zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [quote name='magda222']Każdego dnia dostaję PW z prośbami o pomoc... :( Każdego dnia ktoś ze znajomych z dogo podsyła mi jakąś bidę... :( Pewnie Wy też tak macie... Bardzo chciałabym pomóc wszystkim... Ale nie jestem w stanie... Dokładam się do utrzymania kilku psów i konia i tyle tylko mogę... Jest mi bardzo przykro jak widzę psy w takim stanie, w takich sytuacjach, ale nie mam z czego więcej pomagać :( Czasem uda mi się zebrać wśród klientów jakąś sumę pieniędzy. Robiłam zbiórkę z myślą o Miśce. Uzbierałam 100 zł i chcę podzielić tę kwotę na połowę. 50 zł dla Miśki a 50 zł wpłacę Fundacji Bernardyn na tą sunię o której napisałaś. W tej sytuacji to nie jest dużo, ale zawsze coś. Mam nadzieję, że Miśka się nie pogniewa ;) i że ją też uratujemy pomimo (narazie!) braku pełnej kwoty. Idę żebrać dalej...[/QUOTE] Dokładnie mam tak samo:-( ... dziękuję Ci bardzo i w imieniu Misi i Babinki. Misię zabierzemy na pewno, ale bardzo przydałyby się deklaracje... dadzą poczucie bezpieczeństwa Misi. Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [quote name='ANETTTA']Roma ja dam rade nawet tego 5 jechac tylko musze wrócić wczesniej ...ona tu najwazniejsza[/QUOTE] [quote name='zuzlikowa']Datę 5- podałam omyłkowo...chodzi o 6-ty lub ew. następny weekend... dopytam dzisiaj...[/QUOTE] ...co do 5-ego mylnęłam się...chodziło mi o 6-ego. W tej zawierusze z Alikiem i Babinką nie dopytałam dokładnie, w który weekend wyjazd Misi do Fundacji... dopytam jak najszybciej. Quote
MagdaNS Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ja miałam już nie robić żadnych deklaracji... ale serce pęka... niewiele, bo niewiele, ale daję 15 zł miesięcznie i poproszę na pw konto, do kogo wpłacić. Quote
AniaB Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 a mozna wpłacać bazpośrednio na Fundacje? Chyba ze bedzie bałagan..? Bo dla mnie to lepiej, gdyz od podatku moge sobie odliczyc darowizne - i potem znów zwrot dać na psiaki:) Quote
magda222 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='MagdaNS']ja miałam już nie robić żadnych deklaracji... ale serce pęka... niewiele, bo niewiele, ale daję 15 zł miesięcznie i poproszę na pw konto, do kogo wpłacić.[/QUOTE] Madziu kochana, dziękujemy pięknie!!! :) Moje konto znasz, ale na wszelki wypadek wyślę :) W odpowiedzi na moją akcję żebraczą ;) dostałam PW od[B] Agnieszkah[/B] z deklaracją 10 zł przez pół roku :) Bardzo dziękujemy!!! :) Quote
Plicha Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Do Misi nowe aniołki zawitały :) Dziękujemy! :loveu::loveu::loveu: Quote
magda222 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Do tej pory rozesłałam ponad 200 zaproszeń na wątek... Ludzie nie mają kasy... :( Ale będę rozsyłać dalej. Musimy uzbierać tą kwotę. Byłoby miło jakby ktoś mi chociaż trochę pomógł, bo to jest bardzo czasochłonne... Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [quote name='magda222']Do tej pory rozesłałam ponad 200 zaproszeń na wątek... Ludzie nie mają kasy... :( Ale będę rozsyłać dalej. Musimy uzbierać tą kwotę. [B]Byłoby miło jakby ktoś mi chociaż trochę pomógł, bo to jest bardzo czasochłonne...[/B][/QUOTE] Pomóżcie proszę magdzie222 w rozsyłaniu zaproszeń... bardzo proszę. Dziękuję Magda:loveu:... bardzo w imieniu Misi! Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [quote name='MagdaNS']ja miałam już nie robić żadnych deklaracji... ale serce pęka... niewiele, bo niewiele, ale daję 15 zł miesięcznie i poproszę na pw konto, do kogo wpłacić.[/QUOTE] [quote name='magda222'] W odpowiedzi na moją akcję żebraczą ;-) dostałam PW od[B] Agnieszkah[/B] z deklaracją 10 zł przez pół roku :smile: Bardzo dziękujemy!!! :smile:[/QUOTE] Dziękujemy bardzo:loveu:... ogromnie bardzo w imieniu naszej staruszeczki i już ujmuję w zestawieniu. ...MagdaNS...15zł...deklaracja stała ...Agnieszkah...10zł...deklaracja stała na pół roku Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [COLOR=darkred][B][SIZE=3][SIZE=5]Skarbnikiem Misi jest magda222...[/SIZE] [/SIZE][/B][SIZE=3]magda222 roześle konto do wpłat dla Miśki... dziś musimy zebrać deklaracje stałe (200zł na karmę) ... [/SIZE][B][SIZE=3] Deklaracje stałe [/SIZE][/B]dla Misi( karma, ew. pomoc w leczeniu): _ ihabe- 20zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR] [COLOR=darkred] _magda222- 10zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR] [COLOR=darkred] _azalia- 10zł... październik, listopad, grudzień _BUDRYSEK...10zł _AGA35...10zł...październik _AgaG...10zł...październik _ANETTTA...10zł...październik _Pies Wolny...10zł...październik [/COLOR][COLOR=darkred]_ yucca...20zł[/COLOR]...[COLOR=darkred]październik[/COLOR] [COLOR=darkred]_MagdaNS...15zł... _ Agnieszkah...10zł...( na pół roku)[/COLOR] [COLOR=darkred] .................................................. .......................................... razem...[B]135zł[/B] [SIZE=3][B]Deklaracje jednorazowe[/B][/SIZE]( pokrycie kosztów związanych z transportem...ew. diagnozowaniem i leczeniem...): _acha44... ? _ Skarpeta im. Tallcot...? _ agniech_a... [B]wpłynęło 10zł[/B] _ amikat...200zł...[B]wpłynęło 200zł od Fundacji SOS[/B] [/COLOR][COLOR=darkred] .................................................. ............. razem...[B]210zł(wpłynęło) [/B]+ ? [/COLOR][SIZE=3][COLOR=darkred]...[SIZE=5]brakuje jeszcze [B]65zł [/B]deklaracji stałych na karmę[/SIZE]... Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna i ostatnia [/B]szansa ![/COLOR][/SIZE][COLOR=darkred] [/COLOR][COLOR=darkred][COLOR=black][B][SIZE=4]WPŁYWY[/SIZE][/B]( od 17.10.2011- 24.10.2011): [/COLOR][/COLOR][COLOR=black]10 zł AgaG 20 zł yucca 20 zł ihabe 10 zł agniech_a 10 zł magda222 [/COLOR]20 zł Pani Natalia S. z Poznania[COLOR=black] [/COLOR]10 zł AGA35 30 zł azalia (za 3 m-ce) 10 zł Pies Wolny 10 zł ANETTTA 200 zł Fundacja SOS Dla Zwierząt [COLOR=black] ................................................. razem... [B]350zł[/B] [/COLOR][COLOR=darkred] [/COLOR][COLOR=darkred] [COLOR=black][B][SIZE=4]Dziękujemy bardzo w imieniu tej starszej suczki:loveu:[/SIZE]za każdą pomoc, która pomoże w uzyskaniu dla niej bezpiecznego miejsca na dożycie ! Bardzo tego potrzebuje!:-([/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=darkred] [/COLOR] Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [B][SIZE=4]... choć może Misia nie najpiękniejsza... może i nie najsłodsza... może nie najmłodsza, to jednak bardzo nas potrzebuje![/SIZE][/B] [B][SIZE=5]MY jesteśmy jej jedyną nadzieją![/SIZE][/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204528-8l-Misia-po-ci%C4%99%C5%BCkiej-operacji-zbiera-deklaracje-na-bezpieczne-DO%C5%BBYCIE-%21-Og%C5%82oszenia%21"][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/1861/mikaplakat.png[/IMG][/URL] [URL]http://img402.imageshack.us/img402/3710/mikaplakat3.jpg[/URL] [B][SIZE=4]...nie zostawiajmy tego psiaka bez pomocy... [/SIZE][/B] [SIZE=5][B]Dziś nie ma nawet starej beczki!... Co jej pozostaje?[/B][/SIZE] Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani Karina spod Wrocławia... bardzo poważnie rozważała możliwość dania ds lub choćby tymczasowego Misi. Sama ma w domu sunię- benię 3letnią i koteczka. Mają dom z ogrodem, a w nim wydzieloną część ogrodzoną z budą... pracują, a w domu w tym czasie jest niania z dzieckiem... Do tej pory nie mieli do czynienia z psiakiem, który może nie chcieć kontaktu... może kłapać zębiskami...ma problemy z zachowaniem( niepokój, kłapanie, możliwość wychodzenia przez ogrodzenie...)... nie bardzo mogą poświęcić czas psiakowi poważnie choremu i wymagającemu bieżącej opieki... Rozmawiałyśmy chwilę... przedstawiłam Pani, co mnie osobiście niepokoi tzn: realny brak wiedzy na temat zachowań Misi(do innych suk, do kotów, do obcych ludzi... nie wspomniałam w rozmowie, ale miałam i w pamięci sygnalizowane ucieczki Misi, jej "awersję" do budy, niechęć(?) do wchodzenia do domu oraz obawy związane z dzieckiem), brak wiedzy na temat jej stanu zdrowia i potrzeb w tym względzie. Zasugerowałam, by na razie Misia została "zweryfikowana" co do stanu zdrowia i zachowania w Fundacji Bernardyn... Wstępnie ustaliłyśmy, że Pani będzie śledzić wątek Misi i będzie obserwować napływające i już rzetelne informacje o zachowaniu Misi, o jej potrzebach zdrowotnych i na ich bazie podejmie konkretne decyzje co do ds dla Miśki. Pani zaproponowała pomoc Misi... i przyznam,że bardzo na nią liczę. ...inną sugestią moją było także przemyślenie przygarnęcia staruszka benia- Pana... Tak, czy siak... gdyby był domek stały w odwodzie dla Miśki, dom który zabezpieczałby jej potrzeby i sam był bezpieczny... bardzo będę się cieszyła! Myślę jednak,że na dzień dzisiejszy jednak priorytetem jest rzetelne "zdiagnozowanie" Miśki co do jej zachowań, stanu zdrowia, czyli ogólnie rzecz biorąc- co do jej potrzeb, a potem jednoznaczne określenie, czy ew. dom jest tym, który te potrzeby zabezpieczy. [B]Optowałabym dzisiaj za kolejnością: Fundacja, zdiagnozowanie potrzeb Misi, odpowiedni dom stały...[/B] Ale to takie moje przemyślenia... może nie zwróciłam uwagi na coś, na co warto było zwrócić uwagę?... może sugestie moje są zbyt daleko idące?:oops: Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [quote name='AniaB']a mozna wpłacać bazpośrednio na Fundacje? Chyba ze bedzie bałagan..? Bo dla mnie to lepiej, gdyz od podatku moge sobie odliczyc darowizne - i potem znów zwrot dać na psiaki:)[/QUOTE] Aniu... [B]istotą naszych działań jest zabezpieczenie Misi w Fundacji chociaż w środki na jedzenie,[/B] więc choć łatwiej jest zebrać całą deklarowaną kwotę na jedno konto i przelewać na Misię całość do Fundacji, to jednak myślę, że decyzja co do tego na jakie konto będziesz wpłacać deklarowane środki, należy jednak do Ciebie. Najważniejsze by dotarła do Misi... Dla nas pomocne byłoby choć stwierdzenie, czy będzie to deklaracja stała i jakiej wysokości... będziemy po prostu wiedziały, czy zabezpieczamy suni potrzebne na jedzenie pieniążki. ...oj, mamci ja dziś fizoloficzny dzień:) Quote
magda222 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Super byłoby gdyby Miśkę czekał domek w perspektywie... I najlepiej właśnie byłoby gdyby wcześniej dała się poznać w Fundacji. Możliwe, że odpowiednio zadbana, odżywiona okaże się taką miśkowatą sunią jak jej syn :) Jej zachowanie (kłapanie zębami) może być spowodowane strachem przed ludźmi, przed nieznanym... Zobaczymy... Ja jestem dobrej myśli :) Tylko dlaczego ten czas się tak wlecze... :roll: Quote
26asia Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 prosze o nr konta na priv deklaruje 15 stalej dla Misi mizianko dla Misi Quote
ANETTTA Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='zuzlikowa']Psiaki, jeśli nie mają zaleconej specjalnej diety, dostają brita, ale teraz to już w Fundacji się gotuje... zima się zbliża, więc innego wyjścia nie ma. A jeśli chodzi o suchą karmę, to z tego co wiem, Fundacja ma swojego dostawcę, który podejrzewam, sprowadza karmę po cenie atrakcyjnej dla Fundacji... ale to tylko takie moje chłopskie myślenie(hurtowe ilości- atrakcyjniejsza cena). Jeśli ktokolwiek miałby ochotę wspomóc psiaki w Fundacji kupując karmę, z pewnością przyjmą ją z radością. Dziękuję Aniu...:loveu: Wątek Babinki...zapraszam... [B]Podlinkowane...[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/216795-Stara-g%C5%82ucha-niedo%C5%82%C4%99%C5%BCna%21-NA-CO-KOMU-TAKI-PIES-Bernardynka-w-Nowym-Targu%21"][IMG]http://img710.imageshack.us/img710/865/banerbabinki2.png[/IMG][/URL][/QUOTE] tam ale wiem ze mozna u niego zamówic karme i wiem ze Fundacja tez sama odbiera bo wtedy wiem ze tez maja rabat ale to wszystko z P> Prezes trzeba ustalic Quote
ANETTTA Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='26asia']prosze o nr konta na priv deklaruje 15 stalej dla Misi mizianko dla Misi[/QUOTE] super dzięki Quote
ANETTTA Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='zuzlikowa']Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani Karina spod Wrocławia... bardzo poważnie rozważała możliwość dania ds lub choćby tymczasowego Misi. Sama ma w domu sunię- benię 3letnią i koteczka. Mają dom z ogrodem, a w nim wydzieloną część ogrodzoną z budą... pracują, a w domu w tym czasie jest niania z dzieckiem... Do tej pory nie mieli do czynienia z psiakiem, który może nie chcieć kontaktu... może kłapać zębiskami...ma problemy z zachowaniem( niepokój, kłapanie, możliwość wychodzenia przez ogrodzenie...)... nie bardzo mogą poświęcić czas psiakowi poważnie choremu i wymagającemu bieżącej opieki... Rozmawiałyśmy chwilę... przedstawiłam Pani, co mnie osobiście niepokoi tzn: realny brak wiedzy na temat zachowań Misi(do innych suk, do kotów, do obcych ludzi... nie wspomniałam w rozmowie, ale miałam i w pamięci sygnalizowane ucieczki Misi, jej "awersję" do budy, niechęć(?) do wchodzenia do domu oraz obawy związane z dzieckiem), brak wiedzy na temat jej stanu zdrowia i potrzeb w tym względzie. Zasugerowałam, by na razie Misia została "zweryfikowana" co do stanu zdrowia i zachowania w Fundacji Bernardyn... Wstępnie ustaliłyśmy, że Pani będzie śledzić wątek Misi i będzie obserwować napływające i już rzetelne informacje o zachowaniu Misi, o jej potrzebach zdrowotnych i na ich bazie podejmie konkretne decyzje co do ds dla Miśki. Pani zaproponowała pomoc Misi... i przyznam,że bardzo na nią liczę. ...inną sugestią moją było także przemyślenie przygarnęcia staruszka benia- Pana... Tak, czy siak... gdyby był domek stały w odwodzie dla Miśki, dom który zabezpieczałby jej potrzeby i sam był bezpieczny... bardzo będę się cieszyła! Myślę jednak,że na dzień dzisiejszy jednak priorytetem jest rzetelne "zdiagnozowanie" Miśki co do jej zachowań, stanu zdrowia, czyli ogólnie rzecz biorąc- co do jej potrzeb, a potem jednoznaczne określenie, czy ew. dom jest tym, który te potrzeby zabezpieczy. [B]Optowałabym dzisiaj za kolejnością: Fundacja, zdiagnozowanie potrzeb Misi, odpowiedni dom stały...[/B] Ale to takie moje przemyślenia... może nie zwróciłam uwagi na coś, na co warto było zwrócić uwagę?... może sugestie moje są zbyt daleko idące?:oops:[/QUOTE] a moze trzymaj ten dom jakby Fundacja ja wzieła poznalibysmy psa i wtedy ...no wiesz Quote
magda222 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='26asia']prosze o nr konta na priv deklaruje 15 stalej dla Misi mizianko dla Misi[/QUOTE] Bardzo, bardzo dziękuję!!! :) Już wysyłam PW :) Quote
AgaG Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Oj martwię się, że Misia nadal pod gołym niebem.. W końcu udało mi się powtórnie wpisać link do jej wątku w sygnaturę, może ktoś ją jeszcze zauważy i da te brakujące pieniądze (nie wiem,czemu banerek się nie mieści, jak miejsca trochę jest, hmm) Quote
magda222 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='AgaG']Oj martwię się, że Misia nadal pod gołym niebem.. W końcu udało mi się powtórnie wpisać link do jej wątku w sygnaturę, może ktoś ją jeszcze zauważy i da te brakujące pieniądze (nie wiem,czemu banerek się nie mieści, jak miejsca trochę jest, hmm)[/QUOTE] Z tego co wiem tylko 2 banerki można mieć. Ciekawe jak tam Miśka... Quote
Plicha Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Też już czekam kiedy Misia pojedzie. Mam nadzieję że szybko się zaaklimatyzuje w nowym otoczeniu i będzie szczęśliwa. Quote
magda222 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='AgaG']a jaka fundacja bierze ją pod opiekę?[/QUOTE] BERNARDYN Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych [url]http://www.bernardyn.org.pl/[/url] Quote
magda222 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Nikt nie zagląda do Miśki to dla poprawy nastroju zrobię rozliczenie ;) Do tej pory wpłynęło: 10 zł magda222 (X) 10 zł AgaG (X) 20 zł yucca (X) 20 zł ihabe (X) 10 zł agniech_a (jednorazowo) 20 zł p.Natalia S./Poznań (jednorazowo) 200 zł "S.O.S. dla Zwierząt" 10 zł AGA35 (X) 30 zł azalia (X,XI,XII) 10 zł Pies Wolny (X) 10 zł ANETTTA (X) 120 zł Skarpeta im. Talcott 50 zł magda222 (jednorazowo/zebrane od Dobrych Ludzi) [B]RAZEM: 520 zł[/B] :multi: Quote
Recommended Posts