Alojzyna Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 W sobotę odbyła się wystawa w Kecskemet (Węgry), na której przyznawane były kwalifikacje na Cruft'a. Zgłoszono ogólem 20 staffików, w tym 3 z Polski. I tak: TORRIDA KASKARINDA Staff-Ka - zdobyła CAC, [SIZE=6]CACIB I BOB :klacz: :klacz: natomiast TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka - zdobył CAC i [SIZE=6]CACIB :klacz: :klacz: :klacz: Obydwa staffiki uzyskały kwalifikacje na Craft'sa :laola: :terazpol: :terazpol: :terazpol: Serdeczne gratulacje składam Kasi i Justynie. Dla AYKI Stawka Większa niż Życie zabrakło już nominacji, bowiem tym razem zdobyła Res.CAC i Res.CACIB. Wystawa była wspaniale zorganizowana - w Polsce o takiej wystawie można tylko pomarzyć. A samą wyprawę na Węgry będę wspominać do końca życia. Można by o niej napisać książkę pt. "Trzy szalone baby i pięć psów". Quote
Mikołaj Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Gorące i serdeczne gratulacje:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: nasi górą:lol: Quote
Sławek Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Wyhodowany przez Łukasza Koźlarka Day & Night Berserker ma kwalifikacje z Helsinek i Tallinna . Quote
Nela Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 GRATULACJE :cool2: :BIG: :terazpol: :laola: :popcorn: Quote
Alicja Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 :multi::multi::multi:wow GRATULACJE jak już pojedziecie na Craft'sa to koniecznie z fotoreporterem i kamerą , bo my prosimy ....chcemy wszystko zobaczyć :p Quote
Sebastian Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 HIP HIP!!!......HURRAA!!!:happy1: :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: :happy1: Quote
hun Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Gorące gratulacje :klacz::multi::multi::multi::multi::multi::multi::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::terazpol: na Crufta pojedzie liczna ekipa Quote
wejherstaff Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Wielkie gratulacje :multi::multi::multi: Tak trzymać :happy1::happy1::happy1::happy1::happy1: Quote
tufi Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 REWELACJA!!! Gorące gratulacje, świetne wiadomości! Będzie naprawdę silna polska ekipa, oby tak dalej! Quote
wera99 Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 no no no - nieźle zaszalała polska ekipa - BRAWO!!!!! GRATULACJE DLA CRUFT'SOWCÓW :) To mamy już niezłą listę: 1 Rudasek 2 Torpeda 3 Day Night Berserker 4 Torrida 5 Laola ..... może dojdziemy do 20 .... oby - życzę tego wszystkim ambitnym i wytrwałym!!! ps mam nadzieję, że nie zapomniałam o jakimś staffionku pozdrawiam i raz jeszcze GRATULUJĘ Quote
Alojzyna Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 Mamy jeszcze sporą grupę interchampionów, które mogą jechać, a przed nami jeszcze minimum 3 wystawy kwalifikacyjne... Quote
Patka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 wielkie gratulacje to ekipa będzie piękna :multi: Quote
Carbonara Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 :razz: wielkie gratulacje dla Kasi i Justyny a szczególne dla ich psiaków Torisi i Fafika!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: dla Ayki też gratki:)i dla jej Panci:) Duble Cruft's:razz: Quote
staff-ka Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Witam .. - ten tydzień był "wyczerpujący" także nawet nie miałam czasu skrobnąć cokolwiek.. a tu zaraz następna wystawa .. Bardzo dziękujemy Wszytskim za gratulki .. :cool3: ..szczególnie Justynce "Carbo" (ona zapewne wie dlaczego ,dla Niej szczególne :razz: ) .. jest nam niezmiernie miło,ze tak się stało.. , powiem szczerze,ze Tiska była bardzo miłym zaskoczeniem,gdyz na pewno nie jechała z myśla,ze wróci z takimi sukcesami..ej malutka gwiazdeczka :loveu: ..zaskoczyła mnie chyba najbardzej :-o Tiśka .. Bardzo dziękujemy sędziemu za uznanie .. p.Rui Oliveira - podczas pracy.. (wybór BOS) [SIZE=3]A samą wyprawę na Węgry będę wspominać do końca życia. Można by o niej napisać książkę pt. "Trzy szalone baby i pięć psów". - heheh oj to fakt..to byłaby niepowtarzalna Książka :lol: :lol: ... Ech ,ale jak to przysłowie mówi - "podróże kształcą" :lol: .. to my to już po tych wszytskich wyjazdach,a zwłaszcza ostatnim do Kecskemet jestesmy ..przeinteligentne .. :evil_lol: .. ale i tak najbardziej podobał mi sie fakt .. "zwiedzania" przepięknego Budapesztu :multi: i typowo polowych warunków noclegu.. :cool3: .. W każdym razie wyjazd jeden z najfajniejszych pod kątem.. urozmaicenia.. czyż nie..?? :lol: Alu bardzo dziękuję Ci za tak fajna wspólna podróż (szkoda tylko,ze nie dogadałyśmy sie wczesniej w pewnej kwestii..ale tak to jest tez z Rafałem,ze wszytsko na ostatnia chwilę jak Ci wspominałysmy) ..jak to sie mówi "co złego to nie ja" i mam nadzieje,ze jeszcze nie raz wyruszymy RAZEM :cool3: :lol: :evil_lol: na jakieś podboje .. :multi: Wiecej zdjęc wkrótce .. Serdecznie pozdrawiam Quote
Alojzyna Posted September 17, 2006 Author Posted September 17, 2006 [quote name='staff-ka'] W każdym razie wyjazd jeden z najfajniejszych pod kątem.. urozmaicenia.. czyż nie..?? :lol: Zwłaszcza tych urozmaiceń było bez liku. :evil_lol: Do dzisiaj czuję zapach zdechłego jeża, którym wyperfumowała się Ayka...:evil_lol: Wiesz, że pierwszą czynnością jaką zrobiłam po przyjeżdzie było wykąpanie małpiszona. Zużyłam do tego celu pół butelki szamponu. [quote name='staff-ka'] jestesmy ..przeinteligentne .. Wiadomo - blondynki, ;) choć niektóre przefarbowane :evil_lol: Quote
staff-ka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 [quote name='Alojzyna']Zwłaszcza tych urozmaiceń było bez liku. :evil_lol: Do dzisiaj czuję zapach zdechłego jeża, którym wyperfumowała się Ayka...:evil_lol: Wiesz, że pierwszą czynnością jaką zrobiłam po przyjeżdzie było wykąpanie małpiszona. Zużyłam do tego celu pół butelki szamponu. Wiadomo - blondynki, ;) choć niektóre przefarbowane :evil_lol: - oj tak Alu zgadza sie hahaha :loveu: :loveu: Nie no Ayka chciała sie przypodobac kawalerom..no wiesz prawdziwa DAMA :evil_lol: :evil_lol: ..och to było niezłe :cool3: :cool3: Wyniki SBT sędzia Rui Oliveira (Portugalia) : PSY : Mlodzież: 1.Zw.Mł.Naj.Junior COURTESY TITLE MNEVISZ (H) 2.RED SAND OF SPEED HUNTER (H) 3.DEVIS AND FAIRIES CORLEONE (H) 4.COURTESY TITLE JOLLY JOKER (H) Posrednia: 1.CAC,Res.CACIB ANT OF DARK SECRETS (H) 2.Res.CAC KORAL FUNNY-FIGHTER'S (H) 3.NORTH OF SPEED HUNTER (H) Otwarta: 1.CAC KEES FUNNY-FIGHTER'S (H) Chamiony: 1.CAC,CACIB,nominacje Cruft's TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka FCI (PL) 2.Res.CAC BLACK SABBATH OF UPLANDER (H) SUKI : Szczeniąt: 1.SWEET POISON DAFFODIL YELLOW ( Cz) Młodzież: 1.Zw.Mł.BLACK OCEAN OF SPEED HUNTER (H) 2.RED STORM OF SPEED HUNTER (H) 3.COURTESY TITLE PAHET (H) 4.BLACK SEA OF SPEED HUNTER (H) Otwarta: 1.CAC KETI FUNNY-FIGHTER'S (H) Championy: 1.CAC,CACIB,nominacje na Cruft's,BOB TORRIDA KASKARINDA Staff-Ka FCI (PL) 2.Res.CAC,Res.CACIB AYKA Stawka Większa Niż Życie (PL) 3.SPEED HUNTER HEPY (H) 4.DEVILS AND FAIRIES ANASTACIA (H) No i na tyle ... Quote
Marta Chmielewska Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 No to kochani teraz szykujcie kaskę :evil_lol: po 500 na badanka i drugie tyle na dojazd :cool3: E to w sumie jakieś 1500 całkiem niezła pensyja co? ;) Quote
dzasta Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: SERDECZNE GRATULKI DLA STAFF-KI ZA NOMINACJĘ:klacz:[SIZE=2] :klacz: :klacz: :klacz: KASIU I JUSTYNKO OBY TAK DALEJ :)))) Quote
Justuss Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 I mamy kolejnego staffika, który zakwalifikował się na CRUFTa 2007. Wczoraj w Austrii w Tulln, STAFFKAR vel. Młody- CACA, CACIB, Zw.Austrii, BOB oraz nominacje na Crufta 2007- [SIZE=2]Kasia bravo dla Was.....:klacz: :klacz: :klacz: :laola: Również polska bullinka INWAZJA BIELI Rewelacja z Galicji vel. Isia- CACA, CACIB, Zw.Austrii, BOB i również nominacje na Crufta- Kasia dla Was także wielkie brava...:klacz: :klacz: :klacz: :laola: Pozdrawiam :) Quote
tufi Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Jak juz jestesmy przy Austrii, to nominacje na CRUFTa dostala tez mini bullka - Heidi Ewimark - Zw. Ml. :D Chyba caly autobus z rezprezentacja pojedzie z Polski! Super i brawa!!! Quote
staff-ka Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Heidi Ewimark - Zw. Ml. - równiez należą się GRATULACJE :multi: ..ja niestety bullików w ogóle nie widziałam (równocześnie w hali obok pokazywane były Am'staffy i wiekszośc czasu spedzilismy tam) ..o Zw.Iśki dowiedziałam się juz grubo,grubo po bullikach standard jak i miniaturach .. Sędzia bardzo skrupulatny, bardzo duzy nacisk nakładał na anatomie psa i głowę (przede wszystkim jej proporcje - oczywiście wnioskuje to ze swoich obserwacji ,ktoś mógł miec inne spostrzeżenia ) ,i nie omieszkał powstawiać bardzo dużo BDB (nawet w kl.Ch.) .. Młody miał 4-ch konkurentów w swojej klasie , powiem szczerze,ze Zwycięstwo u tego sędziego , to nie była łatwa sprawa .. :p Sędziował : Peter Lauber (Szwajcaria) - wszystkich Staffików było 32 , Bullików standard 22 , miniatur - 6 ... - sędzia i Zw.BOB Bull standard i Staffik ..nominowane na Cruft's 2007 ... Mam kilka fotek,ale sa tak kiepskie (te w hali) ze cięzko cokolwiek dobrze zobaczyć ..no,ale moze sie cos uda wstawić :roll: .. Pozdr... Katarzyna Quote
Marta Chmielewska Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Normalnie rozpiera mnie duma z Polaków i ich hodowli :loveu::multi::loveu::multi: Może nareszcie docenią wysoki poziom :lol: Quote
Alicja Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 :terazpol:YES YES YES ;)teraz nasi pokażą kolejne GRATULKI:multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts