jusstyna85 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 bea100 napisał(a):Ja. Tzn nie sama a ograbię dobrych ludzi wokoło bo już sama nie dam rady, tyle tu prawdziwej biedy, nie do ogarnięcia po prostu... Sytuacja wg mnie wyjątkowa. Proszę o nr konta i dane- na [email protected] i zapłacę za jeden miesiąc. Deklaruję jednorazowo 250zł. To zawsze coś. Tylko jeszcze na leki itd? Tylko cioteczki co potem??? Ja mogę pomóc jednorazowo... Nie wiem,czy dobrze widze...Byłabyś w stanie opłacić cały mies. sama? pewnie źle widze... W tych 250 zł są zawarte już leki na ten miesiąc i wizyty u weta. Najgorsze,że ona ma cieczke...Będziemy szukać domu u nas na Śląsku,żeby mieć wgląd,czy ktoś po cieczce za ok 2 mies. zrobi sterylke.Nie ma sensu trzymać jej aż tyle w płatnym dt. Ja jej robiłam ogłosz.,bo ona była ponad 2 tyg. w schronie,zanim załapała kaszel z infekcją bakteryjną,1 Pani była zainteresowana,ale w końcu potem nie zadzwoniła.Ja jakoś pozytywnie widze znalezienie jej domu.Nie jest duża,ma fajny charakter,lubi psy,koty,jest towarzyska.Przemalujemy ją na biało-czarno :) Ja bym powiedziała,że to jest taka słodka,naiwna dziewczynka,która bardzo potrzebuje człowieka. Quote
bea100 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 jusstyna85 napisał(a):Nie wiem,czy dobrze widze...Byłabyś w stanie opłacić cały mies. sama? pewnie źle widze... W tych 250 zł są zawarte już leki na ten miesiąc i wizyty u weta. Najgorsze,że ona ma cieczke...Będziemy szukać domu u nas na Śląsku,żeby mieć wgląd,czy ktoś po cieczce za ok 2 mies. zrobi sterylke.Nie ma sensu trzymać jej aż tyle w płatnym dt. ... Dobrze widzisz. Nie sama (bo sama już ledwo zipię jak łatwo policzyć moje pomoce i mam dwa psy bezdomne już na garnuszku itd...). Ale tu chcę pomóc. Już zaczęłam dla niej żebrać. Dobrze, że (jeszcze) mam od kogo. Podtrzymuję. Deklaruję jednorazowo 250zł dla niej. Jeśli uważasz, że ten jeden mc i dalej będzie dobrze to ok- proszę o nr konta na maila. Proszę o szczegółowe info o DT/hoteliku (co zrozumiałe po DT w oborze) Quote
jusstyna85 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 bea100 napisał(a):Dobrze widzisz. Nie sama (bo sama już ledwo zipię jak łatwo policzyć moje pomoce i mam dwa psy bezdomne już na garnuszku itd...). Ale tu chcę pomóc. Już zaczęłam dla niej żebrać. Dobrze, że (jeszcze) mam od kogo. Podtrzymuję. Deklaruję jednorazowo 250zł dla niej. Jeśli uważasz, że ten jeden mc i dalej będzie dobrze to ok- proszę o nr konta na maila. Proszę o szczegółowe info o DT/hoteliku (co zrozumiałe po DT w oborze) dziękuje:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Nie wiem co powiedzieć Wszystko napiszę:) Quote
megi_winters Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 na przyszły miesiąć obiecuję coś dorzucić! Quote
Mysza2 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 ja w następnym miesiącu też dorzucę (na razie 20 zł) stałej na razie nie mogę złożyć Justynko na FB Marika D. pyta gdzie wysłać kasę. Wyślij jej nr konta Quote
bea100 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 No, udało się (szybko na szczęście!) uzbierać całość. Znaczy to tyle, że dzisiaj poszło pocztą 250zł. Proszę o info jak wpłynie. Dziękuję za maila. Jesteś Justyno wyjątkową osobą, szacunek. Jestem całym sercem przy suni ( i nie tylko ja- kochani moi "ludzie składkowi" też -) dlatego- prosimy ślicznie o wieści i zdjęcia....jak tylko można najczęściej i najwięcej...no i jest też prośba o wygłaskanie sunieczki od 4 dobrych serc z Warszawy! Quote
jusstyna85 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 megi_winters napisał(a):na przyszły miesiąć obiecuję coś dorzucić! Mysza2 napisał(a):ja w następnym miesiącu też dorzucę (na razie 20 zł) stałej na razie nie mogę złożyć Justynko na FB Marika D. pyta gdzie wysłać kasę. Wyślij jej nr konta Dziękuje :) bea100 napisał(a):No, udało się (szybko na szczęście!) uzbierać całość. Znaczy to tyle, że dzisiaj poszło pocztą 250zł. Proszę o info jak wpłynie. Dziękuję za maila. Jesteś Justyno wyjątkową osobą, szacunek. Jestem całym sercem przy suni ( i nie tylko ja- kochani moi "ludzie składkowi" też -) dlatego- prosimy ślicznie o wieści i zdjęcia....jak tylko można najczęściej i najwięcej...no i jest też prośba o wygłaskanie sunieczki od 4 dobrych serc z Warszawy! Dziękuje :) Maja głaskanie uwielbia :) Mała ma uraz na punkcie jedzenia,ciągle chciałaby jeść, porywa nawet kromke suchego chleba,a nocą kiedy wszyscy śpią,to mała siedzi przy misce,gdzie cały dzień jest suchy pokarm i wcina...Mogłaby jeść,jeść i jeść...Trzeba podobno chować już jedzenie,żeby nie pochorowała się. Uczy się,że smycz nie jest zła i co najważniejsze zachowuje czystość,a o to najbardziej się bałam z racji tego,że nie potrafi chodzić na smyczy. W weekend porobie jej nowe ogłosz. Bardzo Wam dziękuje za szanse dla niej. Quote
Mysza2 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Bea jak ty to robisz, że tyle uzbierałaś? Justynko a ten dom tymczasowy to sprawdzony? I czy ona już jest w tym domu tymczasowym czy w schronie, bo się pogubiłam? Quote
jusstyna85 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Mysza2 napisał(a):Bea jak ty to robisz, że tyle uzbierałaś? Justynko a ten dom tymczasowy to sprawdzony? I czy ona już jest w tym domu tymczasowym czy w schronie, bo się pogubiłam? Sprawdzony,pewny... Jest w domu. jest już w DT,nie było na co czekać.Już jest po wizycie u weta i codziennie chodzi na zastrzyki.Jest o niebo lepiej :) Quote
bea100 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Mysza2 napisał(a):Bea jak ty to robisz, że tyle uzbierałaś? ... Po ogarki zgłaszają się wrażliwcy, taka to specyficzna rasa. Babcia nader starannie wybiera opiekunów i od lat ich przesiewa przez własne sito. Muszą kochać psy prawdziwie. A że stara babcia ogórkowa wypuściła troszkę szczeniąt i cały czas ma prawie ze wszystkimi przyjacielski kontakt, to ma do kogo uderzyć i babci nie odmówią i psom w potrzebie też nie jak widać. Ot i cała tajemnica hihi. Quote
jusstyna85 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 bea100 napisał(a):Po ogarki zgłaszają się wrażliwcy, taka to specyficzna rasa. Babcia nader starannie wybiera opiekunów i od lat ich przesiewa przez własne sito. Muszą kochać psy prawdziwie. A że stara babcia ogórkowa wypuściła troszkę szczeniąt i cały czas ma prawie ze wszystkimi przyjacielski kontakt, to ma do kogo uderzyć i babci nie odmówią i psom w potrzebie też nie jak widać. Ot i cała tajemnica hihi. Takie hodowle lubie:) Jaaga też ma takie kryteria i byle komu psa nie sprzeda :) Niestety to jednak rzadkość. Bardzo dziękuje wszystkim. Quote
romenka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Przepraszam ale czy jest ktoś w stanie pomóc? Jestem bezradna a pies zginie!!!! Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/205634-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTEL-DO-JUTRA!Ten-pes-zginie-bez-WAS!!! Quote
Lana i Ja Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Tak jak napisałam na fb tak i tutaj potwierdzam, również dorzucę coś od siebie. :) Pozdrawiam M.D. Quote
jusstyna85 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Lana i Ja napisał(a):Tak jak napisałam na fb tak i tutaj potwierdzam, również dorzucę coś od siebie. :) Pozdrawiam M.D. dziękuje :) Maja nie znała wcześniej co to kanapa,za to szybko załapała do czego służy i wyleguje sie :) W niedzielę będę miała fotki Quote
bea100 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Maja w ogrodzie, Maja na kanapie...czekamy na zdjęcia Quote
jusstyna85 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Maja popisała sie...pogryzła ulubione nakrycie,które było na fotelu.... Ona nie jest niczego nauczona,zachowuje sie jak szczeniak,wszystko ściągałaby ze stołu,szczególnie jedzenie.Przechodzi jak burza...Na szczęście jest pojętna,szybko sie uczy wszystkiego Quote
bea100 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 jusstyna85 napisał(a):Maja popisała sie...pogryzła ulubione nakrycie,które było na fotelu.... Ona nie jest niczego nauczona,zachowuje sie jak szczeniak,wszystko ściągałaby ze stołu,szczególnie jedzenie.Przechodzi jak burza...Na szczęście jest pojętna,szybko sie uczy wszystkiego Co do jedzenia na zapas to Syndrom Ośw. (wiadomo), przejdzie. Nauczy się domu- tylko cierpliwości potrzeba. Co do nakrycia- wysyłam coś w poniedziałek z prośbą o przekazanie Dobrej Pani do DT. Można uszyć śliczny pokrowiec na fotel a i reszta myślę, się przyda Quote
jusstyna85 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 bea100 napisał(a):Co do jedzenia na zapas to Syndrom Ośw. (wiadomo), przejdzie. Nauczy się domu- tylko cierpliwości potrzeba. Co do nakrycia- wysyłam coś w poniedziałek z prośbą o przekazanie Dobrej Pani do DT. Można uszyć śliczny pokrowiec na fotel a i reszta myślę, się przyda To chyba przez to,że ją za bardzo wychwalałam :) Nie może być przecież taka idealna. Dziewczynie,która wzięła ode mnie kota z wody zmarł 1 psiak,ma jeszcze jednego i 2 koty. Bardziej nastawia się na następnego kota,w sumie też ode mnie :),ale może da się przekonać na sunie :) mieszka sama,często wyjeżdża i potem musi sie prosić,żeby ktoś pomógł. Wysłałam jej linka do wydarzenia na FB.Gdyby się udało,to byłby idealny dom. Quote
bea100 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Przepraszam sunieczkę. Dzisiaj nie miałam kogo pchnąć z paczką na pocztę (sama leżę). Postaram się jutro Quote
bea100 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Paczuszka w W-wy przedf chwilką poszła. Proszę o przekazanie jej (oraz liściku) Dobrej Pani na DT Quote
jusstyna85 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 bea100 napisał(a):Co u Maji? Prosiłabym o zdjęcia... Nie dałam rady podjechać po zdjęcia,przepraszam...Kiedy są takie wiatry,to mnie głowa pęka,mam straszne migreny i ledwo funkcjonuje...Obiecuje,że dzisiaj lub jutro pojade. bea100 napisał(a):Przepraszam sunieczkę. Dzisiaj nie miałam kogo pchnąć z paczką na pocztę (sama leżę). Postaram się jutro Dzięki bea100 napisał(a):Paczuszka w W-wy przedf chwilką poszła. Proszę o przekazanie jej (oraz liściku) Dobrej Pani na DT Bardzo dziękuje :) Quote
jusstyna85 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Maja będzie sterylizowana,jest w ciąży,to nie była typowa cieczka...Mamy już pewnie powód wyrzucenia...:( Quote
Recommended Posts