Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Majkowska']
A boksery mają może jakąś wrodzoną nietolerancję do psów? Bo zauważyłam że wiele bokserów które znam do ludzi są cudowne, wybijają zęby z miłości, ale z psami zawsze jakiś zadzior musi być. Mój Amor np za wroga nr 1 miał wszystkie boksery i też miał zawsze z nimi zatargi. Coś w tym jest czy to przypadek?][/QUOTE]

Wszystko zależy od danej jednostki ;) Vito ma kilku wrogów, przy których płocie nie przejdzie obojętnie i już jest cały najeżony, ale są psy, które uwielbia i toleruje.. Z daleka to każdy jest wrogiem, ale przy bliższym poznaniu przestaje nim być. ;) Mój pies np. nietoleruje czarnych psów (nie wiem dlaczego)... Nowo poznane psy, ale będzie tolerował albo nie.. Dlatego jak napisałam na początku, jest to kwestia indywidualnego przypadku i wychowania psa;)

Posted

Boksery to w końcu molosy. Większość ras z tej grupy służyła ludziom, m.in. do strózowania, obrony czy walki z bykami, innymi psami, taki charakter to jednak część przeznaczenia.

Posted

[quote name='Franca81']No to Cie pociesze. Wiele zachowan maja "rodzinne". Sintra czasem sie tak nakreca ze zaczyna po na mnie skakac i gryzc gdzie popadnie. Oczywiscie mnie.... I tez wtedy nic na nia nie dziala. Ani olewanie, "fe" jeszcze bardziej ja nakrec@......

Jedynie cieszy mnie niezmiernie ze sikania nie ma "rodzinnego" bo juz nie pamietam kiedy mi nalala :loveu:no ale baby sa jakies inne.

I wymiziac poprosze tylko Oliego bo maly szczaw na to nie zasluzyl :eviltong:[/QUOTE]
tak, to skakanie jest wspaniałe. Skoczy, ugryzie i poleci dalej. Potrafi jeszcze oszczekać :evil_lol:
I tak się dziś zastanawiałam czy to jest forma zabawy, cze on chce mnie stłamsić :mad:

A z tym sikaniem to już trochę mieliśmy spokój. Nie wiem co mu dzisiaj odbiło.

[quote name='Majkowska']Dorasta :) Musi znaczyć teren :eviltong:/A łóżko to przecież jego teren. Co w tym dziwnego? :diabloti:

Milusi :loveu:
A boksery mają może jakąś wrodzoną nietolerancję do psów? Bo zauważyłam że wiele bokserów które znam do ludzi są cudowne, wybijają zęby z miłości, ale z psami zawsze jakiś zadzior musi być. Mój Amor np za wroga nr 1 miał wszystkie boksery i też miał zawsze z nimi zatargi. Coś w tym jest czy to przypadek?

Zapraszam , zapraszam ;) U nas żelazna dyscyplina.
Sama widziałaś jaki Wald jest psychicznie stłamszony ;)[/QUOTE]
Ale on sobie normalnie kucnął i zaczął lać :angryy:. Chyba nie zauważyl gdzie jest.

Z tymi bokserami to tak jak Vito napisał :evil_lol:
Mój poprzedni boks tolerował praktycznie wszystko a jak nie miał ochoty to olewał (zaczopieny nie pozostawał obojętny ale to mu było wybaczone). Oli nie rzuca się z zębami na wszystko co się rusza, jeśli coś nie podchodzi on to oleje. Ma kilka psów które toleruje, z którymi się bawi, a są takie przez które zmieniamy trasy spacerów;)

W takim razie jesteś w czołówce ;)

[quote name='Don_Vito']Wszystko zależy od danej jednostki ;) Vito ma kilku wrogów, przy których płocie nie przejdzie obojętnie i już jest cały najeżony, ale są psy, które uwielbia i toleruje.. Z daleka to każdy jest wrogiem, ale przy bliższym poznaniu przestaje nim być. ;) Mój pies np. nietoleruje czarnych psów (nie wiem dlaczego)... Nowo poznane psy, ale będzie tolerował albo nie.. Dlatego jak napisałam na początku, jest to kwestia indywidualnego przypadku i wychowania psa;)[/QUOTE]
Z tymi czarnymi to coś jest ;)
Czyli ja mam niewychowanego :placz:

Posted

[quote name='Kaaasia']Oli jak widzia psiałeczka to ma gdzieś moje klikanie :shake:. Nic na drania nie działa.

Oczka można zakleić :evil_lol:[/QUOTE]
Kliknij mu kolczatką :diabloti:

:mad:
[quote name='Majkowska']Zapraszam , zapraszam ;) U nas żelazna dyscyplina.
Sama widziałaś jaki Wald jest psychicznie stłamszony ;)[/QUOTE]

teraz to taką reklamę puściłaś, że odpadam w przedbiegach :eviltong:
a już się łudziłam, że nie będę mieć konkurencji :lol:

Posted

[quote name='kalyna']Kliknij mu kolczatką :diabloti:

a już się łudziłam, że nie będę mieć konkurencji :lol:[/QUOTE]
Chyba bedę musiała :diabloti:

Nie martw się, nie jesteś taka ostatnia. W końcu masz trzy psy i wszystkie żyją :cool3:

Dzisiaj dostałam wiadomość od znajomych, że w nocy odeszła ich sunia :-(. Ech, życie :-(

Posted

[quote name='kalyna']Kliknij mu kolczatką :diabloti:

a już się łudziłam, że nie będę mieć konkurencji :lol:[/QUOTE]

A ja nie klikam i nie kolczatkuję, a psy chodzą jak złoto.
Nikomu nie wierzcie, tylko ja jestem jedynym słusznym szkoleniowcem :cool1:

Posted

[quote name='Kaaasia']Chyba bedę musiała :diabloti:

Nie martw się, nie jesteś taka ostatnia. W końcu masz trzy psy i wszystkie żyją :cool3:

Dzisiaj dostałam wiadomość od znajomych, że w nocy odeszła ich sunia :-(. Ech, życie :-([/QUOTE]
Może po pierwszych razach odłożysz do szafki i nigdy więcej nie będziesz jej potrzebować :)

W sumie? w sumie to tak... ale one chyba czasami są pod boską opieką :evil_lol:

A w jakim wieku? nagle czy coś się stało?
[quote name='Majkowska']A ja nie klikam i nie kolczatkuję, a psy chodzą jak złoto.
Nikomu nie wierzcie, tylko ja jestem jedynym słusznym szkoleniowcem :cool1:[/QUOTE]

Noo ja TERAZ też nie klikam i nie kolczatkują.. a psy chodzą.. no chodzą byle do przodu :diabloti:

Hmm u mnie Milo miałby socjal w stadzie :cool3:
nauczyłby się wielu rzeczy, niekoniecznie dobrych, ale jakże potrzebnych :diabloti:

Posted

[quote name='Majkowska']A ja nie klikam i nie kolczatkuję, a psy chodzą jak złoto.
Nikomu nie wierzcie, tylko ja jestem jedynym słusznym szkoleniowcem :cool1:[/QUOTE]
Kurde, ja chyba w jakieś kompleksy wpadnę, że psa popsułam :roll:

[quote name='kalyna']Może po pierwszych razach odłożysz do szafki i nigdy więcej nie będziesz jej potrzebować :)

W sumie? w sumie to tak... ale one chyba czasami są pod boską opieką :evil_lol:

A w jakim wieku? nagle czy coś się stało?

Noo ja TERAZ też nie klikam i nie kolczatkują.. a psy chodzą.. no chodzą byle do przodu :diabloti:

Hmm u mnie Milo miałby socjal w stadzie :cool3:
nauczyłby się wielu rzeczy, niekoniecznie dobrych, ale jakże potrzebnych :diabloti:[/QUOTE]
Ja z Olim nie mam problemów, jeśli jakieś obce psisko nie pcha się do niego :diabloti:

Żyją, to żyją. Wszystkie mają głowy, łapy, ogony i kilka innych części, więc nie jest źle :eviltong:

Sunia była u nich ok 15lat, a ile dokładnie miała to nie wiadomo, bo znaleźna była :smile:

Posted

[quote name='kalyna']
Noo ja TERAZ też nie klikam i nie kolczatkują.. a psy chodzą.. no chodzą byle do przodu :diabloti:[/QUOTE]

I tak ma być, mądre pieski :) Spacerek ma być przyjemnością :evil_lol: Dla piesków rzecz jasna.

Posted

[quote name='Kaaasia']Chyba bedę musiała :diabloti:[/QUOTE]
Ja mam lepszy pomysl! Innowatorski, wlasnie go wynalazlam! :diabloti: Szeleczki cale w kolcach! :diabloti:sasasasa

Posted

[quote name='Franca81']Ja mam lepszy pomysl! Innowatorski, wlasnie go wynalazlam! :diabloti: Szeleczki cale w kolcach! :diabloti:sasasasa[/QUOTE]
Widziałam takie gdzieś na necie...
Nie martw się,ktoś już na ten innowatorski pomysł wpadł przed Tobą:evil_lol:

Posted

[quote name='Majkowska']Widziałam takie gdzieś na necie...
Nie martw się,ktoś już na ten innowatorski pomysł wpadł przed Tobą:evil_lol:[/QUOTE]
Serio? :shake: czyli nie zarobie na tym milionow... ehhh. zycie....:-(

Posted

[quote name='leónowa']Nie mogę znaleźć:shake: Majeczka, gdzieś ty to widziała?[/QUOTE]
Gdzieś w necie, ale zdjęcia w tej chwili nie mam. Poszukam, jak znajdę to podeślę.
A co, zapatrujesz się na takie szele?

Posted

[quote name='magdabroy']To pięknego wieku sunia dożyła ;)[/QUOTE]
Pięknego ale i tak żal.

[quote name='Majkowska']I tak ma być, mądre pieski :) Spacerek ma być przyjemnością :evil_lol: Dla piesków rzecz jasna.[/QUOTE]
Spacerek ma być przyjemnością dla mnie a dla pieseczków musztra :diabloti:

[quote name='Franca81']Ja mam lepszy pomysl! Innowatorski, wlasnie go wynalazlam! :diabloti: Szeleczki cale w kolcach! :diabloti:sasasasa[/QUOTE]
Aż takich pomysłów nie mam. Ja tam chciałam im nóżki powiązać ab wolniejsi byli :evil_lol:

A te szeleczki to mają kolce od środka :crazyeye:. Nigdy czegoś takiego nie widziałam.

Posted

Dzień bez przygód z miomi psami jest dniem straconym :cool3:
Widać, że zmiana pogody podziałała na nich niekorzystnie. Mają za dużo energii i głupich pomysłów :evil_lol:. Na spacerze był szał ciał i na dodatek rozciełam sobie palec flexi :roll:

Na poprawę humoru jem sobie lody śmietankowe ze świeżymi malinami i borówkami :loveu:
A dupa rośnie :diabloti:

Posted

Co do skakania, to moj Koźlaczek-Przystojniaczek czyli Dadik, czasami jak cos robię w kuchni, to usiłuje wskoczyc na szafke... Fakt, jeszcze nigdy mu sie to nie udało i bardzo dobrze!

Pzdr.

Posted

[quote name='Kaaasia']Dzień bez przygód z miomi psami jest dniem straconym :cool3:
Widać, że zmiana pogody podziałała na nich niekorzystnie. Mają za dużo energii i głupich pomysłów :evil_lol:. Na spacerze był szał ciał i na dodatek rozciełam sobie palec flexi :roll:

Na poprawę humoru jem sobie lody śmietankowe ze świeżymi malinami i borówkami :loveu:
A dupa rośnie :diabloti:[/QUOTE]

Oj tam od razu rosnie dupa... Milo zadba jeszcze o Twoja kondycje i figure :diabloti:

Posted

[quote name='unikatowydiament']widziałam,ale takie szelki mają kolce na zewnątrz,od wewnątrz nie widziałam,ale pewnie też są:angryy:[/QUOTE]
Tamte miały kolce od środka, taka jakby wstawka "kolczatkowa" na klatkę piersiową. I własnie na astach to było prezentowane. Kurcze blade, szukałam na necie, nie umiem teraz znaleźć. Chyba sobie wszystkie fotki potrzebne i nie będę zapisywać na dysku. Zabiję mój komp ale no trudno...