Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Perfi']chetnie odstapie karnet na basen na 8 wejsc x 45 min. w godzinach wieczornych (basen w nowej hucie) za 10 wejsc dalam 40 zl, ale nie bede mogla go wykorzystac, tak wiec jesli ktos bylby chetny to prosze o przekazanie nie wiem.... moze 20 zl na krakowskie psiaki i kontakt.[/quote]

sprzedamy Karusiap :) obiecała przkazać pieniażki na Knapika i Fafika

Mam jeszcze do przekazania na bazarek... telewizor :) 14 cali, kolorowy, nieokreslonej firmy (skladany przez jakis inwalidzki zaklad pracy), [B]zaskakujaco dobry obraz [/B]- odbiera kablowke z astera, z upc byly problemy z wstrojeniem, w kazdym badz razie idealny do akademika :) postaram sie o jakies fotki ale ciezko bedzie bo mam go w pawlaczu. mam tez drugi - czarno-biały 14"

Posted

[quote name='Mały&Sympa']Witajcie!
Jestem nowym, świeżo debiutującym dogomaniakiem, siostrą Weszki. mam nadzieje że się nam uda przynajmniej podyskutowac i zorganizować coś co pomoże psiakom lepiej żyć.[/quote]

Dziń :bigok: No i brawa że nareszcie się udało przebić przez machinę rejestracji na dogo :klacz:
Ja tylko napiszę, że moja siostrzyczka nie wiedzieć dlaczego nagle jest taka skromna :eviltong: To że jej nie było z nami na dogo nie znaczy że siedzi z założonymi łapkami i nic nie robi dla biedaków - to główny drukowacz cegiełek, sponsor wysyłek cegiełek i bazarków, zbieracz kocyków i kołderek, podsyłacz wątków i linków do różnych potencjalnych sponsorów.
No a teraz doba będzie musiała mieć 40h żebyś jeszcze miała czas na buszowanie po dogo. Powodzenia :loveu::p

Posted

Witamy kolejną nową dogomaniaczkę :)
Roboty jest aż nadto. Zależy co możesz - można psiaki ogłaszać, można jeździć do hotelu wyprowadzać na spacery, można być domem tymczasowym, można pomagać w transporcie, drukowaniu ogłoszeń, wieszaniu plakatów. Mnóstwo możliwości.

Posted

dziewczyny przeglądnijcie błagam wątki bo padam... miałam duzo telefonów, będe .ludzi ściagać do hotelu i potrzebuję tu info o wszystkich bezdomniakach z hotelu: w którym boksie tam mniej wiecej, wiek, zachowanie do psów, kotów, ludzi, czy lepiej dom czy mieszkanie, stan zdrowia, kastracja etc...
zwłaszcza fafika nie mam czasu czytac a on podobny do teosia. Troche wiem od aga-ta ale co ze stosunkiem do kotów np. psów? jak na specerze, w samochodzie etc.

Posted

prośba do nowych dogomaniaczek albo kogoś :loveu::loveu: kto moze pojechac do hotelu rano (8-10) dowiedziec się w którym boksie jest wielki pies wilkowaty z guzem znaleziony i przywieziony przez Kiwi ( która nie ma ani chwili teraz) zrobic foty cudne, wypytac pana Tomka o niego ? jak tam z załatwianiem itd..On nawet wątku wątku na dogo nie ma...a Kiwi pada na noc ze zmęczenia.

Posted

a jakiego ona ma guza??on bardziej ogarowaty taki,jest w zewnetrznych,drugi po prawej,bardzo mily ale uciekinier...trzeba sie nim medycznie zajac...

[B]Fafik[/B] w budynku,do psow bardzo zalezy,Knapika lubi a do innych zdarza mu sie szczekac i warczec,mysle ze do opanowania i przyzwyczajenia,kastrowany,zachowuje czystosc..
[B]Knapik[/B],na zewnatrz,lagodny do inncyh psow,kastracja tak.przytulanka lagodna,nie wiadomo jakby sie w mieszkaniu zachowywal ale jest mlodziutki na bank sie nauczy
[B]Max,[/B] na zewnatrz,lagodny,zachowuje czystosc,do bloku,kastracja tak
[B]Paco[/B],na zewnatrz,kastracja tak,energiczny do domu z ogrodem
[B]Pogo,[/B] w budynku,mlody,piekny,kastracja tak,najepiej doogrodiu tzndo domku ale mieszkanie tez moze byc,najwazniejsza pewna osoba
[B]Tesco,[/B]na zewnatrz kolo ogarowatego,lagodnosc,brak kastracji

to tak tylko moje zdanie w skroci...a autem chyba wszystkie ladnie jezdza:)

Posted

bedę się dwoic i troić.... a czy ktos ma sunię do wydania małą? państwo zdecydowani na sunię sliczną, waga 7 kilo około, wiek do 5 lat, łagodną słodką? ?

Posted

jedna pani ma około 70 ciu lat czy fafik dla niej za młody? i jak się fafik zachowuje na spacerach? który z hotelowych by sie nadawał,,, jest tez córka dorosła,,więc ma kto wyprowadzać, ale pani sie nasłuchała w audycjach sumińskiej że psy po schronie mają "skrzywienia" a ona bardzo kocha psy ale nie chce problemów na specerach, rzucania sie na psy itd...

Posted

Fafik najczesciej spaceruje z Knapikiem,ktorego lubi...ale nie kocha wszystkich psow...to malenka bestyjka wiec krzywdy nie zrobi;)na wyciaganej smyczy mu najlepiej,maszeruje do przodu na tych swoich szczudelkach:)

Posted

Czy do tego hotelu można jechać w niedzielę albo w sobotę? Tylko w tych dniach dysponuję czasem z czego soboty rzadziej - dziś już nie dam rady. Jeśli tak to może zabrałabym się z kimś kto tam jeździ i by mnie wprowadził to potem w miarę możliwości mogę sama jeździć. Tylko ten pierwszy raz mi potrzebny. Auto mam więc jak by ktoś jechał jutro to dajcie mi znać.

Posted

[quote name='AgaG']jedna pani ma około 70 ciu lat czy fafik dla niej za młody? i jak się fafik zachowuje na spacerach? który z hotelowych by sie nadawał,,, jest tez córka dorosła,,więc ma kto wyprowadzać, ale pani sie nasłuchała w audycjach sumińskiej że psy po schronie mają "skrzywienia" a ona bardzo kocha psy ale nie chce problemów na specerach, rzucania sie na psy itd...[/quote]

[quote name='AgaG']bedę się dwoic i troić.... a czy ktos ma sunię do wydania małą? państwo zdecydowani na sunię sliczną, waga 7 kilo około, wiek do 5 lat, łagodną słodką? ?[/quote]

U [B]tamb[/B] jest sunia - nieduża i słodka. I słodki nieduży piesek. Może któryś by się nadał?

Posted

Do jednego z krakowskich wetow jakas wredota przyniosla 6 tygodniowego kociaka do uspienia, bo ma koci katar. Wet zadzwonil do BeataSabra, ze moze go przetrzymac do poniedzialku a potem bedzie musial wykonac wyrok. ktos ma jakis pomysl?

Posted

Dziś w prokocimiu ok. 11 godziny widziany duży czarny pies (większy od ONka) z długą sierścią, podobny do berneńczyka (tylko cały czarny). Pies kładł się pod nogami starszej pani, później szedł z moim znajomym i piszczał gdy ten wchodził do tramwaju. WYgląda jakby szukał właściciela. Wie ktoś coś o podobnym zgłoszeniu?

Posted

bardzo potrzebuję pomocy jutro rano!!! chodzi o to, by ktoś przyjechał do hotelu najpóźniej na 9. 30 , 10 i zaprezentował pieska Knapika pani która chce psa młodego, choc nie jest młoda, ale bardzo przeżyła smierć osotatniego psa i mówi, że jej dzieci tak kochają psy, że na gwarantuje mi , że jeśli pies ją przeżyje to dzieci go wezmą...

ja jadę autobusem rano do małżeństwa pewnego, które chce obejrzeć starszą sunię znaleziona na plantach. Gdyby się zdecydowali bede do nich jechac z nią , no i się nie rozdwoję. kto z aparatem kojarzący Knapika (najlepiej karusiap, Jagienka, Aga-ta ) no albo ktoś inny :loveu: może pomóc?

Posted

Ja niestety pomóc nie mog ale mam pytanie jeszcze z innej beczki - od dłuzszego czasu Wodnik ma na AFN 1855zł i nikt tego przez dłuższy czas nie ruszył. Czy jeśli aktualna opiekunka Wodnika z tych pieniędzy nie korzysta może przelać by to na ogólne krakowskie psy?