funia Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Jakos się udało odwrócic ,ale dziekuję za chec pomocy ;) Quote
Agnieszka_K Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='funia']Jakos się udało odwrócic ,ale dziekuję za chec pomocy ;)[/QUOTE] właśnie widzę, że sobie poradziłaś:) ale jak to biedactwo wygląda strasznie ....:placz: Quote
funia Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Moim zdaniem sunia jest w ciązy ....Ma nienaturalnie wydety brzuch od spodu .I jak na swój stan wyglada zbyt okragło po bokach .Od suni czuć bardzo przykry zapach ,który na dworze daje się we znaki... Rozmowa z'' włascicielka '' to jak wyciaganie sierpa z dupy .Ona mi mówi,ze wyjechała na tydzień i tak się sunia zrobiła jakoś .....Na pytanie dlaczego w kojcu zalega sterta gówien odpowiedz brzmi ,ze na wiosnę sprzatali ...( dzisiaj było tylko około 10 kup ) dwa dni temu był cały kojec ,ze sunia nie miała wolnego miejsca pod nogami . Pani nawet stwierdziła ,ze mąz na spacery z nia chodzi ....Wyśmiałam ja .Kazałam aby przyniosła wody bo w misce było na dnie .Córka z obrzydzeniem odganiała sie od suni ,która szukała z nią kontaktu przez krótki moment wstawiania garka z wodą .Bardzo to smutne ,bardzo. Po chwili zirytowana kazał mi kończyc sesję zdjęciową .Powiedziałam ,ze ja skończę ale zaraz przyjedzie policja i wtedy nie zakończy się szybko .Zamkneła się . Nic nie jest juz warte opowiadanie o nich .Trzeba wymyśleć co z nia zrobić . Kazda pomoc jest wazna . Wejscie na podwórko do suni prowadzi przez mieszkanie -przedpokój i pokój dziecka . Quote
DORA1020 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Ja po prostu trzeba zabrac,tylko nie ma dokad. Quote
Agnieszka_K Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 nie no to jest jakaś masakra, co by tu z nią zrobić? hotelik? Quote
handzia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Boże kochany, brak słów. :placz: Śliczną ma mordkę biedactwo. Funiu, tą chorobę skóry da się wyleczyć? Co wetka powiedziała? Quote
DORA1020 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 W Zamosciu jest tylko u funi,ale u niej chyba nie ma miejsc,pisze chyba,bo nie wiem napewno.No i wiem o hoteliku w Chelmie,ale nie wiem jak tam jest,dlatego pytalam kto jest z Chelma,zeby sprawdzic,no i przede wszystkim potrzebna jest kasa. Quote
Agnieszka_K Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='DORA1020']W Zamosciu jest tylko u funi,ale u niej chyba nie ma miejsc,pisze chyba,bo nie wiem napewno.No i wiem o hoteliku w Chelmie,ale nie wiem jak tam jest,dlatego pytalam kto jest z Chelma,zeby sprawdzic,no i przede wszystkim potrzebna jest kasa.[/QUOTE] ja tylko o tym hoteliku czytałam: [url]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=DW&Date=20100729&Category=GALERIA03&Artno=278959880&Ref=PH[/url] i znajomi mieszkają po sąsiedzku, mówili, że fajni ludzie go prowadzą, ale nic więcej sprawdzonego nie wiem... będę w Chełmie w ten weekend, może udałoby mi się znaleźć chwilę i tam podjechać, tylko nie wiem czy to coś nam da bo chyba potrzebna nam opinia kogoś kto tam już hotelikował.... Quote
wojtuś Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='Agnieszka_K']nie no to jest jakaś masakra, co by tu z nią zrobić? hotelik?[/QUOTE] [quote name='DORA1020']No chyba hotelik,tylko gdzie?[/QUOTE Tak hotelik, albo DT, zostawić jej nie można, straszna bida, przed sterylką powinno sie ją odkarmić, by choć troche się wzmocniła, dlatego nie mozna długo zwlekać z jej zabraniem, a wygląda strasznie, jak Psiaki zabierane od Arktyki, wycieńczona, niedożywiona, Szukajmy Kochani jej miejsca, ja popytam w Krakowie i okolicach - DT czy hotelik, albo w innych sprawdzonych miejscach, pewnie że bliżej Was byłoby super, ale w jej przypadku kazde inne miejsce jest wybawieniem z tej męczarni Quote
Agnieszka_K Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='wojtuś'][quote name='DORA1020']No chyba hotelik,tylko gdzie?[/QUOTE Tak hotelik, albo DT, zostawić jej nie można, straszna bida, przed sterylką powinno sie ją odkarmić, by choć troche się wzmocniła, dlatego nie mozna długo zwlekać z jej zabraniem, a wygląda strasznie, jak Psiaki zabierane od Arktyki, wycieńczona, niedożywiona, Szukajmy Kochani jej miejsca, ja popytam w Krakowie i okolicach - DT czy hotelik, albo w innych sprawdzonych miejscach, pewnie że bliżej Was byłoby super, ale w jej przypadku kazde inne miejsce jest wybawieniem z tej męczarni[/QUOTE] dokładnie Wojtuś, jak psiaki od Arktyki ... :( pewnie, popytaj gdzie się da! najważniejsze, żeby ją jak najszybciej zabrać, bo skoro ci ludzie nie widzą problemu to mogą zaraz wpaść na pomysł pozbycia się jej skoro im się tak gitarę zawraca o głupiego psa... może jakieś deklaracje stałe zaczniemy zbierać? ja tylko skromniutkie 10 zł mogę zaproponować Quote
handzia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='arabiansaneta']A ta wspaniała wioska to gdzie leży?[/QUOTE] Klemensów koło Zamościa :angryy: Quote
handzia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='DORA1020']W Zamosciu jest tylko u funi,ale u niej chyba nie ma miejsc,pisze chyba,bo nie wiem napewno.No i wiem o hoteliku w Chelmie,ale nie wiem jak tam jest,dlatego pytalam kto jest z Chelma,zeby sprawdzic,no i przede wszystkim potrzebna jest kasa.[/QUOTE] Funia ma hotelik, ale z uwagi na to, że ma pod opieką 12 psów, boi się przyjąć psa z chorobą zakaźną. Tym bardziej, że są u niej nie tylko dogomaniackie psy ale rownież psy od prywatnych osób. Musimy szukać gdzieś indziej, może jakiś tymczas u osoby, która nie ma psa? Quote
arabiansaneta Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 O kurde, to tam są tacy dranie? Mieszkałam kupę lat pod Zamościem, ale w mojej wsi psy miały się dobrze. Quote
funia Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Witaj ,maleńka .Słaby ruch u ciebie:shake: Quote
handzia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Musimy intensywnie myśleć jak pomóc małej, bo dla niej liczy się każdy dzień. Quote
as_ko Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 A może na początek jakaś klinika w Zamościu by ją wzięła? Tylko nie wiem jakie to są koszty za takiego dużego psa. Ja to się boję, że oni się tej biednej suni pozbędą jak się takie zamieszanie zrobiło koło tego :( Quote
giselle4 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 O Bogowie,tam trzeba wysprzatac ,dac psu witaminy i jesc ...karmic nawet 3 razy dziennie malymi porcjami....co za laudzie Quote
DORA1020 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Czyli mamy juz 95zl.----Agnieszka--10zl.Gajowa 50zl./jednorazowo/ i ewa gonzales 35zl. Zeby sunie gdzies zabrac potrzebna jest kasa,nie mowiac juz o leczeniu. Quote
funia Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 [quote name='as_ko']A może na początek jakaś klinika w Zamościu by ją wzięła? Tylko nie wiem jakie to są koszty za takiego dużego psa. Ja to się boję, że oni się tej biednej suni pozbędą jak się takie zamieszanie zrobiło koło tego :([/QUOTE] Asia u nas nie ma kliniki ,są przychodnie które pracuja do godz 19 , Quote
Agnieszka_K Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 ja tylko na sekunde z doskoku - dziewczyny co z tym hotelikiem w Chełmie? ktoś coś się o nim dowiedział? może warto? Quote
DORA1020 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='handzia']Funia ma hotelik, ale z uwagi na to, że ma pod opieką 12 psów, boi się przyjąć psa z chorobą zakaźną. Tym bardziej, że są u niej nie tylko dogomaniackie psy ale rownież psy od prywatnych osób. Musimy szukać gdzieś indziej, może jakiś tymczas u osoby, która nie ma psa?[/QUOTE] No tak,tylko,ze kazdy hotelik ma psy,a sunie trzeba szybko zabrac od tej patologii,tutaj w Szczebrzeszynie tej patologii jest mnostwo,nie wiem gdzie jest taka wies,ze psy dobrze traktuja,ja o takiej nie slyszalam. Quote
DORA1020 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='Agnieszka_K']ja tylko na sekunde z doskoku - dziewczyny co z tym hotelikiem w Chełmie? ktoś coś się o nim dowiedział? może warto?[/QUOTE] Ja sie dowiedzialam,ze nie bardzo dobry,ta dziewczyna caly dzien w pracy,maz chyba tez,a kto sie opiekuje psiakami?Bedziesz jutro w Chelmie,to moze zobaczylabys jakie tam sa warunki,bo sunia musi byc pod dobra opieka,rowniez i weta. Quote
Recommended Posts