Jump to content
Dogomania

KRAKÓW 7-mio letnia pittbullka red nose trafiła do schroniska - MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Tak :)
Bo wiesz ja słowo to nie wierzę :)
Jeżeli wszystko pójdzie dobrze to jest szansa 50 % że może mieć u mnie miejsce.

Dobrze by byly gdyby wet ją zobaczyl, tą skórę.
Szczepienia itp wszystko ma?

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kana napisał(a):
http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&p=120153#p120153

Wątek na niebieskim założony przez Kasię.
W przyszłym tygodniu będę w warszawie na tydzień.
Asiorku pisz mi tu zaraz czy mam ją zabierać jak mi się zwolni miejsce czy masz inne plany bo pisałaś coś o hotelu?
Bo jak nie to innego psiaka sobie wrzucę w wolne miejsce.

W takim razie podaj mi prosze maila wyśle adres ludzi, którzy ja adoptowali, jesli zgodzisz sie sprawdzic sytuację.
Nie mam pewności czy Wera był zaczipowana, miala robiona sterylke i ten gruczolak, ale nie mam na umowie informacji o czipowaniu, nie wiem czy osoba, która popisywała umowe nie wkleiła na umowe czipu, czy Wera nie została zapczipowana.

Kartka z naklejkami do czipa dołączana jest do ksiązeczki w hotelu, czip wklejamy na druk umowy przy podpisaniu umowy.

Natalia podpisywałaś umowę, czy jesteś sobie w stanie cokolwiek przypomnieć, bo na umowie nie ma wklejki?
Kana czy moge liczyć na twoja pomoc?

Posted

olgaj napisał(a):

Kana czy moge liczyć na twoja pomoc?

A w czym Ci kochana mogę pomóc :)

ewatonieja napisał(a):
Verita nieżyje, umarła w czerwcu 2010 r. oby do Dory uśmiechnął się los

A ja mam szatański plan podsunięcia państwu kolejnego psiaka!
Może byście tak wyslali pięknego meila z prosbą o pomoc Dorze która jest totalnie zagubiona?
Może państwa chwyci za serduszko i zabiorą do siebie?
Może ich pierw namówić na DT ?? :razz:

Posted

Kano nie ma takiej opcji, Pan Waldek ma w domu Kawiora-asta swojej córki, który musiał sie troche usunąć w cień, bo niestety nie bardzo spodobał mu się nowy domownik- dziecko, także nie da rady

Posted

odbylismy wizyte u włascicieli Wery, niestety tak jak pisała Ewatonieja Wera odeszła.
Obecnie Państwo maja psiaka ich córki, który został przez nich wzięty pod opieke po tym jak ich córce urodzilo sie dziecko.

Posted

Kana wzięła ;)
A raczej ciocia Asior i Ivo przywiozły za co serdecznie dziękuje :Rose:

Niestety stan Dory bardzo się pogorszył niż myślalam.
Przyjechała do mnie dosłownie różowa jak świnia...
Ma tak rozbudowaną alergię że skóra na brzuchu przypomina chropowatą spaloną świnię, oczy i wokół nosa skóra praktycznie alarmowala na czerwono.
Z tego co się dowiedziałam w schronisku dostalawa R.C. dla alergików.. i kurczaka z tabletkami na alergię! :shake:
Na którego jest najprawdopodobniej uczulona.
Przez kilka dni udalo mi się przerobić to na kolor pomarańczowy, dopóki nie czekała nas wizyta u Izy.
Oczywiście do której pojechałyśmy prosto z trasy.
Co najlepsze... Dora przywiozła również ze sobą biały świąd na uszach - czytaj grzybicę/ świerzb :roll:
Fajnie że ktoś raczył nam o tym powiedzieć. Mam tylko nadzieje że Doris się nie zarazi.
Ahh no i przecież co by nie było za mało to mamy jeszcze fajnego twardego guzka na sutku do usunięcia w przyszlym tygodniu... na co zbieramy fundusze już!!! :roll:

U Izy lalka dostała zastrzyk na tego świerzba, do tego maść do smarowania.
Z alergią na razie nie robimy a obserwujemy, tylko przemywamy skórę i dajemy Acanę Pacific.
Dostaje również ludzki omega coś tam, przepraszam nie jestem w stanie przypomnieć nazwy ze zmęczenia.
Oraz jakieś tabletki na starzenie się... choć niby 7 lat a wszyscy mnie zaczepiają pytaniem czy to szczeniaczek :diabloti:
I tak dług weterynaryjny się zwiększył - gdyby ktoś chcial nas wesprzeć, zwłaszcza w karmie która nam się kończy byłybyśmy ogromnie wdzięczne! :loveu:

A generalnie bez wad powyżej wymienionych i krwawiącego rozwalonego ogona sunia jest cudowna :thumbs:

Posted

no cóż pięknie :( nie zdziwiłabym się, gdybyś następnym razem ( o ile będzie taki) wzięła psa z okolic, którego możesz wcześniej obejrzeć, rozumiem, że pies był w potrzebie, nadal jest, ale też masz sunię i jest narażona
udostepnię Dorę na facebooku tylko konto dla wpłat potrzebne

Posted

ewatonieja chociaż sama bym miała złapać grzyba to i tak by ją wzięła.
Postanowiłam suni pomóc i tego dopięłam :) Nie rzucam slow na wiatr.
Dorcia jest kochana i mam nadzieje że szybko się wyleczymy.

Posted

Widziałam na zdjęciach na wątku Doris, że Dora ma bardzo zaczerwienioną skórę.
Czy to się pogorszyło, czy też ma się gorzej psychicznie ?

Ryż nie jest alergizujący, więc może gotuj jej ryż w torebkach i dodawaj na początek do niego tylko jakiś tłuszcz dla smaku.
Dla skóry, włosów i pazurków dobry jest olej z pestek winogron.
Olej ten jest prawie bez smaku, więc można by było dodać do ryżu oprócz oleju, dla zachęty, troszeczkę masła.