Marycha35 Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Aniu to dobry pomysł, będzie mniej roboty. Borówka przejrzyście zamieściła rozliczenia na pierwszej stronie, wiemy co i jak:) Mamy 352 zł. Zaraz na weta pójdzie trochę, więc będzie wygodniej:) Quote
tana Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 No dobrze, ja mogę przejąć finanse Fawka:) Wyślę Ci Boruś na PW mój nr konta, bo poprzednio podawałam nr Marcina. Byłam u weta:) Krew pobrana, jutro będą wyniki. Oczka sprawdzone, nie ma już stanu zapalnego. Kupiłam żel do oczu Cornergel łagodzący podrażnienia. Poza tym nie trzeba już żadnych leków do oczu:) Fawek tak jak mówiłam ma zaniki mięśniowe wokół oczu i być może jeszcze się to cofnie jak przytyje, ale musimy się też liczyć z tym, że tak już zostanie bo z wiekiem się niestety tak łatwo mięsnie się nie odbudowują. Zabijecie mnie!!! Zapomniałam wziąć paragonu:oops: Zapłaciłam 123zł (w tym żel do oczu około 20zł) Może jak jutro pójdę odebrac wyniki to poproszę,żeby wypisali na kartce ile co kosztowało i pieczątke przystawili? Aaaa i spotkałam się w lecznicy z Franeczkiem!!! :):):) to już Iza będzie wiedziała o co chodzi:) ale słodziak z niego:loveu: Quote
Borówka16 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='tana']No dobrze, ja mogę przejąć finanse Fawka:) Wyślę Ci Boruś na PW mój nr konta, bo poprzednio podawałam nr Marcina. Byłam u weta:) Krew pobrana, jutro będą wyniki. Oczka sprawdzone, nie ma już stanu zapalnego. Kupiłam żel do oczu Cornergel łagodzący podrażnienia. Poza tym nie trzeba już żadnych leków do oczu:) Fawek tak jak mówiłam ma zaniki mięśniowe wokół oczu i być może jeszcze się to cofnie jak przytyje, ale musimy się też liczyć z tym, że tak już zostanie bo z wiekiem się niestety tak łatwo mięsnie się nie odbudowują. Zabijecie mnie!!! Zapomniałam wziąć paragonu:oops: Zapłaciłam 123zł (w tym żel do oczu około 20zł) Może jak jutro pójdę odebrac wyniki to poproszę,żeby wypisali na kartce ile co kosztowało i pieczątke przystawili? Aaaa i spotkałam się w lecznicy z Franeczkiem!!! :):):) to już Iza będzie wiedziała o co chodzi:) ale słodziak z niego:loveu:[/QUOTE] Robię Ci właśnie przelew z kasą ze skarpety Faworkowej :) A co do rachunku - myślę, że możesz wziąć na kartce ;) Quote
majqa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Jasne, że kartka jest OKI. Tak, czytałam o spotkaniu z biiidnym Franiem. :-) Quote
Borówka16 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Mam zamiar właśnie wysłać Temidzie maila z fotkami i tekstem do bazarku, ja na FB na szybko skleciłam (+ dodałam kilka fragm. z poprzedniego) taki, co o nim sądzicie? Fawor - duży, starszy pies przytulak (do modyfikacji, może ktoś ma pomysł na inny?) Faworka życie nigdy nie było łatwe…kiedyś miał rodzinę, która…no właśnie, czy aby na pewno go kochała? Wyrzucili go, gdy przyszła starość i tak oto wylądował w schronisku. W schronisku jak to w schronisku, psiak został odstawiony do boksu na zasadzie „radź sobie sam”. Faworek kompletnie nie potrafił się odnaleźć w takiej rzeczywistości – inne psy dotkliwie go gryzły, nie dojadał, przez co obecnie ma niedowagę, był odwodniony. Na szczęście pojawiło się wybawienie w postaci domku tymczasowego, w którym teraz Faworek dochodzi do siebie, przybiera na wadze i czeka na nowy dom. Jest bardzo spokojny, ułożony,dobrze chodzi na smyczy, kocha dzieci. Lubi inne psiaki, aczkolwiek miewa małe spięcia z innymi samcami. Może właśnie Ty chcesz go pokochać? Kontakt: [email][email protected][/email] lub 513 145 953 Fawor jest już wykastrowany, posiada chip, jest odrobaczony i zaszczepiony. Nie zostanie sprzedany, a jedynie wydany na zasadach umowy adopcyjnej w uprzednio sprawdzone i zaakceptowane warunki (wizyta przed adopcyjna). Quote
majqa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='Borówka16'](...) Fawor - duży, starszy pies przytulak (do modyfikacji, może ktoś ma pomysł na inny?) (...) Nie zostanie sprzedany, a jedynie wydany na zasadach umowy adopcyjnej w uprzednio sprawdzone i zaakceptowane warunki (wizyta przed adopcyjna).[/QUOTE] A może tytuł: [I][B]Fawor - urodziwy pies widzący sercem![/B][/I] Tu z kolei dodałabym - ....w uprzednio sprawdzone, [B]wyłącznie domowe[/B] i zaakceptowane........ itd. Quote
Borówka16 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='majqa']A może tytuł: [I][B]Fawor - urodziwy pies widzący sercem![/B][/I] Tu z kolei dodałabym - ....w uprzednio sprawdzone, [B]wyłącznie domowe[/B] i zaakceptowane........ itd.[/QUOTE] Ok :) Czyli całość, którą podsyłam Temidzie jest taka: [B]Fawor - urodziwy pies widzący sercem! [/B] Faworka życie nigdy nie było łatwe…kiedyś miał rodzinę, która…no właśnie, czy aby na pewno go kochała? Wyrzucili go, gdy przyszła starość i tak oto wylądował w schronisku. W schronisku jak to w schronisku, psiak został odstawiony do boksu na zasadzie „radź sobie sam”. Faworek kompletnie nie potrafił się odnaleźć w takiej rzeczywistości – inne psy dotkliwie go gryzły, nie dojadał, przez co obecnie ma niedowagę, był odwodniony. Na szczęście pojawiło się wybawienie w postaci domku tymczasowego, w którym teraz Faworek dochodzi do siebie, przybiera na wadze i czeka na nowy dom. Jest bardzo spokojny, ułożony,dobrze chodzi na smyczy, kocha dzieci. Lubi inne psiaki, aczkolwiek miewa małe spięcia z innymi samcami. Może właśnie Ty chcesz go pokochać? Kontakt: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub 513 145 953 Fawor jest już wykastrowany, posiada chip, jest odrobaczony i zaszczepiony. Nie zostanie sprzedany, a jedynie wydany na zasadach umowy adopcyjnej w uprzednio sprawdzone, wyłącznie domowe i zaakceptowane warunki (wizyta przed adopcyjna). Quote
majqa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 To teraz znów należy pozaciskać kciuki. Niech się już ten ostateczny, a dobry, rozumnie kochający domek wyklaruje. Quote
Borówka16 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [quote name='majqa']To teraz znów należy pozaciskać kciuki. Niech się już ten ostateczny, a dobry, rozumnie kochający domek wyklaruje.[/QUOTE] Taki możliwie naj naj! :) Dobranoc Faworku :) Quote
Iljova Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Wierzę że jest się taki domek, tylko niech nie zwleka zbyt długo i da mu to szczęście o którym Faworek marzy :) Quote
tana Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Są wyniki!!!:multi::multi::multi: Jest super!!! :):) To co najważniejsze: trójglicerydy z ponad 7000mg/dl spadły do 235 :):) co jeszcze nie jest wynikiem idealnym bo powinno być do 115 ale jednak widać zdecydowaną poprawę i z czasem sie na pewno wyrówna. Cholesterol z 457 spadł do 296 co mieści się w normie:) Albuminy z 2,1 wzrosły do 3,95 czyli też juz w normie! Pozostałe parametry też sie wyrównały:) Trzustka w porzadku! Jak ja się cieszę :) Mam te wyniki spisane na kartce i wzięłam też kartkę z pieczątką i kwotą jaka zapłaciłam. Mam nadzieje że będzie coś widać. Zaraz wkleję. Quote
tana Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [IMG]http://img713.imageshack.us/img713/6570/photo54s.jpg[/IMG] [IMG]http://img801.imageshack.us/img801/115/photo53t.jpg[/IMG] Quote
Borówka16 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [quote name='tana']Są wyniki!!!:multi::multi::multi: Jest super!!! :):) To co najważniejsze: trójglicerydy z ponad 7000mg/dl spadły do 235 :):) co jeszcze nie jest wynikiem idealnym bo powinno być do 115 ale jednak widać zdecydowaną poprawę i z czasem sie na pewno wyrówna. Cholesterol z 457 spadł do 296 co mieści się w normie:) Albuminy z 2,1 wzrosły do 3,95 czyli też juz w normie! Pozostałe parametry też sie wyrównały:) Trzustka w porzadku! Jak ja się cieszę :) Mam te wyniki spisane na kartce i wzięłam też kartkę z pieczątką i kwotą jaka zapłaciłam. Mam nadzieje że będzie coś widać. Zaraz wkleję.[/QUOTE] Super, cieszę się z tych wyników bardzo :multi::loveu: A co do odliczenia za weta to już sobie sama odliczysz, bo przelew już poszedł ;) Quote
madzik770 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Widzę,że u naszego Fawcia super wieści są:multi: aż miło czytać...tak trzymaj Faworku kochany;) Quote
Smyku Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 No super , Faworku łapki wciąż zaciśnięte za dalszą poprawę . Quote
irenaka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Wybaczcie dziewczyny, ale znalazłam się z Borówką 16 na tym samym bazarku ogłoszeniowym i ku mojemu zdziwieniu ogłoszenia w sprawie adopcji Faworka idą na Borówkę:crazyeye:. Chyba, że to nie są dane Borówki: Kontakt: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub 513 145 953 (Ola) Wybaczcie, ale nie rozumiem, jak dziecko, które na dodatek znalazło się ze względu na swoje zasługi:diabloti: na CK zajmuje się kolejną adopcją? Na wątku widzę też, że chyba kasa zbierana jest na konto dziecka, albo podstawione konto. Nikomu to nie przeszkadza? Jeżeli tak, to z góry przepraszam za wtargnięcie na wątek. Quote
Borówka16 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [quote name='irenaka']Wybaczcie dziewczyny, ale znalazłam się z Borówką 16 na tym samym bazarku ogłoszeniowym i ku mojemu zdziwieniu ogłoszenia w sprawie adopcji Faworka idą na Borówkę:crazyeye:. Chyba, że to nie są dane Borówki: Kontakt: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub 513 145 953 (Ola) Wybaczcie, ale nie rozumiem, jak dziecko, które na dodatek znalazło się ze względu na swoje zasługi:diabloti: na CK zajmuje się kolejną adopcją? Na wątku widzę też, że chyba kasa zbierana jest na konto dziecka, albo podstawione konto. Nikomu to nie przeszkadza? Jeżeli tak, to z góry przepraszam za wtargnięcie na wątek.[/QUOTE] Dla mnie jest totalnie obojętne na czyje konto będą zbierane pieniądze, ale jakoś chętnych nie było, więc są na moje - przeszkada Ci to? Czy masz jakieś niejasności w rozliczeniach? Nie ja jedyna jestem niepełnoletnia na tym forum - jest na prawdę sporo taki osób, one także zbierają deklaracje. Dane do ogłoszeń poprzednio były ustalane, gdyż tylko ja i Marycha znałyśmy Faworka lecz Marycha nie chciała, aby na nią były dane, gdyż do niej nie można się dodzwonić, a teraz nie proponowałam Jej tego, ponieważ jak sama pisała na jednym z wątków - w każdym momencie może wyjechać za granicę. Może być na kogoś innego kontakt, nie ma problemu, tylko na kogo? Ja każdy telefon/email w sprawie Faworka konsultuję na wątku jak widać, wszyscy podejmują decyzję, czy dom jest warty uwagi. Quote
irenaka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [quote name='Borówka16']Dla mnie jest totalnie obojętne na czyje konto będą zbierane pieniądze, ale jakoś chętnych nie było, więc są na moje - przeszkada Ci to? Czy masz jakieś niejasności w rozliczeniach? Nie ja jedyna jestem niepełnoletnia na tym forum - jest na prawdę sporo taki osób, one także zbierają deklaracje. Dane do ogłoszeń poprzednio były ustalane, gdyż tylko ja i Marycha znałyśmy Faworka lecz Marycha nie chciała, aby na nią były dane, gdyż do niej nie można się dodzwonić, a teraz nie proponowałam Jej tego, ponieważ jak sama pisała na jednym z wątków - w każdym momencie może wyjechać za granicę. Może być na kogoś innego kontakt, nie ma problemu, tylko na kogo? Ja każdy telefon/email w sprawie Faworka konsultuję na wątku jak widać, wszyscy podejmują decyzję, czy dom jest warty uwagi.[/QUOTE] Mój post nie był skierowany do Ciebie Borówko, więc nie będę z Tobą dyskutować. Quote
majqa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [quote name='Borówka16']Super, cieszę się z tych wyników bardzo :multi::loveu: A co do odliczenia za weta to już sobie sama odliczysz, bo przelew już poszedł ;)[/QUOTE] Kasa - kasę, jak czytam Borówka przekazała już Tanie, osobie dorosłej. Dane kontaktowe w ogłoszeniach w tym konkretnym przykładzie - Fawor - zupełnie nie przeszkadzają mi na Borówkę. Tana nie wyda nikomu psa w uzgodnieniu li tylko z Borówką. Jeśli do Borówki zadzwoni ktoś do rzeczy bez problemu przejmę na siebie dalsze rozmowy i dogranie wizyty przedadopcyjnej - Łódź - mogę pojechać sama, poza Łodzią - postaram się znaleźć właściwą osobę. Jeśli z jakichś przyczyn nie będę mogła sprostać temu, co opisałam postaram się, by znalazł się na moje miejsce ktoś inny, dorosły i odpowiedzialny. Inna opcja - moje dane kontaktowe w ogłoszeniach, dalszy przebieg spraw podobny. Tak czy owak na tym etapie zagrożenia dla Fawora ze strony Borówki nie widzę. Quote
majqa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 [COLOR=blue][B]A na późny koniec dnia pozwolę sobie zaprosić na bazarek dla Fawcia z fantami od Kochanej Smyku! :loveu: :loveu: :loveu:[/B][/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/threads/210887-Taniec-kolor%C3%B3w-bi%C5%BCutkowo-na-Faworka-do-17.07.-Zapraszam[/url]! Quote
Smyku Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Izuś 1,30 to bardziej wczesny początek niż późny koniec dnia . Fanty skromne ale czym chata bogata tym się dzieli , serdecznie dziewczyny zapraszam . Faworku słodki łapki zaciśnięte za poprawę zdrówka . Quote
Recommended Posts