Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Przydałby się jakiś bazarek,wpadłoby na pewno kilka złociszy sunieczce...
A może jakiś bazarek cegiełkowy?

Nie potrafie robic bazarkow cegielkowych. :-(Moze znacie kogos, to poprosze, aby zrobil. Prosze pomozcie, przeciez Negrita nie moze sama placic za utrzymanie Fridy:-(

Posted

Frida staruszeczka dziś się troszkę potykała, bo niefajne ciśnienie i deszcze przelotne. Spała pod dębem, a deszcz na nią kapał. Nie chciała za nic wejść pod dach żaden. Pewnie zbyt parno i wolała sobie zmoknąć niż dusić się w pomieszczeniu. Prawie wszystkie staruszki tak dziś mokły. Leżały na trawce zielonej w deszczu. Teraz są już wykąpane ;) Duke z Ząbalem doprawili się w błocie i mają znów przyschnięte placki. Ale czego im tu zabraniać. Po schroniskowych betonach to rozkosz móc sobie leżeć, gdzie się chce. Frida ma bardzo dobry apetyt. Wczoraj obrobiła dwa spore gnaciki - zostały suche pieńki ;) Kochane suczydełko. Dostały jej się też dwa naleśniki z dżemem - leżała najbliżej ;) Reszta nie zdążyła nawet powąchać :D Poza tym zjada wszystko do czysta i nie marudzi.

Posted

Z Fridy robi się bazyliszek w psim ciele. Prawie wciąż jest zmarszczona i absolutnie nie toleruje żadnych psich podskoków, śmiechów i zabaw wokół swojej osoby ;) Kiedy idzie się do mnie ukochać ryjek jest w harmonijkę i zęby kłapią na boki. Nikt nawet nie pomyśli, żeby stanąć jej na drodze. Nie złoszczą ją tylko spokojne staruszki - Daszeńka, Szarik, Aron. Reszta musi trzymać pion powagi i dystans. Kiedy już mam ją przytuloną i czuję, że jest jej dobrze, nagle widzę harmonijkę wycelowaną w kierunku jakiegoś daleko zlokalizowanego obiektu ;) A tak poza tym, to spokojnie sobie drzemie pod drzewami i jest pierwsza do obszczekiwania, jeżeli jest okazja. Apetyt ma Frida smoczy :D

Posted

Foteczki są już zładowane. Postaram się szybko je wstawić. Fridunia ma się dobrze, troszkę ciężko znosi upały - jak większość staruszków, ale ogólnie jest pozytywnie. Za to Carmen drugi dzień nie je...:-? Wymiotuje i dużo pije. Myślę, że nażarła się świństw na spacerze dwa dni temu. Nosiła jakieś stare gnaciska na łąkach. Nawet mleka nie chce...

Posted

Jak się ma moja staruszeczka?
Pamiętasz Czarodziejko - Frida i Ząbalek łykali coś na wzmocnienie (zapomniałam nazwy) - jeśli im to dobrze robiło, to kup proszę, a ja zapłacę (tylko napisz mi ile to kosztuje, bo też nie pamiętam...)