Jump to content
Dogomania

Sonia,ruda pieknosc znalazla swoje miejsce na ziemi i wielki dom z ogrodem,szczescia

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny jak ze stosunkiem do kotów Soni?bo mam domek w Krakowie dla dziecioluba i kotoluba średniego-wprawdzie samca,ale polecam co mam;-)
Zamówienie jest na wątku "przygarnę".

Wklejam 2 zamówienia,gdzie ew.sunia by się kwalifikowała:
http://www.dogomania.pl/threads/206530-Adoptuj%C4%99-m%C5%82odego-%C5%82agodnego-psa-lubi%C4%85cego-dzieci-i-koty-

http://www.dogomania.pl/threads/206538-Poszukiwana-suczka-najch%C4%99tniej-bokser-labrador-do-3-lat-z-okolic-Olkusza

Posted

[quote name='Zuzka2']Dziewczyny jak ze stosunkiem do kotów Soni?bo mam domek w Krakowie dla dziecioluba i kotoluba średniego-wprawdzie samca,ale polecam co mam;-)
Zamówienie jest na wątku "przygarnę".

Wklejam 2 zamówienia,gdzie ew.sunia by się kwalifikowała:
http://www.dogomania.pl/threads/206530-Adoptuj%C4%99-m%C5%82odego-%C5%82agodnego-psa-lubi%C4%85cego-dzieci-i-koty-

http://www.dogomania.pl/threads/206538-Poszukiwana-suczka-najch%C4%99tniej-bokser-labrador-do-3-lat-z-okolic-Olkusza
TAK Basia ma racje
Sonia jest spokojna i do dzieci i do innych zwierzat...ona polezy na sloneczku,polize ręke i pomerda ogonkiem:)

Posted

Momentami wysiadają mi nerwy jak czytam te wątki poszukiwaczy psów zalogowanych wczoraj,którym polecamy dziesiątki psów,a oni wybierają przebierają,zmieniają kryteria co chwila,a na koniec piszą,że wzięli psa ze schroniska,który w żadnym w sumie stopniu nie spełniał ich wymagań...albo też cichną i znikają nagle-nie wiedzieć czemu.
Sonię poleciłam już parę razy na wątkach "przygarnę".Są psy,które polecałam na wątkach "przygarnę" wiele razy.I prawdę mówiąc nie kojarzę żadnego wątku zakończonego adopcją któregokolwiek z poleconych przez wielu dogomaniaków.
Ludzie chyba czasem uprawiają "sport" pt.szukam psa...:cool3:I szukają dla sportu.

Posted

Mam nadzieję,że to wdzięczne stworzenie znajdzie wspaniały domek i to niekoniecznie z dziećmi.Już trochę siedzę w tych poszukiwaniach psom domów i chyba najbardziej irytują mnie te mamusie szukające pieska łagodnego do dziecka-wybierają,przebierają;zero pojęcia o psach,bo tak jak mają 1-2 dzieci,tak i z psami też z reguły zerowe doświadczenie,ale przetłumaczyć sobie nic nie pozwolą.Chcą pieska i koniec,a że nie zważają na własne możliwości choćby z braku doświadczenia w temacie: pies+dziecko,to i yoreczki lub benki są poszukiwane dla dzieci.

Posted

Dokładnie tak-fatalne miłosierdzie obwarowane tak,że nie wiem gdzie im psa szukać,bo jest to raczej piesek z filmu familijnego,na których wiedza takich ludzi się opiera.Szukają np.psa w typie rasy,a nie potrafią nawet jej napisać poprawnie,nie mówiąc o elementarnej wiedzy o istocie danej rasy.
Od paru miesięcy mieliśmy serię fatalnych adopcji właśnie przez "miłosierne" mamusie,które szukały pieska łagodnego do dziecka.Przy pierwszych trudnościach obchodziły się ze zwierzakiem tak brutalnie i bezuczuciowo,że aż trudno uwierzyć,że kobieta,matka może być tak nieczuła.Z reguły były to teksty: proszę sobie przyjechać i zabrać a jak nie,to odwożę do najbliższego schroniska!Jedna z Warszawy wręcz biegała z naszym psem po lecznicach,żeby go uśpić,a że żaden wet się nie zgodził,to wywiozła parę km i puściła luzem:angryy:
Dla mnie domy z dziećmi,zwłaszcza poniżej 10r.ż.to najbardziej ryzykowne domy.Dla matek liczy się tylko dziecko i pies jest tylko "dopełnieniem" a nie ma praw żywej istoty.Matki szukają psów dla dzieci,czegoś "słodkiego",żeby było fajnie.A że czasem nie jest fajnie z psem w domu,to pies wylatuje:angryy:
Sama mam małe dziecko,psa i kota,więc tym bardziej temat mnie dotyczy.
Wychowałam się od małego z suką,która nas gryzła za nic,ale moi rodzice w życiu by psa nie wyrzucili.Kazali się nam-małym dzieciom dostosować do warunków i koniec:diabloti:

Posted

Podesłałam sunię jednej pani z Kłodzka i bardzo jej się podoba,ale martwi się,że sunia tak daleko od niej,bo "aż " godzinę drogi;-)
Byłaby opcja dowozu?Napisałam jej wstępnie,że jeśli sunia się podoba,to zorganizujemy dowóz...
Może ktoś chce się z nią skontaktować?Sunia bardzo jej się spodobała.Wydaje mi się,że fajnie się zapowiada domek:-)

http://www.morusek.pl/ogloszenie/54898/PRZYJME-MALEGO-PIESKASUCZKE--WIEK-NIE-GRA-ROLI/

Posted

[quote name='
Wychowałam się od małego z suką,która nas gryzła za nic,ale moi rodzice w życiu by psa nie wyrzucili.Kazali się nam-małym dzieciom dostosować do warunków i koniec:diabloti:[/QUOTE']

Znam to skądś:) Jak pies mnie ugryzł, to ja dostawałam kare bo nie dostosowałam się do zaleceń rodziców:)