Amanita Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Dino w piątek trafił do azylu dla bezpańskich psów w Żorach. Trafiła tam również jego wierna przyjaciółka – Dina (Dinusia ma oddzielny wątek). Ten piękny, misowaty psiak został oddany przez swojego właściciela. Dino, choć miał swojego pana, nigdy nie zaznał miłości. Był tylko zwyczajnym burkiem, który mieszkał na działce, przykuty łańcuchem… Kiedy jego pan sprzedał działkę, psy przestały być potrzebne. Dinuś wydostał się ze swojego piekła, by trafić do zamkniętego kojca, by, w co głęboko wierzę, otrzymać szansę od losu. Jego pan nigdy mu nie mówił, jaki jest piękny i wyjątkowy. Jego pan często zapominał o tym, że pies musi jeść, że bywa spragniony, dlatego Dinuś jest teraz przeraźliwie chudy, zabiedzony Dino ma około 5 lat. Jest pięknym, dużym psem, który pomimo swych bolesnych doświadczeń, potrafi się uśmiechać. Jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, skory do zabawy, a jednocześnie spokojny, opanowany. Pilnie potrzebuje domu, ponieważ grozi mu wyjazd do schroniska Sprawdzi się zarówno w roli stróża, jak i psa - kanapowca. Może również trafić do domu, gdzie są dzieci. Nie będzie również narzekał, jeśli w nowym domu będzie miał psiego towarzysza, z którym można psocić. Ten psiak pilnie potrzebuje swojego człowieka – kogoś, kto da mu kawałek swojego serducha, poświęci trochę czasu, ugotuje pyszny obiadek, wyprowadzi na długaśny spacer. Dinuś obiecuje być na zawsze wiernym przyjacielem. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 cholera jasna, czy on już je spisał na straty i całkiem przestał karmić?! W te lipcowe upały "zapominał" dawać im wodę, może chciał je wykończyć? Znam psy na tyle (chodziłam je z marmar dokarmiać zanim nie założył łańcucha na bramkę - on chyba lubi łańcuchy), że mogę powiedzić że najbardziej na świecie, chyba bardziej niż jedzenia (jadły odpady i zlewki) potrzebny im kontakt z człowiekiem. Mimo że były głodne zostawiały jedzenie i szły się połasić. Zawsze się cieszył jak przychodziłyśmy. On i Dinka. Din o j ak nas widział to brał do pyska swój garnek i z nim skakał ale przy tym szcekał radośnie więc garnek mu wypadał. Śmieszny jest, wesoły psiak. Są przyjazne w stosunku do ludzi, psów, kotów. (Były tam i 2 zagłodzone koty, ciekawe co z nimi?:angryy: :angryy:) tu jest link do jego koleżanki z działki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30448 Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Dino na owczarkach: http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=9445&PN=1&TPN=1 Quote
Gosia>>> Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Piękny piesek. Oby jak najszybciej znalazł dom. A takich nieodpowiedzialnych ludzi to sie powinno.... ah szkoda słow. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 misio dino na 1 po super domek Quote
wandul 66 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 o bosze , a juz wierzyłam , że uda nam się cud!!! Quote
wandul 66 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 proszę napisać , do kiedy kwarantanna Quote
syla00 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 nie ma kwarantanny:puppydog: za to jest przewidziany na wycieczke do Mysłowic...bilet w jedną stronę:-( Quote
Amanita Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 Dinuś i Dina niestety nie mają kwarantanny:-( Teraz pozostaje nam modlić się o to, żeby w azylu nie pojawiały się nowe psiaki, a dobre domki jakoś cudownie się rozmnożyły. Dino jest piękny i wierzę, że ktoś się w nim zakocha. Oby to stało się jak najszybciej. Quote
wandul 66 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 kwarantanny nie mają psy , które trafiły od właściciela , ale czy przebywanie samotnie na niezamieszkałej działce jest równoznaczne z posiadaniem właściciela??? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 o niego się martwię najbardziej bo jest najstarszy i nikt nie będzie tam wiedział jaki jest wspaniały i go nikt nie adoptuje i go szybko....:-( Quote
BasiaD Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Do góry DINO, niech Cię domki zauważą! Taki psiur jużdawno powinien być w dobrym. swoim domku! Quote
supergoga Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 JUtro powstawiam go w net, dziś nie zdążę. Przez to że nie ma powiadomień o postach z dogo - chyba że tylko ja już nie mam - nie jestem czasem w stanie czegos uchwycić. Może ktoś tymczas da psiakowi. Quote
maja jav Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Alfa i Zuzia napisał(a):o niego się martwię najbardziej bo jest najstarszy i nikt nie będzie tam wiedział jaki jest wspaniały i go nikt nie adoptuje i go szybko....:-( Ja tez, czarno to widze jak trafi do schronu:-( , mozna sprobowac poszukac hotelu, ale to sa spore koszta, macie jakies plakaty? , moge je drukowac i porozwieszac u wetow w Jaworznie Quote
Amanita Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 Ciotki bez przesady - te kilka siwych włosów na pyszczusiu. Dinuś jest piękny - ja tam wierzę, że ktoś się w nim zakocha. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 mnie nie przeszkadza że ma siwe włosy na pyszczku ale dla ludzi pies roczny już jest stary a co dopiero ten misiak. :shake: Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Bidulek jest wpisany na liste wycieczki do Mysłowic:(:(:( A więc jest bardzo mało czassu!!!!!!(tylko do poniedziałku bądź wtorku??:(:()) Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Jak dostaje jeedzonko to nie gryzie tylko dosłownie łyka!!!!!! On chyba nie zasmakował nigdy jedzenia!! Quote
supergoga Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 http://www.allegro.pl/item125936343_kudlaty_piekny_dino_bardzo_prosi_o_ratunek_i_dom.html Może ktoś zakocha się w pięknym psie. Może ktos zaoferuje choć domek tymczasowy - żeby tylko nie schron. :shake: Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Oby szybko się ktoś zakochał!! Quote
Recommended Posts