Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

odbędzie się 2-ga część procesu.
Może już w środę będę znać wynik ..... ale to jeszcze nie koniec. Każda ze stron może się odwołać i ma na to czas.
Zatem nie opuszczajcie tego wątku. Jeżeli oskrżeni lub oskarżyciele się odwołają trzeba będzie dalszych nacisków.
A może od razu zapadnie właściwy wyrok?

Posted

już coraz mniej brakuje :)
wysłałam do kilkunastu osób linik, jestem pewna że podpiszą, bo sa to miłośnicy zwierzat. powinno sie udac :)

Posted

widzialam efekt :) zza wody tez juz cos sie pojawilo - ode mnie takze + plus kilka z polski;
jeszcze kilka dobrze zaadresowanych wiadomosci i na pewno ktos sie przylaczy :)

Posted

czy jest ktoś z Mogilna lub okolic kto wybiera się na rozprawę 2sierp. na 13.00? ja, jeżeli mi się uda to będę - Niestety, na ostatniej rozprawie w charakterze obserwatorów zjawiły się tylko 2 osoby. Pokażmy, że nie jesteśmy obojętni!

kolejna sprawa podpisy pod petycją: wszystkich: 2,982 - zweryfikowanych 1,955 i tylko te są ważne! Podpis jest ważny tylko wtedy, gdy zostanie zweryfikowany - należy podać swój e-mail, a następnie kliknąć link, który zostanie przesłany elektronicznie, wpisać krótki kod, kliknąć potwierdzenie i gotowe. chyba nie wszyscy to wiedzą

Posted

Rozmawiałam rano z oskarżycielką posiłkową. Jak na razie nic nie wskazuje na to, ze rozprawa sie nie odbędzie. Choć bywa i tak, że w dniu rozprawy oskarżony dostarcza zwolnienie lekarskie od przysięgłego lekarza sądowego.
Nie liczmy jednak na wysoki wyrok dla pijaczka. Przypuszczam że mogą go ukarać długim odwykiem w zamknięciu i pracami społecznymi.
Oskarżona może dostać karę w zawieszeniu ze względu na wychowywanie syna. To że na procesie mówiła, że syn się psem nie opiekował to w tej drugiej części procesu może zmienić zeznanie. Ważne jest to, że na pewno będzie wyrok skazujący! A na co .... to się okaże.
"Niestety" Psotka żyje i to całkiem dobrze (upasła się) ma wspanialy dom i kilka rodzin z psami z którymi żyje w przyjaźni. To też może przemówić za łagodnym wyrokiem.... niestety.

Nie widziałam na oczy oskarżycielki posiłkowej, bo kontaktowałam się z Nią wyłącznie telefonicznie. Ale jeżeli ktoś z Was będzie na rozprawie to dodajcie jej otuchy. Jest baaardzo sympatyczną Panią.

Posted

[quote name='Agata Balu']Nie liczmy jednak na wysoki wyrok dla pijaczka. Przypuszczam że mogą go ukarać długim odwykiem w zamknięciu i pracami społecznymi (...)
[/QUOTE]

z odywku może zawsze wyjść, bo nasze prawo nakazuje dowiezienie, ale na drugi dzień jeżeli delikwent się nie zgadza na zostanie to wychodzi - to jest włąśnie bezsens naszego prawa

Posted

[COLOR=red][COLOR=black]Wyrok zapadł! Oskarżona V.L. otrzymała 5 miesięcy więzienia + 1200 nawiązki a Oskarżony L.W także 5 miesięcy więzienia + 700 zl nawiązki. Dla obojga pokrycie kosztów procesu i jeszcze jakieś dodatkowe koszta. Oprócz tego sąd orzekł opublikowanie sentencji wyroku i nazwisk oskarżonych.
Adwokaci oskarżonych twierdzą, że będą się odwoływać. Mają na to czas 2 tygodnie. Oskarżyciele nie będą się odwoływać.
[B]Jeżeli będzie odwołanie to wystawiamy nowa petycję![/B][/COLOR][/COLOR]