Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dlaczego dziwak, to ciekawe co powiesz o psie który je cytrynę, cebulę a tabletki wcina jak smakołyki. Nie trzeba mu przemycac tabletek w jedzeniu zjada bez niczego ;-) ja znam takiego psa.

Posted

czekam zatem na śliczne foty i trzeba ruszyć z ogłoszeniami
apropos "kłotni" ja nie widzę by ktokolwiek się kłócił, za to widzę, ze dzięki tym "kłótniom" Fawor w końcu ma szansę doczekać się na promocję swojej zapomnianej osoby

Posted

Ten pies to nie dziwak to REX, rozumie dobrze co mówisz, je co mu dasz,a jak nabroi to udaje niewiniątko, ale jest słodki i kochany jak wszystkie psiaki.
Faworku, będziesz miał fajnie wielu gości do Ciebie przybędzie
więc spacerek i dobre jedzonko pewnie też będzie ;-)

Posted

[quote name='Magija']czekam zatem na śliczne foty i trzeba ruszyć z ogłoszeniami
apropos "kłotni" ja nie widzę by ktokolwiek się kłócił, za to widzę, ze dzięki tym "kłótniom" Fawor w końcu ma szansę doczekać się na promocję swojej zapomnianej osoby[/QUOTE]
Zdecydowanie wymiana zdań i dodatkowe sprawy, jakie wyszły przy okazji mają szansę obrócić się na korzyść Fawora. Jest wreszcie realna wizja zrobienia mu zdjęć, sprawdzenia, jak się ma i oferta pomocy ogłoszeniowej. :-)

Posted

[quote name='Krystak']Dopiero o 11 :P Ja to już wstaję o 7 i jestem na miejscu o 8.30 :)[/QUOTE]

To trzeba im zrobić wcześniejszą pobudkę ;-) jak można tak późno wybierać się w drogę ?!?!?! ;-)

Posted

[FONT=Arial][SIZE=3][B]Przepatrzyłam wątek, pozbierałam info o psiaku.[/B]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]W schronie od 15.10.2010.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Wiek – 10 lat.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Całkowicie ślepy. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]Wykastrowany, odrobaczony, ma szczepienia, czip. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Jest ewidentnie domowym psem - idealnie chodzi na smyczy (przy nodze), bardzo się słucha, kocha dzieci, dogaduje się z psami i kotami. Kochany, bardzo grzeczny, ułożony, mądry, bardzo karny.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Denerwuje go hałas, szczekanie innych psów. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT][FONT=&quot][FONT=Arial][SIZE=3]
Czy miał robione jakieś podstawowe badania? Morfologia? Biochemia?
Jeśli jest to nie do przeforsowania (to nie stwierdzenie, a gdybanie/ pytanie) w Medorze, czy nie warto byłoby zafundować mu tej przekrojówki z zebranej kwoty?
Poza oczywistą ślepotą badania rzuciłyby nieco światła na to, jak on stoi ze zdrowiem.

[/SIZE][/FONT]
[/FONT]

Posted

[quote name='Marycha35']Jeśli to są kłótnie konstruktywne to ok;) Iljova to to jest megadziwak psiak:):):) Borcias to może około 11 czekaj na mnie przy McDonald`sie, ok?[/QUOTE]
Ok, to o 11tej pod McD.
[quote name='Iljova']To trzeba im zrobić wcześniejszą pobudkę ;-) jak można tak późno wybierać się w drogę ?!?!?! ;-)[/QUOTE]
Niektórzy (czyt.ja i Marycha :D) śpią prawie do południa, 11 to i tak rano :D

[quote name='majqa'][FONT=Arial][SIZE=3][B]Przepatrzyłam wątek, pozbierałam info o psiaku.[/B]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]W schronie od 15.10.2010.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Wiek – 10 lat.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Całkowicie ślepy. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]Wykastrowany, ma szczepienia, czip. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Jest ewidentnie domowym psem - idealnie chodzi na smyczy (przy nodze), bardzo się słucha, kocha dzieci, dogaduje się z psami i kotami. Kochany, bardzo grzeczny, ułożony, mądry, bardzo karny.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Denerwuje go hałas, szczekanie innych psów. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Arial][SIZE=3]Co z odrobaczeniem?
Czy miał robione jakieś podstawowe badania? Morfologia? Biochemia?
Jeśli jest to nie do przeforsowania (to nie stwierdzenie, a gdybanie/ pytanie) w Medorze, czy nie warto byłoby zafundować mu tej przekrojówki z zebranej kwoty?
Poza oczywistą ślepotą badania rzuciłyby nieco światła na to, jak on stoi ze zdrowiem.

[/SIZE][/FONT]
[/FONT][/QUOTE]
Miał odrobaczenie. Co do badań to gadałyśmy z Marychą wcześniej o tym i doszłyśmy do wniosku, że w DT to się zrobi.

Posted

[quote name='Borówka16'](...) Co do badań to gadałyśmy z Marychą wcześniej o tym i doszłyśmy do wniosku, że w DT to się zrobi.[/QUOTE]
Zapytałam z konkretnego powodu.
Jeśli w badaniach wszystko wyszłoby OK to super. Jeśli nie, można by było już starać się pomóc psu.

Na widnokręgu nie ma BDT. Czy i kiedy zaniesie się na jego wyjazd do Donki5, nie wiadomo, a czas biegnie.

Czasami i tak bywa, zakładam, że nie tu, że na pomoc jest za późno lub dużo więcej pozostaje do odkręcania, gdy ona nadchodzi.
Wiem, wiem, że w Medorze jest wet ale nie wszystko da się wyczytać z obserwacji psa, ze szklanej kuli też nie, chyba..., że są podstawy do spokoju i pies miał badania tylko o nich nie wiecie.

Posted

Majqa, zerknij kilka postów wtecz, pisałam o dwóch opcjach BDT, powinno się na dniach wyjaśnić czy któryś z nich przyjmie Faworka, jeśli okaże się tfu tfu, że żaden to będziemy myśleć o badaniach w Medorze.

Posted

[quote name='Borówka16']Majqa, zerknij kilka postów wtecz, pisałam o dwóch opcjach BDT, powinno się na dniach wyjaśnić czy któryś z nich przyjmie Faworka, jeśli okaże się tfu tfu, że żaden to będziemy myśleć o badaniach w Medorze.
[/QUOTE]

Widziałam, nie przeoczyłam ale piszesz o nich tak:

[quote name='Borówka16'] (...) Co do Faworka - są jeszcze dwie wersje:
(...) Myślę, że te wersje wyżej byłby najlepsze, ale nie są jeszcze pewne.[/QUOTE]

Pisząc - [I]Na widnokręgu nie ma BDT.- [/I]natomiast wyraziłam się, a błąd, nieprecyzyjnie. Gdybym dodała [I]bardzo realnego[/I], [I]w trakcie dogrywania[/I], [I]"na już"[/I], byłoby znacznie lepiej.

Z kolei określenia "na dniach" i, że coś nie jest jeszcze pewne, robią swoje i jak wspomniałam czas zapycha nieubłaganie.

A co zrobicie, Wy, Medor i kto tam jeszcze po drodze, to już inna sprawa.

Mój wpływ na los tego psa jest żaden, wyraziłam jedynie swoje zdanie, że ja z badaniami bym nie czekała, ten psiak naczekał się już dość długo (dość długo, o ile od momentu przyjęcia do Medoru nie miał żadnych badań; dla pewności podkreślam to: [I]o ile[/I]).

Posted

Jestem za badaniami, są przecież fundusze na jego sprawy:) Zobaczymy w niedzielę jak on się miewa, co wyjdzie z tych domków. Nika jedzie z nami, foty nacyka. Faktycznie ruch na wątku wreszcie taki jak być powinien już od baaaaaardzo dawna:) Faworkowi pomożemy!

Posted

[quote name='Marycha35']Faktycznie ruch na wątku wreszcie taki jak być powinien już od baaaaaardzo dawna [/QUOTE]

żal tylko że ten ruch rozpoczęty z powodów jakich być nie powinno ....

[QUOTE] Faworkowi pomożemy![/QUOTE]jak juz wspomniano wcześniej z jakiej racji alarmujący temat wątku "BEZIMIENNY" skoro pies ma imię LAKI :shake:
skoro tylko mój głos miał znaczenie w bazarku imieninowym (głosowałam na Fawora bo nie miałam pojęcia że ma swoje imię) proszę o to aby pies zachował swoje schroniskowe imię LAKI .......

Posted

[quote name='agni']żal tylko że ten ruch rozpoczęty z powodów jakich być nie powinno ....

jak juz wspomniano wcześniej z jakiej racji alarmujący temat wątku "BEZIMIENNY" skoro pies ma imię LAKI :shake:
skoro tylko mój głos miał znaczenie w bazarku imieninowym (głosowałam na Fawora bo nie miałam pojęcia że ma swoje imię) proszę o to aby pies zachował swoje schroniskowe imię LAKI .......[/QUOTE]
Tylko, że "Laki" to ustanowione na potrzeby strony internetowej, pies określenia "Laki" to chyba na uszy nie słyszał...

Posted

agni mogłaś zaglądąć częściej, rozruszać:)! Te wątek to nie miejsce na kłótnie. Faworek nie miał imienia. Wyprowadzałam go, słyszałam jak mówili o nim ludzie w Medorze. Supero, że ma imię i fundusze na to, żeby go wreszcie wyciągnąć. Dajmy do cholery spokój, w czym jest problem, bo z lekka nie kumam. To są dąsy jakieś konkretne? To na PW walcie śmiało!

Posted

[quote name='Marycha35']To na PW walcie śmiało![/QUOTE]
Moja skrzynka nie jest zapchana :cool3: Myślę, że Marychy też nie :cool3:
Tylko nie wiem o kogo chodzi i czy w ogóle o nas :D

Posted

Jak coś, Faworkowi założymy;) Dobra, starczy. Działamy na rzecz psiaka i w niedzielę jesteśmy umówione. Nikę zgarniemy spod Centralu i walimy popchnąć kwestię ocalenia Faworka;) Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na wątek zwłaszcza w niedzielę, mam nadzieję, że dziewczynki wkleją zdjęcia, bo ja nie umiem....wiem, wiem, siara!

Posted

[quote name='Marycha35']Jak coś, Faworkowi założymy;) Dobra, starczy. Działamy na rzecz psiaka i w niedzielę jesteśmy umówione. Nikę zgarniemy spod Centralu i walimy popchnąć kwestię ocalenia Faworka;) Wszystkich zainteresowanych zapraszamy w niedzielę, mam nadzieję, że dziewczynki wkleja zdjęcia, bo ja nie umiem....wiem, wiem, siara![/QUOTE]
No jasne, że siara Mariooo! :evil_lol: Tak jak jeszcze większą siarą jest nie posiadać GG!! :evil_lol:

Posted

[quote name='Marycha35']Mała!!!!!!!! Żem starsza Paniusia, szacunu ździebko! GG to mi się z jednym kojarzy.....a właściwie z czymś na G w podwójnej dawce....;)[/QUOTE]
Trza iść z rozwojem cywilizacji :D GG to się tylko z gadu gadu kojarzy współczesnym ludziom :D