Jump to content
Dogomania

Twój kandydat do wygranej w KrakVecie to:  

662 members have voted

1. 1. Twój kandydat do wygranej w KrakVecie to:

• Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Radomsku
      283
    • Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Częstochowie
      4
    • Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Skierniewicach
      9
    • Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Kruszewie koło Ostrołęki
      4
    • Dogomaniaczka Pipi
      276
    • Fundacja dla Zwierząt Animalia z Poznania
      89

Recommended Posts

Posted

W ankiecie Krakvetu Radomsko jest już zgłoszone na miesiac kwiecień do głosowania,
Dla mnie to jest oczywiste że mamy swoje miesiące ale zgłoszenie w Krakvecie powinno się
pokrywać ze zgłoszeniem na miau,
Wtedy miau i dogo decyduje o wspólnym kandydacie a a teraz zaczyna się zamieszanie.
W Radomsku też są koty nie tylko psy.

Toruń się wycofał z ankiety Krakvetu na miesiac kwiecień chociaż ktoś wcześniej go zgłosił.

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mk999']W ankiecie Krakvetu Radomsko jest już zgłoszone na miesiac kwiecień do głosowania,
Dla mnie to jest oczywiste że mamy swoje miesiące ale zgłoszenie w Krakvecie powinno się
pokrywać ze zgłoszeniem na miau,
[B]Wtedy miau i dogo decyduje o wspólnym kandydacie a a teraz zaczyna się zamieszanie.[/B]
W Radomsku też są koty nie tylko psy.

Toruń się wycofał z ankiety Krakvetu na miesiac kwiecień chociaż ktoś wcześniej go zgłosił.[/QUOTE]

Nie, to niezupełnie tak. Dogo decyduje w swoim miesiącu o swoim kandydacie, a Miau przyjmuje to i głosuje na wybranego przez nas kandydata. Kwiecień to miesiąc Miau i oni wybiorą swojego wewnętrznego kandydata, a my po dostaniu info od nich kogo sobie wybrali na niego zagłosujemy na Krakvecie. I nieważne czy ktoś zgłosił na ten miesiąc jakiegoś dogomaniackiego kandydata na Krakvet, my głosujemy na wspólnego kandydata Dogo i Miau, ale wyłonionego w wewnętrznym głosowaniu na forum Miau.
Zasady są raczej proste, tylko trzeba je doczytać ;)

Posted

Jakby tak było jak piszesz, to Toruń powinien być zgłoszony do ankiety wewnętrznej dogo a wystartował tylko w ankiecie Krakvetu i wygrał.
Spora część osób nie wie o ustaleniach miau i dogo .
Jeżeli ludzie widzą w ankiecie KrakVetu kilka zgłoszeń do głosują wg siebie na różnych kandydatów .
Nie kierują się naszymi ustaleniami,

Posted

[quote name='mk999']Jakby tak było jak piszesz, to Toruń powinien być zgłoszony do ankiety wewnętrznej dogo a wystartował tylko w ankiecie Krakvetu i wygrał.
Spora część osób nie wie o ustaleniach miau i dogo .
Jeżeli ludzie widzą w ankiecie KrakVetu kilka zgłoszeń do głosują wg siebie na różnych kandydatów .
Nie kierują się naszymi ustaleniami,[/QUOTE]

mk999, ludzie pomagający zwierzętom są nie tylko na Dogo i Miau, ale na wielu innych forach itd. Mają prawo zgłaszać do ankiety Krakvetu jakie chcą schroniska, czy wolontariuszy i my na to nie mamy wpływu. I mogą głosować na kogo chcą.
A my jako dogomniacy powinniśmy trzymać sie swoich ustaleń ;)

Posted

Ustalenia wewnętrzne (wyniki ankiety) dotyczą użytkowników forów Miau i Dogomania.
Są tylko zaleceniem.

Do ankiety Krakvetu może się/można zgłosić każde „schronisko lub inny podmiot pomagający bezdomnym zwierzętom” .

Nie wszyscy zgłoszeni w Krakvecie są w ankiecie Miau (nie ma tylu miejsc w ankiecie, ankieta rusza 6-go, a KV przyjmuje zgłoszenia do 16-go ..)
Nie wszyscy działają na Dogomanii czy Miau, nie wszyscy użytkownicy wiedzą o ankietach , porozumieniach i zaleceniach.
Nie wszyscy są w stanie zaakceptować wybranego kandydata.

Przykre jest tylko kiedy ci co wygrali, między innymi dzięki porozumieniu, zapominają o kolejnych edycjach ankiety i innych potrzebujących.

Posted

[quote name='Kamila Proc']my tutaj dotrzymujemy zawartych ustalen[/QUOTE]

Ja nie neguję zasad i ustaleń.

Mnie chodzi o to że osoby które nie są z dogo czy miau oddają głosy na listę zgłoszeń w Krakvecie inaczej niż ustalenia.
Tak też było z Fundacją Warta Goldena i Toruniem. Wystarczy rozpowszechnić na FB.
Ja uważam że jeżeli zostało zgłoszone schronisko w Radomsku do ankiety Krakvetu na miesiac kwiecień to powinno się też znaleźc w ankiecie miau.
A tak ankieta miau swoje a ankieta Krakvetu swoje.

Posted

mk999 zapytaj przedstawiciela schroniska w Radomsku o zgodę i zgłoś na Miau.
Zgoda jest potrzebna zgodnie z regulaminem wewnętrznej ankiety Miau.
Jak zmieścisz się w limicie 10-ciu zgłoszeń to Radomsko będzie w ankiecie .

Może wojna nie wybuchnie.

[SIZE=1]Do czarnego scenariusza brakuje mi ostatniego elementu (mam już: dwa podmioty z Torunia na KV, Koterię w miauankiecie, kandydata na Miau, którego nie zaakceptuje część Dogo, swieżą przegraną wspólnego kandydata i brak mi tylko zgłoszenia Radomska na Miau)[/SIZE]

Posted

[quote name='Finetta']mk999 zapytaj przedstawiciela schroniska w Radomsku o zgodę i zgłoś na Miau.
Zgoda jest potrzebna zgodnie z regulaminem wewnętrznej ankiety Miau.
Jak zmieścisz się w limicie 10-ciu zgłoszeń to Radomsko będzie w ankiecie .

Może wojna nie wybuchnie.

[SIZE=1]Do czarnego scenariusza brakuje mi ostatniego elementu (mam już: dwa podmioty z Torunia na KV, Koterię w miauankiecie, kandydata na Miau, którego nie zaakceptuje część Dogo, swieżą przegraną wspólnego kandydata i brak mi tylko zgłoszenia Radomska na Miau)[/SIZE][/QUOTE]

Nie jest moim celem zgłoszenie schroniska z Radomska na miau do głosowania.
Po tak rozpowszechnionym głosowaniu na Radomsko i Toruń na FB i innych portalach w marcu różnie to moze być
z głosowaniem w kwietniu na miau a potem KraVecie.

Nie neguję zasad wspólnego głosowamia.
Nie taka była moja intencja.

Posted

mk999 zapraszam cię do głównego wątku dotyczącego głosowania na krakvecie. tam są wszystkie zasady ;)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/203136-Krakvet-gt-Wygra%C5%82o-schronisko-w-Toruniu%21-%C5%BByczymy-smacznego"]http://www.dogomania.pl/threads/203136-Krakvet-gt-Wygra%C5%82o-schronisko-w-Toruniu!-%C5%BByczymy-smacznego[/URL]!

i posłuchaj teraz uważnie... osoby które nie są na dogo czy miau mają prawo zgłaszać na krakvecie kogo tylko chcą i głosować na kogo się im podoba... a czemuż by nie...? kim my jesteśmy że według ciebie mamy wszystkim rozkazywać na kogo mają głosować..?

ankieta wewnętrzna dotyczy tylko użytkowników forum dogomania i miau i nikogo więcej! w miesiącach nieparzystych dogomania robi ankietę wewnętrzną w której wybiera to schronisko na które dogo i miau będą głosować WSPÓLNIE na krakvecie!

a w miesiącach parzystych to miau robi taką ankietę. kogo w niej zgłosi to tylko i wyłącznie ich sprawa! -my się nie wtrącamy tylko na krakvecie głosujemy na tego na kogo oni zdecydują!

co z tego że na krakvecie ktoś zgłosił Radomsko..? Radomsko to raczej psi kandydat więc miau może go nie uwzglęniać w ich ankiecie i nikt nie będzie miał do nich pretensji. ty po prostu nie wiem po co łączysz te 2 ankiety skoro to są dwa odrębne głosowania...

mam nadzieję że wreszcie dotarło bo prościej już się nie da tego wytłumaczyć.

Posted

[quote name='Finetta']mk999 jest też użytkownikiem Miau.
Może zgłosić kandydata do ankiety Miau, agitować za nim na forum i głosować w ankiecie.[/QUOTE]

więc zasady powinna znać.
zresztą ja nie pisałam bezpośrednio o niej tylko o osobach które NIE SĄ użytkownikami żadnego z w/w for.

Posted

[quote name='Finetta']Nie wszyscy zgłoszeni w Krakvecie są w ankiecie Miau (nie ma tylu miejsc w ankiecie, ankieta rusza 6-go, a KV przyjmuje zgłoszenia do 16-go ..)
[/QUOTE]
[quote name='mk999']Ja uważam że jeżeli zostało zgłoszone schronisko w Radomsku do ankiety Krakvetu na miesiac kwiecień to powinno się też znaleźc w ankiecie miau.A tak ankieta miau swoje a ankieta Krakvetu swoje.[/quote]
To nie jest tak,że najpierw zgłoszenia podawane są na Krakvecie,a potem w wewnętrznych ankietach dogo i miau decydują na kogo razem głosują tylko jest na odwrót. Użytkownicy tych for w zależności od miesiąca (raz dogo,raz miau) w wewnętrznej ankiecie na forum wybierają kandydata,który następnie jest zgłaszany do Krakvetu.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...