Nutusia Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Kompletnie nietypowy przedstawiciel swojej rasy... Quote
tatankas Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Nutusiu,olly,Kapselku-pamiętacie boksia dominatora,którego adopcją się zajmowałam,dziś dostałam wiadomość po 3 miesiącach od adopcji,same wpadnijcie zobaczyć: [url]http://www.dogomania.pl/threads/207014-Bokser-quot-dominator-quot-bez-agresji-ma-sw%C3%B3j-domek-sta%C5%82y-%29-%29-%29/page12[/url] Quote
yoko100 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 a ja czekam na ostatnie kilka wplat i troszke dopelnie konto Kinia:) z bazarku uzbieralo sie 570 zl czyli po po to bedzie 285 zl dla Kinga i dla Lorka :) Quote
tatankas Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='yoko100']a ja czekam na ostatnie kilka wplat i troszke dopelnie konto Kinia:) z bazarku uzbieralo sie 570 zl czyli po po to bedzie 285 zl dla Kinga i dla Lorka :)[/QUOTE] Super:multi::multi::multi::multi::multi: Bardzo dziękujemy w jego imieniu:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
w deszczu rosnę Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Jak tam nasz Kiniu się miewa? :) I reszta Kiniowego dworu? Quote
olly Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='yoko100']a ja czekam na ostatnie kilka wplat i troszke dopelnie konto Kinia:) z bazarku uzbieralo sie 570 zl czyli po po to bedzie 285 zl dla Kinga i dla Lorka :)[/QUOTE] Kinio straaaasznie mocno dziękuje :) i wysyłam buziolki :) Quote
olly Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='w deszczu rosnę']Jak tam nasz Kiniu się miewa? :) I reszta Kiniowego dworu?[/QUOTE] modzel znowu urósł, po ostatnim depo był mały przez 2 tygodnie, a teraz już po tygodniu bardzo urósł :( muszę zadzwonić do dra i zapytać, czy już czas na kolejną dawkę depomedrolu. Quote
olly Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 zobaczcie: [url]http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=954[/url] Quote
tatankas Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 [quote name='olly']zobaczcie: [url]http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=954[/url][/QUOTE] Biedny psiak :( Quote
olly Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 przyszły dwa Hillsy po 12kg dla Kinia, zapłaciłam 260 zł, dziękuję pewnej osóbce za zorganizowanie ogromnych zniżek :) Kinio też jest wdzięczny ;) Quote
olly Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 [quote name='Alicja']A co z tym paskudnym modzelem ??[/QUOTE] właśnie wróciłam z Kiniem od weta, dziś dostał kolejny depo, modzel udało ładnie się opróżnić, jest teraz malusieńki i oby zostało tak jak najdłużej, za zabieg i steryd zapłaciłam 30zł. Kinio przed wetem zrobił popisową rundkę na 4 łapkach, trochę później postał sobie, a przy tym był bardzo dumny :) Quote
Nutusia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Nie ma się co dziwić, że był dumny - w końcu duma to wrodzona cecha... królów! :) Quote
olly Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Dziś Kinio siusia zdecydowanie więcej niż wcześniej, chyba steryd znowu tak zadziałał, mam nadzieję, że jutro się unormuje.. Quote
olly Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 i już nie mogę doczekać się wiosny/lata, jak pojadę z całą moją ferajną na działeczkę, Nie wiem, od czego to wszystko jest uzależnione, ale Kinio coraz sprawniej chodzi :) nawet po śliskiej podłodze :) już sobie wyobrażam jak będzie śmigał na zielonej trawce w promyczkach słońca :) po cholerę ta zima?!?!?! Matko Naturo, daj już wiosnę, co?? Żebyście cioteczki zobaczyły Kinga w akcji pt:chodzę sobie"... ehhh... i jak tu uwierzyć badaniom, że jest po zawale rdzenia kręgowego i nierealne jest chodzenie na 4 łapach.. oj, ta medycyna... epoka kamienia łupanego.. Na podstawie przypadku Kinga powinni zmienić treść podręczników akademickich!!! no dobra, pomarzyłam sobie, teraz idę spać :) miłych senków dla wszystkich :) doooobranoooooc ;) Quote
SleepingSun Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) to ja jeszcze raz uspokoję. Steryd należy do glikokortykoidów a one właśnie tak działają, że dają kopa organizmowi. Przyśpieszają diurezę, przez co pieski więcej piją i sikają (na nerki Kinia to jak znalazł!). Mogą powodować szybsze bicie serduszka i nadpobudliwość. Pamiętajcie, że podając stale sterydy należy osłaniać wątrobę koniecznie :) [url]www.phmd.pl/fulltxt.php?ICID=907185[/url] tu świetny artykuł o działaniu glikokortykoidów. Wystarczy odrzucić naukowe rozważania o receptorach i zostaje świetne źródło informacji. A sterydy są teraz stosowane często (wydaje mi się, że aż za często) warto chociaż wiedzieć jakie skutki uboczne powodują i na co działają. Edited February 5, 2012 by SleepingSun Quote
Nutusia Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Podręczniki podręcznikami, ale o przypadku Kinia powinno powstać osobne dzieło! :) Quote
tatankas Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 O ja też już się nie mogę doczekać lata,znów wsiadam w samochód z jedziemy w odwiedzinki.Tym razem szykuj nam spanie,bo już nigdy więcej nie zaliczę podróży w tą i z powrotem jednego dnia.Nie zdążyłam się nacieszyć spodkaniem z Kiniem i z wami wszystkimi,a już trzeba było wracać :( Szykuj się :) Quote
zelek150 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Tatankas,daj znać kiedy to też sie wproszę;) Quote
Nutusia Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Zelek, zabierzesz mnie ze sobą? Daleko nie mam (do Ciebie ;)) Quote
olly Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 zapraszam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wpadajta do mnie :) Quote
tatankas Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 [quote name='zelek150']Tatankas,daj znać kiedy to też sie wproszę;)[/QUOTE] [quote name='Nutusia']Zelek, zabierzesz mnie ze sobą? Daleko nie mam (do Ciebie ;))[/QUOTE] [quote name='olly']zapraszam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wpadajta do mnie :)[/QUOTE] To jesteśmy umówione na wakacje na wielgachną kawę i niezłą zabawę,bo wszyscy z boksiołkami,bez boksiołków wstęp wzbroniony ;):D Quote
tatankas Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 [quote name='Alicja']no tak ..... tylko z boksiołkami :([/QUOTE] Alicjo-Ozzy wagowo pod boksia podchodzi,więc też się pisze,Yorków nie znoszę,więc bym nie wpuściła(mam takie dwa na piętrze,które mi skutecznie tą rasę obrzydzają,choć mojej psiapsiółki Yorki uwielbiam),ale chyba wszyscy się zgodzą,że Ozziego i jego panią z miłą chęcią też poznamy osobiście :) Quote
olly Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 [quote name='tatankas']Alicjo-Ozzy wagowo pod boksia podchodzi,więc też się pisze,Yorków nie znoszę,więc bym nie wpuściła(mam takie dwa na piętrze,które mi skutecznie tą rasę obrzydzają,choć mojej psiapsiółki Yorki uwielbiam),ale chyba wszyscy się zgodzą,że Ozziego i jego panią z miłą chęcią też poznamy osobiście :)[/QUOTE] Alicjo :) Bieri Ozziego i wpadaj :) Quote
Recommended Posts