Jump to content
Dogomania

KRAKÓW 7-mio letnia pittbullka red nose trafiła do schroniska - MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam oznajmić, wszystkim myślicielom ...
Że doskonale wiedzialam o alergii Dory - o której pisało na wstępie wątku.
Alergia przecież nie jest niczym strasznym - no chyba że podaje się kurczaka na którego jest uczulona z antybiotykami ... :roll:
O guzku także wiedzialam, wiec nie wiem skąd te bajki o jakiś niewiadomych.
Jedyną rzeczą która mnie zmartwiała był świerzb na uszach, który nie ma nic wspólnego z alergią i NIE jest normalnym schorzeniem przy alergii jak to oznajmij jakiś weterynarz.
Milo by było jakby i Asior ktoś wcześniej poinformował o tym a zarazem i ja wtedy bym pewnie wiedziała i przygotowała się do tego.
Zwlaszcza iż na chwilę obecną Dora jest 3 psem w domu.

Zatem wszystkim szukającym dziury w całym dziękujemy i nie życzę sobie by pod moją osobą ktoś naskakiwał na Asię.

To tak dla wyjaśnienia co niektórym paru spraw :)

• 2 weeks later...
Posted

Ten pies się wiecznie uśmiecha :)
Wstawilam te bo są jedyne które nie wyszły glupkowato z jej miny hehe.
Totalny szajbus! Musialam na nią nieźle wrzeszczeć żeby ustala w miejscu!

Posted

[quote name='Kana']Chciałam oznajmić, wszystkim myślicielom ...
Że doskonale wiedzialam o alergii Dory - o której pisało na wstępie wątku.
Alergia przecież nie jest niczym strasznym - no chyba że podaje się kurczaka na którego jest uczulona z antybiotykami ... :roll:
O guzku także wiedzialam, wiec nie wiem skąd te bajki o jakiś niewiadomych.
Jedyną rzeczą która mnie zmartwiała był świerzb na uszach, który nie ma nic wspólnego z alergią i NIE jest normalnym schorzeniem przy alergii jak to oznajmij jakiś weterynarz.
Milo by było jakby i Asior ktoś wcześniej poinformował o tym a zarazem i ja wtedy bym pewnie wiedziała i przygotowała się do tego.
Zwlaszcza iż na chwilę obecną Dora jest 3 psem w domu.

Zatem wszystkim szukającym dziury w całym dziękujemy i nie życzę sobie by pod moją osobą ktoś naskakiwał na Asię.

To tak dla wyjaśnienia co niektórym paru spraw :)

Dzięki kochana i sory za kłopot..
Chciałam wyjaśnić po co ten post.. Otóż, jakaś uprzejma dusza, której ewidentnie się nudzi i która chyba szuka sposobu, żeby była zawsze niemiła atmosfera na linii wiadomej... Otóż ktoś był tak uprzejmy i doniósł Pani weterynarz, że na wątku jest napisane, ze nie przekazałam Kanie książeczki zdrowia Dory, ani nie poinformowałam o jej alergii (ciekawe, skoro od pierwszej strony wyraźnie jest napisane, ze pies ma alergię :roll: ), oraz, że nie przekazałam żadnych informacji nt leków, które bierze Docia....
Fakt faktem jedyną rzeczą o której nie powiedziałam Kanie to o świerzbie, bo najzwyczajniej w świecie nikt nie poinformował mnie o tym :roll:... Dowiedziałam się tego od Kany :roll:
O reszcie (w tym również o guzku, o którym poinformowałam Kanę z auta, jak tylko ją odebrałam ze schronu), Kana była poinformowana. Nie rozumiem po co robić takie baje i takie podchody?? Co komu to daje, ze tak szczuje wetów, i przekazuje nie prawdę :roll:
Mam tylko nadzieje, ze następnym razem jak Pani weterynarz coś takiego usłyszy to sama przeczyta i się przekona sama o tym co jest napisane, a nie będzie dzwonić w niedzielny poranek, nie sprawdzając wcześniej czy to prawda...
to tyle...

a teraz chciała bym prosić o wspomożenie Dory karmą dla alergików, i ew. zrzutką na operację suni (operacja guzka)

Posted

Doszlo 50 zl od mamusi naszego kochanego Bolusia który zamieszkał u Pani Wieslawy!
Marta proszę wycałować mamę ode mnie!!! :mrgreen:
Nasz dlug się zmniejsza, a Dorcia teraz samotna dzielnie czeka na czwartkowy zabieg 8-)

Stan na dzisiaj :

Wpłaty :
gryf80 - 60 zl
Wieslawa od Bolusia - 50 zl.

Wydatki :
Zastrzyk na grzyba - 20 zł
Advocat na świerzba - 30 zł
Karma Pitti - 100 zł

Stan: - 40 zł