Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Jeśli floe nie ma jego zdjecia to w sobotę jak smoczysko przyjedzie zobaczyć Kropka postaram się zrobic - ale tam większosć psiaków to starsze, zrezygnowane psinki:-( i na dodatek są to takie zwykłe,niczym nie wyróżniające się zwykłe kundelki.

Posted

Chyba teraz widzicie dlaczego my stajemy na głowie i staramy sie ,żeby psy o których wiemy nie trafiły do schronu . Ale nasze możliwości są ograniczone pod każdym względem- miejsce, finanse, ludzie.

Jeżeli chodzi o Rexa, to ja mam jeszcze jego zdjęcia. Jest to pies, którym pani z TOZ opiekowała się na parkingu. Parking przejął nowy właściciel i z dnia na dzień kazał zabrać psy . Ona nie miała co z nim zrobić i na terenie schronu postawiła mu budę. Pies od jakiegoś czasu choruje na kamicę. Pani przyjeżdża do niego codziennie, przywozi specjalistyczną karmę. Ale ona już nie ma siły tak jeździć i Rexowi trzeba szukać domu.
Ja założe mu osobny wątek

Posted

mam chetna na goldka ale nadal nie mam zdjec ;/ Erka nie bedzie miec neta a ja potrzebuje tych zdjec!! Pani mieszka niedaleko, ma transport, moglabym dogladac psa.. A ja moze porzy okazji jakbym sie zabrala to bym bernardynke chociuaz na tymczas wziac, a jak nie to potrzebowalabym transport ;/

Ps. Czy ktos wie czy ona nie jest w ciazy..? mam nadzieje ze nie :(

Posted

Wiem wiem.. wysłałam im, narazie sie nie odezwali... ;/ potrzebne by bylo jakies zdjecie dokladniejsze zobacze czy ta babka wezmie Rexa to bym poprosila zeby mnie zabrała.. ale narazie nic nie wiem, a dziewczyny dopiero co byly wiec nie ma co im pisac zeby robily kolejne.. jak bede cos wiedziec dam znac..

Posted

Aleksandra - podaj jej nr erki - ona wie najwięcej o psie i ew. uzgodnią co dalej - [COLOR=#ff0000]0504 874 297

[COLOR=Black]A czy mówiłaś o ew. diagnozie dot. kamicy i ew. kupowaniu odpowiedniej karmy? I dokąd miałby być ten transport? Czy osoba chętna dołozy się do niego? Tak jak mówię - dobrze by było,zeby zadzwonili do erki.[/COLOR]
[/COLOR]

Posted

Andzia gadal z erka podala mi juz dane wyslalam dziewczynie ona wie o chorobie i dalej chce psa.. jakby byl transport do katowic wzielabym tez bernke na tymczas dopoki nie znajde kogos stalego. ja i sie moge dolozyc na benzyne ta dziewczyna chyba tez.. Dajcie ktos mi znac czy da sie cos zalatwić??

Posted

W sumie racja.. poczekam czy ta dziewczyna zalatwi transport sobie, jesli nie to razem pomyslimy tu jakby to zrobić a bernke hmm :( moze jak bedzie mial ktos po drodze albo moze ja ktos wezmie z tamtąd..

Posted

No i :multi::multi::multi::multi: kropek vel Dexter pojechał do swojego domku!!!!
jest koffany i na pewno szczęśliwy!!!!!!

A reszta niestety została - w tym malamut w koszmarnym stanie bez szans na adopcje, leczenie:-(:-(:-(:-(

Posted

Barzdo się cieszę ,że kropek vel Dexter pojechał do nowego domu :lol:
Czy będziecie miały kontakt z jego nowym pańciem lub pańcią?
Co do malamuta ,to rozpuszczę wici wśród łódzkich wielbicieli tej rasy.
Może jeszcze jakieś zdjęcia?
Widać,że psiak spokojny ,chyba zrezygnowany :-(

Posted

bunia - mam nadzieję,że smoczysko założy psiakowi nowy wątek!!!

a co do malamuta - podszedł do mnie dzisiaj jak go zawołałam, az się popłakałam - on ma to oczko tylko to wygląda jakby było naokoło pogryzione, te powieki takie jakby były powywijane, całe czerwone - ale oczko jest. potem doleciały inne psiaki i on odszedł. Potem siedział smutny, zrezygnowany i jakby się bał psa, który siedział koło niego. Chyba reszta psów wyczuła,ze on jest słaby, chory i go tak traktują. Koszmar...Psy u nas w schronie nie są szczepione - na nic - nawet na wściekliznę!!!!A co dopiero mówic o leczeniu...choc wet miał sygnał od nas,że trzeba temu psu pomóc - jak smoczysko się o niego zapytało to pani powiedziała,ze mu oczy zakropią:angryy::angryy::angryy:
niech se sami zakropią - najlepiej kwasem solnym!!!!
ręce opadają...co robić????????????????????????????

Posted

[IMG]http://img235.imageshack.us/img235/9536/obraz0611ui7.jpg[/IMG]

Ta mini-labcia ma ok. 5 - 6 mies. Jest cudna!!!!

A to ten rotek z ogólnego "boku" - ten z zaropiałymi oczkami:
[IMG]http://img68.imageshack.us/img68/3562/obraz0610xc9.jpg[/IMG]

A to biedny malamut:
[IMG]http://img68.imageshack.us/img68/9342/obraz0609zu5.jpg[/IMG]

Posted

Ludkowie - potrzeba umieścić rotki, malamuta, mix bernisię na adopcyjnych stronach!!!!
Pomóżcie proszę!!!!!

Nie mogę spać przez te psy - jak one tam cierpią:placz::placz::placz::placz:

DObrze,ze choć Kropkowi się udało... - jest ponoć słodki, przytulasty i bardzo grzeczny!!!!

Posted

Tak, my już dotarliśmy do domu :multi: i jak pisała andzia69, Dexter jest naprawdę wspaniałym psem. Nowy wątek oczywiście jak najszybciej będzie napisany (znaczy dzisiaj :evil_lol: ) tylko musimy trochę zapoznać się z domem:lol: ![B] Dla andzi69 jeszcze raz WIELKIE, OGROMNE PODZIĘKOWANIA ŻE POŚWIĘCIŁA NAM CZAS I POJECHAŁA DO SCHRONU ,przyblokować pracowników zanim "śmigneli" do domu. I dzięki temu Dexter jest już z nami.[/B]

[B][U]DZIĘ-KU-JE-MY!!!![/U][/B]:loveu:

Posted

Niestety tymczasów w okolicy - brak! Za każdym razem jak tam jechałam i ją widziałam to miałam ochotę ją zabrać - ale gdzie???? Bo może gdyby TZ się zgodził wzięłabym ją na tymczas do pracy - ale na jak długo????

Posted

[quote name='SMOCZYSKO']Tak, my już dotarliśmy do domu :multi: i jak pisała andzia69, Dexter jest naprawdę wspaniałym psem. Nowy wątek oczywiście jak najszybciej będzie napisany (znaczy dzisiaj :evil_lol: ) tylko musimy trochę zapoznać się z domem:lol: ![B] Dla andzi69 jeszcze raz WIELKIE, OGROMNE PODZIĘKOWANIA ŻE POŚWIĘCIŁA NAM CZAS I POJECHAŁA DO SCHRONU ,przyblokować pracowników zanim "śmigneli" do domu. I dzięki temu Dexter jest już z nami.[/B]

[B][U]DZIĘ-KU-JE-MY!!!![/U][/B]:loveu:[/quote]

Nie ma za co:oops: ucałujcie Kropka ode mnie w umyty lub jeszcze nie pysiol i czekamy na nowy wątek - Już w nowym domu!

Oby więcej osób zadeklarowało chęć pomocy tym psom!!!
Smoczysko - jako osoba niezwiązana z naszym schronem - opisz jakie masz odczucia - bo ktoś może powiedzieć,ze ja zmyślam coś....

Posted

SMOCZYSKO ucałuj tego biednego kropka i od nas.
Zasługuje na luksusy,tyle juz wycierpiał :-(
My juz włosy z głowy rwaliśmi gdzie malucha upchnąć,a tu proszę własny domek :cool3:
Z niecierpliwością czekamy na wiesci z nowego domu i zdjęcia oczywiście,bo patrząc na te ze schronu to tylko płakać się chce:-(

Posted

Super, ze kropek ma domek:multi:

Tylko, ze ja mam teraz problem. Im dluzej przygladam sie temu malamutowi tym bardziej wydaje mi sie, ze juz go gdzies widzialam. I to nie byle gdzie tylko gdzies na dogo, w jakims schronisku jako psa, ktory trafil do nowego domu. I kurcze szukam, szukam i nie umiem tego zdjecia znalezc:shake:

Posted

masienka - malamuty i huskie są w sumie bardzo do siebie podobne - ale szukaj...tylko ja u nas nie wiedziałam ogłoszen,ż ktoś szukał, a ten pies podobno już siedzi od 2 miesięcy - o ile oni w schronie wogóle wiedzą skąd i jakie mają psy:angryy: