Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zahra as-Sahra']Neruś wraz z rodziną życzy wszystkim wesołych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, szczęścia, pogody ducha, spełnienia marzeń i dobroci dla naszych braci mniejszych.
P.S. Neruś był grzeczny i pod choinkę dostał nową kanapę! A wy?[/QUOTE]

to się Nerusiowi darzy ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zahra as-Sahra'][quote name='ANETTTA']ogłoszenia dla tego szczeniaka na cito kto pomoze zrobi tekst namiary potrzebne pilne[/OTE]

Hania mówiła że fioneczka pomoże zrobić ogłoszenia i umieścić gdzie się da. Ale może to potrwać aż znajdzie się domek. Coraz trudniej mi upilnować małą, czuje się pewnie, więc zaczyna się wypuszczać i zwiedzać okolicę. Mamy zabezpieczony teren na tyle że moje molosy nie wyjdą, ale 10-kilogramowy szczeniak po prostu przeciska się pod furtką i jest na ulicy. To jest niebezpieczne z wielu względów.[/QUOTE]

nie Fioneczka Eleno tylko J_ulka, ale......
[quote name='fioneczka']uuuu lala coś chyba nie tak z tymi ogłoszeniami ... kilka to zrobić mogę ale niestety nie za wiele bo idzie mi to jak krew z nosa :/

kiedyś robiliśmy allegro dla psiaków a teraz to nawet nie wiem czy można ... znaczy na jakich zasadach się je wystawia, nie wiem

oczywiście pomogę ile dam radę ... dla Hani i Rodziny Nerusia się postaram :)[/QUOTE]

...... skoro przez przypadek sie Asia zgodziła to super :evil_lol:

co do FB to poprosze nasza niezastapiona Mati, która prowadzi nam konto na Facebooku, bo ja tez zielona w tym temacie, udostepniac tylko umie :oops:, co do adopcji to ida fatalnie stoja, u nas psów od zatrzesienia, juz nie ma kogo z kim łączyc, ostani nabytek sliczna ruda boksereczka mieszak w kojcu - wybiegu ogólnym i denerwuje wszytkie psy w boksach , bo nie maiłysmy jej gdzie dac! Jutro Eleno zadzwonie do Ciebie i porozmawiamy,
Julka prosi o wiecej zdjec, lepszej jakosci

Posted

[quote name='fioneczka']Hania to do ogłoszeń potrzeba tekst i fotki, i kontakt :)[/QUOTE]

Fioneczko, przepraszam za pomyłkę, słowo daję że nie chciałam Cię wrobić. Nie wiem czemu to właśnie Ty utkwiłaś mi w pamięci, prawdopodobnie przez powiązania z Nerusiem.
Umieściłam dzisiaj ogłoszenia na tablicy, allegro i gumtree (Penny, dziękuję za podpowiedź) i wyobraźcie sobie po południu zadzwonił telefon! Są Państwo którzy chcą adoptować małą. Przyjechali wieczorem - Pan z synem - porozmawialiśmy, pobawili się z suczką i Pan powiedział że na 90% tak, jeszcze tylko porozmawia z żoną. Trzymajcie kciuki!

Posted

[quote name='masza44']Teraz allegro nei można szkoda straszna bo z niego bardzo dużo moich szczeniaków poszło do dobrych domów i szybko a teraz zastój wszędzie taki że szkoda gadać. Każdy kogo znam ma "coś" na DT i głucha cisza nasza Malinka/Ryśka siedzi już miesiąc i nic...[/QUOTE]

masza, można dać ogłoszenie na allegro. Kiedy wystawiasz na sprzedaż to pokazują się dwie opcje - dla psów z rodowodem i dla psów bez rodowodu z tą opcją że ogłoszenie umieszczasz na tablicy.pl a ono ukazuje się również na allegro.

Posted

[quote name='Zahra as-Sahra']masza, można dać ogłoszenie na allegro. Kiedy wystawiasz na sprzedaż to pokazują się dwie opcje - dla psów z rodowodem i dla psów bez rodowodu z tą opcją że ogłoszenie umieszczasz na tablicy.pl a ono ukazuje się również na allegro.[/QUOTE]
ja tak umieszczałam ale mi po kilku godzinach usuwano ogłoszenie jako nieregulaminowe...na tablicy ma wyróżnione ale na razie dzwonią same oszołomy z pytaniem czy rasowa a jak mówię, że nie to od razu dziękuję a ostatni zapytał czy amstaffa przypadkiem nie mam...ręce opadają szukają psów dla szpanu sami nie potrafią powiedzieć jaką rasę chcą i dlaczego...
ciesze się , że Twojej małej się udało i trzymam kciuki!

Posted

[quote name='Zahra as-Sahra']Fioneczko, przepraszam za pomyłkę, słowo daję że nie chciałam Cię wrobić. Nie wiem czemu to właśnie Ty utkwiłaś mi w pamięci, prawdopodobnie przez powiązania z Nerusiem.
Umieściłam dzisiaj ogłoszenia na tablicy, allegro i gumtree (Penny, dziękuję za podpowiedź) i wyobraźcie sobie po południu zadzwonił telefon! Są Państwo którzy chcą adoptować małą. Przyjechali wieczorem - Pan z synem - porozmawialiśmy, pobawili się z suczką i Pan powiedział że na 90% tak, jeszcze tylko porozmawia z żoną. Trzymajcie kciuki![/QUOTE]

trzymamy kciuki i czekamy na wieści
a jak coś z ogłoszeniami trzeba działać to dawaj znać :)

Posted

[quote name='Penny']Ja proponuję ogłoszenia na tablicy.pl i gumtree.pl. Z tych portali jest najwięcej adopcji. Najlepiej codziennie usuwać ogłoszenia i wstawiać na nowo, żeby były codziennie u góry. Nad FB pomyślcie później, na razie najważniejsze to pokazać psiaka chociaż na tych portalach.[/QUOTE]Penny, podpowiedz proszę jak usunąć ogłoszenie z tablicy żeby móc umieścić nowe! Coś mi nie wychodzi...

Posted

[quote name='Zahra as-Sahra']Penny, podpowiedz proszę jak usunąć ogłoszenie z tablicy żeby móc umieścić nowe! Coś mi nie wychodzi...[/QUOTE]

Jeżeli nie ma Pani konta na tablicy.pl to na Pani adres e-mail'owy przyszła wiadomość od tablicy.pl i tam można usunąć ogłoszenie.
Ta wiadomość powinna nosić tytuł "Zarządzaj ogłoszeniem:.....". Będzie w niej kilka opcji dotyczących ogłoszenia, a wśród nich opcja usunięcia go.

Posted

[quote name='Penny']Jeżeli nie ma Pani konta na tablicy.pl to na Pani adres e-mail'owy przyszła wiadomość od tablicy.pl i tam można usunąć ogłoszenie.
Ta wiadomość powinna nosić tytuł "Zarządzaj ogłoszeniem:.....". Będzie w niej kilka opcji dotyczących ogłoszenia, a wśród nich opcja usunięcia go.[/QUOTE]

Właśnie tak robiłam, po kliknięciu na opcję "usuń", pojawiało się okienko z zapytaniem o powód usunięcia, zaznaczałam "inny" i coś tam wpisywałam, a dalej nie było możliwości ruchu, można było tylko zamknąć to okienko krzyżykiem.
Ale widzę że po kilku nieudanych próbach pojawiło się nowe ogłoszenie, czyli stare usunęli.
Dziękuję za podpowiedź.:)

Posted

no wreszcie mi dogo normalnie działa!!!! Maiłam małe kkłopoty, nie mogłam edytowac tekstów i conajgorsza wklejac zdjec! ale juz jest ok wiec wklejam tekst dla małej i zdjecia, wybrała 3, bo sa najlepiej widoczne a Ty Eleno jak tylko zrobisz cos lepszego to zaraz wysyłaj a ja zamieszcam.

i jeszcze prośba, jesli ktos zechciałby zrobic małej Fudze ogłoszenia to prosze wklejcie tutaj na watek, zeby nie dublowac ok? [B]Mati wrzuciła dziewczynke na FB[/B], wiec [B]Asiu i ALu [/B]prosze o udostepnianie:razz: i znajomych prosze zapraszac :cool3:

tekst Fugi:

Fuga jest mieszańcem, trochę w niej z dobermana, trochę z wilczura – sami oceńcie. Ma 5 miesięcy, jeszcze jej mleczaki nie wypadły. Znaleźliśmy ją w supermarkecie, buszowała pomiędzy regałami. Wyrzucali ją kilka razy, a ona wracała zwabiona zapachem jedzenia. Była chuda jak żyletka, bułkę połknęła prawie w całości – musiała głodować przez długi czas. Nie mogliśmy jej tak zostawić, zabraliśmy małą do domu.
Suczka została odpchlona i odrobaczona, przytyła, wygląda już całkiem dobrze. Na początku ważyła 10 kg, teraz na pewno trochę więcej. Jest bardzo miła, towarzyska, przytulna, garnie się do ludzi i psów, chce się bawić i przytulać. Przy tym jest odważna i pilnująca. Jest też mądra, szybko się uczy. Wyrośnie z niej fantastyczny pies, który da dużo radości swojemu panu.
Fuga szuka człowieka który da jej serce i dom, a ona odwdzięczy się ogromną miłością i oddaniem.
kontakt w sprawie Fugi : 503927781, Fuga przebywa w okolicach Zawiercia

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/1197/fuga4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/3870/fuga3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/885/img20121206122517.jpg[/IMG]

Posted

Dość długo nie pisałam o Nerusiu, a przecież należą się wam świeże wiadomości. Odkrywamy w chłopaku coraz to nowe talenty, on naprawdę jest zdolny (do wszystkiego)! Puchacze we trójkę wykopali w ogrodzie pod płotem sąsiada wspólny ogromny dołek, tak duży że zrobiło się przejście na drugą stronę. No i któregoś dnia mąż przyłapał Nerusia na gorącym uczynku - łobuziak trzymał w objęciach kurę i czule iskał ją po grzbiecie! Kura została mu zabrana, poszła z powrotem za płot :-(. Ale mam już pewność że jakby przyszły ciężkie czasy to nie zginiemy, Neruś zadba o rodzinę ;)

Posted

[quote name='Zahra as-Sahra']Dość długo nie pisałam o Nerusiu, a przecież należą się wam świeże wiadomości. Odkrywamy w chłopaku coraz to nowe talenty, on naprawdę jest zdolny (do wszystkiego)! Puchacze we trójkę wykopali w ogrodzie pod płotem sąsiada wspólny ogromny dołek, tak duży że zrobiło się przejście na drugą stronę. No i któregoś dnia mąż przyłapał Nerusia na gorącym uczynku - łobuziak trzymał w objęciach kurę i czule iskał ją po grzbiecie! Kura została mu zabrana, poszła z powrotem za płot :-(. Ale mam już pewność że jakby przyszły ciężkie czasy to nie zginiemy, Neruś zadba o rodzinę ;)[/QUOTE]

no proszę , prawdziwa Głowa Rodziny ;)

Haniu podaj link do wydarzenia na FB proszę

Posted

Słuchajcie, miałam zapytanie w sprawie Fugi! Rozmawiałam z Panią, mieszka z babcią, w dwupokojowym mieszkaniu, więc nie ma zagrożenia że mała pójdzie do budy czy na łańcuch. Czy znacie kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Jaworznie (Śląsk)?

Posted

[quote name='Alicja']Jaworzno ?? Fioneczko a Bora z niebieskiego nie jest z Jaworzna ??[/QUOTE]

wczoraj umknął mi wątek
tak, Joasia jest z Jawirzna
zaraz do niej napiszę i zaproszę na wątek