Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Terra - slicznie Ci dziękuję!

byłyśmy dziś i u weta i na spacerze.

Spacer - super - latała bez smyczy radośnie obszczekiwała ptaki, psy i pilnowała swojej sfory. Bardzo ładnio przychodzi na zawołanie. Zabawkami piłeczkami się nie interesuje.

ma niepokojące natomiast objawy - od przedniej prawej łapki jak się ją dotknie to tak jakby przeszywał ją prąd - nerw jakby jej przeskakiwał przez łapkę aż po łebek. Taki tik - jakby skurcz. Niestety nie dzieje się to tylko przy dotknięciu ale tez sporadycznie jak leży, siedzi.
Wet powiedział że 1szy raz się z czymś takim spotyka - żebym poobserwowała do środy. Neurologicznie wszystko jest w porzadku. Może to byc wynik zagłodzenia, anemii.

Twiggy przytyła już kg!!!:multi: ma empo dziewucha! ale wet powiedziała że wreszcie ma pelny brzuch bo przy 1szej wizycie to kregosłup jej od wewnątrz macała!

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ma nadzieję, że to nic poważnego i przejściowego.
Biedna mała, już dość się wycierpiała.
Jedz maleńka, jedz, teraz już ci nie zabraknie.

Posted

nadwrazliwosc na dotyk nadal nie ustepuje i przechodzi ja tak jakby prad przy dotyku lewej łopatki - wykluczona nosowka, hipoglikemia, pokleszczowy odruch,
nie wiem może to być jeszcze reakcja uczuleniowa po aplikacji szczepionki na wirusówki. Najdziwniejsze jest to że to sie pojawiło po jakis 3 dniach pobytu u mnie...
Szczepiona była w schronie.

Miała dzis robione ekg bo delikatny szmerek ma przy serduchu i kwestia była czy czasem kaszel który się nasila w nocy nie jest od serducha. RTG i bedzie jasne.

Testu tradycyjnego na nosówkę nie można zrobić ponieważ pokazuje on czy sa przeciwciała - a te sa ponieważ została niedawno zaszczepiona. Jedyna badanie to sprawdzenie pod kontem DNA w laboratorium.
Ze względu na brak jakichkolwiek innych objawów odeszłyśmy od tego pomysłu..

Małajest weoła ma aptetyt i straszne jest wpatrzona w człowieka - cieszy sie całym swym lichym ciałkiem,.
siersc nabiera blasku!

Posted

Ambra; napisał(a):

Małajest weoła ma aptetyt i straszne jest wpatrzona w człowieka - cieszy sie całym swym lichym ciałkiem,.
siersc nabiera blasku!

Ale ktoś będzie miał z niej pociechę :loveu:
Zdrowiej mała, Ambro - wielkie rzeczy dla tej malutkiej suńci robisz.
aisai

Posted

dziękuję Terra - jakoś kompletny brak zainteresowan pomimo ogłoszeń, mailingu itp.
a to takie grzeczne i poczciwe małe psisko.
Tylko leży zwinięta w kłębek - ewentualnie pomerda ogonkiem. Jest strasznie nieszkodliwa. Złego słowa powiedziec nie mogę!
Kaszel się zmniejszył, nabrała radosci życia, tylko nadal jest bezdomna...

Posted

dobra obudze ją jutro ;)

dziś u suni była zainteresowana Pani z Sc w odwiedzinach - z ogloszenia - Pani b. miła i spokojna - jak dla mnie idealna dla Twiggy - w grudniu wzieła ze schroniska w sc sunie 6 mieś. taka czarna troche wlochatą z białym krawatem, małą, sunia miała nosowke jak sie okazało - Pani walczyla o nia przez miesiac - pokazywala mi zdjecia i ksiazeczkę, niestety nie udało się - sunia ok 2 tyg temu zostala uspiona - neurologiczna postac nosowki juz ja sparaliżowała....

teraz obawia sie ze to sie znowu powtorzy - zapewnialam że mała jest pod kontrola lekarza caly czas i ze wszystko idzie ku dobremu.
Ma dac odpowiedz - musi to przemyslec. Twiggy sie podobala - chociaż mała franca jak nigdy jak dzik sie zachowywala - obszczekala panią, a potem bała sie podejsc i chowala za mną....

3majcie kciuki!

Posted

a u suni cisza - małą interesują się tylko młode i niepoważne osoby - a do domu dla zabawy jej nie wydam - jest zbyt ufna a jednocześnie lękliwa - jak się krzyknie - co tu zrobiłaś to się czołga pod stół - wczoraj mialam okazję to przyuważyć jak zrobiła koopę w pokoju i się normalnie zapytałam :evily:
tak wiec delikatne corne nadal bezdomne! :cry:
nowe fotki (może kolor przyciagnie uwage w ogloszeniach).

[IMG=http://img233.imageshack.us/img233/6705/img0107if.jpg]

Posted

na stojaka ciezko mi ja uchwycic bo non stop jest kolo mnie, ehh

Twiggy jest już zdrowa - no prawie wypasiona i gotowa do sterylki - na przyszły tydzien ja umowie.

Posted

zaczynam wątpić czy właśnie normalny człowiek zwróci nanią uwagę...Ci normalni juz zapsieni...

Dzis kolejny ciekawy tel: Pani bo mi o 12 suka z auta wyskoczyła i wpadła pod auto! widziala to wnuczka - szybko musimy cos zaadoptować bo mała płacze - czy moge dzis po suczkę przyjechać?
Nie! nie może Pan - najpierw kontrola przedadopcyjna, sukę czeka sterylizacja w przyszłym tygodniu wiec do odbioru bedzie za jakiś tydzień!
Ale Pani - czemu pani chce ja tak skrzywdzić ? po co ta steralizacja ! my chcemy zeby wnuczka miała po niej pieska, chcemy szczeniaczki! a pani bedzie ja ciąć...

itd, itp.

tak trąbi się w mediach o edukacji o bezdomności o złych warunkach o brutalności!
A ludzie nadal są tacy tępi!

Posted

Na pewno odnajdzie ją, jej człowiek.
Dzisiaj siądę i napiszę inny tekst i zmienię zdjęcia.

Bardzo dobrze, że zaczęło się głośno mówić o traktowaniu zwierząt. Oby jak najdłużej i nie przestali.
Chociaż niektórych interesuje tylko polityka, afery w artystycznym światku itp.
Ale to za mało, trzeba edukować od najmłodszego, w szkołach, przedszkolach dzieci i młodzież.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wprowadzić taki dział biologii czy nauki o środowisku.
Ale się rozpisałam...