Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a jakbyś powiedziała, że chciałabyś z ciekawości zobaczyć jej rodowód :D
powiedz, że chciałabyś wiedzieć jak wygląda, bo jakbyś chciała kupić psa to jak to mniej więcej wygląda.. podstępem :) albo z jakiej hodowli jest no takie czysto ciekawskie pytania :)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kalyna']a jakbyś powiedziała, że chciałabyś z ciekawości zobaczyć jej rodowód :D
powiedz, że chciałabyś wiedzieć jak wygląda, bo jakbyś chciała kupić psa to jak to mniej więcej wygląda.. podstępem :) albo z jakiej hodowli jest no takie czysto ciekawskie pytania :)[/QUOTE]

W obecnej sytuacji trudno udawać, że pytam z ciekawości :evil_lol:

Posted

ło matko:mdleje: jak czytam albo słyszę takie głupoty to żałuję, że dziadek po wojnie oddał całą zdobyczną broń:diabloti: Najgorsze jest to, że takie kretyńskie pomysły mają też młodzi ludzie, którzy powinni mieć trochę bardziej światłe poglądy na rzeczywistość. Jak byłam z moją psicą u weta zdejmować szwy po sterylce to też jakiś znawca uświadamiał mnie że sunia powinna mieć chociaż raz szczeniaczki dla zdrowia bo to naturalne:roll: Jak mu powiedziałam, że jest wystarczająco dużo bezdomniaków, to mi odpowiedział że "a [B]może[/B] znaleźliby się chętni na szczeniaczki":flaming: Głupota jest nieuleczalna. Domyślam się że ta paniusia oczywiście ze s-ka?

Makot'a czy możesz przysłać warunki adopcji stawiane przez UM w S-ku o których pisałaś na wątku starachowickim? [email][email protected][/email]

Posted

[quote name='Elka_Ka']ło matko:mdleje: jak czytam albo słyszę takie głupoty to żałuję, że dziadek po wojnie oddał całą zdobyczną broń:diabloti: Najgorsze jest to, że takie kretyńskie pomysły mają też młodzi ludzie, którzy powinni mieć trochę bardziej światłe poglądy na rzeczywistość. Jak byłam z moją psicą u weta zdejmować szwy po sterylce to też jakiś znawca uświadamiał mnie że sunia powinna mieć chociaż raz szczeniaczki dla zdrowia bo to naturalne:roll: Jak mu powiedziałam, że jest wystarczająco dużo bezdomniaków, to mi odpowiedział że "a [B]może[/B] znaleźliby się chętni na szczeniaczki":flaming: Głupota jest nieuleczalna. Domyślam się że ta paniusia oczywiście ze s-ka?

Makot'a czy możesz przysłać warunki adopcji stawiane przez UM w S-ku o których pisałaś na wątku starachowickim? [email][email protected][/email][/QUOTE]

Tja, osoba 22-letnia, bardzo nowoczesna i jak widać "uświadomiona".
Teraz dyskusja przybrała jeszcze śmieszniejszy wymiar, prawny...ale nie będę o tym tutaj pisać.
Tak, ze Skarżyska...

A Umowy Wam wysyłałam. Nie doszły?!
Kurcze, mi czasem internet tnie, ale myślałam, że poszły bez problemu.
W takim razie wyślę to jeszcze raz - za chwilę powinno być u Was na mailu :)

Posted

[quote name='Elka_Ka']chi chi chi:evil_lol: poczekaj, podałam Ci maila ale zapomniałam sprawdzić pocztę:lol: Ostatnio jestem zakręcona jak słoik z butaprenem:evil_lol:[/QUOTE]

No to masz teraz na dwóch mailach :D

Posted

O matko kochana i wszyscy święci :/ jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie zna zasad R=R i nie wie co to pseudohodowle, nie każdy jest od razu obeznany, ale bycie głuchym na argumenty i logiczne tłumaczenie ?? :/ mam kuzynkę, która chce Chihuahua, bo moja jest do cziłki podobna i z tekstem do mnie, że miałam farta, że trafiłam na moją w schronisku, bo u nas w regionie (łódzkie) takie psy 600zł kosztują. Spytałam, ją czemu za kundelka chce dać 600zł jakiemuś pseudohodowcy, skoro może wziąć psa ze schroniska i przekazać 600zł darowizny. Oczywiście się zaczęła dyskusja, którą większość z nas zna i za nic nie mogłam trafić do niej z jakimikolwiek argumentami :/

Najlepszy tekst o tym, że mam farta :/:/ jakby na dogo było mało mikrusów w potrzebie :/

Co by nie offtopować na całej linii to poproszę o nowe zdjęcia :):)

Posted

[quote name='Iskra14']O matko kochana i wszyscy święci :/ jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie zna zasad R=R i nie wie co to pseudohodowle, nie każdy jest od razu obeznany, ale bycie głuchym na argumenty i logiczne tłumaczenie ?? :/ mam kuzynkę, która chce Chihuahua, bo moja jest do cziłki podobna i z tekstem do mnie, że miałam farta, że trafiłam na moją w schronisku, bo u nas w regionie (łódzkie) takie psy 600zł kosztują. Spytałam, ją czemu za kundelka chce dać 600zł jakiemuś pseudohodowcy, skoro może wziąć psa ze schroniska i przekazać 600zł darowizny. Oczywiście się zaczęła dyskusja, którą większość z nas zna i za nic nie mogłam trafić do niej z jakimikolwiek argumentami :/

Najlepszy tekst o tym, że mam farta :/:/ jakby na dogo było mało mikrusów w potrzebie :/

Co by nie offtopować na całej linii to poproszę o nowe zdjęcia :):)[/QUOTE]

No właśnie...ale co zrobić :/
Najgorsze jest to, że ludzie są przekonani, że to ja w tym wypadku jestem bezduszna i jestem brutalem, a nie miłośnikiem zwierząt, skoro chcę zabić szczeniaczki :shake:

Zdjęcia dam w czwartek, bo serio nie mam dziś czasu, a sprawa tej sterylki zajęła mi już zbyt wieeeele dzisiaj :diabloti:
Macie galerię? :)

Posted

Wszystko dotarło. Dzięki :loveu: A teraz albo potem (jak nie masz teraz czasu) napisz mi jak to się mniej więcej załatwia. Znajdujesz pieska i co? W którym pokoju go zgłaszasz? Tak poprostu życzysz sobie podpisać umowę adopcyjną z miastem i nie robią z tego powodu żadnych problemów? I z finansowaniem sterylki i takich tam, też nie?

Posted

To przekonanie o przynajmniej jednym miocie strasznie pokutuje w Polsce.
Ale bywa i tak, że ludzie mają to w d... tak jak na zapyziałej wsi, gdzie obecnie mieszkam i suki z cieczką latają sobie luzem po całej wsi, a razem z nimi horda samców, które przy okazji co mniejsze psiaki zagryzą ... zgroza! Pies albo na metrowym łańcuchu przy budzie, albo zupełnie luzem ... A nasz Misiek jest jedynym psem, który ma smycz i na niej chodzi.

I co to znaczy domowe schronisko? Że będzie rozmnażać psy i będą trafiać do jej schroinska?!

Posted

Ludzi są nieedukowalni :/ oczywiście mamy galerię i zapraszamy serdecznie :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/209367-Nasza-ma%C5%82a-Chilli-%29-%29[/url]

Posted

Ha, właśnie nieplanowo wcześnie skończyłam jeden projekt, więc mogę Wam odpisać :D

[quote name='daguerrotype']To przekonanie o przynajmniej jednym miocie strasznie pokutuje w Polsce.
Ale bywa i tak, że ludzie mają to w d... tak jak na zapyziałej wsi, gdzie obecnie mieszkam i suki z cieczką latają sobie luzem po całej wsi, a razem z nimi horda samców, które przy okazji co mniejsze psiaki zagryzą ... zgroza! Pies albo na metrowym łańcuchu przy budzie, albo zupełnie luzem ... A nasz Misiek jest jedynym psem, który ma smycz i na niej chodzi.

I co to znaczy domowe schronisko? Że będzie rozmnażać psy i będą trafiać do jej schroinska?![/QUOTE]

No, na wsiach wiadomo co się dzieje...ale dla mnie i tak mniejszym złem są takie "półdzikie" psy biegające luzem, niż wywalony z dnia na dzień na zbity pysk domowy pies....bo te dzikie przynajmniej sobie potrafią poradzić puszczone samopas i całkiem nieźle im to idzie. Poza tym, jak się te półdzikie rozmnażają, to szczęście w nieszczęściu - ale przynajmniej odbywa się jakaś selekcja naturalna...
....a jak ktoś umyśli sobie rozmnażanie swojej niespecjalnie wyjątkowej genetycznie suczki kundelka to niestety natura ma mało do gadania.

A schronisko domowe PODOBNO chce założyć weterynarz, który chce mieć szczeniaczki po tej suni.
Nie pytaj mnie jak to ma rzekomo działać. Jak to usłyszałam to nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać. Pewnie gdybym siedziała, to spadłabym z krzesła...

[quote name='Elka_Ka']Wszystko dotarło. Dzięki :loveu: A teraz albo potem (jak nie masz teraz czasu) napisz mi jak to się mniej więcej załatwia. Znajdujesz pieska i co? W którym pokoju go zgłaszasz? Tak poprostu życzysz sobie podpisać umowę adopcyjną z miastem i nie robią z tego powodu żadnych problemów? I z finansowaniem sterylki i takich tam, też nie?[/QUOTE]

Teoretycznie można tam zgłosić każde bezdomne zwierze z deklaracją zaadoptowania go.
Jeśli chodzi o przyznawanie skierowań na bezpłatne sterylizacje i szczepienia, to mam akurat małe doświadczenie, bo Bastę i tak sterylizowałam na własną rękę, a jak napatoczyła się Nitka, to mój weterynarz dał znać pani z UM, że sprawa jest pilna (ciąża) i poprosił o skierowanie.
Wcześniej mówił mi, że zazwyczaj nie ma problemu ze skierowaniami na sterylki, ale różnie to bywa i czasem kręcą w Urzędzie nosem, jeśli przyjdzie do nich prywatna osoba - wet zanim tam zadzwonił i załatwił sterylkę, poradził mi, żebym na wszelki wypadek wzięła ze sobą legitymację wolontariusza KTOZu. Nie ma to żadnych formalnych uzasadnień, ale podobno widząc kogoś z jakiejkolwiek organizacji są chętniejsi do współpracy.
Może boją się, że zwykły kowalski spróbuje to wykorzystać i szczepić swojego wcale nie przygarniętego psa za darmo, nie wiem...

Ale myślę, że nie będziesz mieć problemu, bo umowy adopcyjne podpisuje się u bardzo miłej pani, która z moich wstępnych obserwacji jest dosyć obeznana w temacie, jak na urzędnika - kiedy tam byłam i rozmawiałam z tą panią o tym, że strasznie dużo psów w naszych okolicach ludzie wyrzucają, to opowiadała o tym, że kiedyś widziała na stacji benzynowej błąkającego się psa w typie łajki wschodniosyberyjskiej.....no, a jak ktoś jest świadomy, że łajka to rasa, a nie tylko imię psa z kosmosu, to wiecie - nasz człowiek :D
Poza tym dostaliśmy cały pakiet woreczków na odchody, mimo że powinniśmy dostać jeden :P

Nie pamiętam w jakim do jest dokładnie pokoju....79, albo 78...coś takiego, chyba na II piętrze (serio nie pamiętam :lol:)
Ogólnie, jak wejdziesz do UM, to zaraz przy wejściu jest informacja, gdzie raczej zawsze ktoś jest, więc można spytać dokładnie który to pokój.

O ile się nie mylę to imię i nazwisko tej pani jest na umowach, które Ci przesłałam. Nie będę tu pisać jej nazwiska, bo ją jeszcze ktoś ścignie, że mi za dużo woreczków dała :evil_lol:

Jak w czymś jeszcze mogę pomóc to pytaj :D

Pozdrawiam :)

Posted

W sumie znów powinnam robić projekt i tu nie zaglądać....ale krótką informację Wam zostawię, a co.

Ten mały, przebrzydły sznurek zeżarł mi dziś telefon! :lmaa:

Posted

[quote name='deer_1987']My do na zapraszamy bo zniknelas cos :([/QUOTE]

Faktycznie rzadziej, ale bywam u Was, tylko cicho siedzę, bo mam ostatnio ogrom roboty i udaję sama przed sobą, że jak nie piszę, to znaczy że nie marnuję czasu :roll:
Chociaż i tak czasem nie udaje mi się powstrzymać i wsiąkam tutaj w jakieś niekoniecznie niezbędne mi do życia dyskusje :lol:
Jutro oddam projekt to nadrobię zaległości :razz:

A teraz w akcie rozpaczy postanowiłam pocieszyć się Dogomanią, bo mam oddanie projektu o 12, a właśnie zawiesił mi się AutoCad z niezapisanymi zmianami w pliku :watpliwy:

I cały mój detal nad którym siedziałam od 2 poszedł się.... :motz:

Posted

Nie wiem, póki co sobie poprzeklinam... :motz:
...a mój nadworny informatyk śpi w najlepsze i dodzwonić się do niego nie idzie, no!
Kto to widział...spać o tej porze :-x

Nie no, chyba muszę się pożegnać z moją kilkugodzinną krwawicą i wyłączyć ten piekielny pomiot Cadowski, bo nie zapowiada się na to, żeby mu się odwidziało to zawieszenie... :comp26:

...

...

...

...

...

Łooo, ile tu jest wymyślnych emotek! :no-no-no:
Bwhahaha! :knuje:

Chyba za mało ostatnio sypiam :tard:
Musicie mi to wybaczyć :D

Posted

[quote name='deer_1987']ikonek duzo ale rozumiem Twoja zlosc[/QUOTE]

One mają właściwości terapeutyczne i bardzo mi pomogły w mojej żałobie. Jeszcze nigdy w życiu nie użyłam tylu różnych mord w jednej wypowiedzi :D
Ale już mi lepiej. Postanowiłam ukrócić cierpienia zwieszonego przez ostatnie półtorej godziny Cada i wysłałam mój detal przekroju w odchłań cyberprzestrzeni.
Niech spoczywa w pokoju...

Teraz tylko pytanie, czy liczyć na dobroduszność prowadzących i możliwość oddania projektu jutro, a teraz wreszcie pójść spać, czy siąść i na wariata zacząć to robić od nowa, wiedząc, że i tak już nie zdążę... :jumpie:

Posted

Dzięki makot'a za info:loveu: szkoda, że pół roku temu nie byłam taka mądra:roll: Gdzie Ty wtedy byłaś?:hmmmm::niewiem:
Jak Ci poszło z tym zawieszonym projektem? Widzę, że jeszcze nie nauczyłaś się zapisywać wszystkiego co 2 min;) Ja już tak robię, po smutnych doświadczeniach ze złośliwym sprzętem:diabloti:

Posted

[quote name='kalyna']i jak poszło?
**
mi się dzisiaj w pociągu przypomniało, że jak basta ma problemy ze stawami to dawaj jej kości z chrząstkami to powinno pomóc :)[/QUOTE]

Bastka dostaje chrząstki specjalnie z myślą o stawach. A jak nie je kości, to dostaje Can-Vit'a z glukozaminą :D

[quote name='deer_1987']no wlasnie jak sie skonczyla historia?[/QUOTE]

Udało mi się oddać projekt, ale za to nie spałam przez około 45 godzin...
...na szczęście wszystkie projekty już oddane :multi:
Teraz jeszcze tylko egzaminy :eviltong:

[quote name='Elka_Ka']Dzięki makot'a za info:loveu: szkoda, że pół roku temu nie byłam taka mądra:roll: Gdzie Ty wtedy byłaś?:hmmmm::niewiem:
Jak Ci poszło z tym zawieszonym projektem? Widzę, że jeszcze nie nauczyłaś się zapisywać wszystkiego co 2 min;) Ja już tak robię, po smutnych doświadczeniach ze złośliwym sprzętem:diabloti:[/QUOTE]

Ja wtedy...gdzieś byłam :roll:

A zapisywać się już prawie nauczyłam, bo już kilka razy odpokutowałam takie zapomnienie.
Tyle tylko, że jak pewnie wiesz - zazwyczaj jest tak, że człowiek zapisuje projekt co dwie kreski, a jak zacznie robić coś naprawdę ważnego i się w to wciągnie, to zapomina o save'ach :watpliwy:

Zaraz rzucę fotki z wczorajszego spacerku na Błoniach, bo wreszcie zabraliśmy ze sobą aparat :D

Posted

[QUOTE=makot'a;17088372]BUdało mi się oddać projekt, ale za to nie spałam przez około 45 godzin...
...na szczęście wszystkie projekty już oddane :multi:
Teraz jeszcze tylko egzaminy :eviltong:

Zaraz rzucę fotki z wczorajszego spacerku na Błoniach, bo wreszcie zabraliśmy ze sobą aparat :D[/QUOTE]
ja już mam teoretycznie wakacje, ale żem ja głoopia to mam jutro poprawkę :angryy:

Taaa dawno fotek nie było :eviltong: