MARCHEWA Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Pod schronisko w Szczytnie ktoś podrzucił w kartonie 9 maluchów. Psiaki maja około 2 miesięcy,a mieszczą się na jednej dłoni więc będą to mikro psiaki w przyszłości.Jest 7 chłopców i 2 dziewczynki. Wszytski maluchy potrzebuja pilnie dt lub ds. Ten jest podobny do jamnika. Quote
MARCHEWA Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Tak pieski wyglądają po jedzeniu na które się po prostu rzucają,w schronisku nikt ich nie karmi pojedyńczo tylko dostają 3 wspólne miski i ten który się dopcha najbliżej zje najwięcej,nie jest to dobre rozwiązanie,ale w schronisku są takie warunki,dlatego te maluchy powinny znaleźć jak najszybciej dt lub ds. Quote
MARCHEWA Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Połowa maluchów jest gładkowłaosa apołowa kudłata. Quote
romenka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Boże ręce opadają!!! Szkoda piesków!!! Quote
gazzy Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Zapisuję... Popytam... Może coś się znajdzie. Quote
MARCHEWA Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Equus napisał(a):A gdzie te biedaki są? W schronisku w Szczytnie. Niestety boję się,że zachorują na parwo.Wysłałam zdjęcia do lokalnej gazety,jutro ma się ukazać ogłoszenie,może to jakoś pomoże w adopcji tych szkrabów. W sobotę założę kolejny wątek dwóm suniom niespełna rocznych,jamnikowatych wyrzuconych teraz w -18 na stację paliw,tam przeżyły 2 noce,teraz złapane,przerażone czekają w schronisku na domy. Nie wiem co się dzieje,ale nie pamiętam takiej zimy:shake:,przeważnie to w wakacje był taki horror w porzuconymi psami. Quote
horacy dwa Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Są takie malutkie i bezbronne,a u nas nie mamy dt.Do tego jeszcze parwo które można złapać w schronisku. Quote
auraa Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 To niewesoło................ A nie można ich jakoś zabezpieczyć? Surowica ? Wiem, że to nie jest najlepsze rozwiązanie. Quote
Equus Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Kurcze, a w schronie parwo hula? :( Wrzuciłyście je na mikropsy? Quote
Igiełka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 na mikropsach są dorosłe psiaki , wrzućcie Je na szczeniaki w potrzebie Quote
MARCHEWA Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Może wieczorem znajdę wolną chwilę to je wrzucę na szczeniaki w potrzebie. W sobotę postaram się porobic nowe zdjęcia maluchom i mam nadzieję,że parwo je nie rozłoży. Quote
horacy dwa Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Wiem ,że dwa szczeniaczki znalazły dom .Byłam dzisiaj w schronisku bo zabierałam kota na dt i przy mnie dziewczyna adoptowała sunie z tych maluszków.Czeka jeszcze siedem maleństw. Quote
MARCHEWA Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 horacy dwa napisał(a):Wiem ,że dwa szczeniaczki znalazły dom .Byłam dzisiaj w schronisku bo zabierałam kota na dt i przy mnie dziewczyna adoptowała sunie z tych maluszków.Czeka jeszcze siedem maleństw. Czyli ogłoszenie w gazecie chyba zadziałało. Quote
Igiełka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 to dobrze że już dwójka ma dobre domki:) Quote
MARCHEWA Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Dzisiaj także dwa psiaki poszły do nowych domów,jeden do koleżanki znajomej więc wiem,że domek fajny.Z tego co się dowiedziałam,to faktycznie to ogłoszenie wyróżnione w lokalnej gazecie sprowadziło chętnych;) A w następnym tygodniu ma być w innej gazecie artykuł o tych maluchach na całą stronę,liczę że wszystkie szybko znajdą domy. Quote
MARCHEWA Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Jutro cyknę fotkę tym maluszkom,które zostały. Quote
MARCHEWA Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Dzisiaj ostatni maluch poszedł do ds do sąsiadki mojej znajomej;) Quote
Equus Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 ale błyskawicznie się sprawa potoczyła, gratulacje!!! Quote
Recommended Posts