Anetka83 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 a ja dzisiaj wracajac z zakupów natknęłam się na ogłoszenie w którym kobieta błaga o oddanie jej psa który został skradziony spod "biedronki"... mały czarny kundleke... masakra... Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Asior']to Indra jeszcze w schronie???? :-o[/quote] Asiu no wlasnie i wiele innych ,a wile odeszlo juz samotnych .Mam przedewszytskim do ciebie wielka prośbe poniewaz robisz ladne zdjecia i zakladasz fajne watki żebys moze przez jakis czas poswiecila swoj potencjal na weteranow ,te mlode i ladne ktore dopiero co przyszly do schroniska albo pojda do adopcji ze schroniska albo chwilke moga poczekac ,a nic im nie bedzie bo siedza na pojedynczych boksach. Jak bedziesz miala takie zdjecia i opis ja tez puszcze do krakowskiej do echa i do kundla ,uratujmy choc pare plis :modla::modla: Quote
karusiap Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Do oddania jest niespelna roczna sunia czarna spanielka.... Nie wiecie kto sie zajmuje spanielami? Quote
Asior Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']te mlode i ladne ktore dopiero co przyszly do schroniska albo pojda do adopcji ze schroniska albo chwilke moga poczekac ,a nic im nie bedzie bo siedza na pojedynczych boksach. Jak bedziesz miala takie zdjecia i opis ja tez puszcze do krakowskiej do echa i do kundla ,uratujmy choc pare plis :modla::modla:[/QUOTE] Pani Beato, już któryś raz slysze, ze zajmuje się tylko młodymi i ładnymi.... A Balzak, a Dior, a Trawis??? a Kobi?? I wiele wiele innych :/ Jak mi ktoś wyprowadzi psa mogę mu porobić fotki, założyć wątek, ale nie mam czasu stać przy komputerze po pół godz i czekać az się zwolni, zeby zapytać o danego psa.. Ja wpadam do schronu na 2 godz wyprowadzam kilka psów, które mi łatwo wziąć, i nie musze wyprowadzać całego boksu... Poprostu... Wolontariusze dzielą się "obowiązkami" i tak jak ja jestem od tych dużych i wcale nie młodych tylko, teraz również od amstafów, tak Pani i kilka innych zajmuje się tą resztą... Tak jak pisaam, jak mi ktoś go wyprowadzi to oczywiście porobie wątki.... Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Asior']Pani Beato, już któryś raz slysze, ze zajmuje się tylko młodymi i ładnymi.... A Balzak, a Dior, a Trawis??? a Kobi?? I wiele wiele innych :/ Jak mi ktoś wyprowadzi psa mogę mu porobić fotki, założyć wątek, ale nie mam czasu stać przy komputerze po pół godz i czekać az się zwolni, zeby zapytać o danego psa.. Ja wpadam do schronu na 2 godz wyprowadzam kilka psów, które mi łatwo wziąć, i nie musze wyprowadzać całego boksu... Poprostu... Wolontariusze dzielą się "obowiązkami" i tak jak ja jestem od tych dużych i wcale nie młodych tylko, teraz również od amstafów, tak Pani i kilka innych zajmuje się tą resztą... Tak jak pisaam, jak mi ktoś go wyprowadzi to oczywiście porobie wątki....[/quote] Asiu jak mnie cytujesz to cytuj calos ,to byla prosba ale przeciez nikt cie do niczego nie zmusi i mysle że nie musisz sie wcale tlumaczyc , wiadomo ze jak sama nie poprosisz to nikt ci nie wyprowadzi ,a my sie mijamy w schronisku . Quote
Asior Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 przecież ja nigdzie nie napisałam, ze mnie Pani zmusza :crazyeye: Poprostu wkurza mnie to, że znów słyszę tekst, ze same ładne młode "wybieram".. Moze i wybieram sobie moje typy, ale jak do tej pory wszystkim oprócz Luxora udało się znaleść domek... W każdym bądź razie, jak następnym razem się spotkamy to mogę zrobić "nie zmuszana" :evil_lol: pare fotek Quote
AgaG Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Asior czy naprawdę nie rozumiesz prostej sprawy: psy w boksach wspólnych mają najgorzej, bo są gryzione, zagryzane? a te które siedzą latami są zagrożone najbardziej.. jeśli kochasz psy, to powinnaś zdawać sobie sprawę, że są takie, które pomocy potrzebują szczególnie.. a weteranom należy się ona bardzo. Foksia po prostu prosiła o pomoc.. ja popieram tę prosbę.. stare psy weterany nie mają czasu by czekac bo nie doczekają.. jesli więc przychodzisz do schroniska i robisz zdjecia, to naprawdę nie możesz pomóc także im? amstafy akurat są najbezpieczniejsze i w ogole te psy, które mają pojedyncze boksy.. Quote
Asior Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 OWSZEM Aga, mogę pomóc, ale pisałam, że wpadam tam na raptem 2 godzinki i nie mam czasu chodzić za pracownikami i prosić się o wyprowadzenie mi psa... Jak ktoś go weźmie mogę zrobic fotki.... Nie rozumiem czemu jest na mnie taka "nagonka" nie ja jedna mam aparat, i akurat mój jest najsłabszej jakości.. NIGDY nie odmawiałam pomocy psom i nie wybieram sobie "lepszych" poprostu każdy ma swój typ... :roll: Quote
AgaG Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 czasem jak się przemozesz i uprosisz o psa, to może się przyczynisz do tego, ze mu uratujesz życie.. po prostu.. :lol: bo najgorsza jest anonimowość w sforze.. tam w boksach wspolnych jest najgorzej.. to ciągły stres, ból, strach.. czesto brak szans Quote
Asior Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Aga, tu nie chodzi o "przemozenie" ( boszz.. jakie piękne słowo powstało), ale o to, ze ja niewiem który pies potrzebuje zdjęć, który jest w pilnej potrzebie i którego trzeba na cito wyciągać.... :shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Asior']Aga, tu nie chodzi o "przemozenie" ( boszz.. jakie piękne słowo powstało), ale o to, ze ja niewiem który pies potrzebuje zdjęć, który jest w pilnej potrzebie i którego trzeba na cito wyciągać.... :shake:[/quote] Asiu juz tyle czasu chodzisz do schroniska i nie wiesz ,ze w najpilniejszej potrzebie sa psy stare i chore bo wzucone na boks ogolny natychmiast sa eliminowane tak jak to bylo w przypadku bostona . No i oczywiscie weterani ,ktorzy maja coraz mniej czasu ,a o nich sie zapomina . Asiu kazdy pies wydany ze schroniska oczywiscie robi nastepnemu miejsce ale tak jak psiala Aga w pojedynczych boksach sa bezpieczne . Quote
Asior Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Pani beato, pytam po raz któryś... skąd mam wiedzież które są stare i chore... napisałam, ze poproszę o info i wtedy mogę brać się za psa... Ja myśle, ze nie ma sensu dalej wałkować tego tematu.. tak jak napisałam, wskażcie mi psa to porobię mu zdjęcia i wątek :/ Quote
irenaka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Asior']Pani beato, pytam po raz któryś... skąd mam wiedzież które są stare i chore... napisałam, ze poproszę o info i wtedy mogę brać się za psa... Ja myśle, ze nie ma sensu dalej wałkować tego tematu.. tak jak napisałam, wskażcie mi psa to porobię mu zdjęcia i wątek :/[/quote] Czy ja mogę mieć gorącą prośbę do Ciebie jak będziesz w schronisku? Tylko może zastosuję inną metodę ;). Użyję magicznego słowa: proszę ( i to bardzo!!) Asieńko!:loveu: Czy możesz pomóc mi w sprawie jednego psiaka ze schroniska? Jak się zgodzisz to napiszę pw. Quote
irenaka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Asior']Pani Irenko, no pewno ;)[/quote] Asiu! :loveu:Wyślę mail, bo nie mogę dograć informacji ze schroniska. Więc pw nie będzie. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Asiu no wlasnie i wiele innych ,a wile odeszlo juz samotnych .Mam przedewszytskim do ciebie wielka prośbe poniewaz robisz ladne zdjecia i zakladasz fajne watki żebys moze przez jakis czas poswiecila swoj potencjal na weteranow ,te mlode i ladne ktore dopiero co przyszly do schroniska albo pojda do adopcji ze schroniska albo chwilke moga poczekac ,a nic im nie bedzie bo siedza na pojedynczych boksach. Jak bedziesz miala takie zdjecia i opis ja tez puszcze do krakowskiej do echa i do kundla ,uratujmy choc pare plis :modla::modla:[/quote] a to cytuje sama siebie bo jak widac Irenka pila do mnie, czy tutaj wyraznie nie jest uzyte magiczne slowo? Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Asior']Pani beato, pytam po raz któryś... skąd mam wiedzież które są stare i chore... napisałam, ze poproszę o info i wtedy mogę brać się za psa... Ja myśle, ze nie ma sensu dalej wałkować tego tematu.. tak jak napisałam, wskażcie mi psa to porobię mu zdjęcia i wątek :/[/quote] Asiu ,wszystkie psy ,ktore umiescilam we wczesniejszym poscie sa weteranami ale najwazniejsze zwasze jest skupic sie na poczatku na jednym , wydac go i myslec o nastepnym . Na dzien dzisejszy wiem ze takim fajnym pieskiem do wydania bez resocjalizacji jest deweloper ,bo byl w boksie razem z Zenkiem tylko nie pamietam dokladnie ktory to boks ale chyba f8,tam tez jest jeszcze jeden czarny piesek i podobno z dlugim stazem , to sa boksy Marcina wiec jak by byl w schronisku to by ci dal do zdjecia.Mnie niestety w ta niedzile wogole nie bedzie bo mam wstretna grype. Quote
Asior Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 ja w niedziele będe prawdopodobnie z Majką u weta w schronisku, więc niewiem czy akurat będę mogła obfocic któregoś, ale spróbuje... Quote
ayla1 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [IMG]http://i41.tinypic.com/25tyd8j.jpg[/IMG] Quote
Patia Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [SIZE=5][COLOR=red]Uwaga ![/COLOR][/SIZE] Wjazd na autostradę od strony Krakowa przy bramkach biega bernardyn . Czy mamy tam kogoś ? Dzwoniła do mnie Kinya , ze ktoś z Dogo ją zaalarmował myśląc , że tam mieszka . Kinya w pracy , ja idę na 18.30 czy ktoś da radę sprawdzić zanim my tam późnym wieczorem dotrzemy ? Quote
missieek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 cytujac z innego watku kto pomoze? [quote name='ANETTTA']ALARM [SIZE=5]dziewczyny krakowianki dowiedziałam sie od Amikat ze na trasie od bramek w karakowie w strone katowic......... ..lata bernardyn i obija sie o auta ...był tel do strazy i na policje .....ale prawdopodobnie nic nie zrobią jak zwykle .....moze jest kogos kto mógłby przejechac i zobaczyc ..ew Amikat moze to lepeij wytłumaczyc co i gdzie plisssssssssss nr tel do amikat mam jakby co podam możę znacie kogos kto możę pomóc psiakowi..plissssssssssssssssssss gg 3851412 lub tel do mnie 604-226-904 [/SIZE][/quote] Quote
j3nny Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 podejrzewam ze ja juz jestem w tych dwoch wliczona Quote
missieek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [COLOR=SeaGreen][B]kto jutro bedzie w Kundlu i moze pomoc przy psach ode mnie? beda 3 suczki p. Magda mowila mi ze beda 2 osoby wolne a moze znajdzie sie jeszcze jedna? prosze[/B][/COLOR] Quote
Patia Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='missieek']cytujac z innego watku kto pomoze?[/quote] dodzwoniłam się do centrum zarzadzania autostradą , wiedzą o psie , ich patrol go szukał 3 kilometry w każdą stronę od miejsca w któ[I]rym się pojawił , ktos już panu zostawił numer aby dzwonic gdy pojawi się pies , pytałam czy nie Olkusz ale pan nie wiedział [/I] Quote
Recommended Posts