Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Jutro (środa) na godzinę 8:30 wyznaczony jest termin rozprawy przeciwko Leszkowi W. i Vilettcie.T. w Mogilnie Rozprawa - o ile dojdzie do skutku - jest dostępna dla publiczności.
Mam zadzwonić po godz 15-tej do II Wydziału Karnego, celem upewnienia się, że rozprawa nie spadała z wokandy.

Jeżeli się dodzwonię to umieszczę tutaj informację.
Bardzo ważne, aby sala, gdzie odbędzie się rozprawa była zapełniona tłumem obserwatorów!!!
Mogilanie koniecznie tam pójdzcie!

Posted

[quote name='Agata Balu']Dodzwoniłam się do II Wydziału Karnego w Mogilnie.
Sprawa Violetty L. i Leszka W. odbędzie się jutro!

Znajac zycie, w sadach, nawet jutro moze byc odwolana. Np: wejdzie pelnomocnik oskarzonych i poprosi o odroczenie sprawy bo on potrzebuje czasu na zapoznanie sie z aktami sprawy. Przyklad wziety z olkuskiej sprawy przeciwko p.P. i nie jedyny. Na kolejnym terminie zachoruje jeden z oskarzonych, a jeszcze na kolejnej poprosi o usprawiedliwienie bo jedzie na urlop. I tak uplynie pol roku a sprawa nie ruszy z miejsca:angryy:

Posted

W imeniu Agty Balu, ktora nie ma dojscia do netu, prosze o dalsze podpisywanie petycji. Kilka slow ktore przekazala mi Agata Balu: rozprawa obyla sie terminowo, oskarzeni chceli sie poddac dobrowolnej karze wskazanej przez prokuratora to znaczy po 6 miesiecy aresztu w zawieszeniu. Na szczescie na ten wyrok nie zgodzil sie oskarzyciel posilkowy i kolejny termin rozprawy wyznaczono na 2 sierpnia. Jezeli cos pokrecilam to sprostuje to zalozycielka watku jak tylko uzyska dojscie do netu.

Posted

Witajcie byłam na sprawie i oskarżony się nie stawił , oskarżona W . była siedziała jak myszka i płakała .Oskarżeni byli badani przez psychiatrę który stwierdził że Wioletta jest w pełni zdrowa a oskarżony wymaga leczenia odwykowego na oddziale zamkniętym .Sędzia po kolei przesłuchiwał świadków ciągle słyszało się tylko alkohol , i nie trzeźwy .Oskarżona chciała pozbyć się psa gdyż planowała sobie wakacje a pies im przeszkadzał a jej były nie chciał się nim zajmować i ciągle były kłótnie o psa. I mieli za małe mieszkanie na psa a potem po porodzie Psotki na trzy psy i to główny powód próby uśmiercenia Psotki .Wioletta oskarzona na przesłuchaniu mówiła że oskarżony uderzał kijem Psotke a oskarżony w wcześniejszym zeznaniu zeznał że to ona .Z tego co zauważyłam Sędzia jest zainteresowany sprawą i przy przesłuchaniu gdy słyszał słowo alkohol pojawiał się na jej twarzy uśmieszek i raz powiedziała tak to musiało być .Były mąż Wioletty mówił ze kochali psa , że miała dobrze i że lubiła mortadele i mleko .To sami alkoholicy brak słów .Był przesłuchany też nasz weterynarz pacan Glanc chyba całą noc się uczył co mówić a i tak mu to nie wychodziło ;{.Sędzina odroczyła rozprawę dlatego gdyż kazała przeprowadzić wywiad środowiskowy oskarżonych i Wioletta oskarżona powiedziała też że chciała psa oddać do przytuliska, ale go nie chcieli i Sędzina kazała to sprawdzić .Rozprawa odbędzie sie 2 .08 .o godzinie 13. NIE BYŁO TŁUMU LUDZI , u nas ludzi to nie rusza .Pozdrawiam .