Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AZ-Iwonko, takie zamieszanie mieliśmy ostatnio...

Magdy nie było na forum, może dzisiaj się pojawi, więc mam nadzieję, że jakoś da Ci znać, co i jak...

Pozdrawiam gorąco :)

Posted

"Zamieszanie" z innymi potrzebującymi pieskami...

Sytuacja wygląda tak, suczka ma cieczkę :-?
Ze sterylizacją trzeba poczekać. Wiem, że utrzymujesz kontakt z Asią i Romkiem, więc pewnie niepotrzebnie o tym pisze :)

Pozdrawiam ciepło :)

• 2 weeks later...
Posted

Ja nie mam nr tel buni, może na Mapie Dogo jest, z jakiego jest województwa?
Nie da się jakoś rozładować napięcia, moze trzeba je stopniowo do siebie przyzwyczajać

Posted

A oto krotka relacja.
Pierwsza noc nie przespana, Delma z wrażenia nie zrobiła siusiu ani w podróży ani na miejscu, więc na każdy pisk w nocy wychodziłam z nią na dwór a Delma tylko wąchała teren jak pies tropiący :mad:
Załatwiła sie dopiero o godz.6 rano:diabloti: i potem wpasowała się na posłanie Parysa / bo on spał na łóżku :razz: /i była chwila spokoju.
później próbowała wylizać mi twarz i wpakować się do łóżka obok mnie
TZ - :angryy:
Przed obiadem zwędziła mi z blatu kuchennego pokrojoną w plasterki kiełbasę białą na żurek :evil_lol: / zapomniałam że jest trochę większa niż Parys./
I to byłoby na dziś.

Posted

To ja juz lece zmienic temat:loveu: po wczesniejszych postach przestraszyłam się ze sie AZ-IWONA rozmyslisz
Bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku
Napisz czasem co u suni, jak przebiega aklimatyzacja, moze jakies zdjęcie by dało radę:razz:

Udało Wam się skontaktować z Bunią?

Posted

Witam
Delma jest juz u mnie tydzień, psychicznie czuje sie pewniej, juz nie jest taka zalękniona. Nawet potrafi rzucić się na Parysa.:crazyeye: Mogę chodzić z nią bez smyczy / nie znaczy że chodzi przy nodze, wprost przeciwnie już nie boi się odbiec dalej ale przywołana - przybiega/
Niestety powróciła nużyca - :placz: / wzrost temperatury w mieszkaniu -21 stopni a ona mieszkala na dworze, spowodował nawrót choroby /
Ale wszystko da się wyleczyć, tylko potrzeba czasu.Delma dostała witaminy, cynk, specjalny szampon, maść do uszu i specjalne zastrzyki na ktore chodzimy co wtorek.
Sunia zachowywała się super u weta , znosiła czyszczenie uszu dzielnie.
Teraz w domu troszeczkę przede mną ucieka jak widzi w moich rękach jakiś specyfik. Naprawdę jest wspaniałą suczką ale domaga się ustawicznie pieszczenia. Z jednej strony wiem, że ona była biedna ale z drugiej strony wiem ze takim zachowaniem spowoduję że zacznie rządzić w domu.
Wszystko z umiarem.
Trochę niedosypiam,:mad: bo mała budzi sie w nocy i piszczy bo chce pieszczot lub wejść do łóżka !!!!! Na poczatku " idż na miejsce" skutkowało teraz już nie bardzo.:evil_lol:
Jak nauczę się wstawiać zdjęcia to wstawię / teraz jej rany na łapach byłyby przykrym widokiem /
Z daleka jak biega to nic nie widać, zresztą zlewa się ze śniegiem.
pozdrawiam