Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zachowanie psa w schronie to średnio jest miarodajne do jego prawdziwych zachowań... Jak widziałam Lolę ( mój ostatni tymczasik) w schroniskowym kojcu, to tez odnosiłam wrażenie, że usiłuje zdominowac współtowarzyszki niedoli - najwyraźniej zaganiała do budy z wrednym szczekaniem mniejszą niby-weimarkę. Obawiałam się, co też się stanie u nas w domu ( mam małe sznaucerki- też suczki). No i jak już wreszcie ją przywieźliśmy do domu to okazało się, że Lola kocha cały świat - suczki, psy, ludzi...nooo...koty trochę straszy ;)
Natomiast miała na tyłku głębokie rany kłute - ewidentne ślady pogryzienia - dokładnie tak jak Parys !

Schron to stres dla psa... Nie każdy się w nim odnajduje . Niektóre reagują agresją, nie które apatią i brakiem apetytu :(:(:(

Posted

Spróbuję podliczyć :

Deklaracje stałe :

Tanitka - 50 zł
Margaret - 50 zł
farmerka63 - 50 zł
Kochana Ola - 20 zł
Madzia z fb - 50 zł

Deklaracje jednorazowe :
Ati - 50 zł
Tisane - małe conieco ok. 25 września

Posted

Prosze nie przesadzac z ta kochana;) trzeba szukac, gdzies w lodzi jest za 300 sprawdzony hotelik. poszlo 12 cegielek. gdyby sprzedaly sie wszystkie (marzenie!) bylaby piekna rezerwa na ew badania, transport itp.

Posted

"Za dzień pobytu psa średniej wielkości u Murki płaci się 10 zł (w "normalnych" hotelach ceny zaczynają się mniej więcej od 20-30 zł), a więc miesięczny koszt to ok. 300 zł"

Posted

Już dwa psiaki z tarnowskiego azylu są w hotelikach.. Od marca. Deklaracje się wykruszyły, niektórzy deklarujący przestali płacić.. Domków nie widać, za hotel nie ma z czego zapłacić..

Dlatego upewnijcie się co do tych deklaracji.. Psiak może znaleźć szybciutko domek. Ale może być i tak, że będzie trochę w tym hotelu czekał, że trzeba go będzie wyleczyć, może wykastrować - to wszystko kosztuje..

Posted

Co do jedzenia - może po prostu jedzenie jest takie, że psy nie chcą jeść. Znajoma mi mówiła, że jedzenie leży w miskach. A psy nie należą do tłuściutkich..

Posted

[quote name='Mariuszka']Jakoś nie moge kupic cegiełek na Allegro. Mozna nr konta?

prosze o wpłaty na ten adres

[FONT=Times New Roman]FUNDACJA ZMIEŃMY ŚWIAT TARNÓW[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Z DOPISKIEM: DLA PARYSA
[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Nasze konto bankowe:[/FONT]
[FONT=Times New Roman] Konto: Bank Ochrony Środowiska O/Tarnów[/FONT]
[FONT=Times New Roman] Nr.konta: 60 1540 1203 2001 4288 0006 0001[/FONT]

[FONT=Times New Roman] Nr konta dla przelewów z zagranicy: PL60 1540 1203 2001 4288 0006 0001[/FONT]
[FONT=Times New Roman] Kod SWIFT: EBOSPLPW252
[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
[/FONT]

Posted

Farmerko ja też chwyciłam za telefon i ... spojrzałam na godzinę i myślę sobie : "Nieeee, no kto jak kto ale Farmerka może już spać" : :evil_lol:

ja też nie chcę oklapnąć na laurach, mam tysiąc pytań co do oferty domku, i czy jakąś wizytę przed-adpcyjną tudzież przed-tymczasową - właściwie jak to nazwać? - planujemy?