Ank@ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 (edited) Caly a7 ma dt/ds !! oprócz przerażonej Wioletty Edited February 3, 2012 by Ank@ Quote
Noelle Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Wioletty na dt nie dałam, bo ci ludzie by sobie nie poradzili, takie odniosłam wrażenie... poza tym, jakby zrobiła postępy w DT, a potem wróciła do schroniska, to to byłby koszmar dla niej. to samo z Tasmanią by było... Balbinę wydałam do dt. Quote
Ank@ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Jak się da to dt [U]z tendencją na ds[/U] szuka weteran Teofil. Jemu już niewiele zostało,jest stary, ślepy... [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-EzfvScPqZmQ/Td5Avg0nRaI/AAAAAAAABw0/U5m1_aXWk9c/s640/IMG_4105.JPG[/IMG] Quote
mk999 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Wczoraj DT lub DS znalazły 44 psy, suczki , sczeniaki ,podrostki i dwa koty, dzisiaj też był tłum ludzi. Oby tak dalej, część mam nadzieję że już nie wróci. Quote
Ank@ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Też mam nadzieję, to duża szansa szczególnie dla weteranów !! Quote
Noelle Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 dziś do DT poszedł Master. Trzymam kciuki za weteranów :kciuki: Quote
Ank@ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Oj Masterka to ja znam. Z mojego osiedla, księżulek go wywalił.... Quote
Avaloth Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Plamek dzięki Paoii poszedł do domu :) Dzisiaj domek znalazła też wystraszona Lilka z C3, bardzo fajni Państwo ją wzieli. I Beretka, starsza suczka, która też już długo siedziała. Poza tym m.in Melinda z D5, sporo szczeniaków i kilka innych psów. A nasza Punia poszła na DT. Tiger dzisiaj robił furorę na korytarzu, wszyscy się nim zachwycali a on w centrum zainteresowania był w swoim żywiole. Kiler grzeje dupkę na boksach ogólnych. Quote
abero Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Berecia, hura! I Punia! A wiadomo, czy Punia ma szansę zostać w DT? Quote
Avaloth Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='abero']Berecia, hura! I Punia! A wiadomo, czy Punia ma szansę zostać w DT?[/QUOTE] Ja niedługo rozmawiałam z dziewczyną, akurat wtedy wydawałam inne psiaki, ale z tego co mówiła to raczej nie. Aczkolwiek obiecała szukać dla Punci domu docelowego intensywnie. A ma w domu tylko kota o ile się nie mylę, więc może jednak.. :) Quote
abero Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 A czy Beretka znalazła DS? Bo natalek mówiła, że wydaje jej się, że tylko DT. Quote
Avaloth Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='abero']A czy Beretka znalazła DS? Bo natalek mówiła, że wydaje jej się, że tylko DT.[/QUOTE] Pod weterynarzem pani Natalia mówiła do niej, żeby szła, była grzeczna i już tu nie wracała. Ja ją wyciągałam z boksu na polecenie pani Izy, powiedziała mi wtedy że idzie do adopcji. I wydaje mi się że ludzie chcieli ją na stałe. Ale w 100% pewna nie jestem. Quote
Noelle Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 do DS poszła również starsza Zozolka, a do DT Kobi :) Quote
abero Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Zozolka jest cudowną suczką, strasznie się cieszę, ze po długim oczekiwaniu udało jej się. Czy ktoś pamięta, w którym boksie na A jest/była terierkowata Krystyna? Własnie sobie uświadomiłam, ze jej dziś nie widziałam i nie wiem, czy przeoczyłam, czy poszła do domku. To też jedna z suniek, które mi leża na sercu. Quote
paoiii Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Poszła do domu, ale nie wiem czy DT czy DS, z tego co kojarze niestety tylko DT, ale moze natalek cos wiecej wie :) Quote
mk999 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) Dzisiaj też poszło dużo zwierzaków ale niestety już są zwroty psów i kota, psów jest mniej niż 400 a kotów 85. Mopik wrócił z DT i Sebek. Poszedł szczeniak taki duży bernardynowaty, mix wilczura z haskim, duży szorstkowłosy i inne. Na szpitalu są same psy i suczki , a tam gdzie były koty nie ma ich, - przeniesione w kocie miejscai tam są przeniesione jakieś psiaki. Heks jest na izolatce nr 6. Edited February 5, 2012 by mk999 Quote
Noelle Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Krystyna? z tego co wiem, to dt, ale ze wskazaniem na ds ;) dobrze, że Heksa przenieśli na te mrozy, bo marzl strasznie.. Quote
Avaloth Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 A ja myślałam że Kobi na stałe.. Trzymam kciuki za Kryśkę, żeby nie wróciła. Ona w schronisku była na A7. Sebek wrócił już wczoraj, państwo po jednym dniu stwierdzili że nie dogadał się z ich psem rezydentem więc go oddali. Quote
Ank@ Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Biedny Mop i Sebek. Powód oddania Mopa powalający... Dukat na izolatkach. Niby dobrze, bo tam ciepło, ale znowu nikt go nie wypatrzy. Quote
paoiii Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Ank@ jak chcesz nr do ludzi od plamka to pisz pw Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Ank@']Biedny Mop i Sebek. Powód oddania Mopa powalający... Dukat na izolatkach. Niby dobrze, bo tam ciepło, ale znowu nikt go nie wypatrzy.[/QUOTE] Dukat nie jest na izolatkach tylko na boksach a . A dlaczego oddali Mopika? [B]Bedzie wiecej zwrotów napewno niestety.[/B] Quote
Noelle Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 [quote name='Foksia i Dżekuś']A dlaczego oddali Mopika? [/QUOTE] ponieważ miał biegunkę............ Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='natalek']ponieważ miał biegunkę............[/QUOTE] No niestety to jest wielki problem ,a ma biegunkę z nerwów ale niestety cześć tych domów tymczasowych tak własnie wyglada. Wczoraj tez przyszli tacy młodzi ,jacy oni sa dobrzy ,do swojego rasowca chcieli wziasc na miesiac pieska ,jak by co szukali by mu domu ale jak by ich piesek miał ucierpieć albo jak by schroniskowy szczekał na kogoś lub nie polubił kogos musieli by go oddac. Wiec zarówno Iza jak i ja odradziliśmy im . Szkoda psów nie ma nic gorszego jak zabranie psa ,danie mu nadziei i oddanie. Quote
Noelle Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 no dokładnie... lepiej, żeby już w ogóle nie brali. jakoś za miesiąc/półtorej zrobię porządek z wątkiem weteranów, zobaczymy, ile psiaków zostanie w domach, ile wróci.. bo sporo poszło do DT (lub DS, nie jestem w stanie tego kontrolować wszystkiego). jak wszystko się ustabilizuje, to tu wszystko pozmieniam :)no i mam nadzieję, że psiury jednak zostaną w DT!! Quote
margoth137 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [INDENT]niewiem czy słyszeliście: kopiuje z FB OSTRZEŻENIE ! PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!! Dostałam ostrzezenie ze schroniska w Ga...ju, ze jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz C. lub żona Ewa z Krzywina kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska ! [/INDENT] Quote
Recommended Posts