Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=6]
MAJA

TO 2 LETNIA,MAŁA,CZARNA SUCZKA

Sunia jak dotąd nie miała wiele szczęścia w życiu.

[SIZE=+0]

Późną,deszczową nocą weszła za przypadkową osobą do autobusu,wpatrując się w nią,jak w obrazek.Trudno było dostrzec,że to nie jej właścicielka,bo od suni biła wielka więź.

Wszystko było jasne,kiedy sunia została odgoniona po wyjściu z autobusu i zaczęła, ganiając po ulicy, szukać nowego właściciela.

Nie była wybredna w tym,tak bardzo chciała znaleźć kogoś,kto będzie namiastką nowego właściciela,kto uchroni od zimna,przytuli...

Tak też przemoczona od deszczu,wtulając się w kurtke,ocierając się i liżąc po rękach, czekała na swój lepszy los,który jednak okazał się pobytem w Schronisku.

[SIZE=+0]

Maja bardzo źle znosi warunki schroniskowe,ożywia się tylko wtedy,kiedy człowiek jest blisko niej.

[SIZE=+0]

Jest bardzo pogodną i ufną suczką,wpatrzoną w człowieka.

Uwielbia przytulanie,głaskanie-wszelkie pieszczoty...

Bez problemu nawiązuje kontakt z człowiekiem,a jej relacje są bardzo wylewne.

Nie jest typem psa ,który ucieka.To wzór wierności i wszelkich psich cnót.

Wspaniała towarzyszka dla rodziny,lub os. w średnim wieku.

Pocieszy,rozśmieszy i pokocha bezwarunkowo od zaraz

NIESTETY SUNIA W SCHRONISKU ZAŁAPAŁA KASZEL KENELOWY Z ROPNĄ WYDZIELINĄ:( nie umie sie wyleczyć:(

W dodatku sunia nie potrafi chodzić na smyczy,
Bardzo przydałby się DT :(

Edit:
Sunia została umieszczona w płatnym dt za 250 zł.Jest leczona antybiotykiem.

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Wygląda podobnie jak moja tymczasowa Bira, która pewnie zostanie już na stałe u nas - bo nie ma na nią chętnych, a jest taka kochana!

No to mnie pocieszyłaś.....:(

Posted

Znalazłam płatny ,domowy Dt dla małej za 250 zł.hotelik wyszedłby drożej,poza tym chyba żaden nie przyjąłby jej z kaszlem i infekcją...To ja ganiałam za nią,nawet na czworakach po ruchliwej ul. w szpilkach i sukience.Czuje sie odpowiedzialna.Ona zmarnuje sie w schronisku,nigdy nie znajdzie domu :(

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Może ktoś dorzuciłby sie do DT?:oops:

Ja. Tzn nie sama a ograbię dobrych ludzi wokoło bo już sama nie dam rady, tyle tu prawdziwej biedy, nie do ogarnięcia po prostu...
Sytuacja wg mnie wyjątkowa.
Proszę o nr konta i dane- na [email protected] i zapłacę za jeden miesiąc. Deklaruję jednorazowo 250zł.
To zawsze coś.
Tylko jeszcze na leki itd? Tylko cioteczki co potem??? Ja mogę pomóc jednorazowo...