Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Własnie wróciłam od Maksa - byliśmy na pierwszym dłuższym spacerku. Oczywiście W KAGAŃCU !!!! Maksio bardzo zainteresowany otoczeniem , wprawdzie chudziuteńki "jak przecinek" ale szedł raźno , nawet momentami biegł truchcikiem (a ja szybciutkim krokiem za nim). Jest w nim taka chęć zycia, ze niedamy sie tak łatwo choróbsku , jakiekolwiek by ono było !!!!
Oj, strasznie związałam sie z tym łobuzem przez tę jego chorobę, szkoda, że nie mogę go zabrać do siebie :shake::shake::shake:

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Faro']Oj, strasznie związałam sie z tym łobuzem przez tę jego chorobę, szkoda, że nie mogę go zabrać do siebie :shake::shake::shake:[/quote]

Tak czasem bywa i to jest najtrudniejsze.

Posted

Od powrotu Maksa ze szpitala jestem u niego codziennie rano i wieczór , codziennie idziemy na dwa spacerki w KAGAŃCU !!!!
Wczoraj po wieczornym spacerku i kolacyjce Maks - zaczął bawić sie w boksie swoją zabaweczką (kółeczkiem) i na dodatek zaczepiał mnie nim , by sie z nim bawić. Nawet nie wiecie jak miło było patrzeć na ZNÓW RADOSNEGO Maksymilianka:lol: (powiem cichutko , ze zważyliśmy się razem na wadze i ..... lepiej nic nie powiem , bo nie mam pewności , powiem za dwa tygodnie jak zważymy sie w lecznicy w trakcie kontrolnej wizyty ........)

Posted

[quote name='Faro']Od powrotu Maksa ze szpitala jestem u niego codziennie rano i wieczór , codziennie idziemy na dwa spacerki w KAGAŃCU !!!!
Wczoraj po wieczornym spacerku i kolacyjce Maks - zaczął bawić sie w boksie swoją zabaweczką (kółeczkiem) i na dodatek zaczepiał mnie nim , by sie z nim bawić. Nawet nie wiecie jak miło było patrzeć na ZNÓW RADOSNEGO Maksymilianka:lol: (powiem cichutko , ze zważyliśmy się razem na wadze i ..... lepiej nic nie powiem , bo nie mam pewności , powiem za dwa tygodnie jak zważymy sie w lecznicy w trakcie kontrolnej wizyty ........)[/quote]

Tylko się nie obżeraj w tym czasie !!!!:diabloti:

Posted

Maks obżera sie jak najbardziej , a ja no cóż ..... W trakcie ostatniego tygodnia schudliśmy sprawiedliwie po trzy kilo kazde z nas : Maks - z powodu choroby , ja - z powodu nerwów ( a na wadze w lecznicy Maksio będzie juz ważył sie "solo" - tylko na łazienkowej ważymy sie "w duecie":diabloti:)

Posted

U Maksymilianka - bez zmian. Jestem u niego dwa razy (rankiem i wieczorkiem). Dwa razy spacerek W KAGAŃCU . Maks ma ogromny apetyt , ale nie przybiera na wadze w jakimś zawrotnym tempie - jest nadal potwornie chydziutki , ale wg wagi łazienkowej "wyszło" nam , ze ciut przytył ( niepełny kilkogram), ale dopiero po wizycie kontrolnej , która powinna być na początku maja będe wiedziała,czy faktycznie przybrał na wadze czy to tylko "sugestia mojego pragnienia" by tak sie stało.... Maks mimo tego , ze jest tak schorowany, wychudzony, wyłysiały ma ( oczywiście tam gdzie nie ma wyłysien) mięciuchną, błyszczącą sierść (nawet mój prywatny Piracik takiej nie posiada ) - czyżby to efekt mojej kuchni ???(tzn koninka +siemię) ?????

Posted

W niedziele byliśmy na badaniach kontrolnych - Maksio był W KAGAŃCU i bez problemu dał sobie pobrać krew . Jutro jadę do kontroli z Sandrą to będzie wiadomo jakie są wyniki Maksa (z wyjatkiem T4 , bo ten wynik dopiero po niedzieli przyjdzie) . Maksio minimalnie przytył Ważył 23.10 (w dniu wypisu ze szpitala było 22,950) - przytył 15 dkg za 18 dni - nie za wiele ale zawsze coś
Od powrotu ze szpitala jestem u niego codziennie rano i wieczór . Maks ma niesamowity apetyt - zjadłby "konia z kopytami" . Dostaje 3 x dziennie gotowane jedzonko (konina +marchewka+ryż+siemię lniane ) i..... bardzo mu moja kuchnia smakuje :lol:

• 2 weeks later...