magenka1 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Anetko zapomniałam Ci powiedzieć, że właśnie Nemo z Jurandem są gdzieś przeniesiony na wybiegi kto teraz ich zobaczy i wypatrzy... Quote
anetek100 Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 hehe my:):):):)nie no żarty żartami,ale tak fajne pieski już dawno powinny grzać pupinki w domkach:( Quote
MARCHEWA Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dzwoniła do mnie dzisiaj dziewczyna,która wysłała do Rewelacji ankietę w sprawie Fridy.Niestety nie ma transportu,ale ma popytać i skontaktować się ze mną pod koniec tygodnia.Wyraża zgodę na wizytę. Opiszę w skrócie domek i warunki; Dziewczyna ma 25 lat,ma 2 szczurki,mieszka sama w wynajmowanym mieszkaniu(właściciel wyraził zgodę na psa),kobieta zapewnia,że stać ją na pokrycie wszystkich kosztów związanych z utrzymaniem psa i leczeniem gdyby była taka konieczność,pod jej nieobecność lub gdyby wyjechała psem ma zaopiekować się jej mama. Quote
horacy dwa Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Asiu a gdzie dziewczyna mieszka jaka to odległość od nas. Quote
anetek100 Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 nowe spacerowe fotki misiowatego Brunka:):):)PILNIE SZUKA DOMU!!!!!!!!!!!! [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-jmfxafVFqRc/Tmstd94_TdI/AAAAAAAACy4/u0qkgXS0ZcM/DSC03543.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-QNF1yXN44SM/TmstgJyHRKI/AAAAAAAACy8/H1iwy6pq2qM/DSC03542.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-f0cYxyCHrDI/TmstlNviP6I/AAAAAAAACzI/4glB3W125Yk/DSC03547.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-j4XPfWuCnBc/TmstnL1ODoI/AAAAAAAACzM/s1t5HM8xBNE/DSC03544.JPG[/IMG] Quote
coronaaj Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='MARCHEWA']Ja jestem za tym aby przeprowadzić wizyte przed-adopcyjną jeżeli pies ma jechać tyle kilometrów,to lepiej być pewnym,że to co pani napisała jest prawdą. [B]Proszę poprosić Panią aby się ze mną skontaktowała w sprawie adopcji aby uzgodnić szczegóły:[/B][email protected],tel.693960672 Dwie próby wysłania maila nie powiodły się,czy mail jest prawidłowy?[/QUOTE] Zdecydowanie musi byc wizyta przedadopcyjna, nie mozna ryzykowac zyciem psa. Ludzie rozne fajne rzeczy mowia przez telefon, a w rzeczywistosci jest zupelnoe inaczej..sugeruje rowniez zrobic screening (przeswietlenie) przez tel. Doswiadczona ciotka juz bedzie wiedziala czy warto posylac kogos na wizyte. Mail jest prawidlowy [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Gdzie jest ta miejscowosc co pani mieszka bede szukac kogos z Dogo. Quote
MARCHEWA Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Pani jest z Gdańska,miała do mnie dzwonić pod koniec zeszłego tygodnia i powiedzieć czy załatwiła coś z transportem,bo ustaliłyśmy,że najpierw zorientujemy się,czy ktoś ze znajomych naszych jeździ po trasie,a potem będziemy szukać kogoś do wizyty,ale pani nie dzwoniła do tej pory. Quote
Rewelacja Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='MARCHEWA']Pani jest z Gdańska,miała do mnie dzwonić pod koniec zeszłego tygodnia i powiedzieć czy załatwiła coś z transportem,bo ustaliłyśmy,że najpierw zorientujemy się,czy ktoś ze znajomych naszych jeździ po trasie,a potem będziemy szukać kogoś do wizyty,ale pani nie dzwoniła do tej pory.[/QUOTE] To bardzo zle... mi pisala, ze jest chora w zeszlym tygodniu. ale kurcze, co to za choroba, ze zadzwonic nie mozna? ;/ Quote
magenka1 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 a ja podrzucam psiaki: jutro może być wielki dzień dla Bastera trzymam kciuki Quote
MARCHEWA Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 A może w ostatnim wolnym poście na 1str.możnaby wrzucić wszystkie psiaki które pojechały do ds? Dzisiaj pojechała Łatka i Baster ma szansę;) Quote
MARCHEWA Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Wiem,że rodzina z Sopotu zainteresowana Basterkiem dojechała i są teraz w schronisku,z rozmów telefonicznych wiem,że Pan miał trochę obaw,ale mieli ostatecznie zdecydować na miejscu.Niestety,ja jestem chora a nikt inny nie znalazł paru minut,aby podejść do schroniska i spotkać się z rodziną i porozmawiać więc wszystko w rękach pracowników schroniska. Quote
magenka1 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 kurcze ja siedzę jak na szpilach , szkoda,że nie mieszkam bliżej aby dojść na 10 minut i jakoś z Państwem porozmawiać , bo szkoda, żeby nie pojechał Baster do domku tym bardziej, że ludzie taki kawał drogi przyjechali po nie go a może jak nie on można było podsunać innego pieska albo państwa przekonać i z nimi porozmawiać szkoda bardzo , że nikogo nie było ... Quote
MARCHEWA Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Jeszcze nic nie wiem,dzwoniłam do ludzi ale nie odbierają,może są jeszcze w schronisku i nie słyszą komórki. Strasznego mam doła,że nie mogłam tam pojechać,ale siedzę pod kołdrą i mam dreszcze,nie mogę dłużej ryzykować zdrowiem,trudno...........czekamy........ Quote
MARCHEWA Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Dostałam telefon - Busterek się spodobał i jedzie do nowego domu:multi::multi::multi: Ta historaia na szczęście zakończyła się happy endem:loveu::loveu::loveu: Dzwoniła też osoba,która wiozła Łatkę do KŚ,że znalazła przy drodze wrak psa,chyba szczeniaka,pies to żywy kościotrup,dziewczyna wiezie sunię do Szczytna ale w schronisku może nie przeżyć,potrzebny będzie dt.Może jutro dostanę na maila jej fotki to wstawię. Quote
magenka1 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 ufffffff cudnie cudnie bardzo się cieszę Basterku bądź grzecznyyy [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-H2E024G1zKk/ThnsxZu60UI/AAAAAAAABnM/izaAzPArgCY/P7107230.JPG[/IMG] Quote
anetek100 Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 [quote name='MARCHEWA']A może w ostatnim wolnym poście na 1str.możnaby wrzucić wszystkie psiaki które pojechały do ds? Dzisiaj pojechała Łatka i Baster ma szansę;)[/QUOTE] psiakiw stawiam w pierwszym poście:):):):):)wszystkie które znalażły domek lub niestety odeszły za TM,ale jesli chcecie, moge wstawiac gdzie indziej:) Quote
horacy dwa Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Przykro mi ale nie dałam rady byc dzisiaj w schronisku,nie mam naprawdę wolnej chwili mam kilka kotów na tymczasie w tym od wtorku 4 maluszki które karmie strzykawką co 2 godziny zabierając nawet do pracy.W kazdą niedzielę lub sobotę jakiś wyjazd z kotem ,psem ,w tygodniu byłam w schronisku dwa razy .Do tego 10 godzin w pracy i dom ,nieprzespane noce przez maluchy .Nie byłam w stanie być tam dzisiaj chociaż myślałam że znajdę chwilę niestety nie udało się. Quote
MARCHEWA Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='anetek100']psiakiw stawiam w pierwszym poście:):):):):)wszystkie które znalażły domek lub niestety odeszły za TM,ale jesli chcecie, moge wstawiac gdzie indziej:)[/QUOTE] Sorki,nie zauważyłam ich.Jest dobrze tak jak jest;) Wieczorem wstawię zdjęcie tej wychudzonej suni. Nowe info ze schroniska jest takie,że biszkoptowy szczeniak,jeden z tych przyniesionych przez pracownicę schroniska,która świadomie rozmnożyła sukę,kona na parwo!!! Rodzina od Bustera nie dzwoniła,ani nie odebrała telefonu ode mnie.Myślę,że są rozczarowani,że nikt na nich nie czekał,mimo iż obiecałam,że postaram się aby ktoś był.Przejechali tyle kilometrów,weszli do schroniska,wypełnili papiery,dostali psa i nikt wielce z nimi pewnie nie rozmawiał,a ludzie chyba tego oczekiwali. Trudno......... Quote
anetek100 Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 o rany:(tylko nie parwo:(inne zatem także w niebezpieczeństwie:(co do Basterka szkoda, oby byli zadowoleni, dlai z nim radę.. Quote
Anula Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 A co słychać u maleństwa sunieczki Fridy.Czy Pani z Gdańska odezwała się?Ona na dłuższą metę nie poradzi sobie w schronie,chyba jest skołtuniona na maksa. Quote
NikaEla Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214789"][B]Cóż tu pisać, brak mi słów na podwórku mnóstwo psów. Wszystkie fajne, wszystkie małe Popielate, bure, białe. Ze dwadzieścia ich tu będzie biegają swobodnie wszędzie. Ale za trzydzieści dni dom opuścić muszą psy. Więc prosimy i błagamy domów dla nich wyglądamy aby te wesołe psiska nie trafiły do schroniska![/B][/URL] [SIZE="1"](kliknij na wierszyk)[/SIZE] Quote
magenka1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='Anula']A co słychać u maleństwa sunieczki Fridy.Czy Pani z Gdańska odezwała się?Ona na dłuższą metę nie poradzi sobie w schronie,chyba jest skołtuniona na maksa.[/QUOTE] Pani już się nie odezwała Frida nadal w schronie Quote
magenka1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Łatka pojechała do Kociego świata już nie będzie spędzać zimy w schronisku [IMG]http://i55.tinypic.com/25gw85e.jpg[/IMG] Quote
anetek100 Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 zrobiłam nowe ogloszenia dla Murzynka na kupiepsa,cafeanimal i adopcjapsa, ma tez allegro non stop Quote
magenka1 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='anetek100']zrobiłam nowe ogloszenia dla Murzynka na kupiepsa,cafeanimal i adopcjapsa, ma tez allegro non stop[/QUOTE] dzięki Anetko, Wojtek bardzo lezy mi na sercu ja mu odświeżam na tablicy miał ponad 400 wejść i żadnego telefonu :( [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=teal][B][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_WlExfWXOTFI/TdGQBJOEa1I/AAAAAAAAAr4/vGdGXqupbAY/DSC_0847.JPG[/IMG] [COLOR=black]a on się cofa w schronisku [/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts