teresz10 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Oto zdjęcia - róbcie ogłoszenia , ja zrobiłam allegro, zaraz dołoże zdjęcia. Piesek jest z suczkami zgodny i ustepliwy - moja Zuzka go przeganiała ze swoich ulubionych miejsc bezlitosnie, on nawet nie warknął, co najwyzej ...ciezko i powoli schodził z jej kocyka, ale widze ze ona go coraz bardziej lubi , bo sie jej podporządkował - po utracie kilku kłaków z brody... Do ludzi HOCIO jest bardzo przytulasny i do głaskania. Dzisiaj spał u mojego syna w łóżku - a rano kołami do góry dawał głaskac brzuszek.. Możecie go umieścic na stronie adopcyjnej sznaucerów - wołam go : chodź tu do mnie HOCIU i juz wie ze jest HOCIEM - zaczyna siadac i dawac łapę... znaczy chce współpracowac, jest ok psiakiem i nic oprócz domu mu nie brakuje... [IMG]http://images49.fotosik.pl/854/5e16e0888ddf886emed.jpg[/IMG] [IMG]http://images46.fotosik.pl/803/f5cd8b21ef73aa8amed.jpg[/IMG] Quote
malawaszka Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='wilczy zew']Siedzący średniak jest wielkości jamnika?[/QUOTE] na tych fotkach jest minik - Tito :lol: a ja pytałam o zdjęcia tego drugiego, który jeszcze w schronisku jest Quote
teresz10 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Na razie nie mam nowych - nie byłam w schronie. Umówiłam sie dopiero na sobotę... A dla HOCIA podajcie na adopcje sznaucerów e-mail [email][email protected][/email] do kontaktu. Sugeruje dom z suczką - on lubi sie bawic, gdyby miał towarzystwo byłoby fajnie dla niego...właśnie ganiają z moją Zuzką po całym domu - ona go goni a on sie wscieka i jej zwiewa... [url]http://allegro.pl/sznaucer-miniaturowy-sznaucery-adopcja-lublin-i1605446079.html[/url] Quote
WATACHA Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 To Tito nie ma w końcu domu?Wszystko mi się pokręciło Quote
wilczy zew Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='WATACHA']To Tito nie ma w końcu domu?Wszystko mi się pokręciło[/QUOTE] To tak jak mnie :oops: Quote
teresz10 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Tito wrócił z adopcji bo nie dogadał sie z rezydentką. Nie zaiskrzyło... pan bał sie zostawiac samych w domu. ani Tito ani tamta sunia nie wykazali żadnej checi współpracy...on sie jej bał i oszczekiwał i chciał wygonić, ona sie irytowała jego kolejnymi próbami wygonienia jej z własnego domu. Nie ten domek i już, na szczescie blisko. Dzis wiemy juz o psiaku wiecej - no i własnie konczy leczenie, jeszcze trochę bedzie brał witaminki, musi mu wrócić również właściwa krzepliwosc krwi. Przyznam szczerze ze chłopaczek mnie spłukał z kasiorki - pomóżcie wiec zrobic bazarek proszę... Dzis z perspektywy czasu i zdarzen stwierdzam ze psiak miał duzo szczescia w tym wszystkim - gdyby pracownik schronu go nie ogolił i nie pokazał swojego "dzieła", nie wiedzielibysmy ze to sznupek, siedziałby w tej budzie i padł z gorączki...niewiele mu brakowało.... Quote
WATACHA Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Smutne to wszystko :( .Ja chwilowo nie mogę wspomóc niestety.A nie było innych chętnych? Quote
teresz10 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Na razie jeszcze kilka dni chce go zatrzymac pod okiem lekarza prowadzącego. Wszystko jest póki co ok - ale tak juz mam, ze dopilnuję wszystkiego do konca... bebeszjoza to nie żarty... Quote
malawaszka Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 a nie słychać nic żeby ktoś jechał w stronę śląska? bo średniak tak został zapomniany :( Quote
teresz10 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Poprosze o zmianę imienia w ogłoszeniach - na HOCIO nazywamy go tez DYZIO bo czesto jest taki rozmarzony jak Dyzio- marzyciel... Na razie mam 1,22 na koncie - nawet na benzynę do schronu chwilowo nie mam - - jak mozecie aukcję cegiełkową zrobić albo bazarek...cos aby dołożyc co nieco do Hocia - Hocio kosztował mnie - 300zł, bo leczenie 400zł minus wasza pomoc 100,00. Musze liczyc siły na zamiary... biorac HOCIA nie wiedziałam przeciez ze jest chory, tak samo nie wiem co z KOSMO... na szczescie miałam pare złotych na koncie i było z czego opłacic klinikę, badania, testy, i szpitalik. Dzis wiem ze jeden dzien dzielił go od śmierci z powodu goraczki, wiec nie załuję - ale póki co nie mam wiele możliwości na pomoc KOSMO. Quote
zerduszko Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Tyle domków było, trzeba było go dać do dobrego, może przejąłby koszta. Quote
malawaszka Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 ja nie chcę, żebyś brała średniaka na siebie - nie nie - tylko zapytałam czy nikt nie wybiera się w stronę śląska; muszę porobić rozliczenia moich psów i zobaczę czy nie mogę jeszcze czegoś przesłać, ale jest masakra tak dużo sznupków znowu :( jak coś będzie z bazarku który teraz zrobiłam to część pójdzie dla Titka a co z tymi chętnymi z Sandomierza? Quote
teresz10 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 W piątek dam odpowiedź na wszystkie pytania...do piątku czekam co wyniknie z ogłoszen, wizyty u lekarza itd. Dzisiaj idziemy sprawdzic wage i temperaturę. Bebeszjoza to grypa i białaczka w jednym. Nastepuje ropad czerwonych ciałek krwi z szybkoscią infekcji jak przy grypie - niedoleczona nawraca i...zabija. Musze byc pewna ze to cholerswo juz nie wróci... Quote
teresz10 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Hocio - zdrowy, czekamy na wynik wizyty przedadopcyjnej w przyszłym domu ... czekam na sprawdzenie domku warszawskiego - ...tam najpierw rozmawiałam, tam w domu byłby jedynakiem , dom bez dzieci, dom w którym zawsze były sznaucery a pani chodzi do pracy na 4 godz dziennie - wiec czekam na odpowiedz...miałam kilka telefonów z innych miast, jeden z Lublina. Dam namiary... w innych domach było dziecko/dzieci lub inne psy. Ależ on jest słodki... właśnie takie psy lubię...oni z moją Zuzią to jak Bonnie i Clyde - co chwila nowy pomysł na zycie. Kradną sobie wszystko, jak jedno je to i drugie, łażą za sobą wszędzie , sikają tez razem. Zuzia sikała w trawę a on musiał tam gdzie ona, to podnosił noge i sobie obsikiwał przednią bo drzewa nie było tylko trawa...w koncu patrzę a on sika jak Zuzia - przykuca zeby nogi sobie nie obsikac Dla odmiany Zuzia jak nigdy suchej karmy nie jadła tak teraz nic jej bardziej nie smakuje jak karma z jego miski...ukradziona - a jemu jej "ucho wedzone"...ukradzione - parka siebie warta...i chodzą za sobą krok w krok , śpią razem, ganiają - a trzeci piesek Nutka "gardzi padalcami" i obraziła sie na Zuzię... Właśnie Hocio ukradł kostkę spiącej Zuzi która wczesniej ukradła ją jemu...kostkę jelitową której w ogóle nie jedzą tylko sobie kradną - druga kostka lezy na srodku pokoju...Zuzia przyszła sie do mnie poskarżyć ze ukradł... mają zajęcie oboje Quote
jambi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 cześć, [B]teresz[/B] pisałam do Ciebie maila, odbierz prosze - dotyczy wizyty przedadopcyjnej, moim zdaniem - nie jest konieczna :) dziś rozmawiałąm z Panią, Pani bardzo miła, sympatyczna, znająca sznaucery - miała :) jest na emeryturze, ma dzięki temu duuużo wolnego czasu :) Pani aktywna, lubiąca dalekie spacery - brakuje jej do szczęścia psa ;) dodatkowo, Pani jest poniekąd osobą publiczną ;) ... znaczy, jakby to powiedzieć, akurat w tym wypadku uważam to za plus Quote
teresz10 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 W sobote kolega Hocio jedzie do DS... moge tez do W-wy lub Piaseczna zawiezc jeszcze jakiegos psa z Nowodworu, mam troche miejsca... Quote
malawaszka Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 maluszku powodzenia :loveu: super, ze będzie miał taki extra domek!!! i czekamy na wieści ze schroniska od Kosmo Quote
teresz10 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 To jest allegro Bianki - [url]http://allegro.pl/sznaucer-terier-mix-mloda-suka-adopcja-lublin-i1613614991.html?source=oo#gallery[/url] prosze o umieszczenie na sznaucerach w potrzebie...tak jak rozmawiałyśmy - zapewne została kupiona jako biała sznupka. No i charakterek sroczki ...i przytulaka...Wszystko wskazuje ze jest owocem miłości sznaucerka lub sznaucerki. W allegro jest zainteresowanie ze względu na urode - mysle ze wieksze forum dałoby jej szansę na dom... Jak wiecie zaszczepiona i wysterylizowana...do 200km zawioze pod dom... [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/__PzL0RsYOIA/Tb0Qt8l4iWI/AAAAAAAAEaI/9RxP8NwnAGk/IMG_3329_resize.jpg[/IMG] Quote
jambi Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 piekna ta suczka faktycznie :) super, że maluch w sobote będzie juz w nowym domku :) Quote
teresz10 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Na minutę byłam dzisiaj w schronisku - sznaucerek średni Kosmo ma sie świetnie - boks z suczkami bardzo poprawił mu samoocenę ... nie wiem czy bedzie az tak chetny opuścic harem ? Quote
Recommended Posts