Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zuzolandia

3220

• sota36

1352

• eria

1045

• Alicja

1010

Posted

Przepraszam, że zapytam. Czy to cudeńko jest uwiązane na łańcuchu w nowym domu? Nie chce się wtrącać, ale to nie jest pies łańcuchowy i ta psina długo nie pociągnie w takich warunkach.
Nie wiem czy te fotki są robione w starym czy nowym domku. Jeśli w nowym to proponowałabym założyć mu watek na "psach w potrzebie" i szukać czegoś nowego.
A swoją drogą to brawa dla zuzolandii, że uratowała go przed wyrokiem śmierci. Zrobiłaś kawał dobrej roboty.

Posted

Kajtek został zapiety na lince zebym mogła mu zrobic foty bo innej mozliwosci nie było .Biegał z predkoscia swiatła i niestety moj sprzet za nim nie nadazał ;-) na codzien bedzie se biegał luzem wiec nie widze powodu do niepokoju ;-)Tak sie skłąda ze w starym domu mieszkał TYLKO I WYŁACZNIE NA PODWORKU ! Nie ma potrzeby szukac mu nowego lokum bo tam gdzie jest obecnie napewno krzywda mu sie nie stanie .Do mieszkania sie nie nadaje bo jest zupełnie mieszkaniowo niezsocjalizowany .Wpuscilismy go do srodka i niestety z mety obsikał sciany w przedpokoju nie mowiac juz o tym ze latał jak opetany przewracajac wszystko co akurat napotkał na swojej drodze ;-) Mozliwe ze pojdzie na salony ale to zapewne melodia przyszłosci no i tego jak bedzie sie zachowywał .Dzieci to najchetniej zabrałyby go do łozka ale niestety na dzien dzisiejszy jest to niemozliwe ;-)

Posted

To mnie uspokoiłaś. Po prostu po wyglądzie psiaka (futerko bielutkie, czyściutkie, psina wygląda na zadbaną - nawet łapki nie są zakurzone)) byłam pewna, że mieszkał w mieszkaniu, a linkę z tej fotki.

http://img248.imageshack.us/img248/6977/79765030ek4.png

wzięłam za łańcuch wbity metalową klamrą w ziemię (obok garnka). Sorki.
To, że uratowałaś tego pieska przed śmiercią jest wielkie. I masz racje, że jeśli on jest tak "żywiołowy" to trzeba go socjalizować.
Nie bierz mi za złe moich uwag, ale szlag mnie trafia jak widzę psa na łańcuchu. Przepraszam za pomyłkę. Widać wzrok już nie ten i zbyt emocjonalnie podchodzę to pewnych spraw. Przepraszam.

Posted

He he jest czysciutki bo go prałysmy ;-) co tez było wyzwaniem bo trudno go było utrzymac w miejscu;-) Nie pisałam tutaj o takich szczegołach bo sadziłam ze to nieistotne;-) Zreszta wogole bym nic o tym zdarzeniu nie pisała bo jestem z tych cichociemnych eheheh;-) ale Eria mnie wykablowała;-) ehheeh .....
WYBACZAM ;-) eheheh choc przyznaje ze zrobiło mi sie troszku przykro ;-)
Ale juz mi przeszło;-) eheheheheh

Posted

Uratowałaś tą psine i tylko to sie liczy, a moje pierwsze wrażenie przyznaje było mylne, ale nie złośliwe.
Po prostu w takich sytuacjach trzeba brać psa, nogi za pas i wiać byle gdzie, żeby uratować mu życie. A potem spokojnie szukać mu domu. Starość nie radość, oczy nie te, i linka mnie zmyliła.
A moja uwaga nie była w jakimkolwiek stopniu uszczypliwa. Przeciwnie pomogłabym ci go ogłaszać.
Dobrze, że ci przeszło, bo miałabym na sumieniu super kobitkę.

Posted

Aaaaa :mdleje:
Jestes nasza bohaterka :klacz: :lol:
Pisak jest piekny, szkoda ze sam sobie robi krzywde tym ADHD, nie wie co dobre :evil_lol:
Wszystkiego dobrego mu zycze.

Posted

Witam wszystkich milusio ;-)
Anulko dziekuje za wstawienie fociszy....!!!! co jo bych bez ciebie zrobiła ;-) heeheh
Łapeczka juz prawie oki ,chodzimy bez skarpetki i juz nie ma kulawizny ...czyli wszystko wraca do normy ;-) ....a w sobote wracaja Gutole;-) ....
A my teraz ładnie bedziemy czyscic sobie uchole ;-)

Posted

Witajcie kochane kobitki ;-) poranek mamy słoneczny choc chmurki probuja niezle zamieszac;-) Zuzolka juz zdrowa nie kuleje smiga niczym młoda łania niezle owłosiona ;-) eheheh buziaczki przesyłamy cioteczki !!!!!