Kar0la Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 RATUNKU!!! Diego znalzał dom na krótki czas, a teraz "właścicielka" chce go oddać do schroniska lub uspić, bo tak jest taniej. A oto kawałek maila od niej.: [quote name='modliszka84']gotuje sie we mnie :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: fragment maila jaki dostałam Koszta jakie juz przez niego ponioslysmy ( i nie chodzi mi o te zwiazane z utrzymaniem) sa bardzo wysokie, jest wiele zniszczen. Ten pies nie nadaje sie do zycia w mieszkaniu. Poza tym uprzedzalam, ze mamy koty i niestety, ale te zwierzaki razem nie moga zyc pod jednym dachem. Uprzedzilam Cie, droga Agnieszko, poniewaz interesowal Cie dalszy los pieska. Pies zostanie u nas do piatku, pozniej trafi do schroniska, w razie problemow zostanie uspiony. POMOCy! TA **** USPI PSA JESLI GO NIE ZABAEIRZEMY! BO ODDANIE PSA DO SCHRONISKA KOSZTUJE CHYBA 60 ZŁ... [quote name='Karilka']Dziękuje... nie wiem co powiedzieć... jesteście takie wspaniałe:shake:. Gdyby Was nie było już bym sie załamała i nie wiedziałabym co zrobić... Mam nadzieje że uda mi sie tej obietnicy dotrzymać... Miało być tak pięknie... Wiecie że jak z nią rozmawiałam to w pewnym momencie było 'przepaszam' i wyłączyła telefon... to było też świetne! Ale dobiło mnie to: ''chyba lepiej dla tego psa byłoby, gdyby został uśpiony, niektórzy ludzie by go wywieźli do lasu i uwiązali. Nie uważasz że to dla niego jest lepsze?" Odpowiedziałam: "Ty też chcesz sie go tak pozbyć? Po tym miesiącu wspólnego życia? Zabić? Pozbawić szansy na normalne życie i inny dom? On jest młody i nie brzydki wiec ma szanse a Ty go chcesz tak poprostu ZABIĆ???" DOBIŁO MNIE TO! Przecież ona już poznała go przez ten czas co u nich jest, on sie przyzwyczaił do nich - oni powinni do niego... a ta *** chce go zabić bo to lepsze niż wywiezienie do lasu i tańsze od schroniska... Właśnie dostałam informację, że niedaleko Łodzi pod jednym z boków, od kilku dni błąka się około 8 miesięczny średniej wielkości szczeniak (piesek). Ktoś go podobno wyrzucił z samochodu i odjechał.:angryy: Szczeniak jest średniej wielkości i będzie raczej dość duży. Pies jest tam podobno od 5 dni i zaczął przeszkadzać mieszkańcom. On pilnie potrzebuje pomocy!! Proszę czy ktoś może zaoferować chociaż tymczas? On nie jest tam bezpieczny. Na wszeli wypadek podaję numer do dziewczyny, która się nim opiekuje pod blokiem. 0 887 723 510 A oto on. Tutaj z innym bezdomnym kolegą... Quote
modliszka84 Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 podnosze bo juz na drugiej stronie... Quote
Kar0la Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Modliszka dzięki. Jeśli do piątku nie znajdzie się dla niego jakiś kąt pies trafi do pabianickiego schronu. Jak tam u Was ze szczeniakami? Quote
Kar0la Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Halo!!!! Czy ktoś może pomóc???? Quote
Karilka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Cześć wszystkim to ja go znalazłam i poprosiłam Karole i Modliszkę o pomoc... jak widać są zawsze chętne do pomocy za to im wielkie BRAWA! Pies potrzebuje domu... jest młody i mamy czas do piątku. Nie jest agresywny, lubi dzieci, przywiązuje sie straszliwie do człowieka, szybko sie uczy. Jest kochany... miałam go w domu nawet ale Iwan (mój pies) zaczął się buntować i go gryzł ( co ja pisze rzucał mu się do gardła i go terroryzował...:( ).Biedak próbował sie bronić i sie bójki wszczynały to nie mieliśmy wyjścia i go wypuścilismy na dwór... co spowodowało bunt sąsiadów...:angryy: i ma w piątek do schroniska jechać:angryy:... BŁAGAMY O POMOC!!!!:placz: proszę! Quote
modliszka84 Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 tylko pytanie czy go przyjmą tutaj.... :roll: u nas szczeniaków zatrzęsienie, cała masa, ok 12 sztuk (ostatnio poszły 3 do domu to znow nowe przyszły )... a on nie jest starszy niz 5 miesiecy....? skąd wiadomo ze w takim wieku...? Quote
Ambra Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 podnosze na pierwsza! sprobujcie z jakimis ogloszeniami! ah te tymczasy - tak ich malo a ytakie potrzebne:shake: porozwieszajcie po osiedlu plakaty ze piesek szuka domu moze ktos sie zlitujcie, moze jakies fora miastowe i tam go wystawić....no nie wiem jak pomóc:-( choc bym chciala Quote
Kar0la Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Możliwe, że psiak jest starszy. Nie wiem ja go na żywo nie widziałam. Tak mi przekazała Karilka. Ambra masz dobry pomysł. Karilka co Ty na to? Ja go wrzucę do kilku ogłoszeń w necie, ale jego kolega Buruś-Śmieszek mieszka na ulicy już jakiś czas i także zero zainteresowania... Trzeba mu nadać jakieś imię. Quote
modliszka84 Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 No właśnie, po zdjęciach wyglada chyba na starszego... Szczerze mówiac to w schronie miałby lepiej niz na tej ulicy... tylko nie wiem czy nie mniejsze szanse na dom... :shake: Quote
bonika Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Jeju jaki fajny :-) a jak on patrzy :-( Quote
Karilka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Znaczy tak na oko... może ma max 7miechów ale nie więcej. Jak go znalazłam to sikał jak szczenior:) pociesznie tak... teraz już łapkę podnosi:). Ma szczenięcy sposób bycia i takie tam... Szczenior na 100%. !:) Quote
Karilka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Kto szczeniora weźmie chociaż na tymczas??? Schronisko w piątek!!! Quote
Kar0la Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 Kurcze on jest bardzo podobny do naszego łódzkiego Luckiego, są nawet w podobnym wieku...może to bracia? Zobaczcie sami. Ten psiak (może Blacky?) i Lucky Quote
Karilka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Niee tylko narazie nie Blacky! Ładne imie ale nasza sąsiadka miała Blackiego co go ktoś zbił tak, że ledwo doszedł do domu a po 2 dniach umarł:((...Złe wspomnienia ma biedaczka... a ten taki do niego podobny... Quote
Kar0la Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 No to wymyśl mu jakieś imię, bo ciężko o nim mówić takim bezimiennym. A nasz Lucky także ma krawatkę, tylko mniejszą. Quote
Kar0la Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 Śliczny psiaku co z tobą będzie???? Schron za dwa dni!!!! Quote
modliszka84 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 wiecie co, az byłam w szoku - u nas w schronie sa dwa prawie identyczne pieski :-o tez takie podrostki... od kilku dni są.. Quote
Kar0la Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 Może to naprawdę rodzeństwo porozrzucane po Łodzi i okolicach.... Przed chwilą ktoś założył wątek o następnym psie w ich typie, może to nastepny "braciszek"?:roll: Quote
Mona28 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Podnoszę biedaka bo to wierna kopia mojej Dody - do góry maleńki po szczęśliwy domek Quote
modliszka84 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Karola, całkiem mozliwe... bo wzrostowo sa takie same, oczka tez maja takie brązowe... tylko chyba to sa suczki (bo siedza z suczkami, ale to i tak jeszcze dzieci wiec...). A tak off topic - mamy dwa piekne szczeniaki dlamatynczyka (oddane przez dwie rozne osoby :mad: ale z tego samego miotu raczej) Quote
Kar0la Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 Modliszka zrób im proszę zdjęcia (tym suczkom), "braciszek" dołączy pewnie w piątek.:placz: A dalmatyńczyki - następne bidulki w potrzebie... Quote
Karilka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Uwaga! Znalazłam dom w Pabianicach!!! Nici z domku!COLOR=Black] Znajomy mojej mamy przyjechał do nas na kilka dni i sie w nim zakochał!!! Jedzie w czwartek do Pabianic!:multi::multi::multi::lol::lol::lol::eviltong: Quote
modliszka84 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 hurra! bede mogla go odwiedzac... :cool3: Quote
Recommended Posts