Anette Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Klara wczoraj przeżyła traumę. Została wykąpana. Takiej paniki w psich oczach nie widziałam NIGDY. Wyskoczyła z wanny na ręce mojego męża i wczepiła sie w niego pazurami-wygląda teraz jakby walkę z tygrysem stoczył. PO kilku miutach jakoś udało się ją wykąpać a przy wycieraniu całowała wszystkich kto się jej pod pyszczek nawinął. A teraz chodzi i do wanny sama z siebie zagląda. Quote
Florentynka Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Czyżby to była pierwsza kąpiel w życiu Klary? Ale skoro po kąpieli całowała wszystkich to trauma nie aż tak straszna, po paru latach psychoterapii pies powinien jakoś wrócić do siebie. Jak to robicie, że psiaki mają zabawki, a nie marne strzępy? Czy jamniki mają to do siebie że szanują zabaweczki? Quote
Anette Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Florentynka']Czyżby to była pierwsza kąpiel w życiu Klary? Ale skoro po kąpieli całowała wszystkich to trauma nie aż tak straszna, po paru latach psychoterapii pies powinien jakoś wrócić do siebie. Jak to robicie, że psiaki mają zabawki, a nie marne strzępy? Czy jamniki mają to do siebie że szanują zabaweczki?[/QUOTE] Też stwierdziliśmy że pewnie był to "pierwszy raz" ale do wanny zagląda dalej :) Co do zabawek hm.. nie mam pojećia. Nasza rottweilerka też się tak bawiła-najlepsza zabawa to wybebeszyć środek, wygryżć piszczałkę a potem latać z samą szmatką. Aa i jeszcze obdzieranie piłek tenisowych z zielonej skórki i obgryzanie węzełka. Zresztą oni sami klasyfikują zabawki które są na już do rozbebeszenia, które do spania a które na później Caruso jak był dzieciakiem obgryzł nam frędzle przy dywanie bo myślał że to węzełek :evil_lol: Quote
yunona Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Moje jamole regularnie rozprawiają się z pluszakami a szczególnie Harutek. Fercia nie ma aż takich morderczych skłonności ale jak widzi Harutka szarpiącego pluszaka to nie chce być gorsza.:evil_lol::diabloti: Quote
Anette Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='yunona']Moje jamole regularnie rozprawiają się z pluszakami a szczególnie Harutek. Fercia nie ma aż takich morderczych skłonności ale jak widzi Harutka szarpiącego pluszaka to nie chce być gorsza.:evil_lol::diabloti:[/QUOTE] taka już widać jamnicza natura.Nawet widziałam u mnie na bazarku specjalne zabawki dla psów które "wzmagają instynkt łowiecki". Już to widzę.. Ostatnio miałam w domu "walki psów" bo Klara z Carusem uwiesili sie na lwie ktory ma może 10 cm długości i żadne nie chciało puścić.Warczenie, pokazywanie zębów i tak przez pól godziny. Caruso wygrał ta potyczkę ale co ja przezyłam to moje.. Quote
Anette Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Klarcia po kolejnej wizycie u weta.Gruczołki znów były wyciskane więc weterynarz jest be. Czeka ją jeszcze jedna seria odrobaczania teraz trzydniowa bo wetowi się kropki w odchodach nie podobały. Poza tym okaz zdrowia, wariacji i baletu :diabloti: Tak tańczy na dwóch łapkach że jej kupie strój baletnicy. No i zakochała sie w moim mężu-pan jest naj naj naj :loveu: a pańcia tak już mniej bo śmieci na spacerze zbierać nie pozwala. No i wychodzi z niej prawdziwa kobieta bo bardzo ja moje korale interesują.Postaram sie zrobic jej fotke w koralach. Quote
Florentynka Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anette'] No i zakochała sie w moim mężu-pan jest naj naj naj :loveu: a pańcia tak już mniej bo śmieci na spacerze zbierać nie pozwala. No i wychodzi z niej prawdziwa kobieta bo bardzo ja moje korale interesują.Postaram sie zrobic jej fotke w koralach.[/QUOTE] A pan pozwala śmieci zbierać? Fe! Fotkę w koralach koniecznie zrób! Quote
Anette Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Zrobię na pewno. Pan jest super bo daje jeść , pozwala wskakiwac sobie na głowę i ogólnie rozpuszcza Klarę jak dziadowski bicz. Quote
Andzike Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anette']Zrobię na pewno. Pan jest super bo daje jeść , pozwala wskakiwac sobie na głowę i[B] ogólnie rozpuszcza Klarę jak dziadowski bicz.[/B][/QUOTE] Wiedziałam, że jesteście bratnimi duszami ;) Quote
Anette Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Andzike']Wiedziałam, że jesteście bratnimi duszami ;)[/QUOTE] Taaa.. A potem efekt jest taki ze ja Klarę skarcę jak cos nawywija a ona leci od razu do Roberta z mina"no i widzisz?? znów sie mnie czepia!! Zrób coś!!! natychmiast!!" i ładuje mu sie na kolana bo tam bezpiecznie.Prywatnego ochroniarza sobie małpa ruda znalazła. Quote
Anette Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Florentynka']Moje suki robią to samo!!![/QUOTE] A czy Twoje parówki tez sie obrażają?? Czytalam Twoje wpisy i normalnie płacze ze śmiechu. Twój tybet został moim idolem. Przypomina mi moja rottkę która też miał krzyż pański z Carusem :) Quote
Florentynka Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Może nie tyle się obrażają ( chyba że na siebie nawzajem), co stosują wobec nas cały wachlarz metod wychowawczych: szantaż emocjonalny, spojrzenie pełne wyrzutu, ciężkie westchnienia. Gjalpo jest wcielonym aniołem, cierpliwie i z godnością znosi te parówie fochy. Quote
Anette Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Florentynka']Może nie tyle się obrażają ( chyba że na siebie nawzajem), co stosują wobec nas cały wachlarz metod wychowawczych: szantaż emocjonalny, spojrzenie pełne wyrzutu, ciężkie westchnienia. Gjalpo jest wcielonym aniołem, cierpliwie i z godnością znosi te parówie fochy.[/QUOTE] Tak, ten wzrok po którym człowiek ma wyrzuty sumienia. Generalnie parówy maja takie spojrzenie jakby zaraz miał nastąpic krach na giełdzie a one miałyby tam zainwestowane grube miliony.Uspokoiłas mnie bo myslałam że tylko moje sa takie dziwaczne :) Quote
Anette Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 MOże kiedyś sie nauczę dodawać zdjęcia a na razie tak.. [url]https://picasaweb.google.com/110040991701310506233/Klara?authkey=Gv1sRgCKaft46jhoPbtAE#[/url] Quote
luka1 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Byłam wczoraj w przytulisku, opowiedziałam i domku Klaruni. Pani Marta wypytywała i wypytywała no i jest szczęśliwa, że psina ma taką fajną rodzinę. Quote
Anette Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 ]Ooo miło ze pamietaja tą rudą diablicę :) [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/9132/dsc01386gk.jpg[/IMG] Udało się tadam!! Jestem wielka :) Quote
Anette Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='mamanabank']Hura, hura, hura!!![/QUOTE] JUż nie będę Cię męczyć mailami z fotkami :) Przyłapani cichcem państwo Amfitrionowie [IMG]http://img35.imageshack.us/img35/6566/dsc01389nc.jpg[/IMG] Quote
Anette Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [B]Klara w kolorowych koralach :)[/B] [IMG]http://img4.imageshack.us/img4/9590/dsc01398xf.jpg[/IMG] [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/4550/dsc01395ib.jpg[/IMG] [COLOR="darkorchid"][B]Mamanabank[/B][/COLOR] [B]ja składam reklamację!! [/B]Dlaczego nie powiedzieliście że to krzyżówka jamnika z gepardem???!!:scared: Popołudniowe leżakowanie :lol: [IMG]http://img692.imageshack.us/img692/1946/dsc01400f.jpg[/IMG] Quote
Andzike Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Matko, jaka ona jest CUUUUUDNA !!!! Obydwoje są - idealnie do siebie pasują !!!! :D :D :D Quote
Anette Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='Andzike']Matko, jaka ona jest CUUUUUDNA !!!! Obydwoje są - idealnie do siebie pasują !!!! :D :D :D[/QUOTE] Oficjalnie przejęła "nazwisko" po mężu :) Teraz to pani Amfitrion :) Żebys widziała jak sie ludzie na ulicy za nami ogladają :) Quote
mamanabank Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Jak to z gepardem??? Czyżby tak szybko biegała??? :-D I naprawdę jest cuuudna i szczęśliwa, szczególnie jak się patrzy na Zuzię Bis :-( Quote
Recommended Posts