Jump to content
Dogomania

kolejne staffiki zakwalifikowane na Cruft'a

Recommended Posts

Posted

W sobotę odbyła się wystawa w Kecskemet (Węgry), na której przyznawane były kwalifikacje na Cruft'a.

Zgłoszono ogólem 20 staffików, w tym 3 z Polski. I tak:
TORRIDA KASKARINDA Staff-Ka - zdobyła CAC, [SIZE=6]CACIB I BOB :klacz: :klacz:

natomiast TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka - zdobył CAC i [SIZE=6]CACIB :klacz: :klacz: :klacz:

Obydwa staffiki uzyskały kwalifikacje na Craft'sa :laola: :terazpol: :terazpol: :terazpol:

Serdeczne gratulacje składam Kasi i Justynie.

Dla AYKI Stawka Większa niż Życie zabrakło już nominacji, bowiem tym razem zdobyła Res.CAC i Res.CACIB.

Wystawa była wspaniale zorganizowana - w Polsce o takiej wystawie można tylko pomarzyć. A samą wyprawę na Węgry będę wspominać do końca życia. Można by o niej napisać książkę pt. "Trzy szalone baby i pięć psów".

Posted

Gorące gratulacje
:klacz::multi::multi::multi::multi::multi::multi::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::terazpol: na Crufta pojedzie liczna ekipa

Posted

no no no - nieźle zaszalała polska ekipa - BRAWO!!!!!
GRATULACJE DLA CRUFT'SOWCÓW :)

To mamy już niezłą listę:
1 Rudasek
2 Torpeda
3 Day Night Berserker
4 Torrida
5 Laola
.....
może dojdziemy do 20 .... oby - życzę tego wszystkim ambitnym i wytrwałym!!!

ps
mam nadzieję, że nie zapomniałam o jakimś staffionku

pozdrawiam i raz jeszcze GRATULUJĘ

Posted

:razz: wielkie gratulacje dla Kasi i Justyny a szczególne dla ich psiaków Torisi i Fafika!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
dla Ayki też gratki:)i dla jej Panci:)
Duble Cruft's:razz:

Posted

Witam ..

- ten tydzień był "wyczerpujący" także nawet nie miałam czasu skrobnąć cokolwiek.. a tu zaraz następna wystawa ..
Bardzo dziękujemy Wszytskim za gratulki .. :cool3: ..szczególnie Justynce "Carbo" (ona zapewne wie dlaczego ,dla Niej szczególne :razz: ) .. jest nam niezmiernie miło,ze tak się stało.. , powiem szczerze,ze Tiska była bardzo miłym zaskoczeniem,gdyz na pewno nie jechała z myśla,ze wróci z takimi sukcesami..ej malutka gwiazdeczka :loveu: ..zaskoczyła mnie chyba najbardzej :-o

Tiśka ..

Bardzo dziękujemy sędziemu za uznanie ..

p.Rui Oliveira

- podczas pracy.. (wybór BOS)

[SIZE=3]A samą wyprawę na Węgry będę wspominać do końca życia. Można by o niej napisać książkę pt. "Trzy szalone baby i pięć psów".

- heheh oj to fakt..to byłaby niepowtarzalna Książka :lol: :lol: ...

Ech ,ale jak to przysłowie mówi - "podróże kształcą" :lol: .. to my to już po tych wszytskich wyjazdach,a zwłaszcza ostatnim do Kecskemet jestesmy ..przeinteligentne .. :evil_lol: .. ale i tak najbardziej podobał mi sie fakt .. "zwiedzania" przepięknego Budapesztu :multi: i typowo polowych warunków noclegu.. :cool3: ..
W każdym razie wyjazd jeden z najfajniejszych pod kątem.. urozmaicenia.. czyż nie..?? :lol:
Alu bardzo dziękuję Ci za tak fajna wspólna podróż (szkoda tylko,ze nie dogadałyśmy sie wczesniej w pewnej kwestii..ale tak to jest tez z Rafałem,ze wszytsko na ostatnia chwilę jak Ci wspominałysmy) ..jak to sie mówi "co złego to nie ja" i mam nadzieje,ze jeszcze nie raz wyruszymy RAZEM :cool3: :lol: :evil_lol: na jakieś podboje .. :multi:

Wiecej zdjęc wkrótce ..

Serdecznie pozdrawiam

Posted

[quote name='staff-ka']
W każdym razie wyjazd jeden z najfajniejszych pod kątem.. urozmaicenia.. czyż nie..?? :lol:

Zwłaszcza tych urozmaiceń było bez liku. :evil_lol:
Do dzisiaj czuję zapach zdechłego jeża, którym wyperfumowała się Ayka...:evil_lol:

Wiesz, że pierwszą czynnością jaką zrobiłam po przyjeżdzie było wykąpanie małpiszona. Zużyłam do tego celu pół butelki szamponu.

[quote name='staff-ka']
jestesmy ..przeinteligentne ..

Wiadomo - blondynki, ;) choć niektóre przefarbowane :evil_lol:

Posted

[quote name='Alojzyna']Zwłaszcza tych urozmaiceń było bez liku. :evil_lol:
Do dzisiaj czuję zapach zdechłego jeża, którym wyperfumowała się Ayka...:evil_lol:

Wiesz, że pierwszą czynnością jaką zrobiłam po przyjeżdzie było wykąpanie małpiszona. Zużyłam do tego celu pół butelki szamponu.

Wiadomo - blondynki, ;) choć niektóre przefarbowane :evil_lol:

- oj tak Alu zgadza sie hahaha :loveu: :loveu:

Nie no Ayka chciała sie przypodobac kawalerom..no wiesz prawdziwa DAMA :evil_lol: :evil_lol: ..och to było niezłe :cool3: :cool3:

Wyniki SBT sędzia Rui Oliveira (Portugalia) :

PSY :

Mlodzież:
1.Zw.Mł.Naj.Junior COURTESY TITLE MNEVISZ (H)
2.RED SAND OF SPEED HUNTER (H)
3.DEVIS AND FAIRIES CORLEONE (H)
4.COURTESY TITLE JOLLY JOKER (H)

Posrednia:
1.CAC,Res.CACIB ANT OF DARK SECRETS (H)
2.Res.CAC KORAL FUNNY-FIGHTER'S (H)
3.NORTH OF SPEED HUNTER (H)

Otwarta:
1.CAC KEES FUNNY-FIGHTER'S (H)

Chamiony:
1.CAC,CACIB,nominacje Cruft's TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka FCI (PL)
2.Res.CAC BLACK SABBATH OF UPLANDER (H)

SUKI :

Szczeniąt:
1.SWEET POISON DAFFODIL YELLOW ( Cz)

Młodzież:
1.Zw.Mł.BLACK OCEAN OF SPEED HUNTER (H)
2.RED STORM OF SPEED HUNTER (H)
3.COURTESY TITLE PAHET (H)
4.BLACK SEA OF SPEED HUNTER (H)

Otwarta:
1.CAC KETI FUNNY-FIGHTER'S (H)

Championy:
1.CAC,CACIB,nominacje na Cruft's,BOB TORRIDA KASKARINDA Staff-Ka FCI (PL)
2.Res.CAC,Res.CACIB AYKA Stawka Większa Niż Życie (PL)
3.SPEED HUNTER HEPY (H)
4.DEVILS AND FAIRIES ANASTACIA (H)

No i na tyle ...

• 2 weeks later...
Posted

I mamy kolejnego staffika, który zakwalifikował się na CRUFTa 2007.

Wczoraj w Austrii w Tulln,
STAFFKAR vel. Młody- CACA, CACIB, Zw.Austrii, BOB oraz nominacje na Crufta 2007- [SIZE=2]Kasia bravo dla Was.....:klacz: :klacz: :klacz: :laola:

Również polska bullinka INWAZJA BIELI Rewelacja z Galicji vel. Isia- CACA, CACIB, Zw.Austrii, BOB i również nominacje na Crufta- Kasia dla Was także wielkie brava...:klacz: :klacz: :klacz: :laola:

Pozdrawiam :)

Posted

Jak juz jestesmy przy Austrii, to nominacje na CRUFTa dostala tez mini bullka - Heidi Ewimark - Zw. Ml. :D Chyba caly autobus z rezprezentacja pojedzie z Polski! Super i brawa!!!

Posted

Heidi Ewimark - Zw. Ml.

- równiez należą się GRATULACJE :multi: ..ja niestety bullików w ogóle nie widziałam (równocześnie w hali obok pokazywane były Am'staffy i wiekszośc czasu spedzilismy tam) ..o Zw.Iśki dowiedziałam się juz grubo,grubo po bullikach standard jak i miniaturach ..

Sędzia bardzo skrupulatny, bardzo duzy nacisk nakładał na anatomie psa i głowę (przede wszystkim jej proporcje - oczywiście wnioskuje to ze swoich obserwacji ,ktoś mógł miec inne spostrzeżenia ) ,i nie omieszkał powstawiać bardzo dużo BDB (nawet w kl.Ch.) ..
Młody miał 4-ch konkurentów w swojej klasie , powiem szczerze,ze Zwycięstwo u tego sędziego , to nie była łatwa sprawa .. :p
Sędziował : Peter Lauber (Szwajcaria) - wszystkich Staffików było 32 , Bullików standard 22 , miniatur - 6 ...

- sędzia i Zw.BOB

Bull standard i Staffik ..nominowane na Cruft's 2007 ...

Mam kilka fotek,ale sa tak kiepskie (te w hali) ze cięzko cokolwiek dobrze zobaczyć ..no,ale moze sie cos uda wstawić :roll: ..

Pozdr... Katarzyna