Wala2006 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Tola ponad 6 chyba raczej nie koło 5 lat Quote
Wala2006 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Cicia kaganiec po Amisiu chyba za mały by był w schronie są więc jakiś się znajdzie :) Quote
pajda Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kochany bidulek, nie dość, że stres, to jeszcze bolą go uszyska... :( Jestem w domu cały czas, nigdzie nie wyjeżdżam, więc Kierownik vel Teoś lub Gucio(?), może przyjechać w każdej chwili. Proszę dogadujcie się dziewczyny jak Wam wygodniej (odnośnie transportu). Czy jamniś był szczepiony przeciwko wściekliźnie lub chorobom zakaźnym? Quote
ludka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kaganiec to do kieszeni na wypadek, gdyby trafic na formaliste. Pare psiakow przewiozlam i jedyne, co pokazywalam, to bilet dla psa. A co ze szczepieniem? W schronie nie ma na dzien dobry obowiazkowych szczepien przeciw wsciekliznie? Quote
Wala2006 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 [quote name='pajda']Kochany bidulek, nie dość, że stres, to jeszcze bolą go uszyska... :( Jestem w domu cały czas, nigdzie nie wyjeżdżam, więc Kierownik vel Teoś lub Gucio(?), może przyjechać w każdej chwili. Proszę dogadujcie się dziewczyny jak Wam wygodniej (odnośnie transportu). Czy jamniś był szczepiony przeciwko wściekliźnie lub chorobom zakaźnym?[/QUOTE] Teoś chyba bardziej by do niego pasowało :) No to może faktycznie lepiej tym pociągiem go dowieźć niż autem tak już by w sobotę by u pajdy... Co do szczepień nie wiem ale mogę się jutro zapytać bo będę w schronie. Quote
pajda Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Czekamy na Teosia bardzo, bardzo. Ma przygotowane posłanko i miseczkę i chętnych do przytulania też.:) Quote
piesia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='ludka']Kaganiec to do kieszeni na wypadek, gdyby trafic na formaliste. Pare psiakow przewiozlam i jedyne, co pokazywalam, to bilet dla psa. A co ze szczepieniem? W schronie nie ma na dzien dobry obowiazkowych szczepien przeciw wsciekliznie?[/QUOTE] Szczepienia są po kwarantannie , ale ja na przykład przy silnym zapaleniu ucha u Skubiego nie mogłam go zaszczepić , Tosia miała lżejsze więc została zaszczepiona. Tu powinien zadecydować weterynarz . Ale piszecie że ma silne zapalenie i do tego oczy , to może być przeciwwskazaniem do zaszczepienia psa , ale nie wiem czy ze wzgledu na to że moga byc jakies skutki uboczne czy może dlatego że szczepionka w czasie leczenia antybiotykami nie działa . Quote
ludka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Pytalam, czy wczesniej nie byl zaszczepiony, nie sugeruje szczepienia teraz. :) Quote
pajda Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kochane dziewczyny może jednak przyjechałby z Ludką już w sobotę, leki mu będę podawała pilnie, po świętach pójdziemy na kontrolę do weta, kiedy nam pozwoli zaszczepimy się (no, znaczy, tylko Teosia zaszczepimy) co on tam będzie robił przez ten długi weekend? :( Quote
Wala2006 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Co do wcześniejszych szczepień nie wiem... Ale trzeba było by sie jakoś umówić, może piesia dała by rade wziąć psiaka z piątku na sobotę i podwieźć na stacje Ludkce?? Quote
Wala2006 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Trzymam kciuki aby dała rade :) A to tak bez szczepień też może jechać?? Quote
piesia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ludka , prześlij mi swój numer na pw , będziemy się dogadywać . O której byś była w Poznaniu ? No i co z tym szczepieniem ? Damy rade go przewieźć bez ? Która z was będzie jutro w schronie żeby przygotować chłopczyka do drogi , żeby Aga mogła go już tylko zapakować ? Będzie pewnie potrzebna książeczka , lekarstwa i jakiś świstek , rano zadzwonię do kierowniczki schroniska . Boże , mam nadzieję że moje bestie nie zjedzą go jako danie świąteczne ;) Quote
Wala2006 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Ja Tia i Tola będziemy jutro no to przygotujemy wszystko Adze do wzięcia. Właśnie tak bez szczepień może jechać?? Quote
piesia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 I na karteczce zalecenia do stosowania lekarstw :) Quote
ludka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Powinien byc zaszczepiony, ale jesli nie bedzie rozrabial, to ja bym zaryzykowala ;) Zastanawiam sie, ktorym pociagiem. Chyba 18.25 (leci ze Szczecina) lepszy niz wczesniejszy z Berlina, pewnie wieksze luzy. Quote
piesia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Aga będzie jutro w schronie od 10.00 do 14.00 . Ludka , to się jescze bedziemy dokładnie dogadywały telefonicznie co do godziny . A potem jak przewieziesz już w warszawie psiaka do Pajdy ? Kurcze , jakoś mi bardziej chce się na niego mówić Gucio ;) Quote
pajda Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dziewczyny jesteście kochane, bardzo dziękuję. :) A jeśli chodzi o odebranie Teosia vel Gucia z Warszawy, to akurat w te dni mam problem z autobusem (jest jeden rano i wieczorem) z miejscowości, w której mieszkam do Wa-wy... :( Więc jeżeli ktokolwiek miałby okazję podwieźć jamnisia, byłoby na pewno wygodniej, nie musiałybyśmy czekać cały dzień na autobus powrotny...? Byłaby taka możliwość? Z Warszawy do mojej miejscowości (mieszkam niedaleko Otwocka) jest około 28 km. Quote
Anette Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='pajda']Dziewczyny jesteście kochane, bardzo dziękuję. :) A jeśli chodzi o odebranie Teosia vel Gucia z Warszawy, to akurat w te dni mam problem z autobusem (jest jeden rano i wieczorem) z miejscowości, w której mieszkam do Wa-wy... :( Więc jeżeli ktokolwiek miałby okazję podwieźć jamnisia, byłoby na pewno wygodniej, nie musiałybyśmy czekać cały dzień na autobus powrotny...? Byłaby taka możliwość? Z Warszawy do mojej miejscowości (mieszkam niedaleko Otwocka) jest około 28 km.[/QUOTE] A o której trzeba go odebrać?? i jak to miejscowość?? Quote
pajda Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Jamniś przyjedzie z Ludką do Wawy, (o godz ?). A ja mieszkam za Wiązowną w Woli Karczewskiej. Quote
ludka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 O ktorej -to jeszcze sprawa otwarta, moge sprobowac wczesniejszym pociagiem z Poznania. Ten bylby po 21 w Wawie. Myslalam, ze Warszawa to koniec trasy. Quote
Anette Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Jeśliby przyjechał ok.23 to mogę go podrzucic. Wczesniej nie dam rady bo pracuję do 23 Quote
piesia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='ludka']O ktorej -to jeszcze sprawa otwarta, moge sprobowac wczesniejszym pociagiem z Poznania. Ten bylby po 21 w Wawie. Myslalam, ze Warszawa to koniec trasy.[/QUOTE] Ja też szczerze powiem . nasz chłopaczek trochę się najeździ biedaczek . Quote
Recommended Posts