Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze go u mnie nie ma...
Witokretki są teraz w lecznicy, bo były w pobliżu i będą tak miłe, że go przywiozą, więc gdzieś pewnie za godzinkę do mnie dotrą. Przekazałam Agnieszce, by zostawiły trochę karmy dla suczki :)
A co do panów, to zobaczymy, jednak to dwa samce... Jest cień szansy, że się nie zjedzą, bo Mikrus jest mały, a na małe Chester jakoś nie burczy... Nie wiem, jak w domu, bo nie miałam jeszcze okazji gościć innego psa przy Cześku. Gdyby Mikrus był 2 razy większy, to raczej nie miałabym chyba odwagi go zaprosić...

Kupiłam już Mikrusowi obróżkę. Niech ma nową i porządną, a nie schroniskową...

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdarynka']
Kupiłam już Mikrusowi obróżkę. Niech ma nową i porządną, a nie schroniskową...
ciocia Magdarynka się zakochała:evil_lol:

Posted

Niuniuś jest przekochany, prześliczny i przecudowny :loveu: :loveu: :loveu:
Chociaż trzeba przyznać, że straszny z niego histeryk :evil_lol: Wet zmieniał opatrunek to była po prostu tragediaaaaaaa :crazyeye: wrzask, pisk i drapanie pazurkami - to maleństwo wywołało poruszenie w całym psim szpitalu :evil_lol: Potem jeszcze zastrzyk z antybiotykiem i kolejne arie rozbrzmiały :-o ależ ten chłopak ma powera w płucach :razz: No krzywda przeokrutna mu sie działa :shake: Na zakończenie jeszcze było odpchlanie więc na wszelki wypadek trzeba było otworzyć pyszczek - tak na wszelki - a nóż zaboli ;) To maciupeństwo jest po prostu przesłodkie !!!! :loveu: Trzeba jednak przyznać, że łapineczka baaardzo biedna :shake: pazurki powyrywane i troszkę trudno mu się chodzi ( co jednak nie przeszkadzało wyrywać się do sunieczki napotkanej na spacerku :evil_lol: - wtedy ból nie taki straszny). Weci na Tatarkiewicza potraktowali nas ulgowo (jak zwykle :lol: ) i mamy do zapłacenia 240 zł za naszego młodzieńca... - wet ocenił go na 8 - 9 miesięcy :loveu: Aaaa jeszcze jeden zabieg Mikrusio miał wykonywany - usunięto mu mleczaki (miał podwójne ząbki). Za jakieś 3-4 dni dobrze byłoby pokazać łapkę w lecznicy, poza tym niuniek to okaz zdrowia i urody :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Noc minęła spokojnie. Miki próbował mi się kirać do łóżka, ale nie pozwoliłam, więc już nie próbował :)
Doskonale wie, do czego służą spacerki i na razie nie mamy z tym problemów. Oczywiście, żebym się nie nudziła i żebym sobie przypomniała, że u mnie pies na tyczasówce równa się lataniu z mopem, to podniósł mi nóżkę i obsikał ścianę :mad:

Z drugiej strony byłam na to przygotowana, bo to w końcu facecik i musi sobie teren zaznaczyć... Dobrze, że Czesiek jest bezjajeczny, bo pewnie też by nogę zadarł...

Na smyczy nie chodzi najgorzej, choć czasem się zaplącze :)

Jutro go wypiorę, a pojutrze pokażę łapkę wetowi. Opatrunkiem się rzadko interesuje, a jeśli już zacznie to mu nie pozwalam i przestaje.

Ogólnie, na razie nie sprawia żadnych problemów.

Posted

Maluszka przydałoby się odrobaczyć...
Jutro idę do weta pokazać łapkę, więc może dałoby się od razu podać mu Drontal Plus... Zobaczymy, co powie wet, może trzeba będzie jeszcze odczekać po tych antybiotykach...
Poza tym jest bardzo grzeczny, puchaty, czyściutki i pachnący :loveu:
W kąpieli było istne szaleństwo. Prysznica się boi i próbował wyskoczyć z wanny... Poćwiczyłam sobie refleks :evil_lol:

Posted

Igusia napisał(a):
O boże!!!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Igusia, to samo pomyslałam:multi: on jest CUDNY

Posted

Dzwoniła do mnie KingaW, że pani, która miała wziąć Mirulkę jest chętna na Mikrusa. Na razie nie rozmawiałam z panią, więc nie znam szczegółów. Podobno już w przyszłym tygodniu mogłaby go adoptować.

(I ja mam go tak po prostu oddać? :placz: )

Posted

[quote name='Magdarynka']Dobranoc...

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
No i jeszcze się chłopak nakrył, cóż za wygoda... :multi: :multi:
Kurde, superrrrrrrrrrrrrr psiaaaaaaaaaaak!!!!!!!!!!!:loveu: