malawaszka Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 nie no to nie jest normalne zdecydowanie i też bym się bała bo nie zawsze jest tak gładko z foliowymi torebkami, a firanki to już w ogóle - źle się może skończyć - tak zmarła od Pysi z hodowli Ballada? chyba ona - zjadała bandaże i dosło do perforacji jelit bo za długo to tam siedziało i zatykało wszystko Quote
ulana Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Nieciekwie to wygląda rzeczywiście. A o klatce nie myślałaś? Quote
wilczy zew Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 On zjada tylko jak się ślini,czy to nie ma znaczenia? Quote
Saththa Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 To Mordziasta chyba tez torbeke zezarła? Co wilcza pomstowała ze to nadrozsza torebka foliowa...? Mam nadzieje ze wyjdzie bez problemu... moze olej parafinowy tez mu dawał coby poslizg miał... Quote
wilczy zew Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 No zeżarła,tylko tam były wredne bakterie,bo była w niej padlina. A widziałaś,żeby za zwykłą zrywkę zapłacić 100zł? Quote
WATACHA Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 Żre tylko jak się ślini.Na pewno jak mu gardło dokucza, ale nie wiem czy nie też jak mu coś zalegnie w żołądku.No i rzyga.Z tym, że najpierw rzyga, a potem zżera.Kiedyś wylizywał podłogę z włosów, ale teraz nie wiem co mu odwala.Nigdy nie wiadomo czy całość wyjdzie.Na razie nie wyszło. Z tym , że co ja mam z nim zrobić?O klatce nie myślałam.On ma tak napadowo, szczególnie jak chłodno się robi i nałyka się zimnego powietrza.Nigdy nie dłużej niż parę godzin. Quote
malawaszka Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 a nie ma problemów ze zgagą? może by mu zapodać coś łagodzącego kwasy? Quote
WATACHA Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 Nie, to gardło, bo specjalnie Bartka wysłałam do wetki.Było czerwone.Wydaje mi się, że kiedyś miał po mięsie, ale nie jestem pewna.Jednak gardło na pewno, bo już dwa razy byliśmy w takim momencie u wet i poprzednio też było zaczerwienione. Quote
WATACHA Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 Zresztą chyba nawet pamiętam kiedy go tak, sama, osobiście załatwiłam pierwszym razem.To było chyba z 5 lat temu, rzucałam mu patyka i pamiętam, że nie mogłam go zmęczyć, więc sobie wymyśliłam, że stanę na górce :/ .Wtedy chyba pierwszy raz się tak ślinił, tak mi się coś kojarzy, ale pewna nie jestem.Nawet wstawiałam tu chyba zdjęcie. Quote
AnkaG Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Ja myślałam, że on coś no skubnął sobie z nudów, no porozrabiał trochę. A faktycznie jak piszesz to problem jest. Może jak opiszesz wetowi co on robi to coś doradzą. Quote
WATACHA Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 No właśnie moja nic nie doradziła, ale jak będziemy u tego drugiego weta to podpytam.Coś wymęczył wieczorem, ale nie wiem które, bo ciemno było.Raczej torebkę. Quote
WATACHA Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 A żeby było wesoło to Sura wczoraj nasrała i nasikała w pokoju :) Quote
wilczy zew Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 No właśnie moja nic nie doradziła, ale jak będziemy u tego drugiego weta to podpytam.Coś wymęczył wieczorem, ale nie wiem które, bo ciemno było.Raczej torebkę. W takich sytuacjach,to się latarką świeci i patyczkiem gmera! Quote
Saththa Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 Nie, to gardło, bo specjalnie Bartka wysłałam do wetki.Było czerwone.Wydaje mi się, że kiedyś miał po mięsie, ale nie jestem pewna.Jednak gardło na pewno, bo już dwa razy byliśmy w takim momencie u wet i poprzednio też było zaczerwienione. Nie wiem co ma wspólnego czerwone gardło Bartka z dolegliwościami Mentora :P Ale czemu go do wetki wysyłałas? już trzeba było do lekarza :D Chociaż ja ostatnio po antybiotyk dla siebie wyłam u weta więc... czasem tak trzeba :P A na powaznie to ja tez bym gmerała bo to jednak ważne aby wiedzieć czy wyszło czy nie... Is erio mówię z tym olejem parafinowym dla poslizgu aby mu dawac łyżkę... albo z wetem uzgodnic... no i mam nadzieję ze wyjdzie i ze ustalicie co się dzieje... Quote
WATACHA Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Dobrze się wypróżnia.Dziś wyszła zasłonka, ale czy cała nie wiem.Kupy są codziennie i ładne. Sandra ja wiem, że poważnie piszesz z tym olejem, bo wetka też powiedziała, żeby mu dać jak nie wylezie.Bartek nie lubi lekarzy, jak i ja :P to niech chociaż do weta idzie.Ja od weterynarza tylko proszę o proszki na odrobaczenie dla całej rodziny :). Monika, a ten pies co odszedł przez ten bandaż to się wypróżniał normalnie? Quote
malawaszka Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 nie wiem jak to było - ale chyba nie - ona się chyba zatkała i za długo zwlekali z interwencją chirurgiczną :( jak się Mentor wypróżnia to jest ok - jakby przestał to wtedy trzeba się martwić, albo jakby się kupy zrobiły brzydkie - Viki tak miała jak się zatkała - najpierw brzydkie a potem całkiem stop :( rany jak mnie serce boli za każdym razem jak o niej myślę, nie mogę się pogodzić nie mogę :( Quote
WATACHA Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Wiem Monika, wiem :(, mnie też boli jak myślę o Matyldzie mojej :( Muszę trochę przyoszczędzić i wzmacniać tego mojego Mentora.I zbierać na operację, bo pewnie on też pójdzie pod skalpel.Takie mam jakieś przeczucie.Wolę jak najwcześniej, bo wiadomo coraz starszy.Mam nadzieję jechać w czwartek, jak dobrze pójdzie, bo ostatnio mi się zmiany w pracy nie ułożyły i nie było jak. Quote
malawaszka Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 ja mam inaczej - z odejściem staruszków jakoś się godzę mimo, że boli i tak, bo już bym chyba oszalała, ale Viki nie :( a co chcesz operować Mentorowi? Ja mam teraz znowu stres bo z Luną jest gorzej - urosło jej tam w gardełku i nie wiem co robić - ona się czuje nieźle, poza tym że ciągle odksztusza bo jej tam przeszkadza - ja bym chyba chciała jej zrobić jeszcze raz taką operację żeby usunęli ile się da, muszę się z nią umówić na badania, tylko tam w Czechach nie chcą tego robić - gadałam z nim i on by już dał spokój, a ja nie wiem, ale jak nic nie zrobię to będę musiała ją niedługo uśpić - tylko dlatego, że zacznie ją dusić draństwo... :/ Quote
WATACHA Posted November 17, 2015 Author Posted November 17, 2015 Jeden z tych guzów rośnie dość szybko, na pośladku.Nie jest może aż taki wielki, ale jednak.Od przedwczoraj ma coś z jedną łapą, tak mu jakoś ucieka.To ta sama co ma tego guza i nie wiem czy to związane czy nie.Jakiś czas temu, zresztą chyba Ci pisałam, była podobna sytuacja. Może być też dlatego, że mało ostatnio chodzimy (dzieje się tak po leżeniu) , bo albo pada, albo wieje przeokrutnie. Trochę go oszczędzam. A o Lunie to nawet nie mogę myśleć, że mogłabyś ją uśpić (ale wiem, wiem).Wszystkie psiaki się przeżywa, ale najgorzej, nasze, najbliższe. Quote
malawaszka Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 ja się umówiłam na przyszły tydzień z Luną na badania i zdecydujemy co dalej - ja mam nadzieję, że da się jej tam znowu trochę poprawić :( Luna ma oprócz tego tłuszczaki - dużo tłuszczaków, jeden taki duży rozlany nieusuwalny chyba bo nie wiem jakby to mieli zrobić :( Quote
AnkaG Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Wspomnienia bardzo bolą... Moja Keysi ma 15,5 roku. Teraz tfu tfu czuje się dobrze ale wiem, że jej już blizej niż dalej... Quote
WATACHA Posted November 17, 2015 Author Posted November 17, 2015 ja się umówiłam na przyszły tydzień z Luną na badania i zdecydujemy co dalej - ja mam nadzieję, że da się jej tam znowu trochę poprawić :( Luna ma oprócz tego tłuszczaki - dużo tłuszczaków, jeden taki duży rozlany nieusuwalny chyba bo nie wiem jakby to mieli zrobić :( A gdzie ma tego tłuszczaka?Gdzie ma je w ogóle? Mentor ma na klatce pod spodem, na klatce z przodu, 3 w okolicach kręgosłupa.Na łapie ten największy i już mu się na tej samej łapie robi następny, mały. Quote
malawaszka Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 największy jest od przodu na klatce i idzie pod pachę i trochę na łapkę nacieka Quote
WATACHA Posted November 17, 2015 Author Posted November 17, 2015 A gdzie jeszcze?Tak pytam, bo się zastanawiam czy ma to jakieś znaczenie? A Zgredziuś gdzie miał? Quote
Recommended Posts