pieskiem po ewentualnej śmierci to raczej nie można ryzykować, ale Ariś nie jest już młodzieniaszkiem i też prawdopodobnie ciężko mu będzie znaleźć dom, który spodoba się każdemu z nas. Najważniejsze, aby to jemu było tam dobrze i aby był tam bezpieczny. [...][/QUOTE] no wlasnie mialam odpisac, Arik ma przeciez ponad 7 lat juz.... moze jednak? ktos ma namiary do tej Pani? Quote
Noelle Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 ja jednak uważam, że jesli Arik zamieszka u mocno starszej osoby, to to będzie krzywda dla niego. ten psiak po godzinnej bieganinie za piłką nie jest zmęczony, widać, że jest wtedy najszczęśliwszy, nie zabierajmy mu tego... na pewno jeszcze znajdzie się ktoś, kto Arisia adoptuje, oby tylko przed zimą... Quote
Ank@ Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Nie mam namiarów. Ale nawet sama dyżurna odmawiała tej pani adopcje psów w podobnym wieku. Więc to nie tylko mój wymysł. Quote
iwoniam Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Nie nie, ARIK nie idzie do starszej pani, on musi się ruszać i być aktywnym. Natalek - nie dogadałam się z Tobą, sorry- nie byłam w stanie sprecyzować godziny. Będę w tę sobotę u Arisia około 15ej, raczej po ich karmieniu. Quote
Noelle Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 ok, w takim razie poczekam do 15 i wtedy razem wyjdziemy z całym boksem na wybieg, jeśli chcesz. ;) Quote
iwoniam Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Natalek - jak chłopaki - ja nadal nie wstałam z łóżka pochorowałam się strasznie... :-( Quote
Noelle Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 psiaczki super, wczoraj były na dłuuugim spacerku i pobiegały. ;) Arik wrócił padniety do boksu, on by mógł godzinami biegać za piłką. :D szkoda Maxa, bo to takie młode, fajne cuś, a siedzi w schronisku prawie od szczeniaka, a z ogłoszeń oddzew zerowy. :( pomimo ogólnej opinii, że ten biały, albo bardziej kremowy pies z ich boksu jest agresywny do ludzi, udało mi się przekonać pracownika, aby mi go wyciągnął, bo żal psiaka... okazało się, że poza boksem jest wystraszony, ale wącha trawkę i nie jest tak źle. w boksie szczeka i mógłby nieźle ugryźć ze strachu, temu absolutnie nie zaprzeczam, ale chcę, by chociaż czasem wychodził na spacer, a nie wegetował w małym boksie... życzę w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia Iwoniam!! Quote
Avaloth Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Ariś z ostatniego spacerku [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-K9QbDJieOWQ/TqxdrYA3HCI/AAAAAAAAGwQ/J8vs0eD1BWk/s720/IMG_2076.JPG[/IMG] ;) kolegów z boksu też mogę pokazać: Kobi [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-IYhkyso5qts/Tqxd96Bm27I/AAAAAAAAGws/KjeKxNKI3Us/s512/IMG_2086.JPG[/IMG] i Krokus [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-GdOZK0wt9cY/TqxeCeoZjmI/AAAAAAAAGw0/ZHwfq8OFwIw/s512/IMG_2088.JPG[/IMG] reszty zdjęć nie mam Quote
Magda-Aza Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Nie wiem juz do kogo pisać i jak przyciągnąć uwagę to jeden z pierwszych wątków zakładanych przeze mnie na dogo więc jestem jeszcze zielona. Proszę zajrzyjcie....[url]http://www.dogomania.pl/threads/214924-Sunia-z-%C5%82a%C5%84cucha-pilnie-szuka-domu-%28dt-lub-ds%29?p=17664198#post17664198:shake:[/url] Quote
iwoniam Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Dzięki,świetne zdjęcia dziękuję bardzo :-) Ja nadal w łóżeczku.. Quote
iwoniam Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Bardzo Ci dziękuję za bieżące wiadomości z boksików. wierzę, że w końcu poczuję się lepiej i pobiegamy z większością psiaków razem. Dobrze, że udało się białego 'gryzaka" wziąć poza boks - super [quote name='natalek']psiaczki super, wczoraj były na dłuuugim spacerku i pobiegały. ;) Arik wrócił padniety do boksu, on by mógł godzinami biegać za piłką. :D szkoda Maxa, bo to takie młode, fajne cuś, a siedzi w schronisku prawie od szczeniaka, a z ogłoszeń oddzew zerowy. :( pomimo ogólnej opinii, że ten biały, albo bardziej kremowy pies z ich boksu jest agresywny do ludzi, udało mi się przekonać pracownika, aby mi go wyciągnął, bo żal psiaka... okazało się, że poza boksem jest wystraszony, ale wącha trawkę i nie jest tak źle. w boksie szczeka i mógłby nieźle ugryźć ze strachu, temu absolutnie nie zaprzeczam, ale chcę, by chociaż czasem wychodził na spacer, a nie wegetował w małym boksie... życzę w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia Iwoniam!![/QUOTE] Quote
krakowianka.fr Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='Magda-Aza']Nie wiem juz do kogo pisać i jak przyciągnąć uwagę to jeden z pierwszych wątków zakładanych przeze mnie na dogo więc jestem jeszcze zielona. Proszę zajrzyjcie....[url]http://www.dogomania.pl/threads/214924-Sunia-z-%C5%82a%C5%84cucha-pilnie-szuka-domu-%28dt-lub-ds%29?p=17664198#post17664198:shake:[/url][/QUOTE] biedna sunia, odpisalam Ci na watku. Quote
Noelle Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='iwoniam']Bardzo Ci dziękuję za bieżące wiadomości z boksików. wierzę, że w końcu poczuję się lepiej i pobiegamy z większością psiaków razem. Dobrze, że udało się białego 'gryzaka" wziąć poza boks - super[/QUOTE] na pewno jeszcze wybierzemy się na wspólny spacer z psiakami ;) jak będziesz mogła w jakąś sobotę zjawić się w schronie, to pisz. ale na razie zdroooowiej :D też się cieszę, że białaska udało się wziąć na spacer, bo szkoda żeby wegetował w boksie do końca życia, ma dopiero 3 latka. :( Quote
iwoniam Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Dzięki Natalek za odp. Pójdziemy, pójdziemy. Nie ma co. Na razie powoooli dochodzę do siebie = nie jest gorzej, a to już zawsze lepiej. Arisiu.. Jak ja bym chciała, aby Ci się udało... Quote
Recommended Posts