paula82 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Witam, dzisiaj rano kiedy stałam na przystanku, zauważyłam młodego wesołego psa, pomyślałam młody głupiutki pewnie komuś zwiał, chodził zaglądał na obce podwórka, w pewnej chwili dwa inne duże psy rzuciły się na niego próbując zagryźć. Jednej pani udało się odgonić te psy, ale młody uciekając omal nie wpadł pod samochód, więc zadecydowałam wziąć go do siebie na podwórko, ale ze względu na mojego psa nie mogę go trzymać dłużej jak do wieczora, jeśli pies nie znajdzie właściciela, ew. DT będę zmuszona oddać go do schroniska. Pies na moje oko ma około 1 roku, może mniej, taki mały szczyl jeszcze, zęby już stałe, nie jest zaniedbany, więc nie błąka się długo, może i ma właściciela? Tak, czy inaczej u mnie zostać nie może, szukam DT, dla młodego, jest fajny wesoły, podobny do on-ka, ale mniejszy. (mniej więcej do kolan, może ciut więcej). Quote
Delph Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Śliczny, podnoszę temat. Przydałoby się ogłoszenia porozklejać, może ktoś go szuka? Quote
Luna007 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 o matkoo moze faktycznie szuka go właściciel, jak możesz to jeszcze się wstrzymaj z tym schronem.............. Quote
paula82 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 udało mi się go przenocować u siebie :D (mój TZ nawet go nie widział i nic nie wie :p ) wczoraj założyłam jeszcze wątek na caviarni oraz dałam ogłoszenie na gumtree, z czego jedna pani z gumtree mi odpowiedziała, że może go przetrzymać kilka dni, muszę jeszcze wypytać do kiedy go może mieć, czy DT płatny, czy nie (mam nadzieję, że nie ) i trzeba go przewieźć na Bielany (ale to się załatwi). Pani, która ze mną działa w kwestii tego psa (ta, która odgoniła te dwa duże, które na młodego się rzuciły) próbowała go wcisnąć do "Psiego Anioła", ale niestety z braku miejsc odmówili przyjęcia szczyla. Wydrukowała również trochę ogłoszeń, które będą porozwieszane, ale jakoś nie liczę, na to, że znajdzie się ktoś kto będzie go szukał. Quote
fenek Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 podniose pieska bo jest sliczny jest oby mu sie trafil dobry DT :) Quote
swagnieszka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 i ja podnoszę, śliczny maluch :)) aby szybko znalazł domek Quote
fenek Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Paula pisz co dalej z pieskiem, wiem ze pojechal Jak bedzie mial nowy watek to tutaj tez wpisz dobrze? Quote
Asiulka901 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Znaleziony psiaczek ok pół roku. Miły na psów i dzieci. Psiak zadbany, nie wygląda na głodzonego bardzo ładnie zachowujący się w domu, ładnie chodzący na smyczy, bardzo ładnie je:) Mam już psa w domku i widzę jak ładnie się bawią zero agresji skory do zabaw :multi: Szukam dla niego dobrego domku... Ryś (tak go nazwaliśmy) może u nas zostać najdłużej do 12, 13 lutego.:-( Jeśli szukasz psa który cieszy się z wszystkiego to Ryś jest właśnie dla Ciebie nie duży, bezproblemowy i bardzo kochany;) Do nowej rodziny wniesie dużo szczęścia, miłości i dumy z tak wspaniałego psa:) z takim psem nie sposób się nudzić... Quote
Asiulka901 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 wstawiłabym zdjęcia ale nie wiem jak prosze o kogoś e-mail to prześlie zdjecia i któs by wstawił Quote
Asiulka901 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 mój post na temat pieska. http://www.dogomania.pl/threads/200995-Szukamy-domku-dla-M%C5%82odego-psiaka-w-typie-mini-ON.-Warszawa Quote
paula82 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Super, że psiaki się dogadały :multi:, jak wieczorem zadzwoniłaś to naprawdę byłam prawie pewna, że powiesz sory bardzo, ale Misiek nie akceptuje kolegi i musi wracać. Naprawdę bardzo się cieszę, z dzieciakami potwierdzam Rysiek się ładnie bawi, pozytywnie nastawiony do całego świata, cieszy się ze wszystkiego. I do nowego DS wniesie DUUUŻO radości. Jest psem bardzo ruchliwym, skacze ładnie i wysoko, myślę, że dobrze sprawdziłby się w sportach agility. Z tego co Pisze Asiulka pies idealny zarówno do bloku jak i domu z ogródkiem, same zalety, ma ten psiak. ps. Asiulka byłaś już z nim u weta, sprawdzaliście czy ma czip? (choć wątpię) Quote
Asiulka901 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 nie byłam ide dzisiaj jak tylko z pracy wyjde... zobaczymy jak sie zachowa jak nikogo nie bedzie.. wysle zdjecia na twoja poczte to wstawisz Quote
paula82 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 a te jeszcze ode mnie :D ludzie to wzrokowcy, więc zdjęć trzeba dużo ;) Quote
fenek Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 piekny psiurek :):) dobrego domku zycze :D Quote
fenek Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 potrzebny transport z powrotem niestety do Pauli, na dzisiaj, chyba ze jeszcze jakas inna opcja wypali? bo piesek zle znosi samotnosc - wyje niestety w bloku sie nie da, na podworku sie tak nie boi a jak zostaje sam w mieszkaniu to pewnie sie boi ze go zostawia :( Quote
paula82 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 podnoszę Warszawo potrzebny transport dziś Bielany-Rembertów!!! Quote
fenek Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 no i gdzie ono jest? ja z checia bym chciala obejrzec kawalera :D Quote
paula82 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 wątek odświeżam, bo wciąż aktualny. Pies wrócił do mnie. Prosiłabym moderatora o podpięcie wątku Asiulki do mojego. Asia sama (nie wiem czemu) nie napisała, że pies jednak w domu raczej nigdy nie był i kiedy został w domu sam bardzo wył i narobił w przedpokoju kupę na chodnik. Nie chcę się bardzo rozpisywać, ale z tymczasowaniem Asi wielka klapa i ogólnie zła byłam bardzo, nie jestem osobą kłótliwą, ale decyzja bardzo nie przemyślana, pies tylko więcej stresu przeżył i na dobre to nikomu nie wyszło. Do Przasnysza, gdzie podobno "pewne miejsce" miało być, też nie ma takiej opcji. Pies tak czy inaczej wrócił do mnie, Bałam się bardzo co Mirek (TZ) na to, więc mu naściemniałam, że ma go wziąć Agnieszka moja koleżanka i przyjdzie po niego wieczorem, powiedziałam, że będzie go tymczasować za 50zł tyg., a on mi na to, że jak tak to i on się może na to zgodzić o ile pies do domu nie będzie wchodził. Agnieszka przyszła, ale jej TZ powiedział stanowcze (nie!), więc Ryś (imię mi wcale do niego nie pasuje i chyba jeszcze zmienię) został u nas, dzisiaj spał w komórce, teraz biega po podwórku, wieczorem postaram się załatwić budę (chyba, że zjawi się ktoś kto go będzie tymczsował za free i będzie odpowiedzialnym opiekunem dla tego psiny. (ja sama jestem przeciwna ludziom, którzy dają tymczas za kasę, ale proszę mnie zrozumieć, że inaczej nie mogę, Ci co mnie znają zrozumieją) gdyby ktoś chciał wpłacić jakąś kwotę, ew. wspomóc karmą, zabawkami dla szczylka, bardzo będziemy wdzięczni.:cool1: Quote
Asiulka901 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Bardzo chciałam mu pomóc... nawet się do niego bardzo przywiązałam... został by u mnie do 13 lub 14 ale strasznie wył... to że zrobił kupe czy troche drapał w drzwi to jakoś bym przezyła ale wycie i piszczenie to moi sąsiedzi by dostali szału... tak to piesek przez cała noc spał wyszedl na dwór bawił się z misiem no pies marzenie ale jak został sam w domu to go to przytłaczało niestety;/ a szkoda bo słodki z niego psiak... może wstaw kilka foteczek Quote
paula82 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 podnoszę może jednak ktoś zajrzy i pomoże młodemu? prosimy również o pomoc w ogłaszaniu. Quote
fenek Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 prosimy o pomoc O karme o zabawki dla pieska oraz takze o deklaracje, z pieskiem trzeba do weta pojechac w koncu. ech... Quote
paula82 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 a może ma ktoś kaganiec na taką mordkę ja nie mam samochodu a jeżdżąc komunikacją miejską trzeba taki mieć. Quote
Delph Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Jak się znalazł właściciel? Godzinę temu pytałaś o kaganiec, a teraz przed chwilą się znalazł właściciel, czy coś źle zrozumiałam? Jeżeli psiak nadal jest u Ciebie, to może uda mi się jakoś pomóc. Quote
Recommended Posts