ANETTTA Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='zuzlikowa']Na ten temat muszą wypowiedzieć się i "przejmujący opiekę" nad Miśką ( Fundacja SOS) oraz deklarujący i wpłacający środki... Jakie są potrzeby finansowe suni?... na co środki zebrane na benię przeznaczyć?[/QUOTE] mozna tymi pieniedzmi pomóc misce przy zakupie np budy ' ale to czekamy na decyzje fundacji sos a jesli cos zostanie a mam na mysli deklaracje stałe m-czne to moze przej=kazalibyśmy je na balbinkę sunie benie starowinkę będąca pod opieką fundacji bernardyn niech Miśka pomoże balbince Quote
amikat Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Przeznaczcie zebrane pieniądze na co chcecie. My te budę kupimy . Nie pogniewajcie się , ale w przypadku w którym delikatnie mówiąc na Dogomanii uczciwość moją i Fundacji poddaje się w wątpliwość, dziękuję za wszelką pomoc finansową i fizyczną oferowaną przez dogomaniaków. Na co dzień radzimy sobie sami więc Miśce też pomożemy. Wplata 200 zł Fundacji na Miśkę niech zostanie przeznaczona na inna biedę według uznania. Chcecie - kupcie jej 4flex, artoflex lub coś podobnego na stawy i przekażcie panu. On jej poda tak jak podawał inne leki, Quote
Pies Wolny Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Jeśli to możliwe proszę o przekazanie moich grosików na Staruszkę Balbinkę, będącą pod opieką Fundacji Bernardyn. Deklarację miesięczną przenoszę także na Balbinkę. Amikat - to dobra decyzja , choć wymuszona sytuacją, są i takie metody stymulacji. W ramach płaczu nad sobą o utraconej opinii o uczciwości fundacji, którą zarządzasz nie zapomnij o rozliczeniu składek na Lili - zbiórki na dogo, którą organizowałaś osobiście. Gdybyś zapomniała gdzie to było przypominam : [URL="http://www.dogomania.pl/threads/172173-Lili-ju%C5%BC-si%C4%99-nie-boi......-Jest-bezpieczna"]http://www.dogomania.pl/threads/172173-Lili-ju%C5%BC-si%C4%99-nie-boi......-Jest-bezpieczna[/URL]! Dzięki również za tą akcje pomocy dla Lili. PS. Anettto - kto jest księgowym Balbisi ? czy też może słać na Fundację direct ? Quote
ANETTTA Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 ksiegowośc balbinki hymmmmmmm nikt nie prowadzi bo oficjalnie nie było zbiórki na nia moge sie tego podjąć jesli wszysteki deklaracje przejda na balbinkę moge podac konto swoje i co m-czne wpłaty przekazyawać Quote
ANETTTA Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 mam 100 pare zł do przekazania z bazarku na miskę ..to moze w obecnej sytuacji zakupie dla niej witaminy wskażcie jakie ??? amikta masz pewnośc ze pan sie wywiąże ze wszystkim Quote
ANETTTA Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 watek balbinki Link do tematu: [URL]http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=216795&goto=newpost[/URL] zapraszam osoby deklarujące do zapoznania sie z watkiem aczkolwiek nie zapomnijmy o miśce Quote
magda222 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 To co mam zrobić z Miśkowymi pieniędzmi, które są na moim koncie? Przelać na Balbinkę czy wstrzymamy się do 15-tego? Quote
ANETTTA Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 niech sie Roma wypowie ja bym sie wstrzymała bo co bedzie jak pan znowu zmieni zdanie Quote
Pies Wolny Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Ok. Zuzlik mądry jest, niech zarządzi. Quote
yucca Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Przepraszam, może nie doczytałam ale z jakich pieniędzy zostanie zakupiona buda i karma dla Miśki, a także weterynarz? Quote
Pies Wolny Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [quote name='yucca']Przepraszam, może nie doczytałam ale z jakich pieniędzy zostanie zakupiona buda i karma dla Miśki, a także weterynarz?[/QUOTE] Z tych pieniędzy : [quote name='amikat']Przeznaczcie zebrane pieniądze na co chcecie. My te budę kupimy . Nie pogniewajcie się , ale w przypadku w którym delikatnie mówiąc na Dogomanii uczciwość moją i Fundacji poddaje się w wątpliwość, dziękuję za wszelką pomoc finansową i fizyczną oferowaną przez dogomaniaków. Na co dzień radzimy sobie sami więc Miśce też pomożemy. Wplata 200 zł Fundacji na Miśkę niech zostanie przeznaczona na inna biedę według uznania. Chcecie - kupcie jej 4flex, artoflex lub coś podobnego na stawy i przekażcie panu. On jej poda tak jak podawał inne leki,[/QUOTE] Quote
ANETTTA Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [quote name='yucca']Przepraszam, może nie doczytałam ale z jakich pieniędzy zostanie zakupiona buda i karma dla Miśki, a także weterynarz?[/QUOTE]amikta to zaoferowała kilka postów powyzej Quote
ANETTTA Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 osobiscie wolałabym sie moze wstrzymac aż powstanei buda i po wizycie u weta ... Quote
zuzlikowa Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='ANETTTA']mam 100 pare zł do przekazania z bazarku na miskę ..to moze w obecnej sytuacji zakupie dla niej witaminy wskażcie jakie ??? amikta masz pewnośc ze pan sie wywiąże ze wszystkim[/QUOTE] ...w poście amikat powyżej jest napisane jakiego typu wspomagacze na mięśnie i stawy potrzebne są Misi... Myślę, że warto zaryzykować i kupić dla Misi coś co ma chondroitynę i glukozaminę.. Na pewno bardzo sie suni w tym wieku przydadzą. Quote
zuzlikowa Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [INDENT][INDENT] [B][B][SIZE=2]Następna pensjonariuszka Fundacji BERNARDYN... oby! [/SIZE][/B][/B][SIZE=2]Wątek Daisy ... [/SIZE][SIZE=2]... zajrzyjcie do tego smutnego przeraźliwie podrostka.[/SIZE] [SIZE=2] Podrostka o niezwykłej i cudnej urodzie... biel i jedwabista sierść, to jej ogromne atrybuty!!! .[B]..i niestety one też zmniejszają jej szansę w schronisku- za mało przypomina Bethowena![/B] Potrzebna jest pomoc w jak najszybszym zorganizowaniu transportu z ok. Lubartowa do ośrodka Fundacji pod Radomskiem oraz środki na pokrycie jego kosztów, a także karmę dla suni... Pomózcie i pokażcie sunię niezwykłą![/SIZE] [B][SIZE=2][URL="http://www.dogomania.pl/threads/217370-Podrostek-bernardyna-DAISY_Schron-prosi-o-zabranie-Pogarsza-si%C4%99-jej-stan-psychiczny?p=17955308#post17955308"]http://www.dogomania.pl/threads/2173...8#post17955308[/URL][/SIZE][B][SIZE=2] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217370-Podrostek-bernardyna-DAISY_Schron-prosi-o-zabranie-Pogarsza-si%C4%99-jej-stan-psychiczny?p=17955308#post17955308"] [/URL][/SIZE][/B][/B][B][B][SIZE=2][URL="http://www.dogomania.pl/threads/217370-Podrostek-bernardyna-DAISY_Schron-prosi-o-zabranie-Pogarsza-si%C4%99-jej-stan-psychiczny?p=17955308#post17955308"] [/URL][/SIZE][/B][/B] [/INDENT][/INDENT] Quote
zuzlikowa Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='amikat']Przeznaczcie zebrane pieniądze na co chcecie. My te budę kupimy ... Na co dzień radzimy sobie sami więc Miśce też pomożemy. Wplata 200 zł Fundacji na Miśkę niech zostanie przeznaczona na inna biedę według uznania. [/QUOTE] [quote name='magda222']To co mam zrobić z Miśkowymi pieniędzmi, które są na moim koncie? Przelać na Balbinkę czy wstrzymamy się do 15-tego?[/QUOTE] Dla uściślenia... _deklaracji na karmę dla Miśki jest w tej chwili, 150zł. Reszta kwoty z ponad 500zł zebranych na koncie magdy222 na pomoc Misi, to wpłaty niejako poza deklaracjami... _Fundacja SOS, zrezygnowała z pomocy finansowej dogomaniaków dla Miśki, zobowiązując się samodzielnie zabezpieczyć ew. potrzeby finansowe związane z poprawą sytuacji suczki(buda, weterynarz). Gwarantuje też swą pomoc Misi, w razie potrzeby(sytuacja losowa). _Zwróciła się o zakupienie suni środków na wsparcie stawów i mięśni... i przekazanie ich właścicielowi. _miejsce dla Misi w Fundacji BERNARDYN jest jeszcze na razie wolne(choć nie wiemy jak długo)... _w razie ew. przejęcia Misi przez Fundację BERNARDYN potrzebne będą środki choć na wyżywienie(Fundacja pomaga samym ekstremalnym przypadkom jedynie z darowizn, nie jest jeszcze OPP i nie ma 1%) _do poprawy warunków psa jeszcze nie doszło _decyzje Pana zmieniają się w nie przewidziany sposób _nie można bez końca "rezerwować" miejsca i środków dla Misi. Trudno jest na dzisiaj podjąć jednoznaczną decyzję co do przekazania wszystkich środków zgromadzonych na pomoc Misi, na innego psa. W związku z tym, chciałabym zaproponować, by [B]zapytać wpłacających i deklarujących, czy są skłonni przekazać swoje wpłaty i deklaracje na pomoc staruszce Balbince- karmę, rehabilitację i stymulację nerwów, ukł. ruchowego... [/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/216795-Stara-g%C5%82ucha-niedo%C5%82%C4%99%C5%BCna%21-NA-CO-KOMU-TAKI-PIES-Bernardynka-w-Nowym-Targu%21?p=17955303#post17955303"][B](wątek Balbinki)[/B][/URL] , odnotować odpowiedzi... i jeśli się zgodzą: _ zabezpieczyć do 15-ego Miśce na wszelki wypadek 200zł na karmę( Jak zrozumiałam czas realizacji poprawy warunków Miśki został wyznaczony w okolicach 15-ego listopada) _ a resztę przekazać na karmę i rehabilitację Balbinki... [B]Czy tak może być? Co myślicie o tej propozycji?[/B] Są pozytywne decyzje( co do przesunięcia wpłat i deklaracji Misi na Balbinkę) od Psa Wolnego i AgaG. Czekamy na decyzje pozostałych osób. Quote
yucca Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ja nie ma nic przeciwko, przekazuję swoją deklarację na pomoc Balbince. Quote
zuzlikowa Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='yucca']Ja nie ma nic przeciwko, przekazuję swoją deklarację na pomoc Balbince.[/QUOTE] Dziękuję bardzo... i tak jak pisałam nocką, uaktualnię wpisy w ciągu dnia... bardzo proszę o informacje od wpłacających i deklarujących... _ Czy zgadzacie się na przeniesienie swoich śreodków wpłaconych na pomoc Misi, na staruszkę Balbinkę lub też wskażecie inny cel? _Czy zgadzacie się z tą propozycją "zabezpieczenia" finansowego Misi jeszcze do 15-ego(200zł na ew. karmę)... tak na wszelki wypadek!? Quote
amikat Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Pies Wolny']Jeśli to możliwe proszę o przekazanie moich grosików na Staruszkę Balbinkę, będącą pod opieką Fundacji Bernardyn. Deklarację miesięczną przenoszę także na Balbinkę. Amikat - to dobra decyzja , choć wymuszona sytuacją, są i takie metody stymulacji. W ramach płaczu nad sobą o utraconej opinii o uczciwości fundacji, którą zarządzasz nie zapomnij o rozliczeniu składek na Lili - zbiórki na dogo, którą organizowałaś osobiście. Gdybyś zapomniała gdzie to było przypominam : [URL="http://www.dogomania.pl/threads/172173-Lili-ju%C5%BC-si%C4%99-nie-boi......-Jest-bezpieczna"]http://www.dogomania.pl/threads/172173-Lili-ju%C5%BC-si%C4%99-nie-boi......-Jest-bezpieczna[/URL]! Dzięki również za tą akcje pomocy dla Lili. PS. Anettto - kto jest księgowym Balbisi ? czy też może słać na Fundację direct ?[/QUOTE] Lili została rozliczona - faktury przekazano do sadu a także do urzędnikowi który nas kontrolował. Rozliczenie to figurowało także na naszej starej stronie internetowej. Darczyńcy na bieżąco mieli dostęp do informacji Uzupełniłam wpis w jej wątku. Bardzo dziękuje Psie Wolny za przypomnienie. Bardzo. Teraz jestem lepszym człowiekiem choć winy swojej nie odkupię. Quote
amikat Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Oświadczam raz jeszcze - całość kosztów za Miśkę ponosimy my i tylko my. Nie chcemy pomocy finansowej "dogomaniaków" w jej sprawie. Quote
zuzlikowa Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [COLOR=darkred][B][SIZE=3][SIZE=5]Skarbnikiem Misi była(i jest jeszcze nadal) magda222... ona przejmie także finanse Balbinki...[/SIZE] [/SIZE][/B][SIZE=3] [/SIZE][B][SIZE=3] [/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=darkred][B][SIZE=3]Deklaracje stałe [/SIZE][/B]dla Misi z zaznaczeniem, które zostały już zdeklarowane na innego potrzebującego psa: _ ihabe- 20zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR]...? [COLOR=darkred] _magda222- 10zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR]...? [COLOR=darkred] _azalia- 10zł... październik, listopad, grudzień...? _BUDRYSEK...10zł... ? _AGA35...10zł...październik...? _AgaG...10zł...październik... [/COLOR][COLOR=darkred][B]potwierdzone przeniesienie na staruszkę Balbinkę[/B][/COLOR][COLOR=darkred] _ANETTTA...10zł...październik...? _Pies Wolny...10zł...październik... [/COLOR][COLOR=darkred][B]potwierdzone przeniesienie na staruszkę Balbinkę[/B][/COLOR] [COLOR=darkred]_ yucca...20zł[/COLOR]...[COLOR=darkred]październik[/COLOR]...[COLOR=darkred][B]potwierdzone przeniesienie na staruszkę Balbinkę[/B][/COLOR] [COLOR=darkred]_MagdaNS...15zł...? _ Agnieszkah...10zł...( na pół roku)...? _26asia... 15zł... ? [/COLOR] [COLOR=darkred] ..................................................... .......................................... razem...[B]150zł [/B][/COLOR][COLOR=darkred] [SIZE=3][B]Deklaracje jednorazowe[/B][/SIZE]( pokrycie kosztów związanych z transportem...ew. diagnozowaniem i leczeniem...): _acha44... ?...nie wpłynęła _ Skarpeta im. Tallcot...wpłynęło 120zł...[B] zapytać[/B] _ agniech_a... wpłynęło 10zł...[B]zapytać[/B] _ amikat...200zł...wpłynęło 200zł od Fundacji SOS...[B]zapytać[/B] [/COLOR][COLOR=darkred] .................................................. ............. razem...[B]330zł[/B](wpłynęło) + ? [/COLOR][SIZE=3][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][COLOR=darkred] [/COLOR][COLOR=darkred][COLOR=black][B][SIZE=4]WPŁYWY[/SIZE][/B]( od 17.10.2011- 7.11.2011): [/COLOR][/COLOR][COLOR=black]10 zł AgaG...[/COLOR][COLOR=darkred][B]potwierdzone przeniesienie na staruszkę Balbinkę[/B][/COLOR] [COLOR=black] 20 zł yucca...[/COLOR][COLOR=darkred][B]potwierdzone przeniesienie na staruszkę Balbinkę[/B][/COLOR] [COLOR=black] 20 zł ihabe 10 zł agniech_a 10 zł magda222 [/COLOR]20 zł Pani Natalia S. z Poznania[COLOR=black] [/COLOR]10 zł AGA35 30 zł azalia (za 3 m-ce) 10 zł Pies Wolny...[COLOR=darkred][B]potwierdzone przeniesienie na staruszkę Balbinkę[/B][/COLOR][COLOR=darkred] [/COLOR]10 zł ANETTTA 200 zł Fundacja SOS Dla Zwierząt 120 zł Skarpeta im. Talcott 50 zł magda222 (jednorazowo/zebrane od Dobrych Ludzi) [COLOR=black] ................................................. razem... [B]520zł [/B] [/COLOR][COLOR=darkred] [/COLOR][COLOR=darkred][B]Bardzo proszę o przekazanie informacji dla jakiego psiaka przeznaczacie swoje wpłaty i deklaracje przeznaczone na pomoc dla Misi... [/B]W związku z tym, że poprawa sytuacji bytowej Misi nie jest jeszcze ostatecznie sfinalizowana, proponuję, by : _ zabezpieczyć Misi rezerwę w postaci 200zł na karmę, _a resztę zebranych środków przekazać psom wg Waszej dyspozycji... Gdyby była taka potrzeba, by Misię jednak przewieźć do Fundacji BERNARDYN(ale w terminie ostatecznym ok.15 listopada- nie można blokować miejsca, ani środków w nieskończoność), deklaracje nadal pozostaną przy Misi. Czy mogę prosić o zgodę na tę propozycję?... trochę to na zasadzie, by wilk był syty i owca cała...:oops: [/COLOR] Quote
Pies Wolny Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Dobra propozycja. Mądra i korzystna dla obu Beniastych Dam. Quote
Pies Wolny Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='amikat']Lili została rozliczona - faktury przekazano do sadu a także do urzędnikowi który nas kontrolował. Rozliczenie to figurowało także na naszej starej stronie internetowej. Darczyńcy na bieżąco mieli dostęp do informacji Uzupełniłam wpis w jej wątku. Bardzo dziękuje Psie Wolny za przypomnienie. Bardzo. Teraz jestem lepszym człowiekiem choć winy swojej nie odkupię.[/QUOTE] Widzisz jak Ty wiesz, że z odkupienia nici, poczytaj sobie post 1488 tego wątku [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82.-G%C5%82%C3%B3w.-Lek.Wet.oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec?p=17958944#post17958944"]http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82.-G%C5%82%C3%B3w.-Lek.Wet.oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec?p=17958944#post17958944[/URL] . Pewnych Twoich zachowań nie da się przewidzieć , niektóre jak najbardziej. Czekam zatem na prawdziwe rozliczenie : WPŁYWY versus WYDATKI, i nie zapomnij o wszystkich wpłacających, trzeba uczciwie wszystkie wpływy rejestrować - byłem pewny, że tak właśnie zrobisz. Quote
sosiczka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Jakby wydatki i wpływy nie były rejestrowane to by fundacja nie miała statusu OPP :) Quote
ANETTTA Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ja deklaruje na balbinusie swoje marne zł a teraz konkrety mam z bazarku u siebie na koncie ponad 100 zł podam dokladnie po rozliczeniu chyba 130 zł [B]mam z tej kasy tak ?????zakupic te witaminki dla miski [/B] zawioze je osobiscie !!!po zakupie .... faktury za zakup wrzuce tu na watek ....bo inaczej nie mam dowodu na to ze kase wydałam na miśkę [B]a chce to uczciwie zakonczyć !! [/B] czy tak moze być ???? Quote
Recommended Posts