Jump to content
Dogomania

Starachowice! Boksiowata 1,5 roczna Kora zostaje na stałe w DT !!!!!

Recommended Posts

Posted

Starachowice! Boksiowata sunia szuka dobrego domeczku !!!!!
Na razie bezimiennej boksiowatej sunieczki szukaliśmy. Wiadomo było, że kilka miesięcy temu pewien nie-nazwę-tego-ktosia-człowiekiem przestał wpuszczać sunię do domu
Sunieczka wciąż jednak koczowała pod jego blokiem
Nieraz były sygnały o niej, nieraz szukaliśmy.... , często w kilka osób...... Nigdy sunia się nie pokazała ! Aż dzisiaj zawędrowała do sklepu zoologicznego. Stamtąd na nowy tymczas, który wczoraj został zadeklarowany
Wiemy o niej, tyle że ma ok.1,5 roku. Jest łagodna i śliczna Wiele więcej nie powiem, bo dzisiaj ok. 18- tej została znaleziona Na bieżąco będę umieszczać informacje
Ale sunieczka jest mądra i ma to ... coś ... podobno to jest boksiowate spojrzenie...
Kontakt w sprawie adopcji : 0660440525 lub [email protected]

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proponuje imie Greta, podobna bardzo do mixow boksi , ktore sa pod krakowem, obie maja domy, Maaja napisz do karusiap, jakby im została jakis kontakt po tamtych suniach, albo do Patia.

Posted

Dzięki za propozycję imion, ale sunia jest u kasi19 w związku z potrzebą stałej obserwacji i opieki nad nią, i kasia19 wcześniej wybrała imię Kora, ale te propozycje się napewno nie zmarnują ....

Therion Dzięki bardzo Zaraz tak zrobię

Do wszystkich, którzy pewnie za chwilę na mnie naskoczą o podjęciu decyzji o sterylce aborcyjnej - po badaniach i zabiegu okazało się, zę w ostatniej chwili suka została otwarta, a przede wszystkim znaleziona !!!! Nie miała szans urodzić nawet tych podduszonych lub martwych szczeniat!!!!
W ten sposób uratowaliśmy jej życie, chociaż nie były to łatwe decyzje :placz:

Posted

Therion napisał(a):
Sterylizacja aborcyjna to rozsadne rozwiazanie i tak duzo psow tam macie.

Ja to wiem, ale niektórzy na tym forum tego nie wiedzą
Choć nikomu nie jest łatwo podejmować takie decyzje

Posted

Ręce opadają... Biedna sunia, dobrze, że już bezpieczna :-(
Majaa, podziwiam Cię za to, co robisz dla tych psów (musiałam to napisać...).

Potrzebny dom, bo ona nie może już doznać od człowieka żadnej krzywdy!

Posted

Ciągle o niej myślę. Musiała wiedzieć, zę bedą problemy Przecież dwa tygodnie (jak nie więcej wg kasia19 to już 3!) jej szukalismy i "była poza zasięgiem" a tu nagle sama przywędrowała pod sklep zoologiczny jednej z "nas" - u Agnieszki i Piotrka jest na tymczasie Sznurcia obecnie

Posted

boksiedwa napisał(a):
trzymam kciuki za sunię. jak będą lepsze foty to zrobie plakat.

Fotek trochę mam Na wszystkich widać że jest w ciąży. A na nowe musimy poczekać aż suczydło odżyje troszeczkę :-(

Posted

Kora nam napędziła dzisiaj stracha :-(
Znalazła sobie chwilkę, żeby rozetrzeć o łóżko ranę! Było ponowne zszywanko i nowy ochraniacz
a z tym ochraniaczem to nie powiem - w pewnym momencie chciało mi się parsknąć śmiechem.
Jeszcze mocno nieprzytomna Kora i trzy kobiety z wyższym wykształceniem - ja, Pixie i wetka, żadna nie blondynka :razz: Trzeba nas było widzieć jak kombinowałyśmy, jak założyć suce ochraniacz :evil_lol: No cóż - instrukcji obsługi nie było :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nic tylko kamerkę trzeba było mieć wtedy :diabloti:

Posted

Kar0la napisał(a):
Oj Maju ile jeszcze tych bidulek wynajdziesz...
Jasteś kochana,:B-fly: za to co robisz dla tych biednych, niechcianych istotek :calus:

Kar0la dzieki Ale to nie tylko ja ... na szczęście ......:multi:
Ile wynajdę? - oby jak najmniej choć w kolejce czekają dwa następne psy - jeden ONkowaty i jeden niewielki - poniżej łydki Przyjaciele na zabój .... ale to jeszcze nic pewnego Trzeba je wyśledzić ....może mają domki :roll:

Posted

Właśnie napisali do mnie państwo , którzy szukają sunieczki podobnej do swojej , nieżyjącej.
Już im wysłałam link do wątku , może to nie tylko zbieg okoliczność , że na raz dostałam mail od nich i wiadomość od Maji .Może to przeznaczenie:lol:
Wydaje mi się , że suczka jest podobna do zmarłego pieska.
Trzymajcie kciuki żeby chwyciła za serducho !

Posted

Oj! Oby tak było !!! boksia nasza czyli Kora znów dzisiaj wylądowała na stole operacyjnym Teraz napewno już problemów nie będzie, bo zszyta jest tak jak 3 suki się zszywa
Niestety rozmawiałam z Kasia19 przed chwilą i suka, jak nigdy wcześniej dzisiaj się zaczyna rzucać na wszystkie czworonogi jakie są w zasięgu jej wzroku (mam nadzieję, że to w wyniku szoku):-o
Poza tym od wtorku będą problemy i to już widać. Kora ukochała brata Kasi19 i chłopak musi być cały czas w domu. Jak wyszedł dzisiaj na moment to suka ledwo przytomna wygrzebała jego bluzę i nie dała sobie odebrać, a chłopak od wtorku do szkoły idzie :crazyeye:
Kaśka będzie uwiązana w tym czasie, ale od czwartku nie będzie jej przez kilka dni i nawet nie chcemy myśleć co się będzie działo :shake:

Posted

Kora czuje się świetnie dzisiaj :multi: Jutro jedzie do naszego kolegi na tymczas, bo niestety w akcie zazdrości atakuje czworonogi, zwłaszcza koty Dzisiaj poddusiła jednego. Więc dla Kory szukamy domu koniecznie bez kotów !!!