megii1 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='fanta33']Witaj Argat w związku z Twoim mailem do Pani Elżbiety z Fundacji Mrunio jestem osobą upoważnioną do przekazania informacji oraz pytań dotyczących hoteliku do którego jedzie piesek Chciałybyśmy pomóc, ale musi to być zrobione w sposób formalny deklarujemy przynajmniej 1 miesiąc pobytu w hoteliku i pieniądze będą przelane bezpośrednio na ten hotelik. Potrzebujemy dane do przelewu, nazwę i adres. Jednak zaznaczamy, że potrzebujemy faktury. Jeśli hotel chce mieć pewność że pieniążki wpłyną do nich możemy ich zawiadomić oficjalnym mailem. Niech sunieczka jedzie jak najszybciej. pozdrawiamy serdecznie;)[/QUOTE] Ja bym prosiła o maila, chociażby z danymi do rachunku:) Quote
managua Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Miałam zawieźć dzisiaj Lenkę do megii, ale dom tymczasowy zmienił zdanie i nie chce jej oddać. My nie mamy na to żadnego wpływu, bo sunia została ze schroniska adoptowana przez nich.Nic nie możemy zrobić Quote
Cleo2008 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 ale nie odwolujcie pls meggi jeszcze bo jak im sie znowu odwidzi? zreszta meggi napewno tu zaglada... Quote
Argat Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Ale hotel nie będzie na nią czekał w nieskończoność. I nie będziemy potem znowu w dwa dni wszystkiego organizować, bo DT się rozmyślił. Quote
as_animali Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Boże,to co to za ludzie?Myślą że Lenka to jest zabawka i można zmieniać zdanie czy się ją chce czy nie???Masakra.... Quote
edek Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 To mam rozumieć że chcą jej stworzyć dom stały ??? Quote
Argat Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 [quote name='edek']To mam rozumieć że chcą jej stworzyć dom stały ???[/QUOTE] Nie wiem co przez to rozumieć, bo całkiem niedawno pies miał jak najszybciej opuścić DT. Kto to może wiedzieć co będzie za kilka dni. Quote
Argat Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Rozmawiałam z ocelot, Lena zostaje tam jako tymczas, szukamy DS. Pilnie. Quote
edek Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ale czy to ma sens skoro jest hotelik dla niej znowu za tydzień obudzą się, że jej nie chcą ??? Quote
edek Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Rozumiem, że moją deklarację mogę przekazać na innego psa ?? Quote
Argat Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Poczekajmy dzień- dwa. Potem pozwracam też te deklaracje, które już doszły Deklaracje od osób które się zgodzą można przeznaczyć np na Oczkę z tego samego schroniska, ona też jest w płatnym DT. Quote
fanta33 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Argat bardzo Cię proszę napisz ponownie maila do P Eluni i po krótce opisz jej obecną sytuacje Lenki i w sytuacji jak okaże się że znowu psina musi jechać do jakiegoś innego dt płatnego to się odezwiesz po pomoc do niej na opłatę chociaż tego jednego miesiąca może tak być???? bardzo Cię proszę napisz do Pani Eluni żeby sytuacja była jasna i żeby zostawić sobie furtkę w razie co jak ci państwo znowu zmienią zdanie przepraszam że wyrażę swoje zdanie: ale jest to bardzo niepokojące że oni raz ją chcą a potem nie....:shake: psia psychika na tym strasznie cierpi, zastanawia mnie ich podejście do tego psa, a dokładnie jak ją traktują na codzień, czy macie jakąś pieczę nad tym??? bo jeśli jest u nich niepotrzebnym nabytkiem faktycznie może lepiej poszukać dt z serduszkiem wydaje mi się że megii skoro chciałaby ja chociaż na tymczas przygarnąć wiedząc o jej "wadzie z siusianiem" ma dobre serduszko;) dziewczyny zadecydujcie i proszę Argat napisz maila do Pani Eli wczoraj omówiłyśmy przypadek Leny zawsze warto pomóc suńce tym bardziej, że sytuacja taka niepewna:shake: Quote
Argat Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Oczywiście napiszę meila. Co do reszty się nie wypowiadam, ja mieszkam ponad 200km od Tomaszowa i wiem tylko tyle, ile napisze mi ocelot. Poczekajmy, ona jutro albo pojutrze wróci. Ja też nie jestem za zostawianiem jej tam Quote
fanta33 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 a Ocelot to osoba u której jest Lenka czy osoba trzymające pieczę nad tą sytuacją? przepraszam nie zagłębiałam się w wątek aż tak szczegółowo Quote
Argat Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Nie, ocelot to osoba trzymająca pieczę na sytuacją Quote
fanta33 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 acha no dobrze to napisz proszę maila do P Eluni pozdrawiam Quote
delfy2000 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 A ja mam dwa pytania: 1) Jeżeli dom zabrał Lenkę ze schronu to jest LEGALNIE odpowiedzialny za nią - dlaczego w takim razie my się tym zajmujemy? 2) Jeżeli zajmujemy się sytuacją Lenki, to na jakich zasadach - tańca wokół tego domu tak jak im cos zagra? Dla mnie to jest nie tylko nielogiczne ale i oburzające... już nie mówiąc o tym, że obawiam się o los Lenki. Czy nie można obebrać im psa ze względu na nieodpowiedzialność? Quote
delfy2000 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Argat- dostałam wiadomość- dzięki.... Może wspólnie zastanowimy się co robić... Ale zacznę od pytania - jaka jest naprawdę sytuacja Lenki? Czy w tym domu chcą ją zaadoptować/zatrzymać na stałe? A jeżeli są domem tymczasowym, to czy mają prawo do nieoddania psa (nawet jeżeli wzięli Lenkę ze schronu)? Nie znam sie na prawnych kruczkach, więc może ktoś może mi to naświetlić? Quote
Argat Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Nie zatrzymają jej na stałe, zostaje jako tymczasowiczka Quote
delfy2000 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Argat - przepraszam za te pytania, ale naprawdę trudno mi zrozumieć sytuację...Więc, uzbrój się w cierpliwość, dobrze? I skoryguj mnie, jeżeli nie widzę sytuacji w odpowiedni sposób: Lenka została zabrana ze schroniska przez obecny dom tymczasowy. Jeżeli brali ja na tymczas, czy mają takie same prawa do Lenki, jak w przypadku adopcji? Jeżeli mają, to o co im chodzi? Nie chcą Lenki na stałe, a do hoteliku odmawiają wydać... Dlaczego i w jakim celu to robią? Czu można w takim wypadku odebrać im Lenkę legalnie i w jaki sposób? Quote
Recommended Posts