Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzwoniłam do hoteliku na kosodrzewiny w łozi - brak miejsc

w drugim hoteliku w łodzi - być moze miejsce od 23 grudnia ale 20 zł/doba.... nie mam kasy... nie wiadomo ile to potrwa... nie damy rady...:shake:

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, nie mam w tej chwili czasu przejrzec calego watku. Czy dobrze zrozumialam, ze pies zostal wyadoptowany przez Ciebie Karilka? W zwiazku z tym jest umowa adopcyjna tak? Czy ta osoba ma swiadomosc, ze usypiajac psa po pierwsze dokonuje przestepstwa, po drugie łamie warunki umowy i z tego tytułu też może mieć przejeb...? Poza tym, jesli jest hotel od 23 to dlaczego nie umiescicie go w hotelu? Pieniadze na te kilka dni sie znajda, chociaz Święta niech przetrwa, potem łatwiej będzie o tymczas lub tańszy hotel. Teraz wszyscy wyjezdzaja, a hotele zapchane...

Posted

Dla uściślenia - ja rozumiem oczywiscie, ze pinda moze sobie nic nie robic z umowy adopcyjnej i z przepisow:angryy: , ale niech bedzie uswiadomiona, moze wtedy przestanie sie tak palic do pozbycia sie psa i da wam jeszcze kilka dni..?

Posted

Karilka napisał(a):
Fidelek2 dziękuje! Aaliyah - popytaj prosze:-(... dziękuję również!
Nie wiem ale mnie dopiero teraz przestało trząść z nerwów!!! Rozmawiałam z tą **** przez telefon to mówiła ze go uśpi bo taniej wyjdzie!!! Powiedziała że oddanie do schronu to 100zł a uśpienie 50zł wiec sie zastanowi.:angryy: To jest okropne! Dzwoniłam kilka razy! Teraz nie umiała mi odpowiedzieć dlaczego dopiero dzisiaj dostałam sms z info o innym numerze i że tamten to był nr jej siostry, która nie chciała gadać na ten temat widocznie, bo nie odbierała... KUR**!!! To aż niemożliwe! JAK TAK MOŻNA?????????:placz::placz::placz::placz::placz:

spokojnie tej pizd.... jeszcze sie dostanie tak jak napisala Asia psa usypiajac lub oddajac do schornu = porzucajac lamie podpisana umowe!jutro pogadam z ta babeczka z tozu bo mieszka kolo mnie i juz nieraz mi pomogla!mam nadzieje ze nawet uda m isie z nia szybko domek znalezc!a modliszka dzownila juz do moriaa i mysle ze dziewczyna poniesie konsekwencje

Posted

pies był wyadoptowany niestety przeze mnie :roll:
Umowa adopcyjna jest

Nie sądze że da nam więcej czasu bo juz na ten temat rozmowa była. Chce sie go pozbyc w piątek i już.

Ja niestety nie mam ZADNEGO doświadczenia w takich przypadkach, dlatego prosze o pomoc.
No bo nie wiem co zrobić, z Pabianic jestem tu tylko ja niestety.... :roll:

Mogę zabrac jutro psa i zawieźc do schroniska, szukać intensywnie domu, w schronisku nie ma tragedii ani fatalnych warunków.
A potem wyciagac od niej konsekwencje. Tylko jesli ona podpisze zrzeczenie psa to czy to nadal będzie porzucenie?

Albo nie odbierać od niej psa i co wtedy...? Czekac aż go uspi albo nie wiadomo co zrobi.... ? I tak go odda w najlepszym przypadku do schroniska.

Czy bedzie to równoznaczne z sytuacja pierwszą? czy nadal będzie to złamanie umowy adopcyjnej, która jest jak rozumiem umowa cywilno-prawna? Jakie jej groża konsekwencje za to ?

Nie wiem co robić...

Posted

[quote name='fidelek2']aukcja Diega...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=150829466

jeżeli mam coś zmienić, piszcie...Nie wiem czy tytuł może taki zostać :roll:

moze wpisac jeszcze ten fragment ktory wpisala wczesniej cioteczka (oczywiscie bez epitetu)

TO JEST NIEWIARYGODNE!!!! Ona chce uśpić psa któremu obiecałam, że będzie szczęśliwy... OBIECAŁAM!!! Mówiłam mu przytulając 'będzie dobrze" i zrobie WSZYSTKO żeby tak było! On ma pewnie dość tej pojeb**** rodzinki, która nie przewidziała że pies urośnie i że przestanie być pokracznym młodziakiem...i przestała mieć czas dla niego!!!

super mozna dopisac jeszcze ze "Kochana" pancia powiedziala ze woli uspic psa bo taniej niz oddac do schornu!!
rozmawiaalm z modliszka wiec tak mamy dwie opcje jedna to ta babeczka ktora znam z toz-u i jeszcze mam znajoma prawnika kotra zawsze nam pomaga w schronie

Posted

[quote name='Aaliyah1981']
moze wpisac jeszcze ten fragment ktory wpisala wczesniej cioteczka (oczywiscie bez epitetu)

TO JEST NIEWIARYGODNE!!!! Ona chce uśpić psa któremu obiecałam, że będzie szczęśliwy... OBIECAŁAM!!! Mówiłam mu przytulając 'będzie dobrze" i zrobie WSZYSTKO żeby tak było! On ma pewnie dość tej pojeb**** rodzinki, która nie przewidziała że pies urośnie i że przestanie być pokracznym młodziakiem...i przestała mieć czas dla niego!!!

super mozna dopisac jeszcze ze "Kochana" pancia powiedziala ze woli uspic psa bo taniej niz oddac do schornu!!
rozmawiaalm z modliszka wiec tak mamy dwie opcje jedna to ta babeczka ktora znam z toz-u i jeszcze mam znajoma prawnika kotra zawsze nam pomaga w schronie

dopisane...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=150829466

Posted

dziekujemy fidelku...
pisałam do niej że jutro o 9.30 chce przyjechac po psa... ale nie odpisuje....
:roll:

moze Karilce odpisała.
jutro rano do niej zadzwonie - jesli odbierze telefon....

aha, moj numer 0603 046 770

Posted

Dziękuje... nie wiem co powiedzieć... jesteście takie wspaniałe:shake:.
Gdyby Was nie było już bym sie załamała i nie wiedziałabym co zrobić...
Mam nadzieje że uda mi sie tej obietnicy dotrzymać...

Miało być tak pięknie...

Wiecie że jak z nią rozmawiałam to w pewnym momencie było 'przepaszam' i wyłączyła telefon... to było też świetne!
Ale dobiło mnie to:
''chyba lepiej dla tego psa byłoby, gdyby został uśpiony, niektórzy ludzie by go wywieźli do lasu i uwiązali. Nie uważasz że to dla niego jest lepsze?"
Odpowiedziałam: "Ty też chcesz sie go tak pozbyć? Po tym miesiącu wspólnego życia? Zabić? Pozbawić szansy na normalne życie i inny dom? On jest młody i nie brzydki wiec ma szanse a Ty go chcesz tak poprostu ZABIĆ???"
DOBIŁO MNIE TO!
Przecież ona już poznała go przez ten czas co u nich jest, on sie przyzwyczaił do nich - oni powinni do niego... a ta *** chce go zabić bo to lepsze niż wywiezienie do lasu i tańsze od schroniska...

Posted

[quote name='Karilka']

Dziękuje... nie wiem co powiedzieć... jesteście takie wspaniałe:shake:.

Gdyby Was nie było już bym sie załamała i nie wiedziałabym co zrobić...
Mam nadzieje że uda mi sie tej obietnicy dotrzymać...

Miało być tak pięknie...

Wiecie że jak z nią rozmawiałam to w pewnym momencie było 'przepaszam' i wyłączyła telefon... to było też świetne!
Ale dobiło mnie to:
''chyba lepiej dla tego psa byłoby, gdyby został uśpiony, niektórzy ludzie by go wywieźli do lasu i uwiązali. Nie uważasz że to dla niego jest lepsze?"
Odpowiedziałam: "Ty też chcesz sie go tak pozbyć? Po tym miesiącu wspólnego życia? Zabić? Pozbawić szansy na normalne życie i inny dom? On jest młody i nie brzydki wiec ma szanse a Ty go chcesz tak poprostu ZABIĆ???"
DOBIŁO MNIE TO!
Przecież ona już poznała go przez ten czas co u nich jest, on sie przyzwyczaił do nich - oni powinni do niego... a ta *** chce go zabić bo to lepsze niż wywiezienie do lasu i tańsze od schroniska...

szkoda dyskutowac z ograniczona debilka niech zobaczy jakie kalekie psiaki dzieki dogo znalazly dom i do tej pory zyja!!trzeba dac jej nauczke a psiakowi wynagrodzic , ze tak zle trafil i dla niego zaswieci sloneczko

Posted

psa zabieramy w sobote rano.
wysłałam jej smsa - odpisała i zgodzila sie

nie pojdzie do schronu - jutro bede negocjowac ten hotelik w łodzi

dlatego prosze o utworzenie skarpety na dogo na hotelik Diega z Pabianic.

chyba ze ktos pragnie wziac go tymczas, nawet płatny...

Posted

aha i powiem tylko tyle, że dziekuje wszytskim za zainteresowanie.

zaangazowało sie w akcje Diega jeszcze jedno forum psie, sa równiez deklaracje stamtad wpłaty na hotelik...

aha, powiem tylko ze bedzie miała *** problemy... :evil_lol:

Posted

dzień dobry Diego :loveu: Malutki zobaczysz, wszystko będzie dobrze ;)

Bardzo prosimy o wpłaty na hotelik dla Diega :modla: :modla: :modla: To jest jedyna szansa dla niego, inaczej trafi do schronu albo jeszcze gorzej - zostanie uśpiony!!! Bardzo prosimy!!!
Ja tak jak obiecałam, wpłacę parę groszy po świętach. ;)

Posted

mam złe wieści, nie moge znaleźc hoteliku.

prosze nie ktos podzwoni po hotelikch w swojej okolicy?

a ten hotelik o którym pisałam ze 20 zł/doba to i tak sa tylko warunki na dworze - czyli kojec i ocieplana buda. Czy zwolni sie miejsce od soboty okaze sie jutro. Czyli to nie jest w ogóle pewne. A hotelik domowy kosztuje 40zł/doba ale nie ma szans na zadne miejsce.

te same warunki sa w hoteliku w schronie a cena dwa razy nizsza - 10 zł/doba

tragedia.

Posted

Modliszko, pisałaś że w waszym schronie nie będzie mu aż tak źle więc może na razie dać go tam, a po świetach jak zwolnią się miejsca w hotelikach to wtedy go przenieść? co Ty na to?
w tym czasie być może uzbiera się też coś na AFN i będzie za co opłacić hotelik?