Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze nie mam jamnika. Noszę się dopiero z zamierem posiadania owego. Mam pytanie: do jakiej rasy należy jamnik przed ukończeniem 15 miesięcy i pomiaru obwodu klatki piersiowej. Chodzi mi o to, jak tę sprawę rozwiązać na wystawie. Jeżeli rodzice są miniaturowi, to mój piesek także ma występowac jako miniatura?

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
do jakiej rasy należy jamnik

DO JAMNIKÓW !!!

rodzice są miniaturowi
do jakiej rasy należy jamnik przed ukończeniem 15 miesięcy

No, to wtedy należy do baaaardzo miniaturowych jamników :lol:

Posted

A ja powiem mądrze ;) bo wiem!!! mogę mogę - błysnę wiedzą!:

klasy wystawowe:

Klasa szczeniąt 6 - 9 miesięcy

Klasa młodzieży 9 - 18 miesięcy

Klasa pośrednia 15 -24 miesięcy

Klasa otwarta powyżej 15 miesięcy

Klasa użytkowa powyżej 15 miesięcy

Klasa championów dla psów z tytułem championa

Klasa weteranów od 8 lat

15 miesięczny jamnik jest młodzieżą! a jak ma 15 miesięcy i 1 dzień to może być wystawiany w młodzieży lub pośredniej!

ps. :drinking: rany jaka jestem mądra...

Posted

Tynka

A Ty to wszystko z głowy ???

Chyba sobie to wydrukuję, oprawię w ramki i powieszę na honorowym miejscu :)

Pika

A my to takie niedobre jesteśmy. Takie wredne baby. Tak trakotwać nowych. Uchhhh ;)

Posted

Tynka, a nieprawda, bo:

Klasa chichuaha 6 - 9 miesięcy

Klasa pińczer średni 9 - 18 miesięcy

Klasa airedale terier 15 -24 miesięcy

Klasa dalmatyńczyk 15 miesięcy

Klasa rottweiler powyżej 15 miesięcy

Klasa dog niemiecki dla psów z tytułem championa

Klasa wilczarz irlandzki od 8 lat

Kurcze tu wcale nie ma jamnika :hmmmm:

Posted

PATI - ty to jednak wredna jesteś wiesz... :wink: i co ja tym swoim teraz powiem? że mają się ogolić i Fabinia będzie teraz za pinczerka a Shep za doga robić...? nie jest dobrze...

Posted

Przygotuj Fabie na szok! Jak osiągnie klase Airedaleteriera to będziesz musiała ją wytrymować, a to bolesne jest.

BTW. jak już Cię złapałam na Dogomanii to może dasz się zaprosić na zawody w niedzielę? Każda para rąk do klaskania mile widziana!

Posted

Niedziela, godz. 9.30 Al. Niepodległości 52, wjazd od ul. Rajnerta. Boisko szkoły Św. Augusta czy jakoś tak.

To naze pierwsze zawody, więc bez śmiechów , proszę.

Więcej informacji w "Podrzutku" Gr. 3 Teriery.

Posted

15 miesięczny jamnik jest młodzieżą! a jak ma 15 miesięcy i 1 dzień to może być wystawiany w młodzieży lub pośredniej!

I w otwartej...

Dla tych, którzy zapomnieli: jamnika klasyfikuje się do standardowych, miniatur lub króliczych po pomiarze obwodu klatki piersiowej, po ukończeniu 15 miesięcy życia...

Posted

Mam pytanie: do jakiej rasy !!!! (standard, miniatura...) należy jamnik przed ukończeniem 15 miesięcy i pomiaru obwodu klatki piersiowej. Chodzi mi o to, jak tę sprawę rozwiązać na wystawie.

Dowaliła nie dowaliła, ale jak mądrze to mądrze. A tak na przyszłość - bardzo doceniam mądre! odpowiedzi. I te drugie, o ile inteligentne (chociaż nie wiem czy to się nie wyklucza?).

W końcu nie można się znać na wszystkim...

Posted

hmmmm: na jamnikach się nie znam (odkrywcze!) ale może w weekend jamnikarze się pojawią i wszystko będzie jasne!

Ja tez się specjalnie nie znam, stąd moje pytanie. Chociaż, po namyśle stwierdzam, że faktycznie powinnam je inaczej zadać...

Ale skoro nie ma tu jamnikarzy, to co ja tutaj robię z moimi rozterkam!?