Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boruś a Ty gdzie? Też jesteś za sukces odpowiedzialna;)
Aniu, jak wejdziesz to jeszcze to podniesiemy, ale Faworek musi mieć pełną morfologię, biochemię, badanie kupy, pasożyty standard i osobno test na lamblię. To Izuś mi wszystko podpowiedziała:)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Maryśka, dzięki za relację :loveu: I olbrzymie podziękowania dla Ani i jej TŻ, to dzięki Wam Faworek jest na drodze do lepszego życia :Rose::Rose:
Marysiu, ja Ci wczoraj przelałam 20zł za paliwo, doszło? Pieniądze były z bazarku imiennego, sorry, że tak sobie nimi zarządziłyśmy, ale nie chciałyśmy nic pisać na wątku, że dziś Fawek idzie do DT...wiecie same o co chodzi.
Strasznie mi przykro i cholernie żałuję, że dziś nie byłam z dziewczynami po Faworka...ale skręcenie kostki + potłuczenie jej okolic nie wybiera....:-(
Czekam teraz na relację Ani :loveu:

Posted

Zaraz sprawdzę co z pieniędzmi, ale 20 zł to za dużo. Acha, Boruś weź kasę ze skarpety Medoraków na Fawinka. W tej skarpecie są pieniądze tylko od Borówki i ode mnie po 5 zł., chyba zimą wpłacane. Fawkowi musimy kupić obróżkę przeciw cholernym kleszczom! Przyda się kasiora:)

Posted

Ja też Izuś, normalnie nie chodzę, ale podskakuję:) On jest taki kochany, dobry, ale zastraszony jeszcze, ech, co za pieprzony debil go wyrzucił, zostawił, od tak sobie, jak mógł, takiego psa??????????

Posted

Wiesz, że z moim skrzywieniem to ja go widzę w wersji podkołdernej? :evil_lol:
Kiziać, miziać, całować, poprawiać podunię pod główką, a jak będzie wyłazić spod kołdry to zniewolić i wepchnąć z powrotem. Wiem, wiem... to chore. :evil_lol:

Posted

Koniec zmartwień Faworka naszego
I myśli czy spotka go w życiu coś dobrego.
Od teraz już życie inne będzie
Jeszcze niech tylko jego na zawsze człowiek przybędzie.
Lecz nim to się stanie
Faworek u Ani i Marcina zostanie.
Tam zazna życia spokojnego
I od przeszłości lepszego. :-)

Posted

[quote name='majqa']Wiesz, że z moim skrzywieniem to ja go widzę w wersji podkołdernej? :evil_lol:
Kiziać, miziać, całować, poprawiać podunię pod główką, a jak będzie wyłazić spod kołdry to zniewolić i wepchnąć z powrotem. Wiem, wiem... to chore. :evil_lol:[/QUOTE]
Hi, hi, ja tam Cię rozumiem....Obawiam się, że Ania, Marcin i KRESKA nie dadzą rady już upchać Fawinka w łóżku.....:)
Jest i poetka nasza kochana:)

Posted

Stan kasy wyglądał dotąd tak:

[FONT=Verdana][U]ROZLICZENIE:[/U][/FONT]

[FONT=Verdana]358zł – z bazarku na Tłusty Czwartek, który wystawiła Agni
32zł - z bazarku imiennego Borówki16
=
390zł

Chyba były jeszcze na wątku jakieś deklaracje. Sprawdzisz Borówko?
[/FONT]

Posted

Witamy wszystkich! Faworciu już u nas! Czuje się chyba coraz lepiej bo nie chodzi juz na ugiętych łapkach i macha ogonkiem:) Pzed chwila go kąpaliśmy bo już nie dało się wytrzymać z tym smrodkiem... Zdecydowanie mu się ten zabieg nie podobał, ale siedział grzecznie w wannie tak jakby nie miał siły się bronic bidulek. Jest jeszcze troche mokry ale chyba szczęśliwy z tą czystością:) Wybrał sobie miejsce obok budki Kreseczki i tam mu zrobiliśmy posłanko. Wyobraźcie sobie, że nawet bronił swojej nowej siostrzyczki na spacerze warcząc na innego psiaka który do niej podszedł!! Kochany! Wpuszczamy mu kropelki z gentamycyną, które dostaliśmy od Pani doktor ze schroniska. Pani mówiła ze Fawor ma entropium czyli podwinięcie powieki do wewnątrz gałki oczej i przez to robią sie różne stany zapalne co widac u psiaka (ropa w oku)....

Posted

Podobno można to operować, ale nie zdecydowali się na to bo taki stary psiak może ciężko znieśc znieczulenie i np. nie obudzić się po narkozie. Faktycznie, w tym stanie (bardzo chudy) też nie zdecydoawałabym się na operację. Pani poleciła mi wpuszczanie kropelek z antybiotykiem 3 razy dziennie. Zobaczymy jeszcze co powie wet do którego się wybieramy w najbliższym czasie. Poza tym Fawek jest w dobrej kondycji, ma piekna błyszczącą sierść, widać, że w schronie był dobrze traktowany i za to bardzo dziękujemy!!! Faworek pozdrwia serdecznie:)

Posted

Aniu witamy:)
Fawciu bronił mojej ulubienicy??? Kochany dzwoniec z niego:):) Dobrze, że już wymyty, bo walił, okropnie;) A sraczka ustąpiła? Była jakaś wpadka w domku? Mam nadzieję, że noc minie Wam spokojnie:)

Posted

Sraczka była niestety, ale tylko na spacerku! W domu nie miał żadnej wpadki! Jest niesamowity psinek, naprawdę. Mam nadzieje, że po tej dietce ryżowo kurczakowej się poprawi kupsko;) Zaraz kilka zdjęć będzie;)

Posted

Majqa, właśnie edytuję 1szy post, zaraz wszystko będzie jasne :) Maryś, to przelej mi to co Ci zostało z kasy na benzynę i będzie ok :) Powiem tylko, że te ponad 3 stówy ma Agni, ja miałam tylko to 32zł, z czego zostało mi 12zł, bo 20zł przelałam Ci na benzynę + po 10 zł od nas ze skarpety. Właśnie ślę PW do Agni z prośbą o przelanie na moje konto.
Aniu - witamy na wątku! :loveu: Dzięki serdeczne za relację :)

Posted

Post rozliczeniowy zaktualizowany, póki co policzyłam, że 20zł poszło na transport - Marycha, ile dokładnie wyszło?
Teraz piszę do Kmurdz i Agaty51, które oferowały pomoc finansową.