Jump to content
Dogomania

Staruszka we wrzesińskim schronisku - szansa na DT - nie doczekała...[*]...

Recommended Posts

Posted

Ciocie, mam do was ogromną prośbę. Znalazł się dom dla suni, która bardzo pragnie domu, chyba najbardziej ze schroniska. Proszę pomóżcie w wizycie PA. To dom 30 km od Poznania- w miejscowości Pobiedziska. Jeśli znacie kogoś, kto mógłby podjechać, to piszcie proszę na PW lub 607350567. Pilne!

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B][I][U][COLOR=red]Marysia jest w niebezpieczenstwie !!!!!!!!!!![/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=#ff0000][/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=#ff0000]Z dniem 1 maja nastapi likwidacja schroniska ,i wszystkie psy w ilosci 150 psow w tym i Marysia musi wyjechac 400 km do przepelnionego schroniska u Harlacza![/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=#ff0000][/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=#ff0000]Co sie z Marysia i innymi psami stanie???????[/COLOR][/U][/I][/B]

Posted

[quote name='uzona']A czy macie na oku jakiś sensowny DT, w którym Marysia byłaby nie tylko nakarmiona, ale i zadbana? Bo jako, że to staruszka, to trzeba liczyć się z tym, ze mogą dochodzić jakieś koszty leczenia?, jak to wtedy wygląda? Pytam, bo nie orientuje się w tych tematach, a zgłosiła się osoba chętna do pokrycia kosztów pobytu Marysi w DT.[/QUOTE]
nie doczytalam tego na watku-jest osoba ktora oplaci pobyt Marysi w dt czy nie .?

Posted

[quote name='xxxx52'][B][I][U][COLOR=red]Marysia jest w niebezpieczenstwie !!!!!!!!!!![/COLOR][/U][/I][/B]

[B][I][U][COLOR=#ff0000]Z dniem 1 maja nastapi likwidacja schroniska ,i wszystkie psy w ilosci 150 psow w tym i Marysia musi wyjechac 400 km do przepelnionego schroniska u Harlacza![/COLOR][/U][/I][/B]

[B][I][U][COLOR=#ff0000]Co sie z Marysia i innymi psami stanie???????[/COLOR][/U][/I][/B][/QUOTE]

ta data 1 maj to pewne..? :-(

Posted

zobaczymy co sie jutro wydarzy ,az sie boje pomyslec
U Harlacza nie ma nic ,nie ma kwarantanny,psy nie sa dzielone ,nie sa kastrowane,nie sa szczepiome ,nie ma kanalizacji ,nie ma pomieszczenia wet.jest duze zero ,jest to oboz zaglady podpisal umowa ze 60 gminami co sie dzieje z tymi psami,kto przeprowadza inwentaryzacje?
zobacz video w dziale Akcje"

Posted

[quote name='sunshine']cześć Maryśka w piątek cię odwiedzę;)[/QUOTE]

Znowu ryczę z bezsilności...... Sunshine odwiedziłaś Marysie ??? miałaś szansę ją zobaczyć.......

Nie dostałam info, że z Marysia jest tak zle, że miała ogromne problemy z chodzeniem.... Marysia w święta została uśpiona..... jakie to niesprawiedliwe..... :-(:flaming:

Posted

Aneta -oni zabili psa z premedytacja :stormy-sad::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Bo kto kupi starszego psa,oni beda teraz selekcje prowadzic ,zrobcie szabko zdjecia gdyz sprzedane sa tylkom zdrowe i mlode psy starsze beda i sa usypaiane.
Marysi sie domek na piatek szykowal o moj bosze co za bandyci !!!!!!!!!!!!!!!!!nalezy ich ukarac:placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Zadzwoniłam do schroniska z zapytaniem jak sie czuje Marysia i z informacją, że prawdopodobnie niedługo opuści schronisko..... Roma nawet nie chcę myśleć o tym co napisałaś powyżej....

Posted

sory za wyrażenia! Ocipieli! ale się wkurzyłam... ja chce Boogiego ... w piątek ma transport do domu! Gdyby znalazł sie wczesniej transport... niestety nie ma :( dom czeka!

Posted

[quote name='martaipieski']o Boże!!!!:( Marysia została uśpiona???????? siedze i rycze.....................:(:(:(:(:(:(:(:( dlaczego.....................[/QUOTE]

Normalnie psiaków tam nie usypiają, dostałam info, nie Marysia nie wstawała i dlatego podjęto decyzję o eutanazji.... Widziałam, że nie jest z nia najlepiej zresztą na filmiku widać jak czasami kreca jej się te łapki ale zeby aż tak...... być moze ma to jakiś związek w ostatnimi wydarzeniami odnośnie tego schroniska....

Posted

byłam na watku harłacza w 2006 roku tak go chwalono wiec co sie z nim teraz stało, jest tam teraz tak zle:(??? jak ktos o kim pisano ze to człowiek kochajacy psy moze teraz je tak zle traktowac:(??? biedna Marysia, biedne psiaki....co teraz z nimi bedzie:(

Posted

[quote name='ata']Normalnie psiaków tam nie usypiają, dostałam info, nie Marysia nie wstawała i dlatego podjęto decyzję o eutanazji.... Widziałam, że nie jest z nia najlepiej zresztą na filmiku widać jak czasami kreca jej się te łapki ale zeby aż tak...... być moze ma to jakiś związek w ostatnimi wydarzeniami odnośnie tego schroniska....[/QUOTE]
moja bera jak ja adoptowałam w 2006 roku maiła ok 12-13 lat była bardzo do Marysi podobna, z nami była 3,5roku pod koniec tez miała problemy z chodzeniem dostawala leki ale pewnego dnia rano jak chciałam ja wypuscić na dwór Berunia nie mogła wstac dostała jakiegos parliżu, kolejne leki nic nie pomagały lerzała w domu załatwiała sie pod siebie:(chciała wyjść na dwór bo kochała wylegiwać sie przed domem ale juz nie mogła..................... po 2 dniach musiałam podjąć najtrudniejszą decyzje w moim życiu:(:(:(

Posted

[quote name='ata']

Nie dostałam info, że z Marysia jest tak zle, że miała ogromne problemy z chodzeniem.... Marysia w święta została uśpiona..... jakie to niesprawiedliwe..... :-(:flaming:[/QUOTE]

:-(:-(:-( no nie biedne suczysko. Dla Marysi
[*]

Posted

[quote name='martaipieski']moja bera jak ja adoptowałam w 2006 roku maiła ok 12-13 lat była bardzo do Marysi podobna, z nami była 3,5roku pod koniec tez miała problemy z chodzeniem dostawala leki ale pewnego dnia rano jak chciałam ja wypuscić na dwór Berunia nie mogła wstac dostała jakiegos parliżu, kolejne leki nic nie pomagały lerzała w domu załatwiała sie pod siebie:(chciała wyjść na dwór bo kochała wylegiwać sie przed domem ale juz nie mogła..................... po 2 dniach musiałam podjąć najtrudniejszą decyzje w moim życiu:(:(:([/QUOTE]

to bylo to tylko jest historia.

Posted

[quote name='ata']Normalnie psiaków tam nie usypiają, dostałam info, nie Marysia nie wstawała i dlatego podjęto decyzję o eutanazji.... Widziałam, że nie jest z nia najlepiej zresztą na filmiku widać jak czasami kreca jej się te łapki ale zeby aż tak...... być moze ma to jakiś związek w ostatnimi wydarzeniami odnośnie tego schroniska....[/QUOTE]

przeliczcie psy!

Posted

[quote name='martaipieski']moja bera jak ja adoptowałam w 2006 roku maiła ok 12-13 lat była bardzo do Marysi podobna, z nami była 3,5roku pod koniec tez miała problemy z chodzeniem dostawala leki ale pewnego dnia rano jak chciałam ja wypuscić na dwór Berunia nie mogła wstac dostała jakiegos parliżu, kolejne leki nic nie pomagały lerzała w domu załatwiała sie pod siebie:(chciała wyjść na dwór bo kochała wylegiwać sie przed domem ale juz nie mogła..................... po 2 dniach musiałam podjąć najtrudniejszą decyzje w moim życiu:(:(:([/QUOTE]

Przypuszczam, że z Marysią było podobnie.... :-(:-(, ale mimo wszystko wolałabym wiedziec, na cito by sie cos kombinowało aby chociaż troszkę mogła zaznać lepszego zycia i w razie ostateczności odchodzić wśród swoich.... a tak, to albo została uśpiona w boksie, albo zawieziona do weta i tam .... w pełni świadoma... :-(:-(

Posted

[quote name='xxxx52']aneta pomysl o innych ,ktorych zycie wisi na wlosku[/QUOTE]

Myślę o nich już od prawie 10 lat, dzisiaj po mimo choroby cały czas wiszę na telefonach i siedzę przy kompie, oby tylko to coś dało....

Posted

Pani E miala racje ,zeby robic zamieszanie zeszlego roku ,ale ty sie ciagle czegos balas no i teraz widzisz jak ci nas oszukali i wyprzedzili .Cholerne cwaniaki.Wpierw chcieli budowac schronisko,ale sie wstrzymywali bo za mala dzialka( Miyszka Miki ciagle ich chwalila ,nawet plany ponoc widziala,ale Magdzie burmistrz nie chcial planow schroniska pokazac) ,potem jest dzialka ,szukaja projektow blaaaa,a oni jak dyktatorzy sami wiedzieli co i jak jak .Z nikim sie nie licza ,psy sa to tylko jak smiecie w ich oczach z ktorych nalezy sie oczyscic.

Wola dac harlaczowi 1000tysiecy zl za psy zamist zmodernizowac schronisko to prosi o zemste do Boga