asika1980 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 ej, do 3tyś to nam stówka brakuje!!! cosik błędnie liczyłysmy!!! Quote
Agata Balu Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 odbędzie się 2-ga część procesu. Może już w środę będę znać wynik ..... ale to jeszcze nie koniec. Każda ze stron może się odwołać i ma na to czas. Zatem nie opuszczajcie tego wątku. Jeżeli oskrżeni lub oskarżyciele się odwołają trzeba będzie dalszych nacisków. A może od razu zapadnie właściwy wyrok? Quote
maja602 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 .......................... Musiałam wykasować pytanie bo już znam odp. Quote
Marycha35 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Oby wyrok był surowy!!!!! Co z tymi podpisami, ciągle brakuje? Musimy dać radę!!! Quote
Marycha35 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Cholerka, no do jutra to damy radę chiiiiba;) Quote
diore Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 już coraz mniej brakuje :) wysłałam do kilkunastu osób linik, jestem pewna że podpiszą, bo sa to miłośnicy zwierzat. powinno sie udac :) Quote
asika1980 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 myśle ,że tak rozsyłam gdzie się da, tv, gazety, gwiazdy, radio - i widzę, że są efekty! damy radę!!! Quote
Marycha35 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Brawo Ludkowie, to jest siła kupy;) Znaczy się w kupie raźniej:) Quote
asika1980 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 :lol:30 jeszcze! temat rzuciałam za ocean i na wyspy - oby się udało:lol: Quote
diore Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 widzialam efekt :) zza wody tez juz cos sie pojawilo - ode mnie takze + plus kilka z polski; jeszcze kilka dobrze zaadresowanych wiadomosci i na pewno ktos sie przylaczy :) Quote
asika1980 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 dzieki Gosiu! jeszcze tylko 24 podpisy, halo ludziska! damy rade? musimy:lol: Quote
asika1980 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 czy jest ktoś z Mogilna lub okolic kto wybiera się na rozprawę 2sierp. na 13.00? ja, jeżeli mi się uda to będę - Niestety, na ostatniej rozprawie w charakterze obserwatorów zjawiły się tylko 2 osoby. Pokażmy, że nie jesteśmy obojętni! kolejna sprawa podpisy pod petycją: wszystkich: 2,982 - zweryfikowanych 1,955 i tylko te są ważne! Podpis jest ważny tylko wtedy, gdy zostanie zweryfikowany - należy podać swój e-mail, a następnie kliknąć link, który zostanie przesłany elektronicznie, wpisać krótki kod, kliknąć potwierdzenie i gotowe. chyba nie wszyscy to wiedzą Quote
Agata Balu Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Rozmawiałam rano z oskarżycielką posiłkową. Jak na razie nic nie wskazuje na to, ze rozprawa sie nie odbędzie. Choć bywa i tak, że w dniu rozprawy oskarżony dostarcza zwolnienie lekarskie od przysięgłego lekarza sądowego. Nie liczmy jednak na wysoki wyrok dla pijaczka. Przypuszczam że mogą go ukarać długim odwykiem w zamknięciu i pracami społecznymi. Oskarżona może dostać karę w zawieszeniu ze względu na wychowywanie syna. To że na procesie mówiła, że syn się psem nie opiekował to w tej drugiej części procesu może zmienić zeznanie. Ważne jest to, że na pewno będzie wyrok skazujący! A na co .... to się okaże. "Niestety" Psotka żyje i to całkiem dobrze (upasła się) ma wspanialy dom i kilka rodzin z psami z którymi żyje w przyjaźni. To też może przemówić za łagodnym wyrokiem.... niestety. Nie widziałam na oczy oskarżycielki posiłkowej, bo kontaktowałam się z Nią wyłącznie telefonicznie. Ale jeżeli ktoś z Was będzie na rozprawie to dodajcie jej otuchy. Jest baaardzo sympatyczną Panią. Quote
Marycha35 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 To trzymamy kiucki i błagamy, bądźcie tam:) Quote
feliksik Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Agata Balu']Nie liczmy jednak na wysoki wyrok dla pijaczka. Przypuszczam że mogą go ukarać długim odwykiem w zamknięciu i pracami społecznymi (...) [/QUOTE] z odywku może zawsze wyjść, bo nasze prawo nakazuje dowiezienie, ale na drugi dzień jeżeli delikwent się nie zgadza na zostanie to wychodzi - to jest włąśnie bezsens naszego prawa Quote
Agata Balu Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 [COLOR=red][COLOR=black]Wyrok zapadł! Oskarżona V.L. otrzymała 5 miesięcy więzienia + 1200 nawiązki a Oskarżony L.W także 5 miesięcy więzienia + 700 zl nawiązki. Dla obojga pokrycie kosztów procesu i jeszcze jakieś dodatkowe koszta. Oprócz tego sąd orzekł opublikowanie sentencji wyroku i nazwisk oskarżonych. Adwokaci oskarżonych twierdzą, że będą się odwoływać. Mają na to czas 2 tygodnie. Oskarżyciele nie będą się odwoływać. [B]Jeżeli będzie odwołanie to wystawiamy nowa petycję![/B][/COLOR][/COLOR] Quote
maja602 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Cieszy mnie wyrok skazujący. Może wreszcie coś się w tym kraju zmieni? Quote
Merys Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='maja602']Cieszy mnie wyrok skazujący. Może wreszcie coś się w tym kraju zmieni?[/QUOTE] Rowniez mam taka nadzieje. Quote
mania1979 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 :lol: ciesze się że nie ominęła ich kara!!! Quote
Recommended Posts