terra Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 No faktycznie malizna z niej. Moje koty ważą dwa razy więcej. Kuruj się maleńka, trzeba świat oglądać zdrowymi oczętami. Quote
Trisza Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Kochani..Dusieńka ma więcej problemów zdrowotnych jak się okazało( ortopedycznych)..Pies z całą pewnością znając sytuację na tym podwórku, był źle traktowany, niedożywiony i zastraszony..:(. Więcej szczegółów od Pani naszej kochanej..:(( Quote
lilo Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Biedna Mała , strach pomyślec co ona musiała przejśc.... Quote
wtatara Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 czyli Dusia nie pojechała do Krakowa do DT , tylko gdzie i jaki to ma być domek? Quote
quatro Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 wtatara napisał(a):czyli Dusia nie pojechała do Krakowa do DT , tylko gdzie i jaki to ma być domek? Dusia jest w Chorzowie, Pani miała ją tylko w Krakowie odebrać. Z mojego śledzenia wątku od początku miała jechać do Chorzowa. Wypowiedź domku na wcześniejszej stronie- napewno bardzo dobry :) Quote
Trisza Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Pani która zabrała lalunię to cudowny człowiek.Będzie leczyła maleńką, która przeszła wiele z tego co już wiem.Uszkodzona żuchwa ponoć na skutek kopnięcia być może...Chore kolanko do operacji( być może błędy popełnione w jej szczenięctwie).Niestety. To trzeba napisać dla dobra pozostałych psów tam znajdujących się.Dzisiaj oosby pojechały odebrać Puchacię aby ją przetrzymać do jutra, bowiem jedzie do DT w Krakowie. Mała jest tak samo zastraszona......:((. I z tego co wiem kolejne dwie suczki tam są szczenne....Brak słów. Nie wiem co robić....:((( Quote
Trisza Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/201937-Pilne!Puchatek-szuka-domu! Quote
mondralala Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zdjęcia Dusi: Dusia prezentuje się na stole, by było ją widać całą a nie tylko plecy: http://www.dogomania.pl/site/gallery/p/58937/ http://www.dogomania.pl/site/gallery/p/58939/ http://www.dogomania.pl/site/gallery/p/58940/ A teraz zabawa pt. "Znajdź 5 różnic": wersja 1 http://www.dogomania.pl/site/gallery/p/58942/ wersja 2 http://www.dogomania.pl/site/gallery/p/58941/ (Dusia jest po prawej patrzącego) Życzymy, z Dusią, wesołej zabawy! Quote
_Aga_ Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Trisza napisał(a):Pani która zabrała lalunię to cudowny człowiek.Będzie leczyła maleńką, która przeszła wiele z tego co już wiem.Uszkodzona żuchwa ponoć na skutek kopnięcia być może...Chore kolanko do operacji( być może błędy popełnione w jej szczenięctwie).Niestety. To trzeba napisać dla dobra pozostałych psów tam znajdujących się.Dzisiaj oosby pojechały odebrać Puchacię aby ją przetrzymać do jutra, bowiem jedzie do DT w Krakowie. Mała jest tak samo zastraszona......:((. I z tego co wiem kolejne dwie suczki tam są szczenne....Brak słów. Nie wiem co robić....:((( Trisza - załamałaś mnie.... Quote
dorota1 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dusia jest cudna. Zdjęcia ekstra.:lol: Jak dobrze, że trafiła na wspaniałych ludzi. Ale jeszcze tyle biedaków potrzebuje tam pomocy:shake: Quote
_Aga_ Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dusia cudna :) I ta druga psinka też :lol: A reszta psiaków i mnie nie daje spokoju... Quote
Trisza Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Dusia ma siostrzyczkę??:)).Rewelacyjne dziewczyny i dusiątko zadowolone, wykąpane:) Dziewczyny-trzeba będzie pomysleć co robić dalej z tymi psiakami..Ten człowiek jest nieodpowiedzialny! Quote
mondralala Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Drodzy forumowicze! Na fotkach obok Dusieńki jest nasza stała suczka Hela, która jest u nas od prawie 4 lat (tyle minie 15 maja). Znalazła ją nasza córka na placu szkonym. Była tam w środku kręgu dzieci, które ją straszyły (choć Hela sama wyglądała jak straszydło). Moje dzielne dziecko wraz z koleżanką przegoniły bandę a psinę zabrały. Od tej koleżanki dostała szelki po jej psie a smycz miała swoją (do zabawy z pluszakami, że je niby wyprowadza na spacer). Z kieszonkowego kupiła saszetki z karmą dla szczeniąt, bo koleżanka powiedziała, że to chyba szczeniak. Szczeniak okazał się wkrótce szczenną, około 3-4 letnią, suką, która 5 lipca 2007 urodziła 3 maluchów. Jeden z nich też został z nami na stałe. Wiadomość z ostatniej chwili (21:15): Dusia sama domagała się głaskania od mojego męża, ocierając się pyszczkiem o jego rękę. A potem stała cała zadowolona. A jeszcze dziś rano przy pieszczotach wykręcała się z niepokojem. Powolutku, po troszeczce, będzie coraz lepiej. Mam nadzieję. Quote
_Aga_ Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 mondralala napisał(a): Powolutku, po troszeczce, będzie coraz lepiej. Mam nadzieję. Na pewno :) Trisza napisał(a):Dusia ma siostrzyczkę??:)).Rewelacyjne dziewczyny i dusiątko zadowolone, wykąpane:) Dziewczyny-trzeba będzie pomysleć co robić dalej z tymi psiakami..Ten człowiek jest nieodpowiedzialny! Mówisz o właścicielu tych 30 psów, czy tym od suczki zagłodzonej? Quote
Trisza Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 I o Dusi i o Murzynce....:((.TOZ w Tarnowie nic nie pomoże, też od kotów bardziej. Tylko inspektorzy z KTOZ! Quote
lika1771 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Trisza,a dlaczego organizacje nie pomoga od tego sa,przeciez osoby prywatne nie dadza rady(bo nie tylko tutaj sa biedy). Asior ma dac budy.trzeba sterylizowac niech gmina da na sterylki,bo niedługo bedziemy miec tam 60 psiakow i wtedy dopiero bedzie masakra Quote
terra Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dusia prześliczna i jaka zadowolona :) Teraz to już będzie coraz lepiej. Quote
Trisza Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Organizacje tarnowskie...Brak funduszy totalnie. Udało się chyba jedynie pozyskać fundusze na sterylizacje kotów..Co możemy, to ogłaszamy.Teraz kolejne będziemy ogłaszać, bo nie spimy po nocach.Ten facet zapiera się rękoma i nogami przed budami. Dziwny....Nie pozwolił nam kiedy zostawić budy...Sterylizacja okej, może dadzą mfundusze, kiedy będziemy bejtać ale gdzie przetrzymać tyle suczek po???... Quote
_Aga_ Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dokładnie.. I co potem? Tam z powrotem? Quote
rabarbar Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Trisza Toz Tarnów zapewni sterylizacje dwóch suczek w trybie pilnym. Proszę się skontaktować i omówić szczegóły. http://www.toztarnow.pl/ Quote
Trisza Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Zapytanie jedno-macie na to fundusze?I gdzie zostaną sunie przewiezione po sterylizacji?Jest zima, nie można psów zostawić po operacji na podwórzu. Quote
rabarbar Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Trisza napisał(a):Zapytanie jedno-macie na to fundusze?I gdzie zostaną sunie przewiezione po sterylizacji?Jest zima, nie można psów zostawić po operacji na podwórzu. Jeśli ktoś proponuje pomoc, to myślę, że ma też możliwości. Teraz najważniejsza jest sterylizacja, żeby się hodowla nie powiększała. Ile jest wszystkich suczek? Quote
Recommended Posts