Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto zdjęcia - róbcie ogłoszenia , ja zrobiłam allegro, zaraz dołoże zdjęcia. Piesek jest z suczkami zgodny i ustepliwy - moja Zuzka go przeganiała ze swoich ulubionych miejsc bezlitosnie, on nawet nie warknął, co najwyzej ...ciezko i powoli schodził z jej kocyka, ale widze ze ona go coraz bardziej lubi , bo sie jej podporządkował - po utracie kilku kłaków z brody...
Do ludzi HOCIO jest bardzo przytulasny i do głaskania. Dzisiaj spał u mojego syna w łóżku - a rano kołami do góry dawał głaskac brzuszek..
Możecie go umieścic na stronie adopcyjnej sznaucerów - wołam go : chodź tu do mnie HOCIU i juz wie ze jest HOCIEM - zaczyna siadac i dawac łapę... znaczy chce współpracowac, jest ok psiakiem i nic oprócz domu mu nie brakuje...

[IMG]http://images49.fotosik.pl/854/5e16e0888ddf886emed.jpg[/IMG]
[IMG]http://images46.fotosik.pl/803/f5cd8b21ef73aa8amed.jpg[/IMG]

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wilczy zew']Siedzący średniak jest wielkości jamnika?[/QUOTE]

na tych fotkach jest minik - Tito :lol: a ja pytałam o zdjęcia tego drugiego, który jeszcze w schronisku jest

Posted

Na razie nie mam nowych - nie byłam w schronie.
Umówiłam sie dopiero na sobotę...
A dla HOCIA podajcie na adopcje sznaucerów e-mail [email][email protected][/email] do kontaktu.
Sugeruje dom z suczką - on lubi sie bawic, gdyby miał towarzystwo byłoby fajnie dla niego...właśnie ganiają z moją Zuzką po całym domu - ona go goni a on sie wscieka i jej zwiewa...
[url]http://allegro.pl/sznaucer-miniaturowy-sznaucery-adopcja-lublin-i1605446079.html[/url]

Posted

Tito wrócił z adopcji bo nie dogadał sie z rezydentką. Nie zaiskrzyło... pan bał sie zostawiac samych w domu. ani Tito ani tamta sunia nie wykazali żadnej checi współpracy...on sie jej bał i oszczekiwał i chciał wygonić, ona sie irytowała jego kolejnymi próbami wygonienia jej z własnego domu.

Nie ten domek i już, na szczescie blisko. Dzis wiemy juz o psiaku wiecej - no i własnie konczy leczenie, jeszcze trochę bedzie brał witaminki, musi mu wrócić również właściwa krzepliwosc krwi.
Przyznam szczerze ze chłopaczek mnie spłukał z kasiorki - pomóżcie wiec zrobic bazarek proszę...

Dzis z perspektywy czasu i zdarzen stwierdzam ze psiak miał duzo szczescia w tym wszystkim - gdyby pracownik schronu go nie ogolił i nie pokazał swojego "dzieła", nie wiedzielibysmy ze to sznupek, siedziałby w tej budzie i padł z gorączki...niewiele mu brakowało....

Posted

Na razie jeszcze kilka dni chce go zatrzymac pod okiem lekarza prowadzącego. Wszystko jest póki co ok - ale tak juz mam, ze dopilnuję wszystkiego do konca... bebeszjoza to nie żarty...

Posted

Poprosze o zmianę imienia w ogłoszeniach - na HOCIO nazywamy go tez DYZIO bo czesto jest taki rozmarzony jak Dyzio- marzyciel...
Na razie mam 1,22 na koncie - nawet na benzynę do schronu chwilowo nie mam - - jak mozecie aukcję cegiełkową zrobić albo bazarek...cos aby dołożyc co nieco do Hocia - Hocio kosztował mnie - 300zł, bo leczenie 400zł minus wasza pomoc 100,00.

Musze liczyc siły na zamiary... biorac HOCIA nie wiedziałam przeciez ze jest chory, tak samo nie wiem co z KOSMO... na szczescie miałam pare złotych na koncie i było z czego opłacic klinikę, badania, testy, i szpitalik.
Dzis wiem ze jeden dzien dzielił go od śmierci z powodu goraczki, wiec nie załuję - ale póki co nie mam wiele możliwości na pomoc KOSMO.

Posted

ja nie chcę, żebyś brała średniaka na siebie - nie nie - tylko zapytałam czy nikt nie wybiera się w stronę śląska; muszę porobić rozliczenia moich psów i zobaczę czy nie mogę jeszcze czegoś przesłać, ale jest masakra tak dużo sznupków znowu :( jak coś będzie z bazarku który teraz zrobiłam to część pójdzie dla Titka

a co z tymi chętnymi z Sandomierza?

Posted

W piątek dam odpowiedź na wszystkie pytania...do piątku czekam co wyniknie z ogłoszen, wizyty u lekarza itd. Dzisiaj idziemy sprawdzic wage i temperaturę. Bebeszjoza to grypa i białaczka w jednym. Nastepuje ropad czerwonych ciałek krwi z szybkoscią infekcji jak przy grypie - niedoleczona nawraca i...zabija. Musze byc pewna ze to cholerswo juz nie wróci...

Posted

Hocio - zdrowy, czekamy na wynik wizyty przedadopcyjnej w przyszłym domu ...
czekam na sprawdzenie domku warszawskiego - ...tam najpierw rozmawiałam, tam w domu byłby jedynakiem , dom bez dzieci, dom w którym zawsze były sznaucery a pani chodzi do pracy na 4 godz dziennie - wiec czekam na odpowiedz...miałam kilka telefonów z innych miast, jeden z Lublina. Dam namiary... w innych domach było dziecko/dzieci lub inne psy. Ależ on jest słodki... właśnie takie psy lubię...oni z moją Zuzią to jak Bonnie i Clyde - co chwila nowy pomysł na zycie. Kradną sobie wszystko, jak jedno je to i drugie, łażą za sobą wszędzie , sikają tez razem. Zuzia sikała w trawę a on musiał tam gdzie ona, to podnosił noge i sobie obsikiwał przednią bo drzewa nie było tylko trawa...w koncu patrzę a on sika jak Zuzia - przykuca zeby nogi sobie nie obsikac
Dla odmiany Zuzia jak nigdy suchej karmy nie jadła tak teraz nic jej bardziej nie smakuje jak karma z jego miski...ukradziona - a jemu jej "ucho wedzone"...ukradzione - parka siebie warta...i chodzą za sobą krok w krok , śpią razem, ganiają - a trzeci piesek Nutka "gardzi padalcami" i obraziła sie na Zuzię...

Właśnie Hocio ukradł kostkę spiącej Zuzi która wczesniej ukradła ją jemu...kostkę jelitową której w ogóle nie jedzą tylko sobie kradną - druga kostka lezy na srodku pokoju...Zuzia przyszła sie do mnie poskarżyć ze ukradł... mają zajęcie oboje

Posted

cześć, [B]teresz[/B] pisałam do Ciebie maila, odbierz prosze - dotyczy wizyty przedadopcyjnej, moim zdaniem - nie jest konieczna :)

dziś rozmawiałąm z Panią, Pani bardzo miła, sympatyczna, znająca sznaucery - miała :) jest na emeryturze, ma dzięki temu duuużo wolnego czasu :)
Pani aktywna, lubiąca dalekie spacery - brakuje jej do szczęścia psa ;)

dodatkowo, Pani jest poniekąd osobą publiczną ;) ... znaczy, jakby to powiedzieć, akurat w tym wypadku uważam to za plus

Posted

To jest allegro Bianki -
[url]http://allegro.pl/sznaucer-terier-mix-mloda-suka-adopcja-lublin-i1613614991.html?source=oo#gallery[/url] prosze o umieszczenie na sznaucerach w potrzebie...tak jak rozmawiałyśmy - zapewne została kupiona jako biała sznupka. No i charakterek sroczki ...i przytulaka...Wszystko wskazuje ze jest owocem miłości sznaucerka
lub sznaucerki. W allegro jest zainteresowanie ze względu na urode - mysle ze wieksze forum dałoby jej szansę na dom...
Jak wiecie zaszczepiona i wysterylizowana...do 200km zawioze pod dom...

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/__PzL0RsYOIA/Tb0Qt8l4iWI/AAAAAAAAEaI/9RxP8NwnAGk/IMG_3329_resize.jpg[/IMG]

Posted

Na minutę byłam dzisiaj w schronisku - sznaucerek średni Kosmo ma sie świetnie - boks z suczkami bardzo poprawił mu samoocenę ... nie wiem czy bedzie az tak chetny opuścic harem ?