łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']Na urodziny chrześniaka :p Wracamy w niedzielę :eviltong: Idę robić kotlety z cukinii, wrócę za jakiś czas ;)[/QUOTE] oj Ty niedobra kobieto nowu nas opuszczasz :roll: ja bede miała w piatek plendze z cukinii :diabloti: Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 [quote name='dOgLoV']oj Ty niedobra kobieto nowu nas opuszczasz :roll: ja bede miała w piatek plendze z cukinii :diabloti:[/QUOTE] A kolejny weekend robimy u siebie grilla, więc... :eviltong: Co to jest to "plendze"?? Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']A kolejny weekend robimy u siebie grilla, więc... :eviltong: Co to jest to "plendze"??[/QUOTE] uooooooooooooo <foch> :eviltong: ziemniaki starte z cebulą i jajkiem , mąką i to usmażone ;) nie wiem czy jest jakas profesjonalna nazwa tego :) Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Czyli coś na kształt placków ziemniaczanych ;) Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']Czyli coś na kształt placków ziemniaczanych ;)[/QUOTE] oooooooooo dokładnie , to to samo :) a tutaj po prostu zamiast ziemniaków bedzie cukinia , sa gorsze niż z ziemniaków ale też dobre , taka odmiana ;) Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Jak ktoś chce, to polecam: Cukiniowe kotlety 2 młode cukinie średniej wielkości 1/2 szklanki tartej bułki 2 jajka po łyżeczce natki i świeżej mięty sól, pieprz olej do smażenia Cukinie umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach (razem ze skórą). Posyp solą i odstaw na sitku na ok. 1/2 godz. Odciśnij sok, włóż do salaterki. Wymieszaj z tartą bułką, jajkami i przyprawami. Z dość gęstej masy uformuj niewielkie kotlety (jeśli masa jest za rzadka, dodaj tartej bułki). Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Temperatura powinna być wysoka, by kotlety miały złotą skórkę. Smaż je po kilka minut z każdej strony. Podawaj z sosem jogurtowo-czosnkowym. Ale ja dałam tylko 1 jajko, a bułkę sypałam "na oko" ;) Właśnie zjadłam 3 kotlety :loveu: Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Ja kiedys jadłam kotlety z cukini ale chyba nie bardzo mi smakowały z tego co pamiętam .... Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 [quote name='dOgLoV']Ja kiedys jadłam kotlety z cukini ale chyba nie bardzo mi smakowały z tego co pamiętam ....[/QUOTE] Ja pominęłam z przepisu tę miętę i natkę :evil_lol: Ogólnie bardzo dobre, tylko za bardzo czuć tę bułkę :roll: Następnym razem dodam mięso mielona i zredukuję bułkę tartą ;) Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']Ja pominęłam z przepisu tę miętę i natkę :evil_lol: Ogólnie bardzo dobre, tylko za bardzo czuć tę bułkę :roll: Następnym razem dodam mięso mielona i zredukuję bułkę tartą ;)[/QUOTE] ja ogólnie nie przepadam za warzywami , jakos mi nie podchodzą :shake: Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 A ja cukinię kofffffffffffam :loveu: Theoś też lubi :) Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']A ja cukinię kofffffffffffam :loveu: Theoś też lubi :)[/QUOTE] a taka sama bez niczego ugotowana byś zjadła ? Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 [quote name='dOgLoV']a taka sama bez niczego ugotowana byś zjadła ?[/QUOTE] Jak posoloną, to tak ;) Ja sobie do obiadu duszę cukinię, tak samą ;) albo smażę jak schabowe ;) albo moja mama robiła bigos z cukinii :loveu: Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 ja bym nie zjadła samej , od razu mi sie wszystko podnosi :roll: moja mama leczo robi , dobre nawet ;) Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Leczo to podstawa :) Ale dawno dobrego leczo nie jadłam :shake: Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']Leczo to podstawa :) Ale dawno dobrego leczo nie jadłam :shake:[/QUOTE] a ja zjem ale nie przepadam ,ja w ogóle wybredna jestem co do jedzenia ;) Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Możesz sobie podać rękę z Bodkiem :evil_lol: Quote
łamAga Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']Możesz sobie podać rękę z Bodkiem :evil_lol:[/QUOTE] za daleko jest :diabloti: ja ogólnie to tak na prawdę lubię tylko fast foody domowego żarcia nie lubie :shake: Quote
Guest wolfheart Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 ja robię placki cukiniowe czasami :p warzywka są pyszne,tylko niektóre smakują lepiej z przyprawami niż bez nich Quote
*Magda* Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 [quote name='dOgLoV']za daleko jest :diabloti: ja ogólnie to tak na prawdę lubię tylko fast foody domowego żarcia nie lubie :shake:[/QUOTE] To znaczy, że nie jadłaś dobrego, domowego żarełka :eviltong: [quote name='marta.k9080']ja robię placki cukiniowe czasami :p warzywka są pyszne,tylko niektóre smakują lepiej z przyprawami niż bez nich[/QUOTE] Te akurat z solą i pieprzem wystarczą ;) Quote
Guest wolfheart Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='magdabroy']Te akurat z solą i pieprzem wystarczą ;)[/QUOTE] tak właśnie je doprawiam:p choć na ogół używam ziół do dosmaczania Quote
natija Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 warzywa tez uwielbiam,mmmmm cukinia:loveu: Quote
*Magda* Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 Spotkałam sąsiadkę jak wracała już ze spaceru :( Dlatego mam tylko jedno zdjęcie, naszej małej kruszynki :loveu: [IMG]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/DSC_2568_zps14c430d3.jpg[/IMG] Quote
Ty$ka Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Ma boską maskę :loveu: Mniam, kotlety z cukinii :loveu: Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.