doddy Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Pan szuka jamnika od 4 miesięcy ale młodego bo właśnie pochował swojego po operacji na nowotwór. :( Quote
andzia69 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='doddy']Pan szuka jamnika od 4 miesięcy ale młodego bo właśnie pochował swojego po operacji na nowotwór. :([/QUOTE] to zapodaj mu nasze jakby nie musiałby być 100% jajnik a 95%;) [URL="http://img546.imageshack.us/i/groszekrastipuszek2140.jpg/"][IMG]http://img546.imageshack.us/img546/9365/groszekrastipuszek2140.jpg[/IMG][/URL] i szorściakowy [URL="http://img709.imageshack.us/i/groszekrastipuszek2161.jpg/"][IMG]http://img709.imageshack.us/img709/7817/groszekrastipuszek2161.jpg[/IMG][/URL] długie i niskopienne - na tymczasie u Agi24;) [URL="http://img820.imageshack.us/i/groszekrastipuszek2137.jpg/"][IMG]http://img820.imageshack.us/img820/1884/groszekrastipuszek2137.jpg[/IMG][/URL] i oczywiście nie mogą być zdrowe - jak to u Agi...mają/miały nużycę... Quote
doddy Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Wysłałam pana do adopcji jajników bo to mi przyszło do głowy na szybko :) Dzisiaj postaram się jeszcze doogłaszać Gizmolca. Quote
diuna_wro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 ja też bym już puściła ogłoszenia, ale czekam na wyniki testów, żeby wpisać Quote
diuna_wro Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 dodałam znów Gizmo do wątku ogólnego wrocławskich, może tam go ktoś wypatrzy. czekam na wyniki.... Quote
Uru Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='diuna_wro']De gustibus non disputandum est a Uru i tak kocham:)[/QUOTE] Kocham kocham tez;) ej ale fraszka nie byla zla Jak te tesciki, tak sie zastanawiam wciąz nad tym Quote
doddy Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Nasz Gizmolec nie miał jeszcze testów. Podyktowane jest to faktem, że świerzb w jego uszach je uniemożliwił. :mrgreen: Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Za radą Fioneczki rozmawiałam z panią dermatolog w Warszawie. I ona także potwierdziła, że wykonywanie testów w okresie pylenia nie ma sensu. Testy więc odpuszczamy do okresu pojesiennego. ;) Gizmolca stan jest "stabilny", czyli powrócił piękniś do dobrej formy zdrowotnej. Obecnie jest kąpany, dostaje zastrzyki przeciwświądowe (ale bez sterydów) i maść na krostki. Dodatkowo cały czas jego tymczasowi opiekunowie walczą ze świerzbem w uszach co nie jest łatwe, bo Gizmolec wierci się jak wąż, gdy wsadza mu się cokolwiek do ucha. Z kolejnych wieści, niunio przeszedł "na próbę" na karmę z jagnięciną i jest ok. Nie ma póki co widocznych różnic pomiędzy podawaniem karmy z hydrolizowanym białkiem, a zwykłą karmą z jagnięciną. Obserwacje więc trwają. Gizmo obecnie nadal przebywa w Trójmieście. Jednak cały czas to sytuacja awaryjna i bardzo, bardzo szukamy dla niego domku. Quote
doddy Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Ogłosiłam dzisiaj Paryska vel Gizmo ponownie. Z ostatnich ogłoszeń miałam 1 tel, ale totalną porażkę. Ponadto ciszaaaa :( Quote
Alicja Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Spróbujcie z ogłoszeniem na telegazecie . Ja miałam duży odzew , na bokserki wprawdzie , ale z pn i centralnej Polski , więc może Paryskowi lepiej pójdzie . Tyle że to dziadostwo płatne :( Quote
diuna_wro Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Myślałam dziś o Gizmolku. Znajoma niebawem zamieści ogłoszenia na 40 portalach. Postaram się jutro/pojutrze wysłać go do lokalnej gazety. Quote
diuna_wro Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Gizmiaczek dostał 14 kg karmy ryż+jagnięcina, od przedstawiciela firmy HUSSE, podczas promocji adopcyjnej Fundacji 2plus4 dziękujemy! Quote
doddy Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Ogromnie dziękujemy! :) Karolina uprzedzona. Sprawdzaliśmy także dom, który zgłosił się o adopcję niuńka, ale okazała się wielka d... za przeproszeniem. Szukamy nadal domku. Gdyby ktoś miał czas pomóc w ogłoszeniach, będziemy mega wdzięczni. Coś nie ma szczęścia Gizmolec kochany. Quote
diuna_wro Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 [quote name='doddy']Ogromnie dziękujemy! :) Karolina uprzedzona. Sprawdzaliśmy także dom, który zgłosił się o adopcję niuńka, ale okazała się wielka d... za przeproszeniem. Szukamy nadal domku. Gdyby ktoś miał czas pomóc w ogłoszeniach, będziemy mega wdzięczni. Coś nie ma szczęścia Gizmolec kochany.[/QUOTE] straszna szkoda, tak czekałam na dobre wieści. Eh. Tak, ogłoszenia będą. Akira już miała robić,ale wstrzymałam Ją, bo czekałam na wyniki wizyty.... Quote
Baksa Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Piękny pies mam nadzieję że znajdzie się dla niego dobry dom:) Quote
doddy Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Ogłosiłam właśnie niuńka. Rozmawiałam także z Karolą. Gizmo może zostać w obecnym awaryjnym DT jeszcze miesiąc. Cały czas się staramy, aby zamieszkał od razu w docelowym domku. Quote
doddy Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Tak, dotarł. W wolnej chwili napiszę na wątku Equoralu, bo doszły jeszcze od 2 dziewczyn :) Quote
Baksa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Gizmo to pies chory pod stała opieką lekarską niełatwo będzie mu znaleźć dobry dom i ludzi którzy dźwigną ten problem:(Mimo tego że to super chłopak ze świetnym charakterem,łagodny i kochający ludzi nadal czeka.To smutne... Quote
doddy Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Gizmo Parysowy nadal bez domu. Dwie rodziny zgłosiły chęć jego adopcji, jedna suma sumarum nie przyjechała, w drugiej żona nie chciała kolejnego amstaffa. Doszła karma :) Dziękujemy ogromnie :) Quote
doddy Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Ogłaszam właśnie ponownie niuńka, czas w DT powoli się konczy, telefonów o niego nie ma. Bierzemy się więc ponownie w garść i siadamy do ogłoszeń czekając na lepsze jutro. Quote
Baksa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Miejmy nadzieję że się wam uda:loveu:to świetny pies.Szkoda że nie chcieliście mi go dać na tymczas :placz:Zaglądam na wątek Gizmo z nadzieją że chłopak znajdzie tak kogoś zakręconego na punkcie psów jak ja:)Nie mogę ponowić mojej kandydatury bo mam w tej chwili 3 psy,i wszystkie z problemami.Po tym jak usłyszałam że Parys do mnie nie idzie wylądował u nie piesio z lękiem separacyjnym z potem sunia o rzekomej agresji:shake:.Tu już nie chodzi o problemy piesków tylko nie dałabym rady z 4:-(2 są u mnie na stałe trzecia sunia szuka domu:) Quote
doddy Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Póki co Parys nadal w Trójmieście i celowo nie chcielibyśmy go przewozić całą PL. Mamy dla niego w razie co awaryjny DT w Wawie, ale póki co mamy nadzieję że znajdzie się docelowy dom. Wolelibyśmy aby nie musiał zmieniać miejsc po prostu i od początku staramy się go od tego uchronić. Baa, DT marzy aby nowy dom był z Trójmiasta, aby mógł go odwiedzać i doglądać. :) Quote
doddy Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jestem w trakcie rozmów z Dziennikiem Bałtyckim, który może zamieści jakiś materiał u siebie o Gizmolcu. Trzymajcie kciuki :) Quote
Recommended Posts